Alla inlägg under oktober 2008

Av Carola - 17 oktober 2008 21:53


Hej och hå, vilken seg dag det har varit idag! :(

Jag vaknade aldrig, känns det som. Och solen sken ju?

Märkligt.


Lite fick jag gjort iaf, bädda sängen, plocka i diskmaskinen och springa runt och flytta på en massa saker, eller nåt. Jag vet inte VAD jag gjort men det tog tid;)


Igår presenterade jag "Regler för trevligt umgänge mellan vuxna, barn och tonåringar" för 13 åringen....

I min enfald så tyckte jag att det var enbart basic grejor:


* Säg Godmorgon till alla

* Göra sig i ordning med de viktigaste sakerna först på morgonen,(tvätta sig, klä på,äta frukost, packa väskan) och om man hinner så kan man sminka sig och se på tv eller läsa tidningar eller smsa.

* Säga Hej när man kommer hem och Hej då när man går

* Berätta vem man ska träffa, vad man ska göra och var.

* Låta mobilen vila på natten, dra ner lite på sms(hon skickade 5300st förra månaden! Femtusentrehundra!!)  Prioritera den man pratar med IRL framför den som smsar. (Jag avskyr när hon bara svarar hummande när man pratar med henne för att hon står och knappar på mobilen!)

*Ligga i sin säng med tv:n avstängd kl.22.00 om det är skoldag dagen efter och kl 01.00 på lediga dagar.


Ehh?? Nån som på allvar trodde att hon bara skulle köpa det?

Nä, såklart blev det ju surt!

Varför skulle hon berätta vart hon skulle? Och varför skulle hon behöva säga Godmorgon??? För att inte tala om vad jobbigt det var att säga Hej och Hejdå?


Jag undrar vem som snott min unge och vem det här är???  ;)


Skit samma vad hon tycker, jag bestämmer:)

Absolut makt*s*


Min äldsta dotter ska på maskerad nästa fredag, och hon ska vara Marge Simpson.

Gissa vem som ska fixa det?

Jojomensan, moi.


Idag var jag till tyg affären och inhandlade ett ljustgrönt velourtyg som ska bli Marges klänning, och ett blått pälstyg:D som ska bli håret.

Inuti håret ska det vara fyllnadsvadd tänkte jag, och säkert behövs nåt hårt att staga upp med så det inte blir som lutande tornet i Pisa;)


Jag funderade på skumgummi som jag skulle skära till i en snygg hårform, men ska prova så här först. Jag har en bit skumgummi hemma som jag kan ta om det  inte funkar.

Marge lider ju av nån form av gulsot;) och till den fräscha gula nyansen på huden ska jag försöka hitta gula strumpbyxor och en likadan långärmad top, och så gult teatersmink.


Om det blir bra så kanske jag visar en bild, om det blir skitfult så får hon bli en hämnarängel ist. Det har vi kläder till sen en annan maskerad, jag sydde om ett par vita änglavingar till svarta och sen var det bra med det.Enkelt och snabbt.


Marge Simpson kanske blir aningens knepigare...:)

Jag googlade bilder på henne och hon har ett rött kulhalsband på alla, så då köpte jag träkulor som vi ska måla och trä på snöre.

Skor vete fasiken, men det tar vi sen.

När jag kom hem så hade dottern kommit på att Marge ju hade en bebis...


- Så du vill låna Loppan?? Måla henne gul och ta med på party? Helt OK:)


Nja inte riktigt kanske, men en docka som man "bara" skulle ha blåa kläder och en blå napp på....jaja, jag vet nog hur det blir, jag får sy en krypdräkt till dockan åxå, och måla den gul och .....*ler*


Maskerad är så himla kul!

Fast JAG går ju aldrig på nån förstås....jag vill gå på en riktigt cool Halloweenfest nångång, med kolsyreisbål och spindlar i taket och scary scary saker överallt!

Fast jäklar vad många dräkter man skulle behöva sy då;)

Och jag som faktiskt inte ens KAN sy, hm...


..................................................
....


Det ringde en liten tjej om en av burarna jag har på Blocket:)

Hon lät som att hon var som mina tvillingar, runt 8år.

Det hördes sååååå väl att hon hade en vuxen bakom sig som hon tog regi av, först frågade hon om den fanns kvar, sen när hon kunde komma och hämta den, och sen vad den kostade.

Jag hade satt priset till 350kr, den är jättestor och fin, och ganska ny, så det lät bra.

Hon frågade en gång till vad den kostade och när jag upprepade "350kr" så hörde jag hur nån bakom henne sa nåt, tjejen sa "Va?" och den vuxne sa om, och tjejen sa "Jaha" till den personen och till  mig sa hon"Blir det bra med 100?"

Jag blev rätt irriterad faktiskt, men sa till henne att hon kunde få den för 300. Då svarade hon att hon skulle tänka på det(fortfarande upprepade hon den vuxne bakom sig) och att vi skulle prata om priset när hon kom, fast hon skulle tänka på det.

-Gör det, sa jag och vi lade på.


Visst är det lite fräckt att låta ett barn pruta? Så att jag skulle vekna och låta henne få den för en hundring?


En annan snubbe ringde dagen innan, han hade full koll på vad den kostade och att han skulle hämta den om en halvtimme, han skulle bara kolla med sin fru när de skulle iväg så kunde de ta det samtidigt, de bodde ganska nära. Han frågade henne nåt och hon fräste i bakgrunden, han fick adressen och vi lade på.

Knappt tio minuter senare ringde han upp igen.

- Jag tänkte bara säga att vi inte ska ha buren, så du inte behöver vänta på oss, sa han med lite deppig röst.


Hans fru hade tydligen inte konfirmerat inköpet:)

Stackarn, att ha en sån fru;)


Jaja, Blocket är väl inte Blocket utan konstiga potentiella köpare förstås;)


Nu ska jag försöka hänga med i en väldigt konstig science fictionserie på 6an.


Natti natti!!

Av Carola - 15 oktober 2008 23:49


...för idag är det Trixies födelsedag:)


Jag hade ju förberett henne nogsamt på att vi skulle väcka henne med sång och paket, men trodde väl inte för ett ögonblick att hon skulle f ö r s t å på riktigt vad det handlade om:)

Övriga barn har vid firandet på treårsdagen blivit skitförbannade och gömt sig under täcket;)


Men när vi sömndruckna stapplade runt här i köket för att samla ihop hela klanen, så hörde vi nån som sjöng inne från deras rum, och när mannen gläntade på dörren för att hämta ut 5 åringen, så var ju 3 åringen vaken:)

Han låtsades inte om henne utan de smög ut och så tog vi ton och skred in, med levande ljus och paket:)



När hon såg oss komma så började hon gapskratta:D

Hon var så lycklig! Och när paketen räcktes fram så var hon som en stor sol.

Gladast blev hon nog för dessa:



Jag sa ju det;) Känner man sin unge, eller vad?


Men nog blev hon lycklig över hästen med:

Ser ni att nya nappen är med på ett hörn;)?


Sago Cd:na gillade hon också, även om hon nu ikväll bytte ut Bamses vaggvisor mot den gamla vanliga Hits for kidz...

Tunikan tog hon på sig, hon kallar den för "min kofta" och vägrar ha den på inomhus...


När hon kom ut i köket och såg ballongerna som hängde över matbordet log hon förtjust, och frukosten smakade garanterat mkt bättre när de hängde där.


Vi skjutsade 5 åringen till kyrkis och fortsatte sen till ÖF. Där sjöng de för henne i sångsamlingen, till hennes skräckblandade förtjusning, hon gömde sig lite i min kofta, men kikade leende fram:)

Tillbaka på kyrkis så påminde ungarna mig om att jag lovat lunch på McDonalds...så det var bara att åka dit, och lilla bus valde hamburgare och pommes frites och cola, wow så orginellt.


Så fick de leka lite i huset utanför, åka rutschkana några gånger, men det var ju på skuggsidan av huset så jag höll på att frysa ihjäl, så jag lovade att hon skulle få välja en kjol eller byxor på Kappahl som muta...hihi hon hatar at gå i affärer annars.

Det blev(såklart) både ett par byxor och en kjol, ,men ingen av dem jag stod och velade mellan igår! Jag ville ha en svart denimkjol, hon valde en skotskrutig i vinrött, jag ville ha vanliga blåa jeans med mudd och liten text i silvergrått på rumpan, hon valde med rosa stickningar och Mimmi på:)

Eftersom det fanns likadana skotskrutiga kjolar fast i olika färger, och jag nu är en sucker för syskonmatchning...så fick 5 åringen en i rosa toner(bah , vad annars?) och 1 åringen en i lila:D Blir nog finfint!


Hem!

Lilla Loppan somnade i bilen, och jag röjde det värsta hemma, bäddade,plockade undan och dammsög, sen var det dags igen för kyrkan...de har öppet hus för barn och föräldrar på ondsageftermiddagar, och det ville 3 åringen så gärna gå på.

Och jag tycker ju inte att det är direkt jobbigt att sitta där med nöjda barn som leker medan jag kan dricka kaffe:D


Det var slut 16.00 så då for vi hem, bebisen var akut hungrig och fick amma, innan jag sorterade mina fina högar av papper på köksbänken...

En för tidningar jag ska läsa, typ Ica-kuriren, Villaägarna, en annan för de roliga mammatidningarna jag inte hunnit läst( Fast grejen är ju den att jag ju gluttat i alla tidningar så jag vet inte vilken jag läst på riktigt och borde slänga och vilken jag bara läst några sidor i...hm...)

En för släng i pappersinsamlingen, en för spara för annars kan Försäkringskassan få för sig att man ska redovisa för dem vilka dagar/pengar man tagit ut...*hatar*, en för viktiga papper angående skolan, en för såna där saker som jag måste ta tag i, men det är inte akut - boka tid för synundersökning, kolla om det är vinst på en lott(HAHA,troligt!) osv.

Och en som ska in till ungarna, deras Kalletidningar, Julia tidningar, Okeytidningar, Bamsetidningar...


Men nu är det gjort! Pust.


Mannen hade gjort jättemkt mat igår så det var kvar en hel middag, så jag slog bara på riskokaren och sen var det klart - nice.

JAG åt ju inte middag hemma igår för jag var ute och shoppade, så mig gjorde det ju inget att det var samma;)


När maten så stod på bordet, så lyckades 1 åringen slita tag i 3 åringens fulla tallrik med ris och korvstroganoff och kasta ner den på golvet....:(

Varför händer sånt bara när det är värsta kletiga maten? Aldrig när det ligger en stenhård blodpuddingsbit där?? Som man bara plockar upp med tummen och pekfingret. Nä, här var det ju såklart halva köket som skulle saneras...;)

*morr*


Sen var det då äntligen dags för dagens höjdpunkt:


Vaniljkräm, grädde, sockerkaksbotten och ett tunt lager hallonsylt:)

Mmmm. Cafe´Linne´är vårt husbageri!

Det är alltid gott!


Jag var proppmätt efter maten, men ändå så lyckades jag på nåt förunderligt vis trycka i mig två bitar...den är väldigt lättäten den här tårtan:)


Min syster kom lagom till tårtan, med lite presenter, hon har varit i Thailand ju.... och då var dagen fulländad för vår födelsedagsprinsessa!


Nu ligger hon och sover, med sina nya nappar vad annars, och hästarna ligger i en korg och sover de med.


Sova ja...ja varför inte??


Natti med er:)

Av Carola - 15 oktober 2008 00:38

Tack för era snälla ord om att jag ska skaffa migränpiller, gillade malins förslag bäst - en massör vore nåt ju;)

Helst en personlig en som kom hit, inte för snygg så det blir pinsamt att visa fläskvalkarna, men med starka nypor och vett att knipa tyst;)


Fast, jag har väl inte migrän väl?

Jag har alltid själv kallat det för nån form av spänningshuvudvärk.

Det kommer så himla tydligt från mina spända axlar och vandrar sen upp genom nacken för att explodera så småningom...


Jag skulle vara duktig och slipa och spackla taket här när vi flyttade hit, med slipmaskin...

Ojojojoj det var inget smart drag kan jag lova...


Maken suckade tungt när jag däckade med huvudvärken from hell ute på trädgårdssoffan och kved att jag måste hem och sova...;)

Han tyckte att jag skulle låta bli sånt där, men jag skulle ju bara hjälpa till;)


Å andra sidan så har ju en av döttrarna migrän, så ja, kanske är det ändå då.

Men jag tror på spända nackmuskler.Det känns lite nedvärderande mot de som VERKLIGEN har migrän, och måste stänga in sig i ett mörkt, svalt tyst rum i flera dagar och bara kräks av smärta så fort de rör på huvudet....

I jämförelse känns mitt onda som en piece of cake.

(och inte Lelias då*s*)

Fast det är ju inte kul de gånger det blir sådär.


Men nu är det bra!

Lite ömt i nacken är det, och på ÖF när det var väääldigt mkt stim och stoj så kändes det lite luddigt i skallen, och just det ja, på em när jag satt på kyrkis så lyste solen in bakom mig och strålade på det blanka golvet...då kändes det lite snurrigt;) Men annars allt väl:)



Jag har varit iväg och shoppat presenter till min lilla söta goa tjej som fyller 3 år i morgon!

(ok idag då, men senare)

Vi firade ju henne samtidigt med de andra kalasbarnen i september så jag glömde nästan bort att hon skulle ha presenter i morgon:/

Tur jag kom på det:)


Jag hittade inget sådär klockrent till henne, utan det blev en massa olika grejor.

En My little pony som lyyyyser,kära nån så troligt att en hästjäkel blinkar i lila;, men bättre det än att den skrålar och plingar..) Rea på Coop, 99kr istf 199kr

Flera hästar från Leklust, de låg fortfarande i en kartong, vid kassan, var ouppackade men prismärkta, så jag snodde åt mig en. Då hade jag letat igenom hela affären två gånger utan att hitta nåt.


Hästar leker de jättemkt med, så det blir bra.


Sen blev det en tunika/kofta, tröja från Coop, med färgmatchande strumpbyxor, och så fyra cd skivor: Folk och rövare i kamomilla stad - kommer ni ihåg den? En av mina favoriter:) Pippi, Nicke och Nilla och Bamses godnattvisor.

Och sist men inte minst, och det kommer garanterat att bli nästan mest uppskattat : Nya nappar:) Design Karin Mannerstål;)


Jag stod och höll i en fin jeanskjol i svart denim inne på Kappahl, och ett par fina jeans med mudd i midjan...men ångrade mig. Jag tror att hon ska få följa med själv och välja nån dag. Fast då är väl risken att man kommer därifrån med en pyamas eller ett hårband förstås;)


Jag försökte få mannen att slå in paketet, men han smörar och säger att han är så dålig på det och jag är så bra:)

Han fick blåsa ballonger ist, det är JAG dålig på;)


Sen hamnade han i onåd, mannen i huset.

Dottern som precis fyllt 13 är inte helt rolig att ha att göra med.

Hon passar inga tider, hon spelar ut oss(läs Honom) mot varandra, hon berättar INGENTING om vart hon ska, med vilka och varför, fräser bara ett surt - UT , Med en kompis Därför.....Hon är alltid sur och grinig.


Need I say att jag blir skitförbannad?

Igår(och i söndags och veckan innan dess) så pratade jag med henne om att hon skulle ligga i sin säng kl 22.00 Pip.På skoldagar.

När jag kom hem efter presentshopping var kl 20.00 så jag slängde mig i soffan och kollade på Äntligen hemma, och sen Desperate Housewifes, jag trodde hon var hemma.

Kl 22.00 gick jag för att hämta tejpen, som av nån underlig anledning alltid springer ner på hennes rum...och upptäcker då att hon inte är där.


Frågar mannen och hon skulle vara hemma först 21, och sen hade hon smsat och frågat om hon fick vara ute längre. Han svarade att hon skulle vara hemma kl 22.

Hon VISSTE att jag sagt att hon skulle ligga i säng då.

När kom hon hem?


22.30

Jag hade sagt att nu fick mannen sköta det där, och han gick ut och småpratade med henne lite, hon sa som vanligt förlååååååt att jag var sen, det ska aaaaaaldrig hända igen.

Och han tycker det är helt okey tydligen och går och borstar tänderna!


Men ?

Så då var ju jag tvungen(nåja) att skälla på henne.

Hon kan inte strunta i våra regler och tider! Hon skickade sms kl 21.42 att hon var på väg hem från sin kompis, det tar max 20 minuter att gå, ändå kom hon hem halv elva...Anledningen? Nää hon vet inte riktigt varför det blir så.

Jag gormade på om utegångsförbud, det enda som får henne att skärpa till sig, om än väldigt temporärt, och hon svarade störigt och tjurigt.

Då kommer mannen ut från badrummet, med sina nyborstade gaddar  och ...f l i n a r!


Men faaaaaan vad förbannad jag blev! :(

Han underminerar ju precis allt jag sagt med det där jäkla flinandet!

Han försökte ju med att hon lät så rolig, att jag lät rolig där jag domderade och gick på, men det är då ingen ursäkt.

"Då kan du sitta kvar inne på toa tills du skrattat klart! " fräste jag surt och han insåg väl till slut att det var korkat av honom:(


Det är svårt att sätta fingret på vad det är med dottern som gör mig så arg, men det är hennes nonchalanta sätt mot oss, hela familjen, hennes hånfullhet och hennes ständiga förseningar, jag kan inte lita på henne, och det känns förjäkligt:(

Jag VILL ju lita på henne!


Men det får nog lov till att bli en reform här hemma, jag ska bara klura ut hur det ska funka först.

Blir nog militärisk disciplin tror jag:)


Jaja, dags att sova så jag orkar upp och sjunga för min skrutta snart!

Jag och 5 åringen har pratat hela dagen om att vi ska sjunga för henne, vi har sjungit åxå:)

När jag stoppade om henne ikväll, så sa jag återigen att vi kommer och sjunger för dig imorgon. (allt för att förbereda henne så hon inte blir sur...)

Hon var glad och kröp ner så snällt under täcket, och vi sa godnatt.


Efter tio minuter så kikade en liten rufsig lintott ner i trappan till gillestugan där vi kollade på Äntligen hemma, och frågade m y c k e t förorättat:

- Men när kommer ni och sjunger för mig då???


:)

Imorgon gumman, i morgon:)


Natti natti!!

Av Carola - 13 oktober 2008 22:11


Dagen idag har snurrat på som vanligt, kyrkis, hem och laga mat, åka på tennis.

Hade med mig de tre små barnen till tennisen, och tänkte passa på att köpa batterier till min stegräknare och till en gammal klocka, de har en butik där som säger att de har ALLA batterier:)

Det hade de, iaf de två som jag behövde, och det räcker för mig.


Efter det ärendet så hade det gått exakt tio minuter, bara femtio kvar.

Kikade in på outletbutiken, 3 åringen blev alldeles salig i en fleecetröja, och 5 åringen hittade en prinsesspyamas.:)

Jag fick plötsligt lite svårt att fokusera, det blev väldigt suddigt och snurrigt, och efter en minut så tog jag med dem därifrån och till kiosken för att köpa en cola att skölja ner en huvudvärkstablett med.


Jag får sån jäkla huvudvärk mellan varven, inte så ofta, men det är oftast alldeles oväntat:(

Det kommer från axlarna och nacken, och det börjar alltid på samma sätt, med synrubbningar och sen kommer värken som ett brev på posten.


Nu insåg jag att det var på gång och fick i mig en Ipren innan jag ens hade ont, det var bara snurrigt, och dimmigt.

Tog med barnen in på biblioteket, de satte sig och bläddrade i böcker, och jag satt i en soffa och blundade och hoppades sååååååå att det skulle gå över fort, för jag skulle inte kunna köra bil annars...och hur fan skulle vi ta oss hem då???


När vi kom så såg jag inte titlarna på böckerna, jag kunde inte läsa boken som en av ungarna kom med, jag såg inte nånting skarpt, det är som ett mosaikmönster..nej vad heter det..en sån där man snurrar på så blir det olika bilder??? Kalejdoskop??

Usch!


Men efter en halvtimme så hade iprenet kickat in och synrubbningarna försvann, tack och lov!

Huvudvärken satt där, bak i nacken och ner i axlarna, men den var hanterlig och framför allt så SÅG jag ju och kunde köra bilen hem:)


Det är ett jättefint bibiliotek där, som jag har kikat in på förr, och nån gång ska jag utforska det bättre! Det fanns en hel vägg med massa tidningar, så då kan man ju bläddra i dem en timme:)

Just  nu är jag bara så glad att det finns, så att jag kunde få sitta där och få bort huvudvärken, det är ju lugnt och tyst till skillnad från om jag skulle suttit i tennishallen;)


Jaja, man kan inte vara på topp jämt;) Nu ska jag fylla på med ytterligare värktabletter och gå och sova, fast jag fastnade framför SOS Familj...hujedamej vilken skitunge.....;)  Tur hon inte är min!!


Bye:)

Av Carola - 12 oktober 2008 21:59

Tänk så fort tiden går! Det bara rullar på, snart är det ju jul:)


I helgen har vi haft än det ena än det andra att pyssla med.

Lördag mellan 10-14 så var det eldning på dagsschemat.

Inte hemma, utan scouterna skulle rensa sly och elda upp det, med tillhörande korvgrillning efteråt.

Tvillingtjejen är den i familjen som är scout, men det var ju såklart en familjegrej.


Jag var ju sådär måttligt intresserad av att dra med mig  alla små ut i skogen, ensam, och inte blev det ju roligare när man vaknade till en gråkulen regnig dag...

Ingen stor tjej hemma heller som man kunde hyra in för barnvakt, bara att gilla läget och dra på fyra gånger galonkläder.

Sonen ville med, men när jag sa att han var tvungen att ha både stövlar och regnkläder, så blev han sur och stannade hemma:)


5 åringen hade feber, hon fick spruta dagen innan så det var ju sviter av den, men hon ville med ändå.


Jaja, till 10.00 tänkte jag då rakt inte vara där, jag kan inte röja nån sly ändå med vagn och småbarn, så vi siktade på 11.00

5+3 åringen blev lyckliga över sina roooosa regnkläder som jag shoppat, Loppan fick bara galonbrallor på,hon sitter ju ändå i vagnen om det regnar, och  hon kan inte gå i gummistövlar så det blev höstkängorna.


In med alla i bilen, åka förbi affären och köpa korv, och sen ut med alla, ut med vagnen, i med Loppan i vagnen, 3 åringen fick gå för det var högt mjukt gräs och då gräver vagnens hjul sig ner, men det åååååååååårkar ju inte hon;)

Men jag ska orka dra?

Hm:)

Givetvis så eldade de ute på en jäkla äng där fåren betade....gråsvarta små lurviga får och lamm:) men sååååå jobbigt att släpa vagn, tur att man gjort det förr;)


8 åringen slängde på lite grenar på elden och sen så gick vi och grillade.



Ser myyysigt ut va? Brrr;)

Facit för grillningen: 8 åringen tappade tre färdiggrillade korvar i elden...3 åringen ville ha ketchup, som jag glömt...och 5 åringen ville inte ha nån korv alls...


Loppan däremot:


Hon var skitnöjd med att bara sitta och titta och tugga på lite korvbröd och ett och annat kex:)


Väl hemma igen så luktade alla sådär härligt rökigt;)


Resten av lördagen ägnades åt städning, gillestugan fick sig en ordentlig uppröjning. Tänk att man kan roa sig med städning en lördagkväll!

Maken lade beslag på Tv:n och landskampen Sverige - Portugal, och då blev jag så less, så det blev städ ist...

Jaja.


Söndagen börjar ju som alltid med babysim, det är så roligt att se Loppan!

Hon älskar att bada, bara slänger sig i från kanten så man får ta emot henne, och så upp igen:)

Samma visa i duschen, hon står länge under det strilande vattnet, eller springer mellan min och hennes dusch:)

Det tar lååång tid för oss, vilket maken kommenterar i olika ordalag, idag var det:

- Här kommer Blixten...

Men jag bara skyller på Loppan:)


Solen strålade ju idag, så vi passade på att plocka undan trädgårdsmöblerna.

Det tar ju sån tid!

Alla dessa leksaker, hela och trasiga i en salig röra som ligger utspridda överallt försökte vi åxå få undan.


Jag lyckades plantera min lilla en och ljungen som jag köpte samtidigt med de som står på grindstolparna också.


Tvillingarna skulle på tennis på eftermiddagen, de gick ju på tennisskola i somras och detta är i samma regi.

Betydligt billigare än den tennis som sonen går på, men i en annan liga, men ändå bra som komplement. Sonen älskar ju sin tennis:)

Dottern ska spela hon med, få se om hon gillar det lika mkt som i somras.


Vi passade på att gå en promenad till affären när de spelade, vi hade en rostbiff i ugnen, men insåg att den inte skulle räcka, så vi fick shoppa lite mer.


Efter middagen så var jag tvungen att hämta den frusna cheesecaken som blev över sen kalaset, för Anna:) smsade en fråga om den, hon bakade en egen, och då kom vi ju på att vi hade den kvar:)

Den är vääääldigt god:)

Hoppas att din blev smarrig med, Anna:)


Nu är det Pretty Woman på tv, mycket bättre än fotboll!


Och imorgon är det ny vecka igen.........hoppsan.


Av Carola - 10 oktober 2008 13:17

Igår vid lunch så dök mannen upp, rostade lite mackor, värmde faktiskt(kors i taket!) på ungarnas lunch när jag behövde byta en blöja.

Fast sen så gick han ner till sin soffa igen och sov några timmar...


(Och det är väl just de timmarna som irriterar mig mest, för det skulle ju aldrig jag kunna göra...*morr*)


Nåväl, sen lämnade han soffan för gott framåt kvällen, eller rättare sagt bytte soffa mot den här uppe:)

Han klagade lite på att nästa gång vi ska köpa en soffa, så ska den vara en dm längre;) så han kan sova i den ordentligt. Haha, han har insett att han kommer att åka ner i gillestugan fler gånger mao;)


Idag har vi ledigt, jag och de små, det är ju fredag:)

Vi ska bara skjutsa sonen till tennisen senare, och då ska jag passa på att köpa såna där pyttesmå hårsnoddar på H&M, de är så bra att sätta upp treåringens hår med, hon har ju inte så mkt.


Jag var ute nyss för att fota uteburarna vi haft till kaninerna, de ska bort de med tänkte jag. Nån som är intresserad? :) Hämta dem så får du dem!

Fotade mina tjuuusiga blommor på grindstolparna samtidigt, kolla:




Det finns en kålblomma där åxå:



(varför blir bilden sådär utdragen när jag vänder den tro??)

Få se nu hur länge de håller bara?

Murgrönan är ju sen i våras, några minus ska den väl tåla, och förhoppningsvis så blir det inte kallare än så....brrrrr.


Nu ska jag dricka upp kaffet, jag hade i vispad grädde sen pannkakorna igår....och det smakar ju inte så illa;)

Bye bye:)

Av Carola - 8 oktober 2008 23:02


Mobilen ringde strax före sju, och jag snoozade bara en gång:)

(sen tappade jag mobilen på golvet, under sängen, så jag var tvungen att kliva upp...*s*)


Loppan sov vidare i min säng, dit jag hade lyft henne vid 6 draget, hon är så duktig nu förtiden, hon sover i sin säng hela natten:)

Hon brukar få somna i vagnen intill mig, fast inget ruskande på den, och sen lyfter jag in henne i spjälisen när jag går och lägger mig, och hon vaknar inte! Det har alla andra ungarna gjort, och blivit klarvakna, så de har man inte petat på i onödan.

Det är inget toppen upplägg , jag vet, helst vill jag ju att hon ska somna i sin säng, ensam, men så mkt krångel som vi haft med hennes sömn så skiter jag i det. Det funkar jättebra så här och så får det vara ett tag nu.


Väckte en, väckte två, väckte tre och väckte fyra ungar en efter en.

Eftersom jag själv avskyr att bli väckt öht så brukar jag klappa snällt på dem och prata tyst och vänligt, men ändå se till så att de sitter upp med benen över sängkanten innan jag går.

Inte som han man är gift med.

Efter 21 års uppvaknande tillsammans, så har han fortfarande inte begripit att om han står och rycker i mitt täcke vid fotänden av sängen, så det åker ner och släpper in massa kall luft och man får känslan av att han ska rycka av hela täcket med en rörelse värdig en sån där som drar av duken från en dukat bord utan att det krossas porslin i parti och minut, om han gör så, så blir jag skitsur och fräser? Hur tydlig ska man behöva vara med en karl?

Han borde gå en kurs hos mig:D

Jag skulle vara mkt trevligare om jag fick en klapp på huvudet och lite kärlek:)


I alla fall, ungarna kom upp och åt frukost, de bråkade inte med varandra, för det får de inte för mig på morgonen. Får de säkert inte för mannen heller, men han har väl ledsnat kan man tro;)

Skickade iväg 8 åringarna vid 7.45, och sen de större vid 8.15 Grejade på med det ena och det andra och så iväg till kyrkis till 9.00

Lämnade 3 åringen hemma, med den sjuka pappan i gillestugan, som säkert inte vaknat om hon så stått bredvid honom....men han fanns där iaf, och hon vill softa framför Disneychannel ändå:)


Inget skrapa rutan med en grym dimma! Såg inte många meter framför mig..

Hemma igen efter fem minuter, Loppan och jag plockade in lite äpplen från träden, och så bäddade jag, och gick ner till mannen för att se om han ville ha nåt.

På frågan:

-Hur mår du?

Får man såklart svaret:

-Dåligt.


Jag menade väl mera HUR han mådde dåligt:) Information please.

Huvudvärk?, illamående?Hosta?? Vad?

Ja det var väl feber och ont i hela kroppen och matt..


Jag blir ju som sagt så irriterad så jag iddes inte prata med honom, han låg ändå där som nåt urvridet gammalt lakan;)

Pysslade på med det som ska göras, och åkte sen för att sjunga med Loppan på musikleken, 3 åringen fick följa med. Hon L O V A D E att sitta stilla och vara tyst.

Jo tjena.

Springa, hoppa, snurra, skratta jättehögt, springa lite till osv....;)

En helt vanlig treåring med spring i benen mao.


Efter sången är det slut på kyrkis samtidigt, och en kyrkiskompis frågade om vi ville äta lunch på Ikea med dem.

Ja!!

Jag gör allt för att slippa vara hemma:)

Så det blev korv, bollhav och shopping innan vi åkte tillbaka till kyrkan för deras öppna förskola.


Ja. Vi är i kyrkan måndag till torsdag:)

Ibland funderar jag på att hyra ett av kontoren så man slipper åka hem, och en annan tjej som är där lika mkt som jag säger att de behöver inte flytta till större för de bor ändå i kyrkan:)


Så småningom blev det dags att återvända hem till sjuklingen.

Han låg kvar på samma ställe, i samma position som när jag åkte typ sex timmar tidigare....

Alltså vad ÄR det med män och sjukdomar?


Han är sjuk, ja, det är ingen tvekan om det, men måste man ligga som ett spöke i planläge i flera dygn?

Och när man gör det, är det då konstigt att man är yr och matt när man till slut segar sig upp??

Och hur kan det komma sig att när han är sjuk, så får han ligga i fred tills han behagar komma ut?

När jag är sjuk så åker han till jobbet, och lämnar mig med minst tre barn hemma.

Tre barn som jag ska ge mat, byta blöjor på och se till att de har det bra. Sen kommer det hem fyra till som ska ha mat, skjutsas hit och dit osv...

Alltså, det känns som att det är lite snett här:)


Å andra sidan blir jag säkert piggare snabbare för jag kan inte ligga och soffa till:D


Nä fy så elak jag är mot honom, jag älskar ju honom fast han är ett urvridet lakan;) men ibland är det skönt att gnälla lite.

Hoppas han kryar på sig nu!!!


Ja, det börjar ju bli en vana att kliva upp bright and early, så jag kan ju ta över morgnarna här hemma, även när han är frisk. Det är ju rätt trevligt så där med lite morgonmys vid köksbordet med alla pigga barn:)


Mohaahahhah, skulle inte TRO det va;)

Jag ljuger så jag tror mig själv:)

Nu är jag trött och väldigt svamlig, värre än vanligt, så nu är det dags att logga ut och traska in med Loppan i sängen.


Natti Natti:)


Av Carola - 7 oktober 2008 23:19


Nån som känner sig manad att anta en liten utmaning?

En pytteliten sak bara....

Nämligen detta:



Det är den RENA tvätthögen:)

De smutsiga visar jag inte på bild, nån måtta får det vara!

Det är två fulla tvättkorgar med rena kläder,handdukar och lakan där under först, sen byggdes det på snabbt med en stilig hög som väller ut över bänken...Det är nog en 7 maskiner som väntar på att vikas in i skåp och lådor...och så hänger det i bastun och på torkställningen, och så har två av ungarna en kasse var som jag åtminstone fått upp för trappan till deras rum, men inte längre.

Håhå vad roligt jag ska ha nån dag:D


Idag har jag klivit upp i ottan (6.55 gäsp) och kört iväg ungarna till skolan, sen gjort mig och de tre små i ordning till 9.00 för att åka till kyrkis.

Fick skrapa rutan på bilen:(

Loppan hade lite feber i morse, men verkar helt klart på bättringsvägen.

(fast det där sa jag inte högt! Jag höll dessutom fingrarna i kors, spottade över ena axeln och tog i trä...*s*)


Lämnade 5 åringen, åkte hem, röjde efter frukosten, slängde i en maskin med tvätt(öste ur den rena ur tumlaren och ut på bänken..) bäddade och plockade ur lite sommarkläder ur min garderob(som FORTFARANDE ligger på min säng, fan åxå, orka pyssla med det nu..) gav Loppan lite gröt och skulle sen dricka kaffe i lugn och ro med Allt i hemmet.

Då ringer mannen på min mobil och säger att han är på väg hem, mår skitdåligt.

Han jobbar på marknaden idag, och innan han ger upp så mår han galet dåligt. Jag frågade om jag skulle hämta honom, och det ville han ju.Hans ersättare skulle komma vid 11, så jag lovade att vara där strax efter.


Klockan var 10.30, men jag behövde handla lite så jag tänkte göra det först så han slapp vänta i bilen medan.

Ut med 1+3 åring i bilen, spänna fast, åka till affären, springa in och handla snabbt, och sen ut igen. Då ringde han, han hade kommit på att L som skulle ersätta honom ju hade en bil som han kunde ta för hon skulle ju behöva köra den andra hem...så jag behövde inte hämta..

Nehe, attans att jag var så snabb då..åkte hem igen, spände loss ungarna och bar in dem.


JAg bäddade iordning i gillestugan til honom, som den elaka fru jag är.

Jag avskyr när han är sjuk, för det är så ynkligt då. Även om det ju ÄR synd om honom, så blir jag irriterad, för JAG kan ju aldrig få vara sjuk i fred, utan ska ro runt allt hemma ändå...:/

Ställde ner en flaska vatten, huvudvärkstabletter och ett glas, så lite snäll var jag ju.

Motade ner honom dit när han kom hem,och sen dess har jag knappt sett till honom;)


Bara en halvtimme senare var det dags för samma runda igen, ut med ungar, spänna fast, hämta på kyrkis, då de dessutom absolut skulle med in, så jag fick spänna loss och fast ännu en gång...pust.

Hem, Loppan hade somnat i bilen, bra! Men då vaknade hon igen så det var en microlur. Hm.

Lunch, och sen...tadaaaaa iväg igen till kyrkis, fast med 3 åringen denna gång:)

In med alla i bilen, spänna fast, spänna loss, spänna fast, spänna loss....

Hemma igen lade jag Loppan att sova ute, och sen pysslade jag och 5 åringen:)


Tvillingarna kom hem, och då fick de passa Loppan och 5 åringen medan jag hämtade 3 åringen så jag slapp detta i och ur bilen-lastande EN gång idag iaf:D


Sen så packade jag in alla i bilen IGEN och så åkte vi ner till marknaden.

Jag försökte slippa, nu när pappa var sjuk så var det väl inget kul???

Men jo det var det. Och lovat är lovat.

Skitmycket folk. Bökigt att gå med vagnen. Det hade jag glömt, sista åren har jag alltid varit nere på morgonen, men nu var det ju eftermiddagsrusch.


Ungarna började ju direkt peka, hojta och vifta: JAg vill ha det där!

:)

De hade fått ta med sig sina egna pengar, och de shoppade loss som ekonomin tillät.

5 års tjejen hittade en prinsesskläning, där alla prinsessor står framför en julgran, den ville hon ha på julafton, och sen köpte hon en t-shirt + kjol ,åxå det med prinsessor på.

(Hon ÄR nog en prinsessa faktiskt, på allvar*ler*)

Sen blev det en maskin som skjuter såpbubblor, men efter det var det tomt i plånboken, men hon var glad.

Sonen hade det sämst ställt, så det blev en likadan såpbubbelmaskin,jag betalade halva...sen fick han tillsammans med de andra munkar, brända mandlar och marknadsnougat.


3 årstjejen ville ha en prinsess tröja,och samma bubbelgrej så det köpte hon.

Jag hittade bullformar. Thats it:)

Till 1 åringen köpte jag iofs ett par fårskinnstofflor.


Min duktiga 8 åriga sötnos, som har klivit upp kl. 04.00 piip! två lördagar för att jobba med sin pappa, har ju tjänat kosing, så hon shoppade järnet:)

Hon älskar Tokio Hotel, så det blev en huvtröja och en mössa med dem på, ett nitbälte(!) och sen hittade hon såna där som jag just precis nu tappade bort vad det heter!!??

Men...äh, det är som tygflaggor, stora, men Tokio Hotel på, hon köpte TRE.

En till sig och en var till storasyrrorna:)

I julklapp var det tänkt, men hon kunde inte vänta, så de fick de när hon kom hem:)

13 åringen blev jätteglad, och 14 åringen med, men sen anförtrodde hon mig att hon ju inte gillar dem så mkt längre....Men hon ville inte göra sin lillasyrra ledsen så hon tog emot den och spelade lycklig. Är hon inte världens sötaste så säg:)?

8 åringen är ju superstolt över att ge syrrorna nåt fint:)

Älskade ungar!

Innan vi for iväg hemåt så gick vi och löste av L så hon fick gå på toa och handla nåt att äta.



Vi kom hem 18.30, pust, jag hade haft stövlar på mig så då kändes det i tassarna vill jag lova...

Utfodrade ungarna med fiskpinnar och mos, snabbare än snabbast, och rätt gott.

De fick kolla på Äntligen hemma om de lovade att hoppa i säng direkt efter, och det gjorde de, så strax efter 21 var det tyyyyyyyyyst i huset.


Tittade på Desperate Housewifes, nu är tisdagarna som de ska igen, både Äntligen hemma och DHW!!


Plockade i ordning i köket och gick ner och frågade mannen om han ville ha nåt.

Den stackarn förresten:)

Han kom gåendes med sin kudde under armen förut, och ville lägga sig i sin säng för soffan är obekväm nere i gillestugan...men glöm det gubbe lilla, det är ju min säng med, och jag vill inte ha en sjukling flåsandes baciller i ansiktet på mig hela natten...så han lommade iväg ner igen..och skickade ett sms efter två minuter att TV:n inte funkade...

Jag sände ner 8 årige sonen att fixa:D


Jag kände mig lite taskig, men nu har han fått the och smörgås, vatten och huvudvärkstablett, så nu står han sig nog hoppas jag.


Själv ska jag väl ställa mobilen igen, för det blir ju upp i arla morgonstund igen då i morgon bitti:/

Jaja, hellre det än att vara sjuk om man får välja:)


Nu ska tänderna borstas!

Natti natti:)

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards