Direktlänk till inlägg 2 maj 2009

En första maj med akutbesök.

Av Carola - 2 maj 2009 22:18

Maj är min favoritmånad! Jag älskar maj:) Allt ligger framför oss, hela sommaren är oskriven, man kan fortfarande hoppas och tro att det kommer att vara soligt och varmt varenda dag, att man kommer att åka och bada med glada barn mest hela tiden och hitta på andra skojiga aktiviteter.


Men, det kunde ju ha börjat lite bättre....

Dagen började för allt i världen bra, med sol och promenad till affären, lite tvätt av taket till poolrummet(jag ska visa bilder Ulrica, men jag hittar dem inte...*ler*). Vi skickar upp sonen som är liten och klen på plasttaket med högtryckstvätten i näven, han tycker det är skitkul och taket blir rent:)

Så åkte mannen iväg på en ärvd mountainbike för att testa en MTB bana i närheten.

Och det här är "roligt": Han spinner ett par gånger i veckan året om, och de senaste somrarna har jag frågat varför han inte cyklar utomhus ist för att passa en tid och sitta inne och trampa? Han har svarat surt att det ger inte lika mkt....Jag har påtalat att det finns MTB banor i närheten, men nix, det geeeeer inget.

För några dagar sen smsade hans kompis att det fanns en bra och jobbig MTB bana i vårt område. Och DÅ minsann, då skulle ni hört hur det lät;)

- Det är ju så skönt att cykla ute ist för inne.....slippa passa tider...tungt och effektivt....osv...

Ja, ska man skratta eller gråta?

:)

Det är fan tur att man älskar honom!


Åter till ämnet, han åkte iväg och cyklade, och efter en stund fick jag byta på treåringen som slutat med blöja och det går jättebra, förutom att hon inte fattar att hon måste gå på toa och bajsa....inte så nice...isch.

Efter att jag gormat på henne och tvättat henne ren så skulle jag gå ut och sätta mig igen, tittade ut genom dörren efter Loppan och ser henne svänga om hörnet till garaget. Jag vände för att hämta nåt och en sekund senare hör jag ett illvrål och en ledsen Loppa kommer tillbaka runt hörnet, nu ymningt blödande från ett jack vid vänster öga..

Jag plockar upp henne och ser direkt att det här måste vi nog åka in med för att tejpa. Jag kan tejpa själv om jag har grejor vilket jag inte hade, och så såg det ut som det satt smuts djupt i det så jag vågade inte chansa.

Såret var halvcirkelformat och jag tror att det var styret på en av sparkcyklarna som hon måste gjort sig illa på, det där gummihandtaget har ramlat av så det är lite vasst där, inte så att jag trott att det skulle bli så här, men ibland har man otur..


Det var på bara en minut redigt svullet och jag ringde mannen för att be honom komma hem. Då hade cykeln pajat;)

Jag lämnade övriga ungar till 13 åringen och packade in mig och Loppan i bilen och åkte och hämtade honom, och sen fick han åka in till barnakuten.

Jag satt där sist:)

 Hemma lagade jag mat och gav barnen att äta.


Efter 1½timme var de hemma igen, Loppan såg ut så här:


Det behövdes tejpas, och de hade bedövat och lyft upp en hudflik för att komma åt att spola rent ordentligt, alltså var det rätt att åka in.

Jag vill ju inte vara till besvär, och vill inte åka in i onödan och ta upp tid för de som verkligen behöver det:)


Maken var irriterad över att det suttit 7 st snoriga hostiga ungar med feber där och tagit upp tid;) men jag försöker ändå tänka som så att för de föräldrarna är det allvarligt. Alla kan inte vara lika coola som vi:)


Hon hade varit jätteledsen och skrikit för full hals när de höll på med henne, inte ens en glass hade fått henne glad igen...min lilla skrutta!

Men hemma så åt hon middag och sen ville hon ut till de andra och hoppa studsmatta:)

Vår lilla tuffing:)

Observera hennes tröja;) (idag är jag farlig)  :D


Idag på förmiddagen såg hon ut såhär:

Hon har fått ett rejält blått öga;)

Hon bryr sig inte om plåstret iaf, och det tackar man för!

Vi ska hålla koll så det inte blir infekterat, de var lite osäkra på om de fick ut allt smuts. Ett ärr kommer hon få för det fattades en bit hud, men det läker förhoppningvis fint:)


..................................................
..............................


Idag tog jag med stora tjejerna för shopping, det är ju konfirmation snart, och avslutning, och vi hittade fina klänningar till båda:)

Största tjejens är axelbandslös med snörning, jättecool, så den fick vi leta reda på en axelbandslös Bh till, och så leggings. 13 åringens är i strecthspets, vit, jättefin den med:)

Härligt när alla blir nöjda, och min plånbok år rätt ok den med:D


En tripp in på apoteket och sen åkte vi till Plantagen och köpte blommor till svärmor som vi skulle på middag till, hem och hämta övriga banditer och sen iväg till svärmor.


Mannens mormor var med också och tydligen så hade maken missat att berätta om bebisen för henne, för hon log så glatt och frågade om hon verkligen såg rätt, - hade jag mage:)?

Och det kan jag ju inte neka till direkt, och det är verkligen underbart att få höra bara positiva saker när nån får veta:)

Hon är underbar:)

Hon fyller 95 i sommar och är pigg och alert, jag tror till och med att hon blir mindre rynkig och skrynklig med åren! Hon klättrar ganska obehindrat upp i både vår folkabuss och mannens firmabuss som JAG tycker är bökig att komma upp i, det är nästan lastbilsvarning på den förarhytten;)

Hon är så cool:)


Nu har vi ätit gott och kollat på Robinson och de flesta ungar sover, och det är dags för en nattine´film på TV:)


Ha det gott, sov så gott:)

Natti natti:)

 
 
Anna B

Anna B

3 maj 2009 09:54

S är likadan med bajseriet. Igår gjorde hon på toa en gång, men misslyckades senare på dagen. Inte kul alls. Men det kommer väl det med.

http://mittoperfektaliv.blogspot.com

 
Ingen bild

Anna

3 maj 2009 10:08

Stackars lillskruttan! Man blir ju lite förbannad när det tog 1 1/2 timme på barnakuten, men vi fick vänta 11 timmar bara för att vårt barn hade passerat 15 år.....
Är J klänning köpt på Gina? I så fall tror jag de har lika klänningar... :)

 
malin

malin

3 maj 2009 14:33

Stackars lill loppan!
Hoppas de fick bort all smuts så hon slipper infektion!

Klänningaran låter jätte snygga.
Min stortjej har köpt nåt liknanade till skolavslutningen.
Tjejerna kommer bli såå fina!

http://pillris.blocgg.se

 
Ingen bild

Carola

3 maj 2009 21:43

AnnaB: Hon har aldrig bajsat på toa:( Nu har jag skällt och gormat på henne så hon vet ju att det är fel, men ändå gör hon det, och så är hon jätteledsen sen:( jaja, det blir nog bra det med, jag har en liten ponny kvar som hon ska få när hon bajsat på toa:) Muuuutor!

Anna: Det gick ändå ganska fort på akuten! Det är bara P som inte har nåt tålamod;)
Jag hörde att M suttit länge där, det var ett sårigt knä va? Det värsta på de olika akutmottagningarna är ändå att det inte finns något att äta när man får sitta så länge! En godisautomat.....wow, de borde ju se till att mack och mat automaten är påfylld, så har de iaf mätta väntande patienter...Man borde ställa sig där med en vagn och sälja mat:)
Jo, klänningarna kommer från Gina, jag letade bild på den på nätet, men den fanns inte:(
Kul de kan de leka tvillingar:D
Malin: Det verkar som att såret läker fint, det ser rött ut iofs men hon är inte öm när man tar på det vilket hon borde vara om det är infekterat. Jag vill inte gärna ta bort det bandage som sitter för det är så bra, jag har köpt bra på apoteket men det som sitter är bättre.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards