Direktlänk till inlägg 19 april 2009

Mage v. 21

Av Carola - 19 april 2009 21:29

Jag suger i mig era snälla kommentarer om magen:)

Det är ingen klänning, det är en tröja, förresten, hihi, men jag gillar den skarpt! Köpte den i sluttampen av förra graviditeten när vi skulle på två kalas samma dag, och jag inte hittade nåt i garderoben som passade....ville inte packa undan den med de andra mammakläderna, men gjorde det med förhoppningen att snart få använda den igen:)


Nåväl, här är då magen i v. 21:)


Jag var hos BM i onsdags, och allt var som det skulle.

Det var en BM-elev som säkert kommer att bli en toppenbra barnmorska en gång när hon är klar, hon var väldigt sympatisk och lätt att prata med:)

Hon tog ett blodtryck som var 114/62, det  var som det skulle, BT brukar sjunka i mitten av grav....det har jag inte hört förr, men ok då;)

Men det är inte konstigt att det är lite yrsligt mellan varven:/


Magen (eller livmodern om man ska vara korrekt) var så stor som den skulle, även om jag tycker jag är tjockare än jag brukar, men tror att det bara är inbillning, kollade på kort från vår övernattning efter bröllopet när jag väntade Loppan, det var i v 21 det med och jag ser ungefär likadan ut.


Bebishjärtat slog så fint, ca 140 slag/m


Och sen var det inget mer med det besöket, nytt om fem veckor.


För nån vecka sen så shoppade jag bebiskläder åxå!

Ljusblåa:)

Jag hittade ju inte ett skit när jag gick på stan för ett tag sen, men nu hade de både på H&M och Åhléns, trevligt.

Först hittade jag de här:

De är ju inte ljusblåa förstås, men helt ok ändå. Ränder är inte heller mitt favoritmönster, men vad fan gör man, antingen är det tokmönstrat eller randigt....Jag gillar däremot Barbaskön:) Fanns andra med, men de var inte lika söta, men de hade lång ärm vilket jag egentligen ville ha. Men nu ska det vara supervarmt hela augusti och september, eller hur? Och är det inte det så har jag ju en ursäkt att köpa en ljusblå bebiskofta, eller hur:)?


Sen på samma affär(Åhléns) fanns de här:

Den här ljusblåa färgen gillar jag! Precis den babyblå jag vill ha:)

Dock ränder....hm. Bodyn är åxå supersmidig när den har en sån här knäppning, även om mannen suckar över att det är mkt knappar...;)


Inne på H&M hittade jag den ljusblåa motsvarigheten till det Loppan hade i rosa när hon var nyfödd, den var tydligen slut sist:

De små byxorna med fot är så söta:)

Två pack dessutom, så den ena bodyn och det ena paret byxor är enbart ljusblå:D

Så nu har den kommande sonen lite som inte är rosa till en början:)

Jag som inte ens gillar att köpa saker i förväg känner mig väldigt nöjd, nu kan jag leta reda på de vita babyplagg jag vet finns nerpackade så blir det ett bra komplement.


Det känns betydligt roligare att (troligvis) vänta en son nu när jag hittade lite kläder som jag kände att jag gillade!:)


Jaja, över till annat!

Idag använde jag min kortkredit och köpte en ny mobil till 13 åringen!

Hon blev ju av med sin när hon blev misshandlad, eller den gick sönder, och TryggHansa tar ju sån tid på sig att skicka ut ersättning, och under tiden har hon fått nöja sig med sin gamla, vilket har varit jobbigt för henne.

Hon fick ju en ny när hon fyllde år, i september, så att vara hänvisad till den gamla har inte varit kul.

Det är ju inte hennes fel att den blev förstörd, så jag förstår hennes missnöje.


PC City har ju gått i konkurs och har utförsäljning så vi åkte dit för en chansning - det kunde ju finnas en hon ville ha.

Men det fanns ju inte en enda mobil så lång ögat såg. Knappt nåt annat heller för den delen.

Med en besviken unge i bilen så sa mannen att vi kollar på Elgiganten, och där fanns den ju, för det facila(hm) priset av 2500kr.


Och pengar kommer förhoppningvis  från försäkringen snart, och annars får jag väl lägga skattepengarna på det....så jag halade fram kortet och betalade på krita. Det gör jag ALDRIG om det inte är akut, typ att jag står på Ica med vagnen full av varor och kontot är tomt...och då sätter jag alltid tillbaka pengar så fort jag kan. Jag använder det aldrig till att köpa sånt här som är "onödigt".


Men idag gjorde jag det.

Dottern är jätteglad:)

Det håller i bästa fall i sig ett halvår, sen vill hon ha ny mobil igen...och det kan hon glömma:D


Jag behöver åxå en ny mobil, men det är så jäkla tråkigt att välja en ny, så jag struntar i det:) Hoppas på att den håller ett tag till....bara liiite till:)


Väl hemma så skulle äldsta dottern tvätta sina underkläder och kom upp och sa att tumlaren inte startade...nä, för den har gett upp! :(

Den var full i vatten, och ludd och ett "skovelhjul" hade gått sönder....suuuuuuuurt.

Jag klarar mig utan en tumlare,det gör jag, men det är fasiken så trist att hänga alla kläder på tork!

Speciellt underkläder!!

Fatta hur mkt såna det blir....vi är två vuxna och fem barn som byter underkläder varja dag(fast vissa av ungarna försöker ha samma strumpor flera dagar i rad....) det blir på en vecka 49 kalsonger/trosor, och 98 strumpor!! Nej vänta nu strumpor använder ju de små åxå, det blir 126 strumpor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Totalt 175 små svårhängda plagg per vecka.....tjihooo;)

Plus all annan tvätt då;)


Så vi har letat reda på en tumlare på Elon,såklart!, som mannen ska köpa i morgon, eller snart iaf, de har 7 månaders ränte och betalningsfritt, så man behöver inte betala nåt nu, utan vi har till november på oss att hosta upp kosing:)

Och skatten kommer tillbaka, (den ska räcka till mkt nu bara:D )och sen jobbar ju mannen betydligt mer på höstarna och tjänar mao mer pengar då.

För annars har vi faktiskt inte råd just nu.


Jag måste ju ändå säga att tumlaren har jobbat på toppenbra!

Den är 7 år och vi tvättar och tumlar nästan dagligen, plus att sen jag fick min förra tvättmaskin som tog 7 kg tvätt så har jag ju tryckt i 7 kg tvätt(minst!) i tumlaren åxå, som är avsedd för 6kg.....

När den byttes ut i somras och nu tar 8kg så knölar jag ju följaktligen in det och tumlar det med.....:)

Så trots viss brutalitet har den funkat som en klocka.


Mamma har haft sin tumlare i säkert 20 år, minst, den kan nog vara 25 år åxå, men den används ju inte som vår!


Nä, det är nog bara att göra som de storfamiljer jag sett program om, budgetera in en tvättmaskin+tumlare varje eller vartannat år:D

Eller så flyttar vi nånstans där det finns en allmän tvättstuga;)


..................................................
..................................


Innan jag slutar måste jag bara berätta att den envisa 3 åringen, som totalt v ä g r a t att sluta med blöjor, som inte ens velat prova och som kissat på sig i samma sekund som jag plockat av blöjan, nu har gått på toa i flera dagar!

Jag övertalade henne att prova sitta på toan, mutade med små ponnysar, och efter en dag med kissiga kläder så fattade hon, dagen efter tjatade jag en gång i timmen om att hon skulle kissa och då klarade hon det förutom en gång, och igår och idag har hon haft blöja på men inte kissat i den:) och gått på toa utan uppmaning.

Nu är det snart bara att håva upp den tomma plånboken igen för den utlovade stora ponnyn jag lovat henne.....:)

Och sen ska hon sova hos morfar, och moster, för det har de lovat att hon ska få när hon slutat med blöja:)


Nattblöjan har varit torr allt som oftast den senaste tiden, säkert ett halvår, och igår så gick hon självmant på toa och kissade massor efter att ha varit vaken en stund och suttit i soffan och kollat på TV.


Jaaaaaa! Det kanske blir blöjlöst även där:) Jag har nästan misströstat:)


Nu ska jag sova, natti natti:)

 
 
Ingen bild

Anna

20 april 2009 00:33

Barbaskön var jättefin!!! En sån vill jag ha :)

Såg din annons på Blocket, har du blivit av med dem?

 
Ingen bild

Carola

20 april 2009 11:09

Anna:ja visst är den fin:) Det var massor som ville ha burarna, ville du ha nån??? :)

 
Ingen bild

Anna

20 april 2009 12:00

Nej, jag har burar så det räcker.... Satt och suktade efter hundvalpar...

 
Monica

Monica

20 april 2009 12:10

Åh vad fin mage du har!

http://barbamamma.bloggagratis.se

 
Ulrica

Ulrica

20 april 2009 12:27

Min mage, fina bebiskläder, duktig 3åring :) Tycker du verkar vara en hejare på att räkna :) Jag o mannen ska lägga ca 3000 i skatt, nice ;) funderar lite på varför jag får restskatt när jag inte har någon inkomst, jag har kommit fram till att det är för att de hatar mig(å, nej jag är inte överkänslig ;)och så nu konfirmationen, jag börjar bli pank redan från starten och så är jag lite deppig också....STACKARS MIG!!!

http://mamaauroras.blogg.se

 
Ulrica

Ulrica

20 april 2009 12:29

Och ja, det ska stå FIN mage, inte min, för den är inte ett dugg fin (min alltså) och nu ska jag nog gå väck från datorn....

http://mamaauroras.blogg.se

 
Ingen bild

Carola

20 april 2009 18:19

Anna: köper du en hundvalp vill jag bo hos dig i sommar:) Det finns inte mkt som är sötare!! Har ni tid att träffas snart? Börjar bli länge sen nu:)
Monica: Tack:)
Urica: Ja det är säkert så, de hatar dig;)
Eller så har du som jag nån jäka jämkning som släpar efter, då fick jag alltid kvarskatt:( Eller så har du inga lån??
Och då är det inget synd om dig:)
Men jag förstår paniken inför konfirmationen!
Vad ska ni hitta på? Vi (Anna förresten, känn dig inbjuden, den 6 juni kl 16.00, tror jag*s*)ska nog göra det skitenkelt för oss och beställa en smörgåstårta. Där vi brukar beställa är de så goda att jag kan inte hitta nog med anledningar att köpa dem:)
Sen vet jag inget mer:) Present till konfirmanden??? Vete tusan, hon vill åka till Thailand med mormor och morfar så hon får nog önska sig reda kontanter av släkten, verkar väl smart?
Varför är du deppig förresten?? Inte vara sån nu när solen skiner:)
Kram på dig!

 
Anna B

Anna B

20 april 2009 20:22

Å, fin mage fortfarande. Älskade barbakläderna. Det ska vara färg! :)
På tal om blöjandet så är de på ungefär samma stadium, våra döttrar, förutom att S är rädd för att gå utan om hon är det minsta på g att bajsa, eller ska ha kläder på, men hoppar upp på toaletten som om hon aldrig gjort annat, så fort hon är naken. Lite dubbel där och jag inser att snart är det bara en dundermuta som gäller. Har inte kommit på något tillräckligt bra än bara. Hon fick pärlor när hon slutade med nappen och det verkar duga än. Hon är inte så van att önska sig nåt - än.

http://mittoperfektaliv.blogspot.com

 
Ingen bild

Bella m 5 barn

20 april 2009 20:42

Åh, vilka söta kläder du köpt. Barbapappakläderna var helt underbara =)
Vi köpte en tumlare för någon månad sen och nu förstår jag inte hur jag kunde klara mig utan. Just trosor/kalsonger och strumpor är så tråkigt att hänga och det tar sån plats i torkskåpet. Och vad härligt med mjuka sköna handdukar att torka sig på.
Din mage är lika fin denna vecka =)
Kram Bella

 
Ingen bild

Annica med A o L

20 april 2009 21:32

Jag ska aldrig mer klaga på våra strumphögar! Här har vi ju bara 8 fötter (höll på att skriva 16, hm, hade jag verkligen VG i matte? :)) och jag tycker att torktumlaren i källaren äter upp våra strumpor titt som tätt ändå!
Snygg mage! Du förstorar din och jag vill förminska min! Hm! Apropå Bergsbrunna så var min pappa in på nån bilverkstad i Bergsbrunna med sin bil, och upptäckte att gubben där kommer från samma lilla by i Norrbotten som han själv. Världen är liten som vanligt!
Nu ska vi se, har surfat lite på Blocket åt dig! Minns du inte när jag hittade limousinen för storfamiljen? Här är saker som du kan välja mellan idag i Uppsala:

http://www.blocket.se/vi/16717533.htm?ca=10_s

http://www.blocket.se/vi/21305799.htm?ca=10_s

http://www.blocket.se/vi/21305504.htm?ca=10_s

http://www.blocket.se/vi/21304565.htm?ca=10_s

http://www.blocket.se/vi/21304026.htm?ca=10_s

http://www.blocket.se/vi/21300442.htm?ca=10_s

Hoppas nåt passar! :)

 
Ulrica

Ulrica

21 april 2009 11:46

Nej, du har rätt, vi har inte såå jättemycket i lån, köpte ett hus som INGEN ville ha( jag ska lägga ut en bild så du får se hur det såg ut) o har alltid kört gamla bilar o så, allt för att jag ska kunna vara hemma med barnen. Så där av inte mycket lån, men heller ingen inkomst. Smörgåstårta här också, men jag gör själv, 3 stora både väl räcka hoppas jag.. Efteråt ska vi ha tårta köpt på Lidl, jättegoda med chokladsmak, stora med för 80-90 kr. På våra kalas brukar vi äta mycket så jag ska köpa 4 stycken :)Ska ni ha mycket folk? Vi är ca 40 med oss inräknade.Alexandra önskar sig pengar, hon vill köpa epa-traktor.Ska kanske lägga till att jag är glad igen,kan man inte bli lite deppig innan mens? Hormoner o skit, typ :) Å, så var påsklovet slut (saknar mina barn, snyft),läste om 2åringen som dog av magbakterien i tidningen o så är jag dum som har svårt för matten, o så kände jag mig inte iform. Tack o lov så brukar jag inte vara låångdeppig utan det brukar gå över rätt fort. Kram tillbaks söta Carola :)

http://mamaauroras.blogg.se

 
Ingen bild

Ansan m A&T

22 april 2009 09:03

Vilka fina kläder du har köpt åt bebben i magen!!! Jag har tittat på barbapapa-kläderna på Åhléns åt min T, men det har inte blivit av att handla något. Jättefina! Och den lilla bodyn med en massa knappar blir perfekt. Såna är ju hur bra som helst när man har en liten, jag älskade dem särskilt när A var bebis. Han hatade nämligen när man drog kläder över huvudet på honom...

Vilka bra köptips du fick från Annica! Skeppet Agnes skulle väl passa er utmärkt? Hela familjen får plats. Bara _liiite_ jobb att ta hand om... Och så saknades det visst en båtplats. Ja, ja, det är väl sånt man lätt fixar?!? Eller...

Sköt om dig, magen och alla barnen!


 
malin

malin

24 april 2009 20:01

Himmel vilken fin bebismage du har!
Vad kul att du låter oss följa hur magen växer!
Vilka läckra bebiskläder.
Speciellt barbaskön!

http:///pillris.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards