Direktlänk till inlägg 15 november 2008

Helg, ljuva helg:)

Av Carola - 15 november 2008 00:36


I morse kom 3 åringen in till mig vid 6 och bad om mer välling. Det fick hon inte:) Herregud, det räcker med EN unge som äter fyra flaskor per natt!

Hon fick vänta ända tills klockan 7 när jag klev upp och väckte skolbarnen, men då hade hon somnat om för länge sen;)

Hon låg där på maken plats i sängen och trynade så gott, och i spjälisen låg Loppan och trynade minst lika gott, och själv var man tvungen att masa sig ur sängvärmen...


Väckte 8 åringarna, och de klev upp direkt, som vanligt när jag väcker, det är bara maken som väcker 99% av gångerna som har ett elände varje morgon;)

Gick ner och ruskade liv i tonåringarna, och passade på att slänga in en maskin tvätt på samma gång.


Det känns så himla duktigt att göra det den tiden på dygnet:D


Tvillingarna klädde på sig, åt frukost och packade gympakläder, sen borstade de tänderna och sonen bytte strumpor tre gånger innan han hittade ett par som han gillade;)

Ändå klev de utanför dörren kvart i åtta, såna här dagar när bara jag är hemma får de gå själva, annars skjutsar mannen dem för han ska ändå den vägen.

Skolan början kvart över och det tar dem 20 minuter att gå. För mig tar det 10...men de har ju inte bråttom direkt;) så de var på skolan med god marginal.

Jag kände mig ännu mer nöjd med mig själv - både tvätt och en harmonisk morgon med ickestress:)

(maken står alltid och gormar "skynda dig nu dåååå!" när klockan är 8.07*S*)


Satte mig att äta frukost och läste Ica Kuriren, fastnade i ett suduko..

Jag är totalt sifferblind, jag kan absolut inte räkna alls, jag tycker siffror är trist, men jag tror att jag har kommit på hur man gör;)

Det måste vara ett lätt suduko, och det måste finnas en lösning så jag kan rätta när jag anser mig klar. Då är det ganska kul.

Löste halva korsordet åxå.


Sen försökte jag börja städa, men nu var ju alla barn vakna och ville saker hela tiden, så det tog en evig tid innan jag kom igång.

Till slut var det undanplockat, dammat(på strategiska ställen) dammsuget och golven torkade, pust.


Både hjärngympa och kroppsarbete, jag sär, jag sär;)


Jag har hunnit kolla på såpa åxå, och bytt ett antal blöjor, de flesta illaluktande:/


Klockan 16 har sonen tennis, så jag, han och Loppan åkte vid halv fyra, övriga barn var hemma, tonåringarna passade de mindre:D

Det regnade och var kallt, så en promenad var uteslutet, det är ju dessutom mörkt redan vid fyra! Jag gick med in och kollade på träningen, nåt jag inte gjort sen i början av terminen. Det går inte att sitta i lugn och ro och kolla när man har en Loppa med sig...hon vill ju gärna ut på planen och sparka på bollarna:)

Sonen har blivit jätteduktig, jag ser framför mig en ny John Macenroe;)

För min käre gosse har ungefär samma humör....;)


Väl hemma igen stod maten nästan på bordet, fasiken vad det är härligt med små husslavar;) De är så himla duktiga mina ungar!


13 åringen bad mig klippa lugg på henne, så det gjorde vi efter röjning och Loppaläggning. Hon har nog ALDRIG haft en rak lugg! Hon hade alltid håret uppsatt i en tofs när hon var liten, och så värsta änglalockarna i nacken:)

Sen har hon haft snedlugg åt olika håll, men nu har hon en rak. Givetvis blev hon jättefin!

Just ikväll var hon väldigt nöjd, men det lär nog ändra sig....det svänger fort där;)


Sen ropade Loppan på mera välling, äldsta dottern med kompis skulle micra popcorn, och då ville ju ena 8 åringen åxå ha popcorn, och 3+5 åringarna med...och jag ville ju ha kaffe.

Efter en påse popcorn skulle jag ställa in vällingen och då var glasplattan helt galet het. Det fräste om den när en droppe vatten föll ner...men vad nuuuuu då??

Kikade in och konstaterade att det nog var vääääldigt länge sen som den ungnen blev rengjord.....:/

Plattan var alldeles flottig...tror iofs att den ena påsen med popcorn läckte.


NU är den ren och fin:)


Barnen har ätit sina popcorn, chips och glass, välling har druckits av flera, maken kom hem med kalvdans och ostkaka....ostkakan hamnade i frysen(jag GILLAR inte sån! Inte han heller, tror jag?? Vete fasiken varför han köpte den?) och kalvdansen värmde vi på, men den smakade inte alls  gott:( Fel gubbe som gjort den. Det ska vara Mamma Mu ´s kalvdans:D

Fast han gör kanske inga längre? Vad vet jag, den här åkte i soporna.


Det var ett spring utan dess like på ungarna ikväll, de skulle kolla på Idol, måla, kolla på film, hämta saker, lämna saker, berätta saker, de tippade ut popcornskålar, spillde läsk, 3 åringen skulle göra sin välling själv....hittade henne på en stol vid micron med  flaskan i högsta hugg....

Sist en liten en gjorde välling här så blev det inte alls bra........Jag kan berätta om nån vill höra...Det är en ruggig historia;)


Till slut var det dags för ytterligare ett blöjbyte på 3 åringen och då kunde jag  konstatera att hon ju fått mask:(

Men så rooooligt då.

Nu var det länge sen nån drabbades av det, men pillren finns redo i medicinlådan. INte för att jag trodde att hon skulle svälja dem, men ett försök måste ma ju göra:)

Jag förklarade mkt pedagogiskt om maskar i magen och pillren som botar, och hon nickade och pekade ut genom förnstret och sa att maskarna bor där ute i jorden;)

Inte riktigt lika stora maskar i magen, tack och lov:)


Det första pillret slängde jag bara in i munnen på henne och av ren förskräckelse så svalde hon det:D

Men givetvis skulle hon ha två, och det andra var svårt att få  henne, men till slut tuggade hon i sig det och sa att det var äckligt. Ja tror fan det när man inte ska tugga sönder dem....

Nåja, de gör väl den verkan de gör.


Nya piller om 2-3 veckor...


NU har alla intagit sängläge, maken gav upp nyss,tonåringarna  borstade tänderna för en timme sen men de sover säkert inte än, jag misstänker att sonen ligger och läser för han var inte det minsta trött...?

Jag ska väl göra lika som övriga familjen då.


Natti:)

 
 
Anna B

Anna B

15 november 2008 09:14

Blir helt matt, när jag läser om dina nattätande barn och dina dagar. Fast inte sover jag hela nätter, trots att ingen äter så jag ska väl inte säga nåt om just den saken. Jag har ju varit där själv och minns att man vänjer sig vid sånt med.

http://mittoperfektaliv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards