Alla inlägg under januari 2010

Av Carola - 24 januari 2010 22:48

Alla våra barn har babysimmat:)

Vi började med 16 åringen, fortsatte med 14 åringen, och så kom det tvillingar, men det gick bra det med.Och så vidare;)

Vi har alltid simmat med Uppsala babysim förening och de är toppen!

När barnet blir för stor för babysim så fortsätter man på Familjebad, och deltar man i någon av grupperna där så har man snart ett barn som kan simma:)


Idag var det Jordans premiär i vattnet, han har fått vänta länge nu, stackarn.

De rekommenderar att barnet ska väga över fyra kilo och ha läkt navel, så han hade kunnat börja när han var yttepytteliten, men vi hade inte riktigt tiden då...

Men nu så:)

Den som väntar på nåt gott...

   Varmt och skönt, runt 34grader brukar det vara, passar även frusna föräldrar;)

Han fann sig direkt i det blöta, plaskade och grejade, men åkte omkring och filosoferade åxå:

  


Eftersom han var så förnöjsam och cool så fick han prova att dyka redan idag, annars brukar de kunna begöva några gånger på sig att vänja sig, men han var verkligen redo:

http://www.youtube.com/watch?v=pppghg7GSvc


Bara blinkade bort vattnet ur ögonen och så var det inget mer med det:)


Efteråt så duschade vi länge och väl och sen låg han och torkade på skötbädden medan jag drog på mig lite kläder:

  


Från nakenfis i badet till påklädd och ut i kylan, snabba ryck:

  


Sen somnade han som en stock i bilen hem:)

Det är så mysigt att bada ihop!

Nästa vecka ska Loppan få hänga med, vi bytte till en sykonsimgrupp, hon ska ju få fortsätta med badandet hon med, hon älskar det ju:)


Bye bye:)

ANNONS
Av Carola - 24 januari 2010 20:14

Läste era kommentarer och känner att det nog är på sin plats att ge lite svar på tal:)


Annika frågar så här:

Jag undrar varför era barn inte sitter säkert i bilen.. er treåring sitter framåtvänd i en bilstol, dessutom med stolens fempunktsbälte. Det är inte alls säkert. Barn ska sitta bakåtvänt till minst 4års ålder. Är det nåt man "måste" tumma på bara för att man har många barn? Trist tycker jag.

av Annika 24 januari 2010 kl 14:20


Mitt svar på detta är, i bilen sitter ALLA våra barn enligt konstens alla regler och det tummas INTE på säkerheten!

Trixie är inte tre hon är fyra, fyllde fyra under inspelningens gång, så hon får/fick sitta framåtvänd:)

Stolen hon sitter i är godkänd att montera framåtvänd och att sen spänna fast barnet i stolens internbälte, alltså fempunktsbälte.

Jag har letat med ljus och lykta efter de bästa lösningarna för att kunna spänna fast barnen säkert i bilen, det finns inte trepunktsbälten på två platser i bilen, de flesta bussar har det så, och som ni kanske förstår så är det vad vi har att välja på;)

Lösningen  blev att sätta Trixie i en stol som kan använda stolens bälten.

Det finns få sådana stolar och de är främst tänkta för barn med särskilda behov och såklart ofta mkt dyrare....:/

Våra barn sitter bakåtvänt så länge det bara går, och vänds inte innan de väger 15 kg och är runt 4 år. Helt enligt rekommendationerna alltså  Så kommer Sandra och hon FÖRTYDLIGAR också;):


Ang. Annikas kommentar så är det inget jag själv lagt märke till (hittills) men det stämmer ju. Barn rekommenderas åka bakåtvänt, dvs med ryggen i färdriktningen, till MINST FYRA ÅR!! Helst ännu längre. Visste ni inte det? Att många ändå inte gör det utan sitter framåtvända därbak med äldre barn är väldigt konstigt då säkerheten borde gå först, eller? Har läst att det är FEM GGR större risk. Tänk vad man skulle ångra sig om nåt hände...

av Sandra 24 januari 2010 kl 19:16

Det var bra att du förklarade ordet "bakåtvänd"     


Mitt svar till Annika täcker ju även denna kommentar:)

Ogillar att det låter så nedlåtande bara..."Visste ni inte det?"

Jo vi vet. Och gör ju så gott vi bara kan.


Sandra hade lite att säga om Novalie åxå:

Såg just reprisen på förra veckans avsnitt och reagerade på er 6-åriga dotters talproblem. Hon kunde ju inte säga "S": "tylt, tocker, måtte, tor" etc. Blev förvånad när jag såg hennes ålder, då brukar man väl kunna prata rent?! Har ni tagit henne till en talpedagog? Det är ju viktigt att kväva det i lindan så inte det fortsätter när hon blir större och kanske blir retad. Lycka till och hoppas det går över!

av Sandra 24 januari 2010 kl 19:04


Eh, JO vi vet att hon inte kan prata som folk. Hon har gått hos logoped och ska tillbaka för uppföljning. Hon har gjort STOOORA framsteg kan jag berätta, för hennes tal är nu begripligt för alla vilket det inte var för några år sen.

Precis som Tess säger så har flera av våra barn gått till logoped, av nån anledning så krånglar de till det för sig, de lär sig kanske av varandra, vad vet jag. Men vi sitter ju knappast och väntar på att det ska lösa sig av sig själv!

Även här låter det lite trist i din ton, det kanske inte är så du menar, det är ju svårt att urskilja nyanser i skrift?


Jag tycker det är jätteroligt med kommentarer  så fortsätt gärna!!!


Nåt mer ni undrar??   :)


Bye bye, nu ska jag ladda över bilder från babysimmet idag:)
ANNONS
Av Carola - 24 januari 2010 00:06

Dagen började tidigt för vissa....jag övertalade mannen att åka på gympan med tjejerna så jag kunde ligga kvar och tryna i sänghalmen....:)

Klev upp när Loppan satt framför tv:n i vardagsrummet och ylade efter papppaaaaaa med sorgsen röst, hon ville se på TV och kan inte fixa själv. Eh, vänta jag korrigerar mig själv - Hon FÅR INTE greja med fjärrkontrollen själv:D Ibland lyssnar hon ju  .


Väl uppstigen så fick hon torr blöja och kläder på innan vi åt frukost tillsammans hon jag:) Tvillingarna kvicknade till de med och kom och gjorde oss sällskap.

Jordan vaknade även han, och satt med i min famn en stund , ända tills han lassade ur sig så det var risk för läckage....då blev det ny blöja och kläder där med:)


Maken kom hem och dumpade av tjejerna och åkte och jobbade.


Syrran ringde och skulle bara fråga en sak lite snabbt, huruvida man fick äta musslor som gravid? det var en kompis som skulle bjuda en gravid kompis på mat. Jag har ärligt talen ingen koll så jag hänvisade till livsmedelsverkets hemsida.

Vi pratade en låååång stund, så nåt snabbt samtal blev det ju inte, som vanligt:)


Medan jag pratade med henne så brynte jag på en stek som sen fick stå och puttra på i stekgrytan några timmar.

Röjde köket, bäddade, plockade, fixade med lite tvätt.


Vid 14 började jag göra iordning för dagens happening - wienerafton:)

Det är vår idrottsförening som anordnar, och det är alltså skridskoåkning till musik  , och så säljer de korv och saft och bullar, finfint.

Jag kokade två termosar med varm choklad och hittade ett rör med kakor i skåpet, och sen packade jag skridskor och sittunderlag.

Jag hade letat reda på skirdskor åt både 4 åringen och Loppan, även om jag ju förstod att de inte skulle åka mer än kanske max två minuter..;) De måste ju få prova.

Klä på tre små tjejer, de är duktiga och klär på sig själva normalt, även Loppan, men nu ville jag ha koftor och halsdukar osv på dem så då hjälpte jag till lite.

Skickade ut de när var färdigklädda så de slapp svettas ihjäl och drog på mig täckbyxor och tjocktröja innan jag hämtade en sovande Jordan från sängen. Stackarn, han blir alltid uppsliten mitt i sömnen:/

På med overall, vantar ,mössa och tossor och ner med honom i bilstolen, på med resten av mina kläder och -----> iväg!

Tog en timme......pust.


Väl framme, det tar två minuter att köra...men det är såååå mkt värt att ha bilen när man ska hem med trötta ungar! så var det ju till att snöra på tre par skridskor.

Först 6 åringen, sen 4 åringen och så Loppan.

Hann inte ens få på Loppans innan 4 åringen ville ha av sina;)

-Det går bättre med skor, mamma!  Jaa, det tror jag det;)

    


Loppan "åkte " runt på isen med stöd av mig i kanske tre minuter innan hon ledsnade, ja men nu har de provat iaf!!

     6 åringen är riktigt duktig på att åka, och hon tycker det är jättekul:)

Hon åkte runt och syrrorna gick, eller låg och rullade i snövallarna.

Efter nån timme så blev Loppan ledsen för nåt och fick sitta i min famn, Där blev hon kvar lääänge, jag tror att hon tog en powernap på en kvart eller så;)

   Lilla gumman, det är jobbigt att vara på skridskoplanen:)  Efter lite vila, varm choklad och kaka så orkade hon fortsätta trava runt.

Strax före sex fick jag äntligen med mig ungarna hem igen, då hade vi varit där i nästan tre timmar och jag var kall om fötterna, spelar liksom ingen roll hur varma skor man har när man står still - på is- i flera timmar!


Jordan vaknade precis när vi var på väg hem, bra tajmat:)

Han var iofs vaken en liten sväng men somnade om efter nån halvtimme.

Jag flyttade honom till liggvagnen så han hade det bekvämt och bra när vi var där, och hemma när jag packade upp honom ur overall och filtar så var han sådär lagom varm, helt perfekt påklädd mao:)


Jag hade bett tonåringarna skala och klyfta potatis när vi var borta, så det var klart, mannen kom hem innan mig, så han hade bara att slänga in det i ugnen, och så lite ärtor och morötter , vitlöksbröd och så gjorde jag godaste såsen..mmm, det är inte svårt att göra smaskig sås när man har stekspad att börja med:)


Middag vid 19.00 och sen Robinson och slösurfa, ungarna har spelat spel på datorn och ätit godis.


Imorgon är det dags för Jordan att babysimma för första gången:)

Ska bli spännande:)


Nu - sova!!

Natti natti:)

Av Carola - 22 januari 2010 22:50

Jordan i närbild:)

   Jaja, det blir kanske lite tjatigt, men nu är det så:)


Idag sov vi läääänge jag och smågrodorna.

Så länge att vi vaknade av att det ringde på dörren.....då var klockan, eh...*viskar* halv elva! *gulp*

Inte så kul att gå och öppna med värsta morgonrufset, i morgonrock och med småtjejerna i nattlinne...!

Men, den tid på dygnet då Jordan sover som allra allra ALLRA bäst, råkar infalla mellan typ 8.00 och 11.30, och då är det lätt hänt att man ligger kvar där i värmen bredvid honom, speciellt om tjejerna åxå är sega som i morse.

Men det känns som sagt inte helt kul...

Egentligen är det märkligt att det ska anses så jäkla fult att vara morgontrött och så fiiint att vara piggelin i arla timme?

Summan av de timmar man sover är ju till syvende och sist ganska lika, bara det att de sovs på olika tider!!!


Jag är en nattmänniska av rang, har inga som helst problem med att vara vaken länge, jobba natt är easypeasy och mina bästa timmar infaller helt klart nån gång efter 14 tiden på dagen:)

Hatar morgnar! Har alltid gjort.


Iaf, så kom vi ju upp där vid halv elva, sonen skrämde slag på mig genom att vara hemma, han var sjuk och låg i sin säng. Jag såg i ögonvrån att det rörde sig i hans rum, och blev mkt häpen.  Han var mest seg, tack och lov.


Vi åt frukost och sen var det lite allmänt plockande innan  det var dags att hämta 6 åringen i skolan, en kvart tidigare för jag skulle ju på gym instruktion:)


Nu har jag ett litet schema på hur man ska göra, vilka (fjantigt små än så länge) vikter jag ska dra i och i vilken ordning;D

Blir nog fint det här.

Maken mötte upp där och underhöll barnen.


På väg hem tog jag vägen om Ikea och köpte det där täcket som jag glömde igår, så nu kan jag bädda i Jordans säng i morgon:)


Stortjejerna åt middag på Kinarestaurang tillsammans med sina kompisar, så det var lite manfall vid den traditionsenliga fredagstacomiddagen;)

Efter vi ätit fick alla nya krafter att springa runt och göra bus...;) 

Chips, popcorn och Let´s dance och sen hopp i säng för de minsta.


Imorgon börjar barngympan, kl. 9.15.....gäsp....;)

Nu, film på TV!

Bye bye:)

Av Carola - 21 januari 2010 23:44

 

"Vem satte mig här?? Varför?  Och framför allt, varför är mamma så långt borta?" 

Jordan filosoferar över de stora frågorna i livet  .


Han gillar att sitta så här, knasputten, får väl en schysst överblick över rummet då, och ser både TV och dataskärmarna, plus sina kära föräldrar:)Idag har vi varit på Ikea:)

Först gick hela förmiddagen som ett svooosch, och det var dags att hämta 6 åringen i skolan...Jag tror jag åt frukost, bäddade och gjorde lunch, sen hann jag inget mer....hm.

Hämtade upp i skolan, 6 åringen var som vanligt på skridskobanan, som hon varit hela veckan:)

Så for vi till Ikea, hade med oss kompisar så det var extra trevligt.

Dumpade de två 6 åringarna, en 4 åring och så en 3 åring i leklandet, medan Loppan och Jordan fick hänga med runt.

Det är inte hennes förstahandsval kan jag säga....hon blir skitarg för att inte hon får leka med de andra, men det är ju 3 årsgräns..... stackarn.


Nåja hon tycker det är ganska roligt att gå med inne på varuhuset med:)

Bara hon får gå själv, vilket hon inte får hela tiden för då skulle det ta hundra år att komma runt....


Vi hade en lista på saker som vi skulle ha och följde den till punkt och pricka, inte en pryl förutom det som stod på den....för hyacinter räknas ju inte va?  Och en toaborste;) Och en liten fotoram....

Men i stort så köpte jag bara det planerade:D


Jordan har ju fått ny säng, så det var bara saker tilll den, ny madrass+ bäddmadrass, spjälskydd, bäddset och lakan (så han  slipper ha rooooosa*s') och sånt där man lägger under lakanet för att skydda madrassen...madrass-skydd kanske det heter  .

Nu ligger det mesta i tvättstugan, ska försöka komma ihåg att tvätta det i morgon så vi kan fixa iordning i sängen ordentligt:)

Blir finfint.

En gissning är att Jordan kommer att bajsa så det läcker över alla bredder så fort jag får ordning i sängen  , det är typiskt honom;)

Och precis nu så kom jag på att jag glömde köpa täcke!!

Men då???  Tyyyypiskt:(

Jaja, bara att åka tillbaka snart igen då....;)


Efter att vi shoppat loss, så hämtade vi ut barnen och sen gav vi dem mat i restaurangen, alla valde köttbullar med potatis och sås, och det var den godaste potatis de någonsin ätit!

Jag tyckte de verkade rätt trist, men min åsikt räknas inte:)

Alla barnen påtalade det flera gånger " Vilken GOD potatis, mamma" så det måste ju ha varit delikat:)


Jag åt inget, för jag skulle iväg och träna, vi åkte direkt och fast jag tyckte jag var i hyfsad tid så blev det stressigt, det var mycket trafik....Jag hade inte räknat med att alla skulle vara ute och åka vid halv fem tiden...  

Men  sju minuter innan passet började svängde jag in på parkeringen, svor en liten ramsa för det var fullt...men så såg jag en ledig plats precis vid ingången:)

Jippie!

Ut med vagnen, 6 åringen, 4 åringen och så Lop....Nej, men hon har somnat???

Hon satt där och sov så gott, så det tog emot att väcka henne....Lyfte ut Jordan först och även han hade somnat....Han hade behövt äta innan, men jag chansade på att han skulle stå ut en timme till.

Lyfte ut en sovande Loppa, och bar in henne, men då vaknade hon såklart.


Mannen stod innanför dörren så jag överlät alla kids till honom och skuttade in och bytte om.

Kom ihåg att dra mitt kort i kortläsaren, och hann både fylla på vattenflaskan och gå på toa innan passet drog igång:)


Småtjejerna stod utanför och kikade på, och gjorde såklart likadana rörelser som vi  som svettades inne i salen:)

De var så söta!!  Vinkade lite fint till mig som tappade koordinationen när jag skulle vinka tillbaka;)


Jordan vaknade ganska fort , men var nöjd i pappas famn, han satt och kikade på allt som rörde sig överallt.


Jag köpte nya skor igår, och de var jättesköna:)

Fast efter en halvtimme så domnade jag bort i ena foten? Fattar inte varför det blir så, men tror att det kanske är för att de är ganska höga i skaften, och att jag snör lite för hårt....Jaja, det skiter jag i, de var snygga och bra förövrigt..;)


Efter att vi gympat klart så fick jag en liten bebis i famnen och mannen gick in på sin spinning. Jag åkte hem med ungarna, slängde in fiskpinnarna i ugnen och hoppade in i duschen. Maten blev ju sen idag, det var tur att småtjejerna hade ätit innan, men de var hungriga igen och klämde i sig bra av både fiskpinnarna och moset...De växer så det knakar åxå:)


Äldsta dottern var på öppet hus på Fyrisskolan och Katedral skolan idag, och nu har hon bestämt sig!!

Hon vill gå Sam - sam på Katte:)

Hoppas nu att hon kommer in där bara....


Jag följde ju med henne igår på Internationella Gymnasiet , men det tilltalade henne inte alls....den enda anledningen skulle vara att hennes bästa kompis går där, men skolan var inget vidare tyckte hon.


Katte däremot, ser ut som Hogwards, Harry Potters skola:)

Ja, man får ha ganska bra fantasi iofs, men den är gammal, stor och PAMPIG!

Så för en HP älskare var valet plötsligt självklart:)


Jag tror det blir utmärkt, det känns bra:)


Nu är det sovdags, imorgon ska jag på gym instruktion, det ska bli spännande!!


Natti natti:)


Av Carola - 19 januari 2010 23:57

 Idag har jag och småtjejerna varit på teater i kyrkan!                                           
 


   De gjorde sin toppenversion av" Nej, sa lilla P."

Det är ju såklart Inger och Lasse Sandberg som skrivit boken, som på ett bra sätt tar upp vikten av att kunna säga nej.

Tjejerna, de två minsta, gillade den, de satt som små ljus hela tiden...OK Loppan fick lite loppor innaför tröjan sista minutrarna;) så hon var tvungen att snurra lite på sittdynan hon satt på på golvet, men även om hon hade en dyna på huvudet så hade hon fullt fokus på teatern  . Tvillingtjejen som är hemma för att pigga på sig efter att haft lite oklart ont i huvudet, halsen eller om det var  magen;) följde åxå med och gillade vad hon såg:)

Jordan,ja, som vanligt så märktes han inte av mkt, han satt i mitt knä med blicken på de som spelade teater, nöjd och belåten, så liten han är:)

Nu kan han lägga teater till sin långa upplevelselista  .


Tjejerna ville inte gå hem, inte alls, utan det var två små grinskallar som sa NEJ högt och tydligt och som ackompanjerade det hela med gråt och skrik vid påklädning under milt tvång...

"Nej sa lilla T och ännu mindre L"   det kanske blir en uppföljare??


Sexåringen skulle ha följt med hon åxå, men åkte ist med en liten kompis hem.

Det är hennes allra första gång ensam hemma hos en kompis som inte bor på vår gata, och det är STORT för henne för det har hon absolut inte vågat tidigare!

Det hade gått toppenbra, och hon fick skjuts hem dessutom, tack mamma J :)

Förhoppningsvis så får de se den med skolan, de är iaf inbjudna, och jag hoppas ju att skolan tar den möjligheten....Det är ju ett ständigt aktuellt ämne, tyvärr, det här med att säga Nej till sånt man inte tycker känns ok.

I en perfekt värld så finns ju inga "fula gubbar och gummor", men dit har vi ju inte kommit än...tills dess är det bra med påminnelser!När vi kommit hem så övade vi på 4 åringens läxa från prat-gruppen:)

Det ska övas två gånger om dagen, och det är inga konstigheter, lite ord som ska ljudas och försöka få ljudet att ligga rätt i munnen....Svååårt för lillskruttan, men hon tycker det är kul!  Att få läxa är toppen:)

Synd att de större barnen inte håller med om det....;)

Nu kan jag iofs förstå ffa tonåringarna med det här med läxor....för fasiken vad mkt de har!!


Inte nog med att de går fulla långa dagar i skolan, utan sen är det flera timmar varje kväll med läxor...Varför ska det behöva vara så?  De borde kunna lära sig det de ska på skoltid kan jag tycka.....Dessutom börjar nationella proven snart så 16 åringen har ångest över dem åxå...Plus att hon i elfte timmen har ändrat sig angående val till gymnasiet!!!

Hon var först inne på Kunskapsgymnasiet, fine, det verkar bra. Sen ändrade hon sig till att vilja gå estetisk linje, fine det med, men nu vet hon inte alls:(

och ska välja om en vecka,jippie.


Jag är så glad att det inte är jag:)

Nu ska hon iväg på öppet hus på Internationella gymnasiet imorgon, jag ska höra om hon vill ha sällskap, hon brukar inte vilja det....

Men det är ändå till slut HON som måste välja och jag vill inte lägga mig i mer än nödvändigt, och det jag tycker är viktigt är att hon läser alla ämnen som hon sen behöver för att kunna läsa vidare, och inte väljer bort tex matte....som hennes oerhört mattehatande morsa  gjorde;)  För det är värdelöst att behöva läsa upp sånt om man vill läsa vidare.

Jag tror att hon kommer att välja nåt bra, och annars så löser vi det.

Inget är skrivet i sten.


Efter läxläsning och en kopp kaffe så var det middagsdax, och det var tvillingtjejens önskemål som uppfylldes ikväll, makaroner och hemgjord köttfärssås:)

Hon HATAR den på burk, som jag älskar;)

Kokade den länge och väl så alla rivna morötter försvann;) och ingen klagar, mamma är smartast  .

Göm dem väl och ungarna äter.....:)


När mannen kom hem efter sin första arbetsdag sen 23dec, så möttes vi i dörren då jag och sonen åkte på tennisträning!

Han spelade tennis i en timme och jag gick en snabb 48minuter lång promenad med Jordan i vagnen....attans så tungt det var att dra i snön!

Han somnade i bilstolen på väg dit och fortsatte sova när jag lyfte över honom i vagnen, öppnade ögonen lite när jag flyttade tillbaka honom till stolen och sen somnade han om och sov i  flera timmar:)

Till slut var jag tvungen att gå och peta lite på honom där han satt ute i hallen, med overall och mössa på sig, bara för att se att han mådde bra, och det gjorde han ju, inte var han varm heller:)

Nu har han somnat igen efter att ha kollat lite på TV och varit expertkommentator när mannen spelade poker. Han hade rysligt mkt att säga, och viftade och skrattade mot datorn;)

Det ska börjas i tid, sägs det, och poker är ju inkomstbringande:D


------------------------------------------------------------------------------------


Familjen Annorlunda program två, som var igår, kändes lika ok att se som det första. De har gjort ett storartat jobb med klippningen, för hur de kan få ihop det är obegripligt, de har så mkt material som ska klippas ner till under en kvart.

Imponerande.

6 åringen kröp under sin filt när hon kom i bild och berättade om vad man gör på pappas jobb:)

Jag tycker hon var supersöt  !


Äsch, nu är det mitt i natten igen.....!

Jag som inte får sova hur länge som helst i morgon....

Bäst att lägga Jordan i nya spjälisen och sen borsta tänderna, vi hörs och syns!!!


Natti natti:)


Av Carola - 18 januari 2010 19:44

Idag har vi minsann roat oss med att skruva ihop en sprillans ny spjälsäng till lillprinsen!

Han har invigt den, men ledsnade efter en stund, eller så är det för att han vill vara uppe och se oss på TV, själv är han ju inte född än;)

Vi ska nog möblera om lite vad det lider i sovrummet för det blev inte så snyggt;)  men tills vidare får det duga. Han har sin lilla babykorg kvar åxå, men den brukar vi ha i vardagsrummet, han sover så himla gott när det är full rulle runt omkring:)


Nu börjar det dra ihop sig, familjen sitter samlad framför tv:n och väntar på att klockan ska bli 20.00, och Familjen Annorlunda börjar!!!!

Säg bara snälla saker!!!!!!

:)

Bye bye:)  

Av Carola - 17 januari 2010 16:56

Igår hade vi släkt och vänner på 16 årskalas:)

 

Janelle kom på när vi hade skurit första biten att hon ju inte fått blåsa några ljus!!!

Meh??

Vissa saker blir man ju aldrig förstor för, och att få ljus i sin tårta hör ju dit:)

(Nej, jag hade inte ljus i min tårta*ler*)


Vi fikade och hade det allmänt trevligt i flera timmar, och Janelle är nöjd och glad över sina presenter, även om hon inte fick nån moppe....;)

Hon ville inte ha nån när hon fyllde 15, men typ dagen efter så ångrade hon sig...

men, man kan ju inte köra moppe mitt i vintern heller! så blir det nån så blir det när våren tinat fram:)


Vi beställde pizza till middag och sen slöade vi framför Robinson, och blev alla alldeles trötta på när de röstade ut vår favorit - Mats. Puckon:(

Men, det blir väl bra det med, de sitter ju där på nästa ö och softar:)

---------------------------------------------------------------


Idag har tvillingtjejen spelat basket hela förmiddagen , och hennes lag var duktiga, vann mycket och spelade bra, kul:)

Nästa vecka är det föräldramöte på basketen och då ska det diskuteras bla om det ska fixas likadana överdragskläder till alla tjejer..

Suck, jag HATAR att det inte ska gå att få spela för att det är roligt utan att det ska läggas in massa överkurs som kostar pengar, men framför allt tid och engagemang från föräldrarna:(


Missförstå mig inte, jag tycker det är toppen att ungarna har aktiviteter de vill göra, och det är super att det finns ledare som engagerar sig, men JAG varken vill eller kan ställa upp och arrangera kiosker och sälja strumpor:(

Jag vill köra dit dem och sen hämta dem.  Att skjutsa till och från matcher kan jag göra, men inte allt annat trams.

Jaja, föreningarna har ingen ekonomi och bla bla bla, men det skiter jag i.


Så länge ungarna är små, tvillingtjejen är ju bara nio år, så behöver det inta vara så himla avancerat.  De spelar lika bra i vanliga röda t-shirts från H&M för 49kr som i matchstället för 450kr....eller?

Varför de ska ha likadana överdragskläder går över mitt förstånd?

Funkar väl med kläder i samma färg bara?

*mutter*


Så, slutsurat!!   


Tvillingkillen är på bio med sin moster, de ska se Avatar:)

Tvillingarna ställde upp på en stor undersökning från Svenska Tvillingregistret i somras, där de bla fick lämna dna-prov.

Som tack för hjälpen fick de varsin biobiljett!

Tjejen gick på New Moon förra helgen och nu var det sonens tur.

Jag vet inte om de som jobbar på Filmstaden tycker det är ok med liten bebis på bion så jag överlät det roliga till syrran..fast jag hade bra gärna velat se speciellt New Moon....Men men, det är tur att de har världens bästa moster  .

De ska äta på MacDonalds efteråt:)I morgon är det dags för vår 4 ¨åring att gå på "pratgrupp" för första gången.

Med andra ord, ska hon till logopeden:)

Hon pratar ju inte som hon ska och då får man gå i pratgrupp, fast jag vet inte hur mkt hjälpt av det som 6 åringen blev när hon gick där...

Fattar inte varför våra ungar inte kan spotta ut gröten och prata som folk;)?

Nu ligger tiden mitt på dagen, vid 13.15, vilket jag tyckte var toppen först med tanke på att slippa stressa iväg till 9 som det var sist, MEEN nu blev det ju fel med hämtningen av 6 åringen på skolan....Jag kan inte vara på två ställen samtidigt gärna..

Maken är hemma i morgon, men sen får vi se hur vi löser det, det brukar alltid bli bra i slutänden:)


Nu luktar det lasagne i hela huset!!

Mums:)


Och i morgon är det avsnitt två av Familjen Annorlunda!

  


Allt gott:)

Bye bye!

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

Följ bloggen

Följ Om Barnen och livet i allmänhet med Blogkeen
Följ Om Barnen och livet i allmänhet med Bloglovin'

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se