Direktlänk till inlägg 4 februari 2010

Trött på snön?

Av Carola - 4 februari 2010 16:04

Överallt så hör jag hur folk suckar och säger att nu räcker det med snö, nu kan den försvinna.

Men varför då?

Mig veterligen så är det februari. Det är en vintermånad hur gärna vi än vill ha vår!

Jag älskar vår och värme, men i februari så är ju risken ganska liten;)


Om nu snön, Gud förbjude!,försvinner, så blir det ju inte per automatik varmt och vår, utan det blir 0 gradigt, blåsigt (iaf i Uppsala) och slask och mörkt.

Hur kul är det?


Nu när man kikar ut mitt i natten så SER man ju hela världen, tack vare snön, utan snö är det ett kompakt mörker.

Jag har sen snön kom inte behövt tvätta ungarnas overaller:)

Normalt så åker de en vända i tvättmaskinen minst varannan vecka, speciellt Novalies som går på förskolan, där ägnar sig ungarna åt att krypa, kräla och rulla i sandlådan när det är geggig:(  Personalen säger inte till..suck.


Är ungarna snöiga när de kommer in så ruskar man bara av den och sen är overallen färdig att användas igen, inte genomvåt och smutsig....

:)

Jag gillar snön.  Jag avskyr normalt vintern när den är som den brukar = grå, kall och slaskig, men jag är böjd att säga att jag nästan älskar vintern när den får vara så här fin:)

Så för min del kan den ligga kvar i minst en månad till:) Eller två..

Och så gärna en kanonsommar på det, då är det härligt:)



  


Här hemma är det aningens segt idag, den där huvudvärken sitter kvar och irriterar, jag smsade nyss till maken att jag struntar i att träna, vi skulle träffats där annars, men jag tror det är smartast att låta bli...Lite surt för jag hade ställt in mig på det:(

Alla barnen har kommit hem och ingen är för ögonblicket så där ruskigt aktiv;)

I köket sitter Novalie, Trixie och Corrinda och spelar spel på datorn, Robban ligger i en fåtölj och kollar på TV, Loppan går mellan datorn och TV:n,där det är som  mest spännande för stunden stannar hon:)

De stora tjejerna pluggar på sina rum.


Jag ska börja med maten, ska göra laxburgare, ungarna såg hanburgerbröden på bänken och blev jätteglada, de trodde de skulle få hamburgare....när jag sa ordet "lax" så slocknade det i blicken på dem  .

Kanske ska jag vara snäll och åka och köpa hamburgare, så slipper man en massa gnäll? Och så får jag mer lax:)  Fast jag tror inte jag orkar....kanske tina köttfärs i micron och göra egna?? Då slipper jag åka till Ica...Ja men det gör jag, så blir alla glada, och mätta:)


Ok, så får det bli, dags att sätta fart innan Jordan gossen vaknar!

Imorgon ska maken vara hemma, vi måste på nåt vis få bort snön från altantak, carporttak och kanske från garaget.....det har sina nackdelar att ha platta tak....


Bye bye:)

 
 
Ingen bild

sussie

4 februari 2010 17:27

Jag måste hålla med dig. Hellre snö än tö och slask. För en gångs skull har vi jättemkt snö nere i skåne med. Det tillhör inte vanligheterna alls här nere. Men måste säga jag längtar till sommar och värme med. Hoppas att det blir en underbart varm sommar. Hoppas att barnen blev nöjda nu ang maten. Den där maten är alltid ett kapitel för sig när det gäller att vara barnen till lags. Ha en fortsatt bra kväll.

 
Johanna

Johanna

4 februari 2010 17:42

det ÄR superskönt med snö... uppfriskande och upp-piggande. Är lite trött på alla klagomonster.

http://greendove.blogg.se

 
Ingen bild

Minna

4 februari 2010 18:49

Jag gillar egentligen snö, men när man måste slita i, på många ställen, helt oplogad snö med barnvagnen varje dag så är det INTE roligt längre. Folk är så hemskt dåliga på att skotta trottoarerna utanför sina hus!! Gärna stora snövallar vid övergångsställena också så man helst skulle behöva lyfta vagnen över. Ja det är faktiskt så illa så att jag skulle vilja ha den normala milda vintern jag är van vid. Det är inte så att jag tror att det blir vår bara för att snön försvinner, och det tror jag i ärlighetens namn inte att andra tror heller. ;-)

 
Alexandra

Alexandra

4 februari 2010 19:27

Hej!
Jag har en frågestund på min blogg, kika gärna in och lämna en fråga! :)

http://alexandrabrunander.bloggplatsen.se

 
Lillmonster

Lillmonster

4 februari 2010 19:45

Jag gillar nog mer den här hemska snön än när det är slask. Men jag tycker inte det behöver komma mer. Det som ligger kan få ligga kvar till efter sportlovet. Sen ska ju allt bort och jag fasar för den tiden. Då kommer inte bara de små vara genomblöta utan även de större modellerna som inte kan låta bli trots att de är "stora". :)

Här skulle barnen jubla om jag gjorde laxburgare - de älskar lax. Jag däremot äter det inte!

http://lillmonster.com

 
Ingen bild

Åsa

4 februari 2010 20:08

Håller också med dig Carola!

 
Ingen bild

Anna

4 februari 2010 20:23

Hej! Jag blir så himla glad av att läsa din blogg. Snö, kul att du gillar det för då brukar barnen me göra det. Jag älskar snö och min lilla flicka som nu är 20 månader gillade det inte i december men nu gör hon, hon har inget annat val. Jag och en vännina diskuterade barnbidrag en dag och ingen av oss hade svar på vår fråga, men det tror jag du har koll på. Hur mkt barnbidrag får man när man har 8 barn? Idag får man ju flerbarnstillägg redan vid barn nr 2, det fick man inte förr.
Mvh Anna

 
Fia

Fia

4 februari 2010 21:09

Har du okcså stött på dem, de där tråkiga gnällpellarna som tror att sommaren kommer i februari om bara snön försvinner:D Det är ju underbart med snö tycker jag som avskyr slask, mörker och råkall kyla och tvätt!

Hoppas skallebanket ger med sig och det är tillåtet att somna när man ammar. Herregud, det är ju nästan ett sömnmedel liksom med allt oxytocin som rusar runt i krppen då;) Inte blir det bättre när man sovit dåligt!

Krya på dig!

http://www.tjejtrissen.bloggagratis.se

 
Lillith

Lillith

4 februari 2010 22:34

detta året tycker faktiskt t.o.m jag som annars är en riktigt "vinterhatare" att det varit rätt skönt och mysigt. Roligt med så mycket snö för en gång skull med.
Har ju inte varit så här mycket snö härnere sen man själv var liten. Man är nästan förstummad över all snö, man tror inte det är sant :-).

Men i övrig så är faktiskt våren min favorit årstid....älskar att höra fågelkvitter, känna värmen i ansiktet av solens strålar, kunna sitta ute i trädgården i t-shirt, se krokusar och andra blommor titta upp i rabatterna. Katter som rullar sig och njuter på en grön gräsmatta...
Men det är ju bara 2-3 månader dit, det går fort *s*

http://lillith76.wordpress.com

 
Cathy

Cathy

5 februari 2010 07:29

Hej!
Håller med dig ang snön:-) slasket längtar man INTE efter:-/ å barnen tycker det är kul med snö!! Ett år kom det ingen snö...då åkte barnen iskana i skolan å kläderna gick sönder:-( Såå snö ÄR bra:-D
En liiiten fråga: HUR får du tid till att blogga?? Jag har tre "större" barn å en pojke född i April, jag tycker jag har svårt att få tiden till datan....å du skriver långt å spännande inlägg:-) BRA jobbat:-)
Kramar från ett "fan" hihi.

http://www.fourkids.blogg.se

 
Ingen bild

jenny

5 februari 2010 07:52

Heja! Äntligen någon mer än jag som förstår att detta kallas VINTER och det inträffar varje år, vare sig vi vill det eller inte. =0)...Trevlig Helg!

 
Ingen bild

Annelie

5 februari 2010 11:14

Precis! Det är februari och vi bor i norden! Klart det ska vara snö. Vi har blivit bekväma av oss när de inte varit nån snö att skotta tidigare år men det borde ju ändå inte komma som en överraskning?!
Jag är positiv trots att jag är gravid å inga termosbyxor passar mig å jag får pulsa i snön upp till knäna å bli blöt men jag slänger in byxorna i tummlaren när jag kommer hem. Dessutom har varken maken lr jag körkort=ingen bil så vi går i alla väder. men man måste tänka poistivt, vi får gratis motion å frisk luft! Sen blir det ju inte så roligt när jag ska dra omkring barnvagnen i snömoset å kanske över snövallar lr gå runt långa omvägar men då får jag se till att vara ute i god tid när jag ska hämta mina andra barn på dagis m.m Planering, planering......Sen tycker jag att när kommunen har plogat å sandat så dåligt som i år (iaf här i Dalsland) så ska man ringa å klaga så dom förstår att det ställer till problem, det är ingen idé att sitta hemma å klaga bara, tala om det för dom som behöver höra det! Nog om detta! Positiva kramar till alla ni goa mammor där ute!

 
nelliesmamma

nelliesmamma

5 februari 2010 11:36

Hahaha, försök förklara för en BLEKING att det är bra med snö på vintern. De är så vana vid mörker och regn att de inte gillar snön av ren ovana!!! Jag NJUTER av snön, av 10 minusgrader och av LJUSET!!! Mera snö och vinter till folket!!

http://nelliesmamma.bloggagratis.se

 
Rickard johnsson

Rickard johnsson

5 februari 2010 11:59

Hejsan .. Hoppas allt är väl med dig. tänkte bara kolla med dig om inte du kan länka till mig.


Länkkatalog

http://www.addlinks.se

 
Mother, Married & Twenty

Mother, Married & Twenty

5 februari 2010 12:35

Håller med dig! Förstår inte heller vad alla har emot snön! Utan den blir ju allt deprimerande och grått. Så hellre ett par minusgrader än att allt smälter rean nu och blir en massa slask.

http://mummyfied.blogg.se

 
Esmeralda71

Esmeralda71

5 februari 2010 12:36

Jag gillar oxå snön! Är det vinter så är det, liksom ;) Årstider är mysigt. Jag gillade tom den regniga hösten ;) Härlig familj du har, barn är toppen. /sjubarnsmamma

http://www.esmeralda71.blogg.se

 
Anna

Anna

5 februari 2010 12:38

Jag håller med dig! För min del får gärna snön ligga kvar februari månad ut, sen kan det få börja våras. Däremot tycker jag att det räcker med snö, jag vill INTE ha mer av den vita varan ;-)

Tycker också det är underbart att inte behöva tvätta vinteroveraller, de är så rena och fina. Gruvar mig inför slaskperioden som oundvikligen kommer snart!

http://vendelasextioatta.blogg.se

 
Ingen bild

Camilla

5 februari 2010 15:38

Visst är det skönt att inte behöva tvätta overallerna så ofta när det är snö!!! Men var glad att du BARA behöver göra det varannan vecka annars. Självklart måste barn få kräla runt i lerig sand utan att förskolepersonalen säger till!!!!!!! Hur ska barn annars leka om de inte får smuta ner sig??????? Vi förskollärare ÄLSKAR barn som utmanar sig själva och leker även vid väder som inte passar smutsrädda mammor!!!!!

 
Caroline

Caroline

5 februari 2010 16:38

Jag var också rätt glad över snön... fram tills i tisdags när jag körde fast med bilen. Ett par gånger. Plogningen på landsbygden är inte mycket att hurra över alla gånger.
Men det är roligt för ungarna att vi har snö, alltid något:-)

http://karlssoncaroline.blogg.se

 
Ingen bild

Anna

5 februari 2010 18:20

Jag är en av dessa som säger att nu får det räcka med snö och det står jag för. Här har vi över en meter snö och vissa dagar vräker det ned flera decimeter på kort tid. Skolorna har fått ställa in, tak rasar in, man riskerar livet varje gång man ska ta sej till jobbet, jag jobbar på hemtjänsten och vi tar oss knappt fram ute i skogarna till våra gamla. Jag gillar också vintern och den snö som är, men jag vill inte ha mer för det ställer till det på en hel del obehagliga sätt.

 
KalsongMorsan

KalsongMorsan

5 februari 2010 22:20

WORD! Kunde inte sagt det bättre själv, tyst på dem som klagar över snön! :) Vi har haft så snålt med snö de senaste åren & jag & mina barn njuter!

http://kalsongmorsan.blogg.se

 
Ingen bild

Moa

7 februari 2010 17:01

Tack för svar på frågan vad Loppan heter :) Tycker ni är en härlig och mysig familj! / Moa 13 år :D

 
Eva i Norge

Eva i Norge

8 februari 2010 21:41

Håller helt med! Vi bor på Norges östkust (vilket klimatmässigt är detsamma som Sveriges västkust) och har upplevt sååå många gröna, slaskiga och, framförallt, blåsiga vintrar. I år har det varit helt underbart, vida vidder och massa skoj för barnen! Jag är uppvuxen i Dalarna och har varit helt lyrisk! :-)

http://www.lusekofta.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skapa flashcards