Direktlänk till inlägg 23 mars 2008

Påskdagsbrunch!

Av Carola - 23 mars 2008 22:17

Nu är påsken snart slut, idag är det ju redan påskdagen, men det är ju påsklov veckan som kommer så det känns härligt ändå!


Idag hade jag bjudit hem mig med familj och mina föräldrar till min syrra på brunch:)

Det är väl lätt fixat på en kafferast - en liten brunch för en sisådär 11 gäster?

Hehe.


Hon har fyllt år, syrran, och vi kunde aldrig komma på kaffe, för nåt av barnen var ju sjuka hela tiden, så det är först nu vi kunde uppvakta henne, och då tyckte vi att det passade bra att få lite käk;)


Och vilken brunch hon fixat!!!

Min syster är kalasbra på att greja och dona, och med hjälp av sin kompis hade hon ordnat värsta femstjärniga hotellbrunchen!


Sååå fint!

Det var hembakta scones med tropisk marmelad, eller hemgjord jordgubbs marmelad som var to die for, små ljuvliga plättar, ägg, sill(urk, just DET hoppade jag över) små trekantiga smörgåsar, juice, kaffe, laxsnurror med pepparrotsgegga i, hel laxsida med romsås...sen var det efterrättsbordet - och där fanns det chokladtårta med tryffel, muffins med glasyr, smördegssnurror med kesellafyllning, vaniljbullar och små snacksbitar.


Proppmätt är inte tillräckligt för att beskriva hur mätt man blev:)


Och, eftersom syrran är solosingel så blev det ju rätt mkt i doggybagen till oss...så just nu har jag minsann tryckt i mig fyra smördegssnurror och the:)


Den där beach 08 känns ju lååångt borta nu;)


Ungarna älskar syrran och de älskar hennes kompis, som de nog i ärlighetens namn tror är nån slags moster hon med, för hon har infiltrerat vår familj i flera år nu:)hänger med oss på jular och påskar och det är jättetrevligt, tro inget annat:)

Idag har de härjat runt i syrrans lilla tvåa, så mamma fick spader...

Ja, min mamma alltså.


Hon är så grinig på ungarna så man kan bli tokig!

Så fort de höjer rösten det minsta lilla så gormar hon att de ska vara tysta:(

2+4 åringarna jagade varandra runt, (man kan ta en runda genom hallen till vardagsrummat till sovrummet till köket till hallen) självklart är det ju superkul!! Så har vi alltid gjort när vi var små, men nu sa hon åt dem att sluta. Och inte bad utan beordrade.

Sonen snurrade på fåtöljen där han satt...blev tillsagd, gav blanka tusan i det och fortsatte snurra, och då blev hon ju tvärilsk.

Han snurrade inte ens runt utan han bara snurrade från sida till sida typ.


2 åringen och 4 åringen busade med syrrans kompis, hon kittlade dem och de hade jättekul, men det blev en del höga pip...jajamensan, det dröjde inte länge förrän mamma gapade på dem att vara tysta!


Hon var på dem hela tiden, för alltid var det ju nån som lät lite eller rörde sig:(

De var faktiskt jättefina idag, ungarna, skötte sig exemplariskt!

De satt fint och åt maten, de satt fint och fikade, och att de sen vill röra lite på sig är ju inte ens konstigt!!

Konstigt hade det varit om de suttit still!!


Jag fattar inte varför hon ska vara sån, för det är samma visa varenda gång!

Det är jättetråkigt, för barnen får ju aldrig beröm av henne, bara massa tjat:(

Av andra får jag ALLTID höra att barnen är så väluppfostrade och trevliga att umgås med!!

Så det är ju inte ungarna det är fel på.


Tvillingarna ledsnade och gick ut till en lekplats, och mamma och pappa avvek lite senare, och DÅ äntligen kunde det busas:)

De lekte kurragömma, och på nåt vis så finns det en hel del bra gömställen i den där tvårums lägenheten:)

Syrran och hennes kompis var givetvis med och lekte och maken fick diska:) själv bar jag runt på liten övertrött bebis och log gott åt mina underbara barn!


Nu sitter jag här och slökollar på Tv, samtidigt som 12 åringen surfar bredvid mig, 14 åringen har lånat Sagan om ringen trilogin, så hon ligger på sitt rum och kollar på dem, maken är i huvudstaden på casino och spelar poker, tvillingtrollen, 4+2 åringarna sussar gott, och bebisen äter och sover samtidigt.

Jag ska lägga henne i hennes vagn snart, men måste få nån att skuffa undan katten som ligger där och trynar först:)

(Katterna har för övrigt gått över på en mus-diet...både igår och idag har maken fått plocka bort döda små skogsmöss som de lämnat vid dörren....ingen har dock trampat omkring med möss under tofflan-...än*s*)


Ha det gott, och kolla in vad vi åt till brunch!!!       I

                                                  
                              V

 
 
Monica

Monica

24 mars 2008 12:56

Suck ja fy så tråkigt med folk som bara hyssjar och tystar ner barn när de leker.

Fy så tråkigt det skulle vara om de bara satt där helt still och tittade och var helt tysta. Nej det är inte barn det.
Tur att inte alla människor är så lättstörda.

Slurp wow vad mycket gott det är på korten. Vad sugen jag blir.

Vi har varit nere hos mamma och hälsat på över helgen. Det var full fart hela tiden. Hon har det så bra så barnen kan springa runt runt i lägenheten. Det är tur att killen som bor under henne aldrig brukar vara hemma när vi är där.

Glad påsk! (fast den är nästan över)

http://barbamamma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Carola

24 mars 2008 13:29

Ja det var helt galet gott:)
Min mamma är jättetråkig på så vis att hon verkligen inte uppskattar sina barnbarn, har hon aldrig gjort..Hon har aldrig bett om att få vara barnvakt eller så bara för att få umgås lite med dem. Hon har minst två nära vänner som bara älskar sina barnbarn och umgås jättenära med dem, så det känns ju rätt trist när hon berättar om dem...man önskar ju att hon vore liiiite som de!!
Blä.

Men skit samma;)

Vad trevligt att ni varit hos din mamma, mår hon bra nu? För visst var det hon som hade det jobbigt förut?
Ha en bra annandagpåsk!!

 
Anna

Anna

24 mars 2008 18:50

Å så tråkigt det är när de inte uppskattar barnbarnen!!! Vi var på påsklunch i fredags. Visst, min pappa och hans fru ger sken av att de uppskattar ungarna på ett sätt, men det är ingen lattjolajbanstämning precis. Man känner liksom att man måste hyssja dem hela tiden. Dessutom lyckades Sara smyga undan och tömma 3 (TRE!) paket med tvättmedel och en hel del av kattmaten i kattlådan, i ett obevakat ögonblick. Kattens sista sand dessutom. Kände mig manad att ersätta. Så jag och pappa åkte till en öppen affär och jag köpte ny kattsand och nya paket med tvättmedel. Efteråt kände jag bara att VEM annars hade låtit en göra det? Ingen jag känner i alla fall. Skillnad om det vore nån av killarna, som gjorde det för att busa - då hade de fått GÅ till affären själva och köpa nytt, men Sara? Hon är inte ens tre och inte var det av jävelskap i alla fall. Dagen efter var vi hos svärmor. Då var inte Richard och Sara med, för de var så förkylda, men där är det i alla fall "högt i tak" och mycket spring. Och då är kusinerna där också. Härlig mat ni såg ut att ha fått!! Det har jag med - hela helgen!! Måste nog hålla igen nu på lovet, för annars kommer jag väl inte i jobb-byxorna veckan därpå ;)

http://mittoperfektaliv.blogspot.com

 
Ingen bild

Carola

24 mars 2008 20:23

Åhhh, vad skönt att man inte är ensam om att behöva hyssja på dem hela tiden! Men visst känns det knepigt när det är ungarnas närmaste släktingar?
Knepigt åxå med att han tyckte det var ok att du ersatte...känner som du -hade det varit de stora är det en annan sak, men hon är ju liten OCH hon trodde säkert att hon gjorde rätt dessutom, det ser ju likadant ut:)
Skönt att ni har ett ställe med högt i tak, det har vi med, även här är det barnens farmor, vi ska dit i morgon(om nu alla är friska och ta i trä osv..*S*)
Jag har ätit massa skräp nu i påsk, men nu jäklar är det slut på det...iaf några dagar:)
Ha det bra!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards