Direktlänk till inlägg 25 augusti 2007

Första skolveckan till ända

Av Carola - 25 augusti 2007 21:33

Redan fredag!!


Vart tog alla dagar vägen? Vi satt ju här med lite börja-skolan-ångest hela familjen i söndags...nu har de redan klarat av en hel vecka!


Våra två förstaklassare har fått läsläxa varje dag, och de tragglar och knagglar med den. Gossen har jättesvårt och tösen jättelätt...men läraren är underbar och det kommer nog bli bra.

Vi hade en grym kamp med skolan i våras om just sonen....

Helt plötsligt, i maj, på ett helt vanligt utvecklingssamtal, så meddelar personalen att de vill att vår son ska gå om förskoleklassen.

Dottern ska börja ettan, och han gå kvar...låter väl otroligt kul när man är tvilling??


Min man som var den som var på samtalet fattade ingenting, vi har inte fått veta ett dugg om att han haft svårt med läsförståelsen, som var anledningen till att han skulle gå kvar.

Han har gått hos speciallärare en hel termin utan att vi informerats..

Han blev ombedd att prata med mig och sen skulle vi meddela om vi godkände det.


Jag lovar att jag gick i taket big time!!

Ringde på studs och skällde ut den lärare som haft samtalet, jag kan inte begripa hur man kan gå tillväga på det sättet?

Att min man ska informera mig, efter att ha fått en kvarts info från skolan om vad DE anser, och på de lösa grunderna ska vi ta ett beslut som kommer att röra hela ungens skoltid!?

Utan att egentligen veta ett dugg!

Hon försvarade sig med att det inte var hon som hade gjort testet som låg till grund för allt, det var gjort i december och den fröken slutade i december.


Men vi fick inget veta då, och nu har ju denna lärare haft honom en hel termin utan att informera oss, likaså specialläraren.


Ja, för att göra en lång historia kort så krävde jag att få prata med alla inblandade , samt rektorn, ja gjorde fullkomligt klart direkt där och då på telefon att hon skulle börja ettan precis som sin syster. Inget snack om det.

Man KAN INTE dela på tvillingar så utan att synnerligen starka skäl, vilket det inte var.


Då ville de absolut sätta dem i olika klasser, vilket vi vägrade, dessutom så krävde vi att få den fröken vi ville ha:) och det fick vi...efter att jag hotat med att anmäla dem för tjänstefel hela bunten så vågade de väl inget annat;)


Jag har pratat med alla möjliga människor om detta och ingen fattar ett dugg, hur kan man bete sig så som skolan gjort?

*arg*


Men, deras lärare sa på det utvecklingssamtal mannen var på i går att de har tre år på sig, det ska nog gå bra, alla barn är olika och lär sig i sin takt.

Jag vet det, och alla andra vet det, utom hans förskolelärare och spec.läraren.....puckon:(


Äsch, nu blev jag ju bara sur och irriterad! Det var inte meningen, och säkert blev det inte ens begripligt det jag skrev...? Hm...jaja:)


Åter till annat;)


Vår nyblivna högstadie elev som börjat 7:an trivs bra i ny skola, ny klass och nytt sätt att arbeta, med mentorer...."mentorer"...smaka på det va?

Inte lärare längre utan mentooooorer;)


Och för tjejen som börjat sexan är det mesta sig likt, förutom att de nu är äldst på skolan:)


Idag har jag och småtjejerna bara varit hemma, så skönt.

Först satt jag i lugn och ro ute i solen och läste en deckare, min syrra gav den till mig och hon hade skrattat typ hela boken;)

Den heter Glenkill, tror jag och är nåt så fånigt som en fårdeckare:)

Fåraherden blir mördad och fåren, under ledning av ett får som heter Ms Maple;) ska reda ut vem som är mördaren...

Det lilla jag läste var rätt.....annorlunda:)


Sen orkade jag inte sitta still längre så jag började städa garaget...!

Hittade den kartongen med storlek 50-56 i babykläder som jag saknat, skuvade isär två sänglådor, såna man har under sängen för förvaring, och ställde undan dem, och hips vips blev det stoooor plats i garaget!


Sorterade alla verktyg som låg på minst tre olika ställen, hittade min snickarbänk därunder all bråte;) och till slut kunde jag till och med sopa av den...så nu är det finfint där ute....


Bravida ska sätta in själva ventilationen där(huvudenheten) så det var skönt att få undan massa bråte.


Bäst jag stod där och grejade så skrapade det till där jag precis ställt undan våra liggunderlag och jag hoppade väl en tre fyra meter minst innan jag såg igelkotten:)

Så det är där den bor nu förtiden??!!

Det blev väl för blött i poolrummet där den var innan kanske..;)

De är söta de små sakerna, men hu vad de bajsar överallt! Och har fästingar....och säkert loppor med..

För en tid sen fick jag dra på mig trädgårdshandskarna och bära ut en från vår hall..snacka om att ta sig friheter.

Nu måste jag ju ha dörren till garaget öppen så den kan gå ut..tror den varit instängd ett tag, stackarn. Och jag vill helst slippa hitta en död kotte sen...:(


Nu sitter alla mina söta skolbarn och tittar på tv/film med chipsskålen i soffan, jag sitter ensam och tittar på Dödligt vapen 2...och mannen, ja gissa vad han gör en fredagkväll??


Jo, han är och spelar poker:)

Förra veckan vann han massor, så jag förutsätter att han håller den stilen:)


Shoppade loss på glassbilen ikväll, så nu ska jag gå och botanisera i glasslådan...undrar om turkisk pepparglass är gott??

Alltså, jag kan inte tro det!

Jag siktar på en trevlig jordgubbsstrut ist, tror jag:)

Bye bye!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<<
Augusti 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skapa flashcards