Alla inlägg under oktober 2008

Av Carola - 6 oktober 2008 23:44


Jahapp, så var det  dags då.

Ja det är ju oktober så vad ska man vänta sig? Klart att ungarna blir sjuka!

De har för allt i världen varit lite krassliga till och från, men nu har Loppan HÖG feber och mår inte alls bra:(

Stackars liten.


Hon ha varit snorig några dagar, men inte mer än så det varit en vanlig förkylning, pigg och glad ändå.

I morse var hon rätt pigg åxå men tacklade av under dagen.


Mannen jobbar och måste åka tidigt måndag och tisdag denna vecka, så jag måste upp och få iväg ungarna...det händer så sällan så jag verkligen inte borde gnälla om det, men jag är nu än en gång kriminellt morgontrött, så jag gnäller ändå;)


I morse hade jag tänkt att jag skulle smyga upp, skicka iväg barnen och sen...tadaaaa, krypa ner under täcket igen utan att nån av de små vaknat:D

Nu blev det inte riktigt som jag tänkt mig, för alla de tre små kom upp en efter en, gäspade och gnuggade sig i ögonen, plirade under lugg och frågade:

-Vad ska vi göra idag,mamma?


Äsch då.

Men eftersom jag har världens mysigaste tjejer, så satt de i pyamas framför Playhouse Disney, med dörren stängd ut till övriga huset, och öppet in till mig i sovrummet, och kollade på TV, samtidigt som Loppan gick och pysslade med sitt, och jag slumrade gott:D

Loppan kom ju och lade sig hos mig efter en stund och somnade hon med, så då kunde jag ju t.o.m sova en stund till. :D


Det var kyrkis på em för 3+5 åringarna, jag hade ju vid det laget insett att Loppan hade feber och då vill jag ju inte ta med henne och sprida baciller, men hon brukar alltid sova hela tiden vi är där, så jag hoppades på det idag med.

Hon sov ute i vagnen hela tiden, så det funkade ju precis som jag tänkt.

Hade väl fått gå hem tidigare om hon vaknat.


På kvällen var det skjutsa lämna hämta på schemat.

Tennis, scouter och hämtning av mannen.

13 åringen var hemma så hon passade 3+5 åringarna, men Loppan var ju med.

Jag måste ju vänta på sonen när han spelar tennis, för det är ingen idé att åka hem.

Vi promenerade en sväng ute först, men sen frös jag så vi gick in i köpcentret, trots febern....fyndade lite regnkläder på en Outlet butik:)

Inte Superniceprice butiken, utan en annan med rätt bra superprice den med.

Så in på apoteket för att fylla på panodilsupp förrådet, och så ytterligare en sväng inom affären för att köpa blöjor, sen var timmen äntligen slut!


Hämtade sonen, och sen körde jag l å n g s a m t för att komma lagom till scouterna slutade, där jag hämtade dottern + kompis, körde hem kompisen och sen åkte vi för att hämta upp mannen.

Pust, äntligen hemma.


Loppan var ledsen, febrig och hungrig, men efter en ny blöja, panodil och en flaska välling i pappas knä, så var hon fit for fight ett tag till, innan hon däckade i vagnen.

Hon är rosslig och eländig, så det blir säkert inte så mkt sova av inatt...


Och jag som måste upp imorgon igen...;)

Då måste jag skjutsa 5 åringen till kyrkis kl 9 dessutom, så krypa under täcket igen blir det inget av...

På em har 3 åringen kyrkis och sen vill tvillingarna såååå gärna åka ner på marknaden som är idag och i morgon...men det vete tusan hur det blir med det...

Det får dagsformen avgöra tror jag.


Nu är det knoppdags, ska försöka flytta Loppan från min famn ner i sängen, sist jag försökte det så vaknade hon och blev jätteledsen...håll tummarna!

Av Carola - 4 oktober 2008 23:25


Ja , idag har jag kört bil mest hela dagen, känns det som iaf. Egentligen så var det väl inte mer än dryga tre timmar på vägen, men det kändes som hela dagen:)

Jag som normalt kör mellan hemmet och kyrkis, som tar tre minuter, och från kyrkis till ÖF som tar fem minuter, tycker ju att tre TIMMAR är lääänge.


Först körde jag äldsta dottern till kyrkan, hon skulle på konfirmationsläger:)

Det tog 5 minuter fram och tillbaka (är ju inte 30 vid skolan idag *s*) .

Resten av de tre timmarna ägnade jag åt att skjutsa min pappa ut dit där han har haft sin guld-merca ståendes, och iväg till ett annat ställe där han ska ha den ståendes nu.

Varför han inte kan ha den hemma?

Men? Det är ju fullt i garaget ju!

Inte av hans andra bil, oh nej, vem har bilen i garaget? Där samlar man allsköns bråte, iaf om man kommer från min familj:D


Det var en trevlig utflykt, jag hade bara Loppan med mig och hon sov mest hela tiden, de andra små var hemma med 13 åringen. Sonen hade cyklat till mormor och morfar på förmiddagen för att hälsa på så han var hemma med mormor, och tvillingsyrran hans var på rådjursjakt med grannarna. Maken jobbade såklart.


Innan vi åkte iväg så hann jag tvätta några maskiner med tvätt, och röja av det värsta här hemma.

Loppans gamla dyna till matstolen åkte i tvätten för jag har minsann shoppat ny:)


Kolla så fin, och givetvis så beställde jag matchande hakklapp och förkläde:)


5 åringen fick låna förklädet till frukosten, annars är det 3 åringens. Tror nog att Loppan kan ha det hon med.

Dynan är så lagom i vår stol från Ikea! Passar som handen i handsken:)

Innan hade vi en jättefin röd plysch med tofsar på,från Ikea, men den satt ju alltid som hej-kom-och-hjälp-mig, åkte ner och blev knölig, och det var ett enda krångel, så efter fem år har jag nu ledsnat:)



Jag beställde dem från Likasom.com och märket är  Polkadot design.

Så, det var dagens shoppingtips!!

 .................................................
.........................................

När brorsan spelar tennis på fredagar så brukar vi gå till den stora lekparken i Stadsparken, den jag nuska rata till förmån för en snabb stadsshoppingtur:)

Då brukar det se ut så här:

Och så liten man är så är det ju vansinnigt roligt med rutschkanor:

För att inte tala om hur roligt man kan ha med grus och  hink:

Så här sitter de gärna alla tre hemma i sandlådan åxå, timme efter timme.

Men nu ska det ju bli snöstorm så det blir väl till att lägga på locket tills nästa år snart...

I morgon är det söndag igen, dagarna bara rusar på, jag hängde ut våra baddräkter på tork efter förra söndagens babysim, och de hängde ju såklart kvar där tills idag...:/

Ungefär lika blöta som förra söndagen;)

Och det är inget vidare att dra på sig en kall blöt baddräkt, dessutom är det ju svåååårt, den fastnar ju på valkarna ännu lite lättare än när den är torr...

Nu vete tusan om det blir nåt bada av i morgon, Loppan är snuvig så vi får väl se hur det är när vi vaknar.

Jaja, nu ska jag kolla om 13 åringen somnat eller om hon surfar...mest troligt är att hon sitter framför datorn och msn, samtidigt som hon bränner iväg sms så det ryker:D

Natti natti:)

Av Carola - 4 oktober 2008 00:03


Idag har det varit en sån där dag när jag inte fått ett jäkla dugg gjort!

Fast jag varit hemma och ungarna har varit sammarbetsvilliga (=lekt snällt inne på sitt rum och låtit mamma städa ifred...*s*) så har det inte hänt mkt.


Det är delvis pappas fel:)

Han kom hit med en kasse full med program som han skulle installera på min dator, ett videoredigeringsprogram, tackar, jag har haft videokamera i över två år nu...hm, men inte kommit så långt att jag gjort nåt annat än filmat banden fulla och lagt dem på hög:D

Givetvis så funkade det inte;)

Måste åka och köpa en jäkla sladd imorgon, t r o r  det är det som är problemet, men gissar mest...


Sen var det hans gps, som av nån märklig anledning inte går att installera på nån annan dator än min laptop? Man tackar ju speciellt för det eftersom det gör min dator såååå seeeeeeg, ;D

Idag fick han krångla och göra om det fyra eller fem gånger, och jag vet inte om han fick till det till slut..jag var tvungen att sticka iväg och skjutsa sonen på tennis.


Jag hann klippa pappa mellan installationerna, och vilken skillnad på hår mot de två  gossarna jag har här hemma! När jag klippt nån av maken eller sonen så är det som att dra trimmern genom en strävhårig taxpäls - tjockt, kraftigt hår, men pappas var som en lammunge, alldeles mjukt och lent:)


När jag klippt klart fick jag dammsuga lite,och plockade undan det som låg på golvet, sen så kom en kille som ringt på min annons på Blocket om hockeyutrustning till barn. Kors i taket! Jag har haft annonser där förr men jag tror inte att jag sålt nåt:/ Det har varit folk som ringt och mailat och frågat och krånglat och sen bara skitit i det,och jag har ledsnat och haft grejorna kvar.


Nu kom anonsen in i morse och han ringde några timmar senare:)

Han hade tvillinggossar på 5 år som börjar hockeyskola snart och de behövde komplettera upp sina utrustningar.

Jag körde iväg två benskydd, två par armbågsskydd, två par handskar, ett axelskydd och ett par byxor för 350kr:)

Inte vad jag betalade för det för några år sen, men jag orkade bara inte se eländet ligga i garaget och ta plats! Han hade dessutom SJU barn , precis som vi så det kändes som alldeles rätt person att sälja till:)


Senare på kvällen ringde en tjej om en av burarna jag har ute också, nu ska vi inte ha fler små djur i bur , och för att vara säker på att inte frestas av nån söt liten kanin eller marsvinsunge så ska de bort!


När jag lämnat av sonen på tennis så satte jag de två minsta barnen i vagnen och 5 åringen travade bredvid och så gick vi in på stan för att hämta ut biljetter. Tvillingarna ska få gå på Monster Truck,eller Monster Jam eller vad det heter, stora bilar som låter illa och kör över saker;) och de är sååå lyckliga!

Mannen får ta med sig dem, och så tänkte jag ta med 3+5 åringarna på bio nån dag, de blev lika glada över det, och jag tror att det passar dem bättre.


Jag är på stan alldeles för sällan, för varje gång jag går där så har affärer flyttat eller så har det öppnats nya, gator grävs om och jag går där och vet inte riktigt hur jag ska komma dit jag vill:)

Ska ändra på det tror jag, för på den timmen som han spelar tennis så hann jag ju både hämta biljetter(låångt att gå) och sen springa in i några affärer:)

M y c k e t  roligare än att stå och frysa i lekparken!!

Fråga inte treåringen bara, för hon avskyr att gå i affärer....hon skrek i högan sky när vi gick in på KappAhl - "Neeeeeej, jag vill inte vara här! Neeej Nej Neeeeeeeeeeeeejjjjjj!!"

Och så klev hon ur vagnen och gömde sig under en klädställning;)


När vi kom tillbaka till bilen så hade bilen bredvid min fått p-böter, och genast blev jag orolig att även jag skulle fått en, jag avskyr att se den där lappen på rutan, det är ju ett lysande bevis på att man är klantig...(Ja jag har fått några p-botar, men inte många;) ) men denna gången hade jag inte klantat mig.

Lite förundras jag över vilka bilar som folk kör.

Tennishallen ligger ganska centralt,(vid Svandammen) och det står mestadels stora stadsjeepar parkerade där....för det är ju en ren nödvändighet att köra en fyrhjulsdriven terrängbil inne i city, visst?

Min stora Vw buss ser ju liten ut bredvid de där monstren...

Om jag bodde eller arbetade centralt i stan så skulle jag välja en pytteliten bil som man kunde parkera på tvären i rutorna, inte en gigantisk bensinslukare!

Och vem VILL betala full tank i en sån??

Märkligt.


Väl hemma så hann jag dammsuga av resten av huset innan mannen kom hem med maten, som vanligt är det tacos på fredagar här, det är en gammal deal mellan mig och barnen. Om de smakar på all mat jag serverar under veckan utan att knota, så blir det tacos på fredag. JAG håller min del, deras är liiite mer tveksam;)

Jag är skitless på tacos fö..:D


De två  stora hjälpte till med mat och dukning, lilla Loppan sprang omkring och sabbade allt hon kunde, och så äntligen var maten på bordet, jag gjorde omsorgsfullt iordning en taco och skulle precis ta ett bett när.....Glassbilen pinglar utanför.

Ja, men det är väl klart, när man fått ner rumpan på stolen så är det väl klart att man ska behöva upp och ut;)

Ut och hälsa på killen som kör, han brukar fråga om vi inte ska ha Summerdream som vanligt, om jag glömmer bort det;) så han håller koll åt oss.;)

In , äta min inte helt mumsiga tacos, och ...splosch!

Loppan lyckades trycka ner nappen på nappflaskan i själva flaskan  så att det bara var att hälla ut allt vatten över hela bordet,sig själv och mina fötter...mmm.

Hon gjorde det dessutom TVÅ gånger, så det blev väldigt blött under bordet:D


Jag borde skura golvet ordentligt under matbordet för det är redigt skitigt, det kanske var det hon försökte peka på?

"- Jag blöter upp de här gamla matfläckarna åt dig , morsan, så du bara behöver skrapa med den lilla skyffeln" ;)


Jaja, man ska väl ha nåt att göra i morgon med..


Förresten Ullis4!!

Apropå bio, har du sett trailern till "Om jag kunde drömma"? (Twilight)

Hallå? Han ser ju inte alls ut som jag har föreställt mig Edward ju:( !!



SF Bio: Twilight


Jag tror nog att han ser mer ut ungefär såhär:





Äldsta dottern höll med:D Fast hon gillar honom mest som Captain Jack Sparrow.


Nä, nu är det tandborstning som gäller, slut på svamlet!

Natti natti:)




Av Carola - 2 oktober 2008 23:51


I morse lämnade jag 5 åringen på kyrkis, och sen for 3 åringen, 1 åringen och jag på shopping!

Först Biltema, affären som har det mesta man kan tänkas behöva:D

Där shoppade jag loss på kopieringspapper till ungarnas teckningar, plastfickor, bomullspads, färgpennor, en fleecefilt att ha i bilen, och en toaring(en såndär man sätter på toan så att små rumpor inte ramlar ner).

Blandad kompott:)


Jag skulle inte ens dit, men eftersom Plantagen inte öppnade förrän 10.00 och jag var där redan 9.15 så var jag ju tvungen att fördriva tiden...


På Plantagen sen, när de väl öppnade, så inhandlade jag massa frosttåliga växter, ljung, en,kål,  några andra små gröna saker och lite sisal, rosa såklart jag hade ju en treåring som valde färg:D


Efter att jag hämtat på kyrkis igen så var det ju bara att åka hem och plantera.

Nu står det ett tjusigt vinterarrangemang på varje grindstolpe:)


 Bäst jag stod där och var nöjd med mig själv så kom jag på att jag ju har sjutusen lökar som jag beställt som ska ner i jorden...Ameh.

Jaha, bara att sätta igång då.


50 pärlhyacinter

30 tulpaner

10 snödroppar

15 skilla

60 krokus

2 liljor

3 lila bollar:)

10 kungsängsliljor

10 vita påskliljor, heter nog nåt annat men ser ut så iaf:)

..och säkert lite till som jag glömt...

Puh!

Det var ju ett jäkla jobb det där. Man blev smutsig, kall och snorig av att ligga på knä och gräva, med en av ungarnas plastspadar eftersom de såklart "lånat" min planteringsspade:)


Det trista i kråksången är att det ju inte ens SYNS hur jag jobbat och slitit!

:D

Man får ju hoppas att det blir vår snart så man får lön för mödan..*ler*


Efter att jag tvättat av mig så for jag till affären för att köpa ägg och mjölk till  pannkakorna,och så hem och steka.....1,5l mjölk, 13 ägg...det tar ett tag..fast det är tur att jag har en 8 åring som älskar att hjälpa till, så jag behöver inte steka många alls.


För många år sen så fick vien sån här av syrran...den underlättar!


http://www.tefal.se/All+Products/Cooking+appliances/Divers/Products/Crep+Party+Compact+-+6+personer/Crep+Party+Compact+-+6+personer.htm



Förvisso klagar ungarna ibland på att det är små pannkakor, men sånt lyssnar jag inte på. Det går ju såååå mkt snabbare än att stå och krångla med stekpannor.

Rekommenderas:)


Nu är det sovdags igen, natti natti:D




Av Carola - 1 oktober 2008 23:39

Tjoff!

Så var september förbi!

Snälla låt det säga Tjoff tjoff och så är det december, hoppa gärna över de här gråa trööökiga månaderna oktober och november.

Eller låt dem gå fort iaf. Eller allra helst, låt de vara fulla av solsken och värme!! :)

Ja det blir bra!


Har ni tänkt på vad mkt pengar man skulle spara om man bodde i ett land där solen alltid sken? Där det var 15 plusgrader som kallast?

Inga vinterkläder som skulle handlas varje höst, inga vinterskor, inga skidor som  ungarna ändå inte kan använda för det finns ingen snö, inga vinterdäck, inga dyra kostnader för el/fjärrvärme....


Vore mkt billigare och framför allt  ROLIGARE att shoppa nya badkläder och sandaler!

Jag kan inte se nåt som helst kul med den höst och vinter vi har nu för tiden.

Det regnar och är grått och mellan +1 och +12 grader från oktober, (november om man har tur), till april, här i staden på slätten så stormar det ju jämt åxå, så man fryser ju ihjäl när det är + 10;)


Ett annat hatgöra som infaller den här tiden på året är att skrapa rutorna på bilen!

Men fy så trist det är! Och tar tid! Som jag inte har...för givetvis så är jag ute i sista sekunden som vanligt och tänker inte alls på att det tar tid innan  man ser att backa ut bilen från uppfarten:)

Planera sin körning måste man göra, det går minsan inte att komma på att NU vill jag ha bilen...neeej man måste komma på det en timme innan så man hinner gå ut och sätta i motorvärmaren så inte bilen behöver kallstartas och bli ledsen;)


Då är det nästan så att jag föredrar regn och 5 plusgrader, så slipper man skrapa rutor iaf...


Idag har jag kört fram och tillbaka, fram och tillbaka, skjutsat, hämtat, lämnat  och då har jag just tänkt tanken att det är skönt att det inte är kallt än...

 .................................................
.....................................


Jag fick en låda med blomsterlökar igår!!

Beställde från odla.nu i helgen när solen sken och det kändes som att det skulle vara lite mysigt att ligga och påta i jorden.


Idag ösregnar det och kändes inte alls mysigt;) så den får stå kvar i hallen. Blir det inget fint väder så kommer det heller inte att bli några planterade lökar misstänker jag...


Och apropå väder....min syrra och hennes kompis har nu landat i Bankok!

Nä, jag är inte ett dugg avundsjuk, inte alls....(morr)

Det är säkert alldeles skittråkigt och värdelöst och, och alldeles, alldeles .....UNDERBART! :D


När jag surt frågade min syrra varför inte jag var hennes utvalda resesällskap så gav hon mig inte mindre än sju anledningar...de är 14,13, 8,8,5,3 och 1 år gamla....;)

Nåväl när jag bli stor ska jag åxå jobba på SAS!

Hon har hög lön, bekväm arbetstid, flex,schyssta kollegor, trevliga julklappar och dessutom niceprice på resor...


Jag jobbar inom landstinget och jag får......vänta nu?? Vad får jag?

Knappt nån lön, bara ett litet bidrag till räkningarna i slutet av varje månad, jävligt obekväm arbetstid eller vad sägs om julafton 13-22? Kanske midsommar lockar mer, 7-16? Eller varannan helg? Flex?? Nja, om arbetet tillåter vilket det aldrig gör, schyssta kollegor finns det iaf, trevliga julklappar...nu är det hörbarhet nolla? Jul...vaddå?? Kanske en handduk med landstingets logga på om man har tur...EN handduk alltså. Niceprice på resor???  Skulle inte tro det va.

Jag säger som Tony Rickardsson - Jag e´ int bitter;)


Tur att jag fått så många barn så jag inte hinner jobba!

Å andra sidan så var de ju anledningen till att jag inte sitter och sippar paraplydrinkar ur en kokosnöt nu.....hm...;)


Men ärligt talat så trivs jag alldeles för bra med att vara hemma med mina ungar, för att på riktigt sörja över en Thailandresa, även om det vore nice.

Jag har det bäst:)


Nu ska jag skaka ihop en flaska välling till Loppan som jag kan sträcka fram när hon börjar kvickna till, och sen är det sängen som hägrar!

Natti natti:)

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards