Alla inlägg under januari 2009

Av Carola - 8 januari 2009 23:05


Ja, den gröna med fyra ben, inte den röda i bakgrunden, även om han är fin han med:)

Den här fick jag av mannen i julklapp, och han hade komponerat en skitbra rim till den, han rimmar ALDRIG på paket så bara de var kul.

Han kunde ju inte slå in den så där vidare värst snyggt av förklarliga skäl, utan den var istoppad i en svart sopsäck, och rimmet var fasttejpat på och försvann:( Fasiken det skulle man haft kvar, men men, han får rimma vidare nästa år!


Julbocken fick stå inne över julen, för doftens skull, vår fina gran är ju en kungsgran, och de har mestadels bara fördelar(barrar inte, är vackra,sticks inte!) men en stor nackel och det är att att den inte luktar nåt:( (Och är skitdyr, men det är ok för jag har ledsnat på fula skrangliga granar, jag eftersträvar ju alltid den ultimata Disneygranen:D )


Nu har den fått flytta ut för den barrade ju massor, en av ungarna råkade välta den...eh...ooooookeeeey, nu åker den ut! Det var barr överallt ju:)

Det är en trästomme i den så nästa år ska jag göra en egen, den kommer såklart att vara ännu snyggare.......mohaaa, inte så troligt, men jag måste ju försöka;)

Om inget annat så för att ha ytterligare en grej som tar plats i garaget;)


..................................................
.........................


Idag har vi varit till tandläkaren med barn nummer ett och fem.

Både skötte sig utmärkt. Jag var med inne hos femåringen, och hon var så förväntansfull, hon har pratat och längtat efter det i flera dagar:)

Kan säga att jag inte är likadan....

Hon hoppade glatt upp i stolen och svarade på vad hon hette och hur gammal hon var, sen skulle det röntgas.

Medan tandsköterskan gick ut för att hämta nåt berättade jag hur det gick till, hade faktiskt glömt att hon skulle göra det, och hon var helt med på noterna.

In med den där (vidriga) plåten i munnen, jag och sköterskan steppade ut, bilden togs, och hon befriades från plåten, och så väntade vi alla på att tänderna skulle komma upp på datorn......

Men det kom inga, för det hade blivit nåt fel:(


Nästa plåt gjorde bara ont och hon var tapper en stund, men när hon nästan kräktes av att sköterskan skruvade på den, så började hon gråta... och då bestämde sköterskan att hon inte behövde.

De är väldigt duktiga med barn där, de har verkligen i fokus att de inte ska bli rädda, de tänker långsiktigt. Vill inte ungen gapa(som mina aldrig gör förrän de är typ fem..) så behöver de inte, då pratar de med dem ist. Samma med såna här saker. Jättebra!


Tandläkaren kom sen och undersökte, och det var klart på en halv minut, tänderna såg sååååå fina ut:)

-Tänk om alla hade så här fina tänder, var utlåtandet, och det är ju skönt att höra. Speciellt som vi inte är så där himla duktiga på att hjälpa till att borsta, oftast gör de det själva....Jag vet, man ska borsta tills de är 12 år, men det är ju sååå trist;)


Äldsta hade fina tänder hon med, lite tandsten och några små pyttehål som de inte gör nåt åt.


Femåringen fick välja lunchställe, och det blev, surprise surprise! MC`Donalds:)


Hem, lägga Loppan för en sen slummer, sen laga pannkaka.

Sen...tadaaaa.....gympa!!


Jag var så oinspirerad och såååå trött innan jag kom iväg, jag tänkte strunta i det, men vet ju att det är så välbehövligt.

Drog på mig kläderna och iväg, och det gick jättebra.

Alldeles lagom pass, dvs skitjobbigt, men man fuskar ju som man vill:)

Så nu kan jag slappa i soffan, har ätit fyra rostade mackor med kokt ägg på...så där halvbra efter att ha tränat, men jag var ju hungrig, åt bara nån pannkaka för att orka gympa:)

Ägg är nyttigt fö.

:)


Nu ska jag snart sova, natti natti:)

Av Carola - 7 januari 2009 00:59


Idag har jag nästan inte frusit alls:D

Det KAN bero på att det varit runt 0 gradigt hela dagen,och att mannen eldat i brasan hela dagen:)

Men orsaken skiter jag i, det är resultatet jag vill åt = att slippa frysa, och det har jag uppnått.

Men , tydligen ska det bli kallare igen....*morr* men en dag utan att frysa in i märgen gör gott, så jag står nog ut:)


Nu har jag youtubat på Imperiet i flera timmar, och jag tycker att Thåström är precis lika cool fortfarande, jag var sååååå kär i honom när jag var tonåring:)

Just nu är det Briggen Blue Bird av Hull som spelas, och just den bara älskar jag!

Jag fick den singeln, (andra sidan är det Märk hur vår skugga, åxå den en grym favorit), i julklapp samtidigt som jag fick min allra första stereo med skivspelare och jag minns så väl att jag spelade den säkert 30 gånger den julaftons kvällen, och grät en skvätt för den stackars Stranne som blev surrad till rors och glömdes där när de andra lämnade det sjunkande skeppet....suck.

Åh han sjunger den med sån intensitet och smärta, jag är nog lite kär i honom än:)


Mkt lämpligt så hade han nu samma initialer som en annan kär artist, nämligen Joey Tempest i Europe, så jag kladdade JT i mina block och böcker, och det betydde då både Joakim Thåström, Joey Tempest, eller en helt vanlig kille som åxå hade de initialerna och som jag var vrålkär i....shit det är jobbigt att vara sådär kär i en massa killar, jobbigt att vara tonåring! :)

Men det var lätt att bortförklara att det var en av artisterna jag skrev om och inte den killen som fanns i närheten;)

För erkänna det var ju inte alltid så lämpligt....*S*


Jag träffade den killen på en fest för massor av år sen förresten, flera år efter att jag trånat efter honom, och vet ni vad jag gjorde?

Jag var redigt på örat och han satte sig bredvid MIG av alla jäkla människor på festen, och började prata trevligt.

Men bah! Nu passade det minsann, men när jag hade kunnat kyssa marken han gick på då såg han mig inte ens...

Först lyckade jag vara tyst och vi småpratade, men sen kom vi inpå teater(han gick en teaterlinje på gymnasiet) och då säger jag att jag såg den där pjäsen de satte upp som elevarbete, och han blev bara tyst och fundersam och tittade förvånat på mig och frågar -Varför? Ingen såg den. Ingen kommer ihåg den...

Och då erkänner ju jag min stora passion för honom, rakt av bara, där jag satt och drack öl, han såg snopen ut och så avslutar jag det hela med:

- Ja men det har ju gått över för länge sen, nu är det för sent, gosse...Har du eld?

Det var ju inte så där himla smart sagt kan man ju säga:D

Fast jag blev rätt arg på honom, för han hade verkligen inte sett mig alls under alla de där åren:(

Han var sångare i ett band....(såklart, jag var ju tonåring), och jag stod alltid där längst fram och dreglade, men han påstod att han inte sett nåt för alla strålkastare, pyttsan, det kan han ju glömma att jag går på;) Han kollade ju in de där snygga brudarna med tighta tröjor över stora tuttarna som stod bredvid:D

Jaja i ärlighetens namn så kan jag idag tycka att det var rätt skönt att det kanske inte var så jäkla uppenbart att jag var tokkär i honom:)


Det är ändå hans förlust:D

Jag glömde honom rätt snabbt när jag träffade min äkta make när jag var 17 :)

Nu är det typ 10 år sen vi sågs på den där festen, så han har säkert glömt mig igen, och lika gott är det:)


Tillbaka till Imperiet, så var jag och en kompis på flera konserter med dem här i stan, och jäklar i min låda vad bra de var live!

En konsert var de försenade med FYRA timmar, och det var såååååå öken att vänta på dem, men när de väl kom, vilken grym kväll det blev:)

Då var vi backstage och fick autografer åxå, och han, Thåström bjöd in mig till deras nästa konsert långtbortistannånstans och flirtade på, men jag fattade ju inte det, korkad som man är;) Det fick min kompis förklara för mig när vi kom utanför rummet där de satt och DÅ kopplade jag...men snälla, vad enfaldig jag var;)


Jaja vad är en kväll med Imperiet....antagligen hade det inte alls slutat väl, inte på nåt vis...så det är lika bra att jag är korkad:)


Min äldsta dotter kom hem igår med en ny T-shirt hon köpt, men Mötley Crue:)

Hon har fått mina gamla LP skivor med dem och när hon drar upp volymen så dunkar basen hela vägen upp till mig. Jag kan imponera stort genom att sjunga med Vince Neil i många av låtarna:)

Hon säger att de ska till Sverige och spela snart, och då vill hon gå, och jag "offrar" mig på att hänga med;) Vi hade biljetter till dem en gång för hundra år sen, men då ställde de in...varför vet jag inte det nämdes aldrig, men mest troligt så var det väl allt för mkt droger på allt för kort tid, typ...så jag vill gärna ha revansch för de där biljetterna jag jobbade så hårt för men aldrig fick använda.


Förr fick man ju vackert sitta i telefonen en hel evighet, och inte fanns det återuppringning heller, utan det var till att ringa upp - jaha upptaget, lägga på, slå numret igen - upptaget...ok vänta en halv minut, ringa - upptaget, lägga på, ringa upp, upptaget...i en halv dag om man hade tur, annars i två dagar...Jösses vad många timmar jag suttit så och förbannat att man inte bodde i Stockholm så man kunde ställa sig i kö på riktigt, för jag tror att de sålde biljetterna så åxå.


Nu tror jag nog kanske inte att de kommer hit, och om de gör det så är ju Vince Neil en gammal småfet gubbe, men man kan ju kisa lite och hoppas att han sjunger som förr iaf;)


Nu är det hur sent som helst igen, jag borde verkligen börja min datorkväll med att blogga istf att sitta här mitt i natten.

Strunt samma, jag är ändå en kvällsuggla.


Natti natti med er:)

Av Carola - 5 januari 2009 19:50


Och inte nog med att jag är på dåligt humör för att jag fryser, nu lyckades jag trycka på nån jäkla knapp så hela mitt låååååånga inlägg om att frysa försvann:(

Men fan.


Jaja, det var ändå en enda lång klagovisa över hur mkt jag faktiskt avskyr vintern, avskyr att bylsa på mig och ungarna så fort man ska ut, avskyr att frysa, avskyr att skrapa rutorna på bilen, avskyr att behöva sätta i motorvärmaren ett antal timmar innan man ska iväg för att slippa bryta sig in i en igloo ...jag vill ha varmt nu.

Jag vill ha värsta högsommarvärmen, tropiska nätter och bara en stor sol som strålar.


Nu är det bara frost överallt, inte ens snö kan det komma fast det är så sjukt kallt att jag knappt minns när det var så kallt sist.

Jag bor ju inte i norr där de skrattar åt allt under -15;)

För mig är - 12 skitkallt.


Vi har stängt av värmen på vår asdyra ventilation för den gör så att huvudsäkringen går hela tiden.

Nej inte h e l a tiden, men en gång varannan vecka minst, jag är sur på Bravida åxå, som inte har koll på hur mkt grejerna de installerar drar i el och inte fixar så att strömmen är tillräcklig.


Nu går jag omkring i vintersiden långkalsonger(julklapp från mamma&pappa, hade inte klarat mig utan dem!) tjock kofta, fårskinnstofflor, och en tjock filt över axlarna OCH fryser lik förbannat:(

Och är sur.

Det är nog inte helt kul att bo i samma hus som jag, jag känner mig som I-or, ungefär lika positiv:)

"Jag gillar inte vintern"


Maken tycker jag ska elda i kaminen, jag fryser ju så jag vill inte hämta ved, då tycker han att jag är slapp. (jag hämtar inte ved annars heller av ren princip*S*)

Jag skulle helst sitta med datorn i knät så den värmer upp en, en filt omsvept över alla utstickande delar och nån som serverar mig varmt te kontinuerligt:)


Ska jag sluta vara I-or och bli hon den där klämkäcka Pollyanna som alltid var glad kanske? Hon som såg nåt positivt i allt...men neeeeej,jag fryser och när jag fryser då är jag sur.


Ytterligare saker som gör mig sur:

Det är inget på TV, maken kollar på juniorhockey...men hu så ointressant.

13 åringen är i onåd IGEN.

5 åringen har ont i huvudet alltså måste JAG röja upp i bombnedslaget till rum.

Loppan vill inte sova utan gnetar i sovrummet.

Jag borde gå och sortera tvätt, för tvättstugan svämmar över igeeeeen.


Iofs så är tumlaren på där nere så det kanske är varmt???

Hm....man kanske skulle vika lite tvätt och spela musik på tokhög volym??

Kanske se det från Pollyannas synvinkel???


Jaa, det är varmt och skönt i tvättstugan, man kan låsa in sig så ingen stör:D Jag har Gun´s n roses nya cd.....


Äh, hej då, jag drar till tvättstugan!!!

:D

Av Carola - 2 januari 2009 00:34


Jag vet inte om jag är den enda som inte är så där superförväntansfull inför det nya året? Inte inför nåt nytt år alltså, det är inget speciellt med detta år:)

Jag känner mest att det är låååångt till sommaren, och julen var alldeles för kort, och oj vad tiden rusar, det var ju nyår nyss;)


Men jag hoppas ju såklart på att 2009 blir ett toppenår för alla:)

Det största vi har inplanerat är äldsta dotterns konfirmation i början av juni, och som alltid med den äldsta så blir det ju lite av en test, en övning, när barn nummer sju konfirmeras så har vi gjort det så många gånger förr att det går på rutin, precis som dopen gör nu:)


Nu vet jag inte alls vad som förväntas inför en konfirmation?

Jag minns att mamma och pappa hade stort släkt och vänner kalas när det begav sig för mig och syrran...hm...typ som en dopfest...Jaja, men DÅ vet jag ju*ler*

Det är ju en bekräftelse på dopet, så det verkar ju klokt.

Jaja, har ett halvår på mig att forska.


Nyårsafton susade förbi här hemma, jag sov länge för att orka vara uppe, jag är ju aldrig uppe sådär sent annars.


Mohaaa, lurade jag NÅN? Tror inte det va? Värsta nattugglan sitter ju här:)


Hur som helst så slöade vi på här hemma under dagen, mannen var iväg och handlade till middagen, och barnen spelade tv-spel.

Vi hade bestämt oss för en plock-middag, så att alla skulle hitta nåt de gillade och kanske inte sitta och gnälla " Det här är äckligt", så till slut stod det oxfilé, potatisgratäng, kräftor,såser, röror, rödbetssallad(som är ack så vackert att se på, men urk så integott)prinsiga korvar och köttbullar, kokt potatis, kycklingspett, ägghalvor, sallad och en del annat smått och gott på bordet.

Alla åt med god aptit, ingen sa Ä-ordet, och det blev massor av mat över.

Härligt att veta att middagen är fixat till nyårsdagen:)


Så plockade vi av och gick ner och spelade först Buzz med ungarna, jag vann:) och sen Singstar.

Jag  ä g e r  på Poison med Alice Cooper....(men äldsta dottern klår mig ändå*s*)

Alla var imponerade av maken som de aldrig hört sjunga förr, och han kom loss fint där i Karma kameleon med Culture club:)

Ingen var impad av mina sångresurser.....men det beror nog mest på att jag ylar mest hela tiden här hemma;)

Mycket "Här är kyrkan, här är kyrkan" och sånt:D

Hög klass mao............:)


Vips så var klockan nio och vi fikade lite så vi skulle orka med resten av kvällen, kladdkaka med grädde och glass.mmmmmm

Så spelade vi Junior Buzz, först med monster och sen med apor.

Där äger jag INTE, jag verkligen suger. Är totalt värdelös och får storsmörj av femåringen:)


Femåringen hade sagt redan dagen innan att hon inte skulle följa med ut och smälla raketer på tolvslaget, för hon gillar inte när det smäller, och hon och 3 åringen pratade om att de skulle sitta inne och inte vara rädda.

Men när det började smälla runt omkring i området tio i tolv så kom två gråtande hysteriska småtjejer och klängde sig fast i mina ben....


Okeeeeey, inget fyrverkeri för mig i år HELLER då;)

Jag har de senaste iaf 12 åren haft nån unge som varit vansinnigt rädd för smällar, och stått vid tolvslaget och antingen knappt kunnat andas för barnet nästan strypt mig när det klängt sig fast runt min hals, eller gormat på nån att det är inte farligt, så jag har väl vant mig, och har inga stora förväntningar på just den delen av firandet:D


Nu satt vi i kökssoffan, jag i mitten och en livrädd tjej på varsin sida och kollade på fyrverkerierna genom fönstren, och efter en stund så tog fascinationen överhand över rädslan, och de tyckte det var rätt fint.

Men läskigt:)


När jag blir gammal och inget barn vill bo hos mig, då ska jag flytta till en lägenhet med balkong med utsikt åt rätt håll, över stan, så jag kan se alla fyrverkerier:) så kan jag ta igen de här åren:)


Ska sanningen fram...så var jag rätt nöjd med att slippa klä på mig och gå ut och frysa och hålla i ett svinkallt glas med champagne.....:)

Jag skuttade faktiskt ut en stund åxå, med en filt omkring mig och kollade på makens pyrotekniska färdigheter(en färdig tårta alltså*S*) så det är inte speciellt synd om mig, om nu nån trodde det.


Champagne förresten....det var en stoooor Pommac flaska, jag gillar ju inte ens champagne;) och det blir ju väl mkt för mannen att häva i sig en hel flaska själv...Pommac älskar barnen så det var knappt man fick ha det där enda glaset för sig själv....:)


De stora tjejerna blev förvånade för att deras sms till kompisarna inte kunde komma iväg...men det är ju så trångt i luften av alla sms som flyger omkring just runt midnatt denna natt så det var ju inget ovanligt:)

13 åringen hade fått dispans för sin mobil under eftermiddagen och kvällen, och ett sånt leende som hon uppvisade när jag kom ner och väckte henne med Loppan på armen och i Loppans hand hennes mobil, det var länge sen man såg;)

Som om hon såg en kär gammal vän:)


Loppan förresten, hon s o v sig igenom hela pangandet och smällandet och ylandet vid midnatt? Hur nu det ens är möjligt:)

Hon vaknade till vid 2 för att berätta att hennes välling var slut och hon ville ha en ny, gärna nu på en gång om de var okey med oss;)


Då var det bara jag, äldsta och näst äldsta som var vakna, övriga gav upp vid halv 2, men vi såg en film som slutade straxt efter två.


Efter den var det hopp i säng, och sen sov jag lääänge på morgonen den första januari:)


Idag då, (hm, igår är det visst, som vanligt) så var vi till min pappa på födelsedagsfika. Han fick ju den där skivspelaren med usb,

och jag tror att han blev väldigt glad för den, eller tror, han BLEV glad:)

Jag kom på en mkt bra användning för den, vi har en hel del gamla barnskivor som han ska få lägga in på cd:)

Anita och Televinken, tex, och Pippi, och Emil:)

Ifall han inte har nog med att fixa med sina egna lp-skivor;)


Äldsta dottern har varit på bio nu ikväll, och nu har hon fyra kompisar som ska sova över:)


Även jag ska väl knoppa nu, förstås.....

Ha det bra, och en riktigt god fortsättning på det nya året önskar jag er alla!

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards