Direktlänk till inlägg 1 februari 2010

Vad liten Jordan var!!

Av Carola - 1 februari 2010 22:37

Tänk vad det händer saker de första månaderna av en liten människas liv, när vi tittade på Familjen Annorlunda nu ikväll så var ju Jordan bara en fjutt.

Blev ju alldeles tårögd av att se honom sådär nyfödd  .

Lilla sötnosen:)

Och Trixie då, som tyckte att han skulle få en hamburgare att äta när han var hungrig  , gullungen, hon älskar att äta på MacDonalds så det var det allra bästa hon kunde föreslå, det var vad en efterlängtad lillebror borde få:)


Jordan själv låg här hemma och sjöng och pratade för sig själv så högt att vi inte hörde TV:n;) 


Vi fick chatta med tittarna efteråt, massa stavfel:( men ville ju svara på så många som möjligt:)

Nästa avsnitt ska vi storstäda i trädgården:)



Annars har vi idag varit på logopeden med våran 4 åring:

  

Trixie packar läxan till prat-gruppen innan vi åkte.


Hennes pratgrupp börjar 13.15 och jag klädde på barnen så vi var på väg 12.15, alltså en hel TIMME innan vi skulle vara där, Ackis ligger 10 minuters bilväg bort..

På vårt sjukhus har de glömt nåt väsentligt, nämligen parkeringsplatser till besökande:(

Det är ett rent h-vete varenda gång att försöka hitta någonstans att göra av bilen, och jag visste att vi skulle bli tvungna att ställa den vid Studenternas idrottsplats, som ligger en bit ifrån.

Korkad som jag är så ville jag ändå kolla om det kaaanske fanns platser inne på området, men nope.  Det tog bara tid att snurra runt och kryssa mellan alla andra som letade efter samma sak....*hatar*

Så jag körde ner till Studenternas och parkerade, betalade och plockade ur barnen ur bilen. Jordan i bilstolen på vagnschassit (älskar min vagn!) och Loppan och Trixie som fick gå... Det tar kanske tio minuter att gå ensam, om man inte är sjuk på nåt vis som kanske är en bidragande orsak till att man besöker sjukhuset??  *muttrar*  men med två små tjejer kan jag berätta att det tar nästan 25 minuter, varav det är en bra bit att gå bredvid en hyfsat trafikerad väg. Jag som inte brukar promenixa med ungarna i stan tycker inte om att gå så, deras trafikvett lämnar en hel del att önska ..;)


Vi klev in på mottagningen 13.07

Då hann vi inte stå i kön inne på öronmottagningen för att betala för besöket, så det fick vi göra efteråt.

Trixie och de andra barnen( som åxå pratar rappakalja av olika slag*s*) gick in med sina fröknar i ett rum och vi föräldrar sitter i ett annat rum  och följer det hela via en web kamera. Loppan satt i mitt knä och byggde pussel och målade om vartannat, och ibland tittade hon på syrran på webtv åxå:)

Jordan, han sov, ovanligt va?


Efter att de jobbat klart i gruppen så gick vi och betalade för oss,(lååång kö, suck) och sen är det en obligatorisk fika i cafeterian, så tjejerna fick en varsin Mer och en chokladboll, jag drack en kopp kaffe = 78kr...hm, jag som brukar köpa 6pack chokladbollar på Ikea för, ja vad kostar det?? 12 spänn eller nåt, tycker ju att det är dyyyyyrt;)

Men det hör till, är man på sjukhuset ska man få fika om man vill  .


Så var det bara att gå den långa vägen tillbaka till bilen, som tog lite kortare tid, måste bero på nedförsbacken;) och åka hem.  Logopedbesöket tar 45minuter men vi var borta i tre timmar....jäkla parkeringsidioti:(


Mannen står ju på marknad i Uppsala idag och imorgon, tisdag, så det blev lite logistikproblem, iom att 6 åringen, Novalie, slutar skolan 13.45, och pratgruppen slutar 14.00

Inte med bästa vilja i världen kan jag vara på två ställen samtidigt, så idag fick hon för första gången gå hem med tvillingarna.  De andra barnen har gått hem själva från förskolan, jag har hämtat dem de första veckorna men sen har de fått gå själva, men med henne har det inte blivit av.  Det beror helt på att jag tycker det är trevligt att träffa de andra mammorna som hämtar samtidigt:)


Hon var lite tveksam igår, men i morse så var det ok. Nåt jag glömt var att tvillingarna har gympa på måndagar och då slutar de 14.15 istf. 14.00....så Novalie fick ju vänta på dem i en halvtimme....Det var ju inte så kul såklart, men det hade gått bra.

När jag kom hem så hade de ätit mellanmål tillsammans och allt var lugnt och fint.


Det luktade hyfsat illa i hallen när jag klev in, katternas låda står inne på toan där, och det luktade, nej, stank, kattkiss i hela hallen..:(

Vi har haft ett värdelöst kattströ, typ Euroshopper eller nåt, och det funkar då inte nåt vidare.

Jag stod inte ut med lukten så jag fick åka och köpa nytt:)

Gjorde ren lådan, skurade golvet och hällde på den nya sanden, och nu doftar det gott därifrån, sanden var parfymerad   som ju allt är nuförtiden, men katterna tycker det är helt i sin ordning, och jag klagar ju inte om det luktar gott:)


Sen var det lite röj och middagslagning, och efter att vi ätit så var det mera röj och kaffe.

Strax innan Familjen Annorlunda började så ropade 16 åringen, Janelle, på mig, med lite panik i rösten. Jag satt och ammade Jordan så maken gick och kollade vad det var.

Hennes navelpiercing är helt körd:(

Den läkte fint först, hon tvättade och var så noga, men så blev det lite rött och kladdigt, hon har varit duktig på att tvätta men nu har den liksom" krupit upp" och sitter på en liten tunn hudbit bara...  Ser ut som att den ska ramla bort vilken sekund som helst.


Hon har dessutom tagit hål i örat, långt uppe i brosket(aaaaaj) och där hade hon fått en varböld som gick sönder i helgen, massa blod och var rann ut, och jag har tvättat och grejat efter konstens alla regler. Sökte på nätet och hittade nån piercingstudios råd, och där stod det att det där med naveln var ganska vanligt:(

Men, man kunde nästan alltid ta om den, efter att den fått läka ihop, så vi får väl se hur hon vill göra.


Hon var ju såklart ledsen över sin stackars navel, men det gjorde inte ont.

Vi ska åka in till studion där hon gjorde den i morgon så de får titta på den, men det är väl tyvärr så att den är förstörd.

De ska få kika på örat åxå tror jag, även om det inte var de som tog det.


Attans att hon ska ha sån otur! Hon har verkligen varit noga, inte haft kläder som suttit åt över naveln, tvättat och snurrat och smörjt och vad det nu var det stod på skötselrådet, inte ens bytt smycke innan hon fick, och så ska det bli så här:(



Få se vad de säger imorgon..


Annars är det skola, kyrkis, tennis på schemat i morgon.


Nu är det natti natti:)

 
 
Ingen bild

miccis

2 februari 2010 09:41

hej carola. ang din dotters piercing i örat och säkert naveln oxå, så kan hon gå till vårdecentralen och be att få en salva utskriven som heter fucidin gel. det är en penecelin salva/gel som brukar göra underverk med piercings. jag använde den efter lång tid med en navel som inte ville läka.

sköt om er.
/Miccis

 
Hedvig

Hedvig

2 februari 2010 09:52

Men Guuud så söt han var, lilla Jordan! Och vad alla barnen var gulliga mot honom där på BB! Hamburgerförslaget var klockrent! Jordan var så söt så att min man, som följer programmet med stort intresse, nääästan blev lite sugen på en bebis till ... :-D Vi skrattade hjärtligt när ni satt där och sa att det inte var något stopp i antal barn - härligt! :-D

http://hemligahedvig.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Millan

2 februari 2010 09:54

ÅÅååååh så söt lille Jordan är! Mysigt med en bebis till... Tycker ni är helt fantastiska och verkar ha så goa och fina barn, grattis till det! Kul att följa er i programmet.:-) Kram och ta hand om er allihopa!

 
Ingen bild

Sofia

2 februari 2010 10:01

Så fint det var när ni fick er lilla son! Blev alldeles tårögd. Och så fina de stora barnen är, det var så roligt att se hur mycket de såg fram emot att få träffa sin lillebror. Jag minns när jag var 10 år och mamma berättade för oss stora syskon att vi skulle få ett syskon till. "Neeeejjjj" skrek jag och sprang ut *lol*

 
Eva

Eva

2 februari 2010 11:09

Jätteinspirerande att få följa er och de andra famlijerna i Familjen Annorlunda. Imponerande att se hur lugna och lite stressade ni verkar vara. Annat är det med oss tvåbarnsfamljer minsann! ;-) Ser redan fram till nästa veckas avsnitt! Kramar från Norge :-)

http://www.lusekofta.blogg.se

 
7-barnsmamma

7-barnsmamma

2 februari 2010 12:39

Hej Carola! Vilket fint program det var igår, och vad fint mötet var med lillebror!!! Min äldsta dotter var jättearg och sur när jag kom hem med lillasyster i november, det var inte så roligt men det börjar bli bättre med henne nu.

Ville berätta att din dotter Patricia har ett fan här hos mig, min 7-åriga dotter Sara berättade igår kväll att Patricia är hennes idol!!

Själv ska jag till logopeden imorgon med min 4-åring, har varit där med alla barnen nu utom den äldsta och min minsta som bara är en bebis.

http://www.6-barnsmamma.blogspot.com

 
Ingen bild

sussie

2 februari 2010 14:30

Hej hej!

Jag kan tänka mig hur din dotter reagera ang hennes piercing. Jag tog min i vuxen ålder för jag tycker det är fint. Men jag hade haft min exakt ett år hde problem med att få den att läka. Stod och tvätta den som vanligt. Efter en liten stund när jag va klar Kolla jag ner då hade den brustit sänder hellt. inget kul alls för då är det inte lönt att ta om den. För då har kroppen redan stött bort den en gång. Hoppas att hon sliper uppleva det. Inget kul alls.

 
carl

carl

2 februari 2010 16:13

Grattis till Jordan! Trixie är jätte söt!

http://carlisurin.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Åsa i Skåne

2 februari 2010 17:13

Hej!
Vilken fin familj du har!! Vad underbart fint du pratade om att vara hemmamamma på heltid. Det har jag också varit. I över 16 år nu. Jag skulle inte vilja förändra någonting.
Grattis till ditt fantastiska val!

 
Ingen bild

Anna B

2 februari 2010 19:19

Jag har ju jobbat idag, eftersom jag var ledig i går och är ledig i morgon, för logopedbesök. Alltså ska jag se programmet imorgon.
Pratgruppen förresten. Kostar den? Jag betalade inte för vårt besök i går.

 
Ingen bild

Tess W

2 februari 2010 19:55

Vad kul det var att Jordan äntligen damp ner;) Nu behöver jag inte vara tyst om det längre inför 9 åriga dottern!
Det har sina nackdelar att läsa era bloggar då man vet vad som skall hända redan, jag som har så svårt att inte berätta för henne!
Min dotter har också problem med var i hålet i örat så jag tackar Miccis för tipset!

9an får vi allt vänta lite till på;)
De verkar ha ändrat det till 8 nu på tv 4 sidan.

Stora kramar Tess W

 
Pernilla

Pernilla

2 februari 2010 21:11

Hej, tänkte bara tipsa på att använda Toa-Lätt till kattlådan, det är vi jättenöjd med, dock inte parfymerad men miljövänligt och man kan köpa en säck på 55L :)
Mvh / Pernilla

http://pickibo.blogg.se

 
BeckaHBitcH.se - triss i gossar

BeckaHBitcH.se - triss i gossar

3 februari 2010 01:11

grattis lite i efterskott på 5-månadersdagen till lillprinsen :-)

http://beckahbitch.se

 
Cathy

Cathy

3 februari 2010 08:18

Hej!
Åh, va kul att hitta din blogg:-) Tittar på er på tv...blir såå inspirerad.....ni är en underbar familj!!!
Här tittar jag nu in ofta:-)
Kramar från Cathy!

http://www.fourkids.blogg.se

 
Mia

Mia

3 februari 2010 10:03

Hejsan!

Följer er på tv:n och tycker ni är helt fantastiska..

Angående bilåkandet... TUR att man inte behöver synas i sömmarna av hela svenska folket!!! Jag har haft min pojk framåtvänd sedan han var två, tre år.. Han VÄGRADE sitta bakåtvänd, med knäna under hakan. Vad gör man? Nu är han snart sex år och börjar bli stora killen..

Din 95:a påminner om min... Första avsnittet när mina andra tjejer fick syn på henne ropade de till sin stora syster: Jennifer kom, du är på tv. Så lika och endå så olika..

Ha det gott..

Hälsningar Mia

http://miaskaos.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Mia Fridh

3 februari 2010 17:08

Grattis till Lille Jordan

Kramar till er alla

 
Ingen bild

Jenny

3 februari 2010 19:52

Grattis till "nytillskottet" :D vilken härlig familj du har! Söt kommentar från Trixie:)

 
Ingen bild

Malvinasmamma

4 februari 2010 09:42

hej! Jag skulle bara säga att jag blev så himla, himla, glad när jag letade rätt på din ålder och fick se att du är lika gammal (ung..) som jag. Jag har tre barn, den minsta, isidor är 11 månader och jag vill sååå gärna ha iallfall en till men alla säger, men nu får det väl vara nog...Så sitter du och säger på tv, att jag vill nog kanske ha en till! Jag slår frivolter av lycka, du är min idol!!! ålder är ju bara en siffra, det visar ju inte på nåt sätt hur man är!! Har du aldrig varit orlig under dina graviditeter att det ska vara nåt knas med bebisarna, jag kände så när jag väntade trean att kan man ha sån tur att få tre friska barn? Men såklart skulle jag även älska en annorlunda unge, det är inte det. Men nio gånger!!! Måste också säga att era namn på ungarna är fantastiska!!!! Jag älskar ovanliga namn!!! Mina heter Malvina, Fiona o Isidor!!!! ha det så fint !!! MVH MOA moaperemilmalvina@hotmail.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards