Direktlänk till inlägg 2 januari 2008

Året slutade med sorg.

Av Carola - 2 januari 2008 20:19

 Crying 2 Nyårsaftons förmiddag bad jag barnen göra rent i burarna, så att djuren - två kaninen och ett marsvin, skulle ha det fint och trevligt de med.

Så stod jag i köket med ryggen mot dem när de kom upp och förtvivlat säger:

-Mamma, vi lyfte ut Lille Skutt för att göra rent i buren, och han bara föll ihop på sidan, och kan inte resa sig, han bara ligger.


Jag blev alldeles kall i hjärtat och ville inte vända mig om och titta på honom, ville verkligen inte se hur dålig han var, men var ju tvungen.

Och jo, där i famnen på min äldsta dotter ligger vår kanin, vår Lille Skutt, och han ligger helt utsträckt och slö och andas ytligt, tårarna rinner på min äldsta, nästa äldsta har tårar i ögonen och 7 åringen ser bara förtvivlad ut.

Åh, vad gör man nu?

Jag kan inget om kaniner, jag vet bara att alla våra tre djur i bur är skamligt försummade, inget ovanligt misstänker jag, många är väl de familjer där det tjatats om ett djur och när så djuret kommer till familjen så tappas intresset rätt snabbt...

Men det gör ju inte mitt samvete mindre dåligt:(


Maken kommer och tittar han med och vi enas om att det nog är väldigt kort tid kvar för Lille Skutt i denna världen, så jag bestämmer att han ska åka till djursjukhuset direkt, jag kan bara inte se honom tyna bort.

Det får kosta vad det kosta vill.


Vi var ju in med vår lilla katthona i våras, på jourtid, och det slutade på över 2000 spänn, men vad sjutton gör man?

Man kan ju inte låta det stackars djuret plågas.


Jag hämtade transportburen och bäddade in honom med handdukar, men han var för lång när han låg utsträckt så det gick inte att stänga dörren till buren utan att klämma ihop honom och det ville jag inte, så jag fick lyfta över honom i en kartong.

7 - åriga dottern ville med så det fick hon, och innan de åkte så klappade alla barnen honom en sista gång..och jag med.


Usch, hoppet är ju det sista som lämnar en, så in i det sista hoppades jag att de skulle ge honom en piggelinspruta och så skulle han komma hem igen, lika pigg som vanligt!

Men nej, efter en knapp timme var de hemma igen, vår lilla söta 7-åriga dotter bar in kartongen på sitt rum och sa att "nu sover Lille Skutt för alltid, han vaknar aldrig mer" och mina tårar brände bakom ögonlocken.

Både för kaninens skull men mest för barnens sorg.

Åh vad svårt att se dem vara så ledsna!


Maken sa att de på djursjukhuset tagit in dem direkt, de konstaterade efter en blick att det var försent för nåt annat än avlivning.

De gissade på något som heter Trumsjuka, symptomen stämde med det, och det var tydligen ren otur att han drabbats.

Han var bara 2½ år gammal vår Lille Skutt så det var inte dags att kila vidare än,men sjukdom är ju svårt att råda över.

Han var dessutom som vanligt dagen innan, för då stod jag och pratade lite med honom, så det gick snabbt.

Trumsjuka är tydligen plågsamt, och det gör mig så ledsen, att han säkert hade väldigt ont, och ingen av oss märkte det:(


Nåväl, han fick en spruta och fick somna in, och kostnaden slutade på 2-300kronor.

De sa att de hade sänkt kostnaden just för avlivning av smådjur, förr kostade det 2000kr bara man satte foten innanför deras dörrar, men nu hade de gjort såhär för att man inte skulle dra sig för kostnaden, och åka in istf att låta djuren plågas hemma.

Bra!!

Fast jag vill gärna slippa vara med om det igen!!!


Vår 7 åring var ledsen hela dagen, hon hade honom på sitt rum, ritade en fin teckning och lade ner ett foto på oss hela familjen till honom så han inte skulle känna sig ensam...

De mindre syskonen fattade nog inte riktigt vidden av det, och de två äldsta hade gråtit klart redan innan, sonen sa inget och grät inte, svårt att veta hur han kände egentligen. Ledsen såklart, men inte som tvillingsyrran sin.


Vi skulle ju ha gäster så det var bara att börja laga mat, även om det kändes fel att rusta till kalas när han var död, men livet går vidare, typ...


  Rose  Rose  Rose  Rose  Rose  Rose  Rose  Rose  Rose  Rose  Rose  Rose  Rose  Rose  Rose  Rose  Rose

Våra gäster kom vid 15.30, och vi började med fördrink(vet inte om det var gott, jag drack sockerdricka som den ammande mamma jag är), sen en Toast Skagen, följt av ugnsbakad laxsida med täcke av creme fraiche och dill, romsås och kokt potatis. Det låter lite fattigt och trist, men det är ack så gott!

Till efterrätt var det pannacotta, som gästerna bidrog med, mums.


Sen spelade vi spel - Lika par leker bäst,  och åt ostbricka med exotiska frukter innan det redan!! var dags för tolvslaget!

Ut med alla ungar, lilla bebisen satt i sjalen och sov så det var enklet att dra på en mössa och bärskyddet bara, och sen tittade vi på raketer, sköt av våran "tårta" ( vår 4 åring blev hysteriskt rädd och bara skrek, så som vanligt stod jag och kramade om och tröstade, har nog missat vartenda fyrverkeri de senaste åren....) och skålade i riktig champagne.


(Säg det inte till nån,men jag hällde ut mitt efter en mikrosipp...och hällde i av ungarnas Pommac ist...hihi)


Sen in och snacka lite till och vips var klockan 2, och det började bli dags att skjutsa hem gästerna.

Jag brukar inte dricka,är gravid eller ammar typ alltid:) så jag skulle agera chaufför.

Deras äldsta tjej skulle sova kvar hos vår äldsta så hon stannade kvar och jag körde hem de andra.

Det var mkt folk ute och rörde sig på gatorna, men det kändes rätt städat överallt.

Hem igen och var väl i säng runt 3, men kunde inte sova, låg och funderade på den stackars kaninen bla...somnade efter en stund.


Bara för att väckas av äldsta dottern klockan 7.30, då mådde deras dotter dåligt och ville åka hem.

Så då körde jag en vända till genom stan...

Blev alldeles trött, vi hade ju nästan vågat tro att ingen mer skulle bli sjuk...men nu var det väl dags igen:(

Sen sov jag till halv två!

Men hallååå??

Skällde lite på maken som inte väckt mig tidigare, men han hade inte gått upp förrän efter 12:)

Ungarna sov till allt mellan 11 och 14:)


Ett sms framåt dagen lugnade oss lite, hon mådde bra, var lite seg bara.


Vi begravde Lille Skutt också.

Maken grävde en grav, (intill marsvinet Linus grav - han lämnade oss 13 januari 2007,) och sen tågade barnen på led dit.

Först 7 åriga tösen med kaninen i kartongen, och sen övriga barn, utom 2 åringen, bebisen och jag som såg på genom fönstret.

De såg så ledsna ut, mina stackars trollungar, när de lade ner honom, gjorde fint med ett kors och ett gravljus och senare på kvällen köpte de tulpaner och lade dit...åhhh:(



Min pappa fyller år på nyårsdagen så vi åkte dit framåt 4-tiden och fikade   och gav honom den fina lyktan, och sen hem och käkade rester.

Segt, segt, segt, en alldeles vanlig nyårs dag mao:)



Happy New Year 2008

Nu är det 2008.

Skumt att tiden går så fort, men det låter bra - 2008.

Om jag får som jag vill så vill jag sitta med en bebis i magen nästa nyår, med leverans våren 2009:)

Vi får väl se hur det blir med det:) Pregnant Smiley 





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skapa flashcards