Alla inlägg under november 2008

Av Carola - 13 november 2008 00:48


...och är mao helt galet piggelin nu;)


Ja det var ju inte min avsikt att sova en timme mitt på dagen, men så blev det.

Jag satt och läste( är inne på tredje boken nu, Ullis!!) och Loppan sov ute  vagnen, de två näst minsta satt intill mig och spelade dator, ute var det grått och trist, jag frös, har sovit dåligt de senaste nätterna (hohoho, nu skojar jag, jag menar EGENTLIGEN de senaste typ 15åren, sen största dottern föddes..*S*) för jag har ju hostat mig igenom dem, och som tummen på vågen så satt jag uppe till halv tre igår och läste ut bok nummer två i Twilight serien:)


Med lunch i magen så blev det helt enkelt bara väldigt gäspigt och jag lade ifrån mig boken, drog över mig en filt och...Zzzz  Zzzz.

Vaknade av att jag snarkade:D


Tjejerna satt så tyst bredvid mig, jag hörde de ju mellan varven, de småviskade till varandra, sötisarna.

När Loppan vaknade så smög de ut och tänkte hämta in henne, men då kvicknade jag till av det kalla draget från balkongdörren, så jag masade  mig upp och hämtade henne själv.


En timme sov jag!  Eller okey då, det var ju inget djup sömn, mer en powernap, eller många;) för jag vaknade ju till av att jag snarkade, satt inte sådär jättebekvämt alldeles ihopkurad i fåtöljen...


Och jag kan bara säga att det räddade resten av dagen!

Men nu är jag ju pigg, som sagt.


Imorgon ska maken iväg på jobb, han åker vid 11 och kommer hem sent fredag kväll. Det innebär att jag ska upp och få iväg skolbarn på fredag morgon..:/

Men men, en dag ska jag väl klara av, skulle jag tro:)

Om jag inte fastnar i boken förstås. Jäklars så bra de är!


Men vilken tid det tar att läsa böcker,förresten!

Jag fastnar så lätt och blir sen sittande tills jag M Å S T E göra nåt, typ byta blöja,laga mat eller nåt sånt, och skiter totalt i allt annat hemarbete:)

Det är fortfarande rätt fint här hemma sen mannens storstädning, jag har bara behövt underhålla det med undanplockning och dammsugning, och tur är ju det, för annars hade hemmet förfallit alldeles:)


Jag tror inte jag ska läsa fler böcker när jag läst ut den här:)


Dottern på 8 år har befallt mig att åka och köpa ett Lyckotroll, imorgon, det är tydligen det de leker med i skolan nu, så visst, jag gör väl det då, men sen måste jag hem till mamma och pappa och rota lite på vinden, för såna där hade ju jag när jag var liten, och eftersom jag är en samlare av stooooora mått så lär de finnas kvar där:)

Frågan är bara: Var?

Det är nämligen inte bara jag som är en samlare, jag har ju fått det nånstans ifrån;) och med andra ord så är heeela vinden knökfull av gamla grejor som kan vara bra att ha, eller inte, men som man inte kan slänga.

Vi pratar minst en gång varje år om att ta dit en container (ja det är SÅ illa) och verkligen röja, men syrran och jag surnar alltid till när mamma envisas med att säga att det mesta är VÅRT.

Faktum är att vi för några år sen gjorde en upprensning av våra saker (teckningar från lekis,ettan,tvåan,trean,fyran,femmanoch sexan;) barbiedockor, pussel, leksaker edyl) och slängde massor, och resten som vi vill SPARA :) packade vi i kartonger som vi nogsamt märkte upp och staplade i ett hörn av vinden.


Sen har mamma och pappa varit där och flyttat runt dem samt ställt en massa jox på över och bredvid.

Och nu är det alltså vårt:)


Faktum är att det finns mkt användbart på den där vinden:)

Tomma kartonger som man kan behöva för att slå in paket;) madrasser, skor, slalompjäxor, kaffe?, diverse möbler, tomma vinflaskor - de gjorde eget vin för massor av år sen och sparade flaskor som aldrig blev ifyllda, gamla telefoner, såna där med petmoj på som snurrar, värsta retro ju;) ryggsäckar,sovsäckar,tält och en jäkla massa annat i samma stil.


Men det är ofta bra att det finns där, så vi får alla vatten på våra kvarnar när det behövs nåt och vi bara hämtar på Vinden:)

Vi skiter nog i containern i år åxå:)


Nu hojtar Loppan och vill ha påfyllning av vällingen, det är ju en dag i morgon åxå, så det är väl bäst att inta planläge:)


Natti:)

Av Carola - 11 november 2008 00:48


Jag gillar inte att vara förkyld:(

Men det är jag ändå;)

Seg(are än vanligt*s*) ont i halsen(som blivit mkt bättre!) och såndär tråkhosta man inte kan göra så himla mkt åt.

Ja, det är mitt status mitt i natten.


Jag har precis släppt in den svarta katten som nu ligger och snarkar i Loppans vagn, den grå ligger i min säng och värmer upp den:)

Hon ligger för tillfället i vår säng varje natt, helst i mitten så hon får värme från två håll, men även på fötterna funkar.

Eller bakom min rygg, så man lägger sig på henne när man försöker vända sig...

Om hon inte tycker att det är tillräckligt mysigt i vår säng så slinker hon mellan spjälorna in till Loppan, där lägger hon sig så nära hon bara kan, gärna ovanfär huvudkudden, och bryr sig inte nämnvärt om att Loppan klappar vääääldigt hårdhänt när hon vaknar;)


Loppan ja, hon somnar sen några kvällar i SIN SÄNG!!

Inte i vagnen i vardagsrummet som hon gjort sen i somras (äh, hon har ju sovit där sen hon föddes ju...men det var då hon somnade av sig själv helt plötsligt)   utan ensam i sin säng.

Inte var det några problem att få henne att somna där heller.

Hon hade krånglat som tusan några kvällar i vagnen, så jag tänkte att jag provar väl och ser om det funkar bättre i sängen - och si det gjorde det ju:)


Tiden löser mycket:)


Mycket välling vill hon fortfarande ha varje natt, minst en flaska när hon ska somna, sen en till mitt i natten och så en framåt 6 tiden...

(Tiden löser nog det med hoppas jag;)men för ögonblicket är det helt ok)

Det är inget kuligt att gå upp och fixa den där vällingen bara, så nu har jag börjat göra en stor tillbringare på en liter välling, som hon och 3 åringen får varsin flaska av på kvällen, och sen finns det att fylla på två mål till.

Japp, jag är smart:)


(eller lat..schhhh)


Nu ska jag gå in och flytta katten och krypa ner mellan den och maken och sen antagligen hosta mig genom natten....;)


Natti:)

Av Carola - 9 november 2008 00:32


Idag har det varit typ 97% luftfuktighet ute, jisses så fuktigt!

Varmt men blött. Och av solen såg man intet:(


Jag började dagen som vanligt med att sniffa den välbekanta bajsdoften...fast jag är förkyld så är det vissa dofter som klarar att ta sig igenom snorbarriären;)

Jag vände mig om och borrade ner huvudet i kudden i hopp om att mannen skulle förbarma sig, jag tänkte då skylla på att jag inte kände nån lukt alls med min täppta näsa;)

Men inte gjorde han det heller.

3 åringen kom in och hjälpte lilla Loppan att fälla ner grinden på spjälisen, så jag lyfte över henne till vår säng, öppnade bara ena ögat och slöt det så fort hon var över.

De två lekte och busade och hade jättekul.

Jag låg där och blev mer och mer irriterad på mannen som inte gick upp med bajsblöjan:(

Men i uthållighetskrig vinner jag, så jag låg envist kvar och slumrade.

När de två små började leka att jag var en häst och kröp upp på min rygg och började hoppa så det knakade i både min rygg och den stackars gamla sängstommen, så kunde jag inte ligga kvar, insåg att med det där hoppandet så skulle det börja läcka snart.

Inte var det så jäkla mysigt när hon satte sig på mitt huvud heller;)


Satte mig upp på sängkanten och blängde surt på maken....men?

Vart var han???

Inte bredvid mig iaf.

Nähä?


Gick och bytte blöjan och på vägen dit så såg jag att mannens bil var borta?

Meh?

Vart fasiken är han nu då? En lördagmorgon. Klockan...ehrm 10....;)

Skickade ett sms, men såg sen lappen på bordet.

Han hade åkt för att leverera grejor, lämna in nåt spel och SPINNA!?

Jisses, den tiden?

Jaja, mysteriet löst:)


Efter frukost, som mera var lunch, så var det städdags. Jag röjde och dammade medan maken plockade ner våra studsmattor för vintervila, sen dammsög jag och han fick äran att torka golven.


Middag beställde vi från pizzerian, för tvillingarna och maken skulle på Monster Jam i Globen.


När de åkt så roade jag mig med dagen andra roliga uppgift, att sortera underkläder!

Whiiiho:)

Igår satt jag i 2 (TVÅ!) timmar och sorterade strumpor, kalsonger och trosor.

Det är inte kul.

Jag brukar tvätta och sen ösa ner alla i en stor korg, och när den är full så tar jag en till, så får alla rota där bäst de vill. Men det blir en väldig massa letande varje morgon, och så ids inte ungarna (eller mannen....) leta reda på ett par, utan de tar nåt som ser ungefär lika ut;)

En svart strumpa med vita dödskallar ser ju ungefär likadan ut som en vit strumpa med svarta igelkottar på, visst;)?

Eller i mannens fall, en svart strumpa är ju alltid en svart strumpa, oavsett om det är ränder eller prickar som dekoration uppe på ankeln, eller hur?


Nu har jag bestämt att alla ska samla sina egna underkläder i varsin påse/låda/korg eller liknande(har inte kläckt riktigt VAD än) och sen tvättar jag det separat. Den äldsta dottern har tvättat sina egna redan, så det var ju ett väldigt smart drag av mig:) Ska lära 13 och 8 åringarna åxå.


Men innan det funkar så måste det ju sorteras upp först, en gång för alla, så det har jag då pysslat med.

Tvättat och sorterat 3 maskiner idag, förutom de 2 timmarna igår.

Ändå så har jag en överfull blå back från Ikea med omaka strumpor!


Jag fattar inte hur mkt underkläder vi har i den här familjen! Mer än att det är massor.

Nu har jag kastat en massa som var sådär halvroliga, jag vill att de ska ha hela och rena underkläder, och helst lika strumpor;)


I morgon ska jag sätta ungarna på att leta strumpor i hela huset, jag vill ha bort den där backen med omaka! Jag vet att det låg en rosa strumpa på golvet inne hos 13 åringen tex..


Tvillingarna och mannen kom hem vid halv elva, lyckliga och uppspelta över alla coola monster till bilar de sett:)


Nu är det dags att värma en flaska välling och sen sova:)

Natti:)

Av Carola - 8 november 2008 00:34


...man inte kan kolla på vad man vill på TV en fredagkväll för man måste åka och hämta dem mitt i filmen:(

Jag måste se till så att mannen i huset skaffar oss en inspelningsbar dvd eller digitalbox med hårddisk,eller vad det nu är, jag hänger inte med i teknikens under på Tv fronten alls.

Det intresserar mig inte ett dugg. Det är så jäkla krångligt nu för tiden ju!


Förr, innan allt trams med digitalt och HD tv och allt vad det nu är, så var jag grymt bra på att ratta in kanaler, söka hit och dit, koppla in video,TV spel och ...eller det var nog allt:)

Jag var den på jobbet som de ropade på när de inte fick till det med alla olika TVapparater vi drog runt till de sjuka barnen, eller det skulle kopplas ett TV spel. Så kom jag och fixade:)


Till och med när mannen gick och shoppade loss på ett surround system med fem högtalare och subwoofer för några år sen, så hängde jag med i kablarna som mer och mer började likna ett ormbo bakom Tv:n.


Men nu.

Åh suckelisuck.

Vi  har en gammal tjock Tv, och den ska vi har kvar tills den brinner upp(vilket säkert blir snart så många timmar per dag som den går..)och på den finns det två scart kontakter.

Problemet är ju att varenda jäkla pryl som ska kopplas till Tv:n, ska göra det med en scartkabel.

DvD, surroundsystem, vår gamla video och nu den där förbannade digitalboxen. Fyra stycken, men bara två uttag.

Så då blir det krångel deluxe, och nu är det faktiskt inte roligt längre att ligga och krypa bakom TV:n:(


Den DVD vi har är fö inspelningsbar. Bara det att den aldrig funkat.

Och min käre man vägrade att inse att det var fel på apparaten, han var övertygad om att jag kopplat fel....suck:)

Själv hade han aldrig tid/lust eller ork att försöka, och så gick åren.

När hans kompis visade sig ha en precis likadan, som han bara kopplat in och den funkade perfekt, DÅ började han fatta att det kanske VAR apparaten som var trasig.Men det var ju så dags då,det var ju en fem sex år sen vi köpte den;)


Nu vill jag ha en som funkar!

Men jag vill inte betala flera tusen för den. Så det blir väl så i fortsättningen med att jag missar de filmer jag vill se för att jag ska hämta tonåringar:D



Av Carola - 5 november 2008 22:12


Idag har det varit en såndär härlig dag, med frost som gör marken vit, hög och klar luft och SOL:)

Jag har njutit hela  dagen, fast inomhus;)


Dagen började med en trevlig bajsblöja,varför ska ungarna absolut bajsa det första de gör när de slår upp ögonen? Kan de inte vänta till framåt lunch när jag kvicknat till?

Men nej då, stå och studsa i spjälisen med en dyngsur bajsblöja bara:D

Så upp och byta, sen var det musiklek för Loppan, 3 åringen fick följa med pappa till ÖF och 5 åringen har ju kyrkis.


Vi åt lunch på Ikea tillsammans med en kyrkiskompis, det är ju så himla trevligt att dels slippa laga mat och till det priset är det ju svårt att laga mat hemma:) Vi åt alltså korv:) Sen fick barnen leka i bollhavet, vår treåring får ju vara där nu och är såååå lycklig över det.

Vi shoppade lite nödvändiga saker, batterier och ljus, under tiden.


Efter Ikea rusade jag in på Barnens hus och köpte en present till ett kalas som 8 åriga tjejen skulle på senare, och sen åkte vi tillbaka till kyrkan på deras öppet hus med lek och fika.


När det var slut kl. 16.00 så stressade jag på ungarna för kalaset började 16.30 och vi skulle hem och hämta kalastjejen först. När jag lyfte upp Loppan ur vagnen där hon sovit hela tiden, så luktade det misstänkt, och jodå, nog har hon bajsat....igen. Och i liggande position så blev det så där halvbra, med läckage upp på ryggen:(

Sanera henne i bilen, jag lade dit en bit vaxduk på ena sätet i förra veckan, för 3 åringen kliver med sina smutsiga skor där, och den var ju toppen idag:)

På med ny blöjaoch nya strumpbyxor, och sen iväg.


Hann precis i tid till kalaset:)

Hem igen, snabba på med maten, för 17.45 ska 5 åringen på gympa, 18.00 är kalset slut och 18.30 är gympan slut.


8åringen och jag hade en halvtimme att slå ihjäl mellan kalaset och hämtningen på gympan så vi gick in på Rusta.

Jag hittade en så söt fågel med tomteluva:) och små flugsvampar, och så köpte jag varsin täckväst till 3+5åringen som de ska få i julklapp:)


Hem igen, det blir många hemkomster på en dag ibland;) och röja lite i köket innan jag bytte om och åkte till gympan.

Styrkepass idag med hantlar och gummiband, härligt, och det gick betydligt bättre idag, vete tusan vad det var i måndags.


På vår gata så såg jag plötsligt nåt som korsade gatan och eftersom vi har katter som yrar omkring överallt så fick jag för mig att det var dem, en millisekund, sen for det enom hjärnan att OJ vad långa ben de har?

Innan jag faktiskt såg att det var två rådjur:D

Men det hade jag inte väntat mig inne på en villagata.


Nu ska jag plocka ur diskmaskinen och sen kolla på lite Ultimate Fighting....nej det är inte jag som har fjärrkontrollen:D


Natti natti:)


Av Carola - 4 november 2008 00:10


Jag blev riktigt positivt överraskad av Die Hard 4.0 igår:)

Var rädd att det skulle vara en taskig uppföljare bara för att tjäna pengar, men den var BRA.

Massa action hela tiden och Bruce Willis ÄR ju alltid cool:)


Maken skulle lägga sig, men jag muttrade nåt om att han var tråkig, och så råkade han se början och då kunde han ju inte gå och knoppa, så jag fick sällskap:)


Idag har jag inte gjort många knop, det var en trött liten skara här hemma imorse,  vi som inte behöver kliva upp;) Loppan vaknade och ville upp klockan 9.45 Då var hon blöt och hade dessutom bajsat, så det blev till att gå och byta blöja, men sen hoppade vi i säng igen och efter lite amning så slumrade hon en stund till:D

De två lite större kom upp vid halv elva....och slog på TV:n , sen satt de där en timme i pyamas och myste.


Så vi fick plötsligt lite bråttom till kyrkis kl. 13.00

Man vill ju inte gärna komma sent och säga att man försov sig den tiden på dagen;)

Loppan sov i vagnen medan vi gjorde regnmoln och sjöng sånger, fast hon vaknade tidigare än vanligt och fick komma in ett tag. Inte ett dugg märkligt eftersom hon sovit från 19-9.45:D

Hon tar verkligen igen alla dessa förlorade timmar av sömn som hon vägrat sova sitt första år....och det gör inget alls, man hinner få så mkt gjort då!


Hem och lagade mat innan vi drog till tennisen, och sen efter det så var det ju hem och så iväg på gympa.

Fasiken så tungt det var idag!

Inte bara för att det var den av ledarna som är tuffast, utan av nån annan anledning, jag orkade inte helt enkelt:(

Värdelöst.

Dessutom domnade jag bort i ena foten, jag har köpt nya gympadojjor och de skaver, nu satt de väl och tryckte för det släppte när jag knöt upp dem.

Ingen bra gympadag. Hoppas det blir bättre på onsdag.


I bilen så luktar det...illa:(

Jag märkte det inte på väg till eller från kyrkis, men när vi åkte till tennisen så luktade det konstigt. Jag har legat på knä och krupit mellan sätena och kikat under och mellan alla bilstolar och kuddar och grejs..det luktar som en sur gammal vällingflaska...men jag HITTAR ju inget!?

Måste kolla i morgon i dagsljus.

Risken är väl att Loppan har spillt i sin stol så jag måste tvätta...Nej hon borde inte få äta välling i bilen, men ibland blir det så:)


Nu har jag kollat på mitt absoluta favoritprogram, där kan Stjärnor på is INTE konkurrera - Prison Break:)

Maken suckade intill mig  soffan:

- Du borde v e r k l i g e n  sluta kolla på det här, det kommer ju aldrig att sluta!


Men vad är problemet?

En massa skitsnygga män som springer omkring halvnakna och flashar med musklerna? Och säger saker som: Jag ordnar det. :)

Och som bara hämtar en brandyxa från brandbilen och går in och slår sönder en glasvägg, hur macho som helst, eller funderar likt Professor Balthazar och sen !! En ide´!

I love.


Makens kommentar var : Jaha. Jasså. Okey då.

:)

För mig kan den gärna fortsätta i evig tid.

Och de kan gärna fortsätta göra Pirates of the Carribeen i en evighet åxå, för inte kan jag motstå Captain Jack Sparrow heller;)

 Såg på Canal+ igår att de ska/håller på med fyran, ungarna väntar ivrigt.

(och jag med*s*)


Nä, nu är det återigen dags att hoppa i sänghalmen, imorgon börjar kyrkis redan kl. 9.00 ju!

Natti natti:)

Av Carola - 2 november 2008 21:23


Minsann, det är månad elva av tolv! Jag som brukar tycka att oktober sniiiiglar sig fram i ul t r a r a p i d.....men tjoff, så var den borta.

Jaha, tack, eller nåt;)?


I  går så hade jag först inget att göra. Inget alls, det var städat och fint överallt, så jag gick runt här och funderade på vad jag skulle hitta på. Tills jag gick ut i garaget för att hämta in ungarnas vinterskor.( Det var ju snö!

Hittills har vi gått i gympadojjor och vindjackor, men nu är det dags för både kängor och tjockjackor:) )

För i garaget, (som JAG städade nogsamt i somras -var sak på sin plats osv. Hade vi haft en liten bil så hade den gått att köra in, för det var plötsligt plats nog*s*) i detta välstädade garage, så hade nu min man plöst ut diverse jox.

Inte ställt det i MIN ordning heller;)


Så där hade jag att göra ett par timmar.

För jag kunde inte komma åt kartongerna med vare sig jackor eller skor utan att göra en uppröjning.

Typiskt.


Jaja, jag hade nu inget att göra;)


Nu har jag klippt ner alla pelargoner som stod där inne, ända ner till roten och sen skakat av all jord och hängt upp dem på ett snöre i min kalla klädkammare.

Det hörde jag om en tant som gjorde, fast på en gammal torkvind, och hon hade alltid så vackra pelargoner.

Jag förutsätter att det funkar:)

Det var ett utrymmessnålt övervintringssätt iaf, och det passar utmärkt, för vem vill kryssa runt fem jättestora krukor med skräpiga pelargoner en hel vinter?


Efter garageröjning och blomvård så gick jag in och gjorde hamburgare av drygt 2 kilo köttfärs.

Min syrra och hennes kompis skulle komma på middag:)


De dök upp vid 18 och åkte vid 02.30.Jättetrevligt

Fast jag missade ju mitt nya favvoprogam förstås....Stjärnor på is:)

Jag som inte är så värst förtjust i Idol, eller Let´s dance edyl, tycker det är jättefascinerande att se när de dansar på is:)

Jag hejjar på alla, men mest på Marcus...och Kicken...och Tony Irwing. Och så Jesper Blomqvist! Och Lars Frölander...mmmm:)Och.....ja typ ALLA:)

Vem åkte ut igår förresten??

Kan ju inte vara min stora favvo Torgny Mogren för han blev visst ersatt??

 :)


Hörde att de skulle dra igång Robinson igen åxå!

DET gillar jag, ja, jag är kanske patetisk men det är kul:)

Kanske borde söka?

Hm....

Undrar om de vill ha en lönnfet, halvgammal, kameraskygg, lat sjubarnsmorsa;)?

Antagligen:)

Risken finns ju.

När syrrans kompis jobbar på tv med kontakter både här och där:)

Hu så hemskt.


Nä, jag föredrar nog att sitta hemma i soffan och rysa när de för åttisjunde dagen i rad äter mögligt ris och kokos...;)

Jag gillar verkligen inte kokos. Bara för det ska jag inte söka;)


Nog om det.

Mannen har återvänt från sin pokerkryssning.

Skönt att ha honom hemma.

Men han sitter här i soffan och nickar till mellan varven, och det gillar jag inte:(

Han skyller ju såklart på att hans hyttkompisar snarkat;)

Juuuuust det.


De hade tydligen haft en "vikttävling".

Den som vägde minst fick sova i överslaf, och av fyra normallånga män i 35-årsåldern så var maken den enda under 100kg?

Men?

Varför?

Det var 107kg, 115kg och en till tresiffrig vikt, och så min flugviktare på 86kg:)


Jaja. :) Alla gör väl som de vill antar jag.


Nu ska jag se på Die hard 4.0, tänkte jag. Ska bli ytterst spännande att se om maken gör mig sällskap eller om han somnar....

Suck.


Imorgon är det ny skolvecka, och äntligen är det kyrkisdags. 5 åringen har längtat:)


Natti natti:)

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skapa flashcards