Direktlänk till inlägg 19 oktober 2008

Ibland är det inget roligt.

Av Carola - 19 oktober 2008 00:05


Inatt kl. 2.57 var det inte så där himla skojigt att vara mamma i den här familjen, kan jag lova.

Jag hade gått och lagt mig en knapp timme innan, de stora tjejerna hade kompisar här båda två. Den äldsta hade Harry Potter maraton, och de var sååå trötta efter att ha sett tre filmer, så de var tvungna att springa ut med soporna i bara nattlinnet för att kvickna till;) Men då blev de tydligen väldigt pigga, för det blev inte tyst där nere förrän vid 5.00 Den andra tjejen och hennes kompis satt väl mest och kollade på tv, surfade och snackade, de kunde ju inte lägga sig före syrran.


Jag kunde inte somna direkt för det är rätt lyhört upp till oss från äldsta tjejens rum precis under där vi sover, men de var inte högljudda utan de pratade bara, så det får man ju stå ut med:)

Men efter att ha vridit på mig en stund så somnade jag gott.


Bara för att väckas kl. 02.57 av att sonen står vid min sida och viskar:

-Mamma?

Och samtidigt som jag kvicknar till ur dvalan så inser jag ju vad som hänt, han kommer ALDRIG bara så där ändå på nätterna utan det är alltid samma orsak, och mycket riktigt:

-Jag har kräkts........


Är det nåt jag har väldigt jättesupersvårt för så är det kräk.

Jag har varit rent fobisk, men har nu efter många år äntligen kommit så långt att jag inte varje dag oroar mig för att nån ska börja kräkas. När 13 åringen var bebis var det hemskt!

Vet inte vad som hände, men rätt var det var så hade jag värsta paniken för att nån skulle bli magsjuk:(

Eller jo förresten, det som hände var att maken kom hem och var jättesjuk, och det var ju han som skulle ta hand om mig och den nyfödda bebisen, plötsligt vändes all trygghet uppoch ner. På nåt vis.

I flera år var jag extremt noga med vad vi åt, att det tillagades på rätt sätt, att det inte var ens i närheten av utgånget datum, jag åt inte gärna ute på restaurang, eller hos folk jag inte kände. Jag kunde kasta prima köttbitar för att de luktade konstigt, och vilket kött luktar GOTT? Det luktar ju illa för tusan;)

Jag åkte helst inte buss, tyckte det var vidrigt att jobba på sjukhuset under vinterkräksjukans härjningar,jag ville inte åka hem till folk för de kunde ju vara sjuka/på väg att bli sjuka/varit sjuka, ungarna fick stränga order om att inte gå hem till folk som var/varit sjuka ochjag mådde allmänt skit så fort nån ens andades om ont i magen.

Jag gick ner 10kg för mkt i vikt..(just DEN biten skulle vara nice just nu*s*)

Ja, det var inte så kul.


Nu har det släppt, nu är jag nog ganska normal, ingen vill ju vara magsjuk, men jag undviker inte saker längre för att det KAN vara smitta där.

Däremot är jag fortfarade noga med att försöka hålla våra baciller inom familjen, och andra får gärna låta bli att sprida sina omkring sig, och jag går inte hem till nån som är sjuk.


Men nog om det.

I natt var det ju bara att kliva upp och följa med sonen in på hans rum,en stilla förhoppning om att det bara var lite kräk grumlades direkt, för såklart så var det ju massor:(

Jag kom på att jag köpt engångshandskar, så jag hämtade dem och en rulle hushållspapper och så låg jag där på knä och torkade.


-Vill du ha en klädnypa,mamma? frågade sonen:)


Jag avböjde:D även om det inte hade gjort nåt att slippa stanken.


Ner med sängkläderna i tvättmaskinen, det mesta hade kommit på golvet, och en matta som jag fick skrubba av i badkaret.


Bäddade rent, och frågade sonen hur han mådde nu.

-Jo, jag mår bra nu, svarade han.

Jag stoppade om honom, gick ut med soppåsen med kräk och papper, tvättade mina händer N O G A och sprutade på desinfektion på dem innan jag kröp i säng igen.


Men nu var det ju rent omöjligt att somna!

Dels så bara väntade jag på att han skulle kräkas mer, dels så pratade tjejerna där nere, dels så pep Loppan mellan varven, och så svettades jag, eller frös, eller så snurrade jag in mig i lakanet, och till råga på allt så hade jag skitont av ischias:(

Kuul.


När man ligger där och kollar på klockan,slumrar lite, snurrar lite, sover en kvart för att sen väckas av nåt ljud så man måste spetsa öronen och så vidare timme efter timme, då är det långa timmar.

Kl. 4.30 klev maken upp för att åka och jobba, och då stängde han dörren om mig i sovrummet, och då hörde jag plötsligt inga ljud från nån annan är tjejerna nere, och de somnade i samma veva, så DÅ somnade jag, vid 5 draget.


Loppan vaknade halv 7, gäsp.


Man borde gå och lägga sig tidigare, för alla eventualiteters skull:)

Men det är ju trist.


Facit för dagen är att han inte kräkts nåt mer, han är som vanligt, och det tackar man ju för, och hoppas att det bara var nån ytterst tillfällig maggrej.


Hur var det nu då, skulle man sitta här och hamra mitt i natten, eller skulle man sova??

Jaja, man är väl övertrött kan man tro:)


Natti natti:)

 
 
Ingen bild

ullis4

19 oktober 2008 16:47

Jag skulle igentligen gått o lagt mig nu när lillan sover, har knappt sovit på 4 nätter för mannen har nackskott o MYCKET ont o lillan gör sitt bästa o äta upp mig på nätterna känns det som.Suck.Har tyvärr ingen gillestuga ;).Jag har också hemskt svårt för kräkningar, är nog i närheten av där du var för några år sen.Gäsp, nej det får bli sängen ändå....Förresten idag läste jag ut 3:an om Bella o Edward, säg till när du med kommit dit så får jag höra vad du har för åsikt om en viss sak...

 
Anna B

Anna B

19 oktober 2008 20:42

Du låter som jag. Ganska vanlig kanske. Vill INTE ha kräks här och kan verkligen inte somna när jag väntar på mer. Förstår förresten inte varför aldrig barn vaknar när det är dags? själv sitter jag oftast på toan i timmar innan, med känningar. Har däremot hänt att någon vaknat, gått in till oss - och kräkts DÄR! Varför gick du inte på toan? Så klok är väl inget barn och inte vill man väl vara ensam när man mår skit :) USch vill inteha hit vintern med alla kräskjukor. Man borde nog inte skaffat barn, när man är så oroligt för kräk.... (I alla fall inte fyra)

http://mittoperfektaliv.blogspot.com

 
Ingen bild

Carola

19 oktober 2008 23:31

Ullis: Hoppas att du får sova inatt! Nu måste jag ju börja läsa igen då!! Jag har inte kommit igång med tvåan än ju....:)Nu harjag ju en väldigt bra anledning att grotta in mig med boken, du vill ju diskutera:)Jag hojtar!
Anna: Jag fattar inte heller varför de bara vaknar och kräks..å andra sidan vet jag att jag gjorde samma sak som liten..Nä, med tanke på kräksjukor så borde man iinte ha några ungar alls....eller bosätta sig nånstans där solen alltid skiner och det är varmt ute, för det värsta med att det går magsjukor på vintern tycker jag är att alla är tvungna att vara inne och upp i alla baciller hela tiden, man vädrar ju inte gärna hela dagarna när det är minusgrader ute, eller sitter utomhus...Jag tror jag ska flytta till Hawaii:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards