Direktlänk till inlägg 27 januari 2009

På rygg i sängen

Av Carola - 27 januari 2009 00:41

Haha, ja, ni kanske väntar er nåt smaskigt nu, men då gör jag er besvikna, för vad jag menade med rubriken var helt enkelt att jag tillbringade hela söndagen på rygg i sängen, ENSAM, med en god bok:)

Jag menar alltså HELA, när jag säger det.


Sist det hände kan ha varit för sisådär 25 år sen:)

Då låg jag och läste mest hela tiden, låg och låg förresten, jag satt och stod och gick och läste åxå, fick man en bok i näven så fastnade jag.

Nu..phfffff, man hinner jag knappt slå upp en bok innan nåt världskrig bryter ut, och får jag inte läsa i lugn och ro kan det lika gärna vara.

Det är liksom inget kul att läsa fem rader, sen titta upp för att kolla vad det var som lät, läsa om de där fem raderna plus en halv till, och sen svara på nån fråga( typ- Mamma? ....? Äh jag glömde vad jag skulle säga...)

läsa samma rader igen och sen stinker det bajsblöja så man måste avbryta;)

Det funkar på tidningar, en kort notis hinner man igenom , är det en längre artikel får man ta det i etapper, men en bok förtjänar lite koncentration.


Nu var det ju tredje boken om Bella och Edward jag läste och jag fick börja med att läsa om de första 65 sidorna för jag mindes inte alls vad jag läst:(

Det är så det blir när jag läser med massa barn omkring mig plus att boken legat bortglömd under en byrå sen innan advent, ungefär:)


Nu har jag nästan läst ut den, och nu vill jag inte att den ska ta slut!

Fasiken vad jag kommer att sakna dem. Fast om man ser sig omkring med de nyöppnade vampyr och varulvsögonen så kanske man ser dem i verkligheten:D

Haha, jag som inte ens är speciellt förtjust i science fiction och övernaturliga prylar, är helt lost.


Hur som helst, så var det väldigt trevlig att lämna över all markservice til mannen och bara ligga och läsa en hel dag, jag tror jag ska göra det till en vana:)

Rekommenderas.

..................................................
.............................................. 

Idag åkte jag förbi affären här hemma och blev lite ledsen när de tagit ner sin fina julbelysning:(

Nu var den bara trist och mörk som vanlig, de hade väl kunnat ha kvar alla fina lampor tills det blev påsk i alla fall...

Kolla så fint det var:


Och nu är den borta alltså:(

Jag tog ner alla våra ljusstakar och stjärnor nu i helgen åxå....tomtarna och granen är borta sen tjogondagknut, men det som lyste fick vara kvar, men nu kändes det som läge att ta bort även dem, alla grannar hade plockat bort sina...:)Även om flera av dem haft sina kvar åxå.


Jaha, så vad är det nu man kan se fram emot...är det påsk? Eller kommer det nåt annat kul i mellan?

Sportlovet är ju ganska snart iofs , men det pyntar man ju inte till eller äter god mat...


Nu ska jag gå och lägga mig, men jag tror inte jag gör som 3 åringen och somnar på mattan, utan föredrar nog min säng, natti natti:)

 
 
Nina

Nina

27 januari 2009 02:15

Skaffa en mp3-spelare och börja lyssna på ljudböcker! Inte riktigt samma sak som att läsa, men det fungerar åtminstone samtidigt som man lagar mat, kör bil eller byter bajsblöjor... =)

http://rosafluff.blogspot.com

 
Anna B

Anna B

27 januari 2009 10:34

Tror de har likadana nattlinnen, våra treåringar (om det är en prinsessa på och det fanns ett till dockan med). Samma sovstil med ;)Låter underbart med en dag i sängen sådär. För mig går det i perioder det där med att bli uppslukad av en bok, men en hel dag brukar jag ju inte kunna ligga. Om jag är inne i en bok tar jag med den till jobbet. Vi har en timmes matrast och eftersom jag försöker ha matlåda och inte behöver springa ut, så har man en bra stund på sig att komma in i boken. Fast man måste ju sluta utan att vara klar förstås :) Ljudbok har jag inte förstått mig på. Lyssnade en del på talböcker när jag var yngre, men jag tycker det behöver ännu mer koncentration, annars tappar jag bort mig och lyssnar jag vid sängående så somnar jag bara.

http://mittoperfektaliv.blogspot.com

 
sivan

sivan

27 januari 2009 17:28

Å jag tycker det är svårt bara att få ro att se på tv nuförtiden. Får inget gjort, går mest omkring och är superstressad. jag skulle behöva varva ner med en bok, få sugas in i en roman och bara försvinna för en timme eller två...det är livet det.

http://www.eirenes.blogg.se

 
Ulrica

Ulrica

27 januari 2009 19:29

Åh, vad söt :) Dottern hälsar att du vet väl om att 4:an kommer ut i mars. Har du sett bion ännu? Där vi bor kommer den feb/mars skiftet.

http://mamaauroras.blogg.se

 
Ingen bild

Carola

27 januari 2009 22:29

Nina: Nej inga talböcker,men tack för tipset. Maken lyssnar i bilen, han har 30-40 minuters resväg enkel väg till jobbet, men här hemma behöver jag ha öronen med mig:)
Möjligen medan man viker tvätt ensam i tvättstugan, men annars kan jag inte koncentrera mig..Och för den delen så måste jag ofta gå tillbaka en bit när jag läser, för att kolla hur det var, vad som egentligen sades osv...skulle bli massa spolande då:)

AnnaB: Nej det fanns inget nattlinne till dockan, och det är ingen prinsessa heller:) Lindex, för nåt år sen, tokrea:)

Sivan: Stressad är jag sällan, det finns det ingen anledning att vara, stressa ner nu Sivan:)Saker blir som de blir, och jag skiter i om det ligger högar av än det ena än det andra om jag inte ids eller orkar...Ja det kallas LAT med ett annat ord;)
Det var länge sen jag verkligen fastnade i en bok, men den här serien är sååååå bra:)

Ulrica: Åh det är ju snart! Du menar att den kommer på svenska då va? Nej har inte sett bion än:( Ska släpa med den ohängda 13 åriga dottern så fort hon är trevlig en stund...dvs...aldrig:( Får väl gå själv då:)
Men vart bor du om filmen inte kommer förrän då? Premiären var ju i november? Du måste bo i värsta obygden:)

 
Ingen bild

Ulrica

28 januari 2009 11:43

Ja, hon säger svenska :) Obygden? Haha, ja något åt det hållet :)

 
Monica

Monica

29 januari 2009 11:22

Min nyfikna fråga är hur bar du dig åt för att få vara själv?
Låste du in dig?

Jag får aldrig vara ifred. Lägger jag mig i sängen så vips är alla barn på samma ställe.

Läsa ...eh vad är det, det klarar jag inte av, jag har minst 6 böcker att läsa. På kvällen orkar jag inte inte koncentrera mig på att läsa då fastnar jag vid datorn eller tvn.

http://barbamamma.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards