Direktlänk till inlägg 5 februari 2010

Fredag

Av Carola - 5 februari 2010 22:22

Oj vad ni kommenterar:)

Jätte kul att läsa, och spännande. Sluta inte!!!  Snääälla!


Jag brukar svara på ev frågor i kommentarerna, men av nån outgrundlig anledning så har det inte funkat...hojta igen om jag verkar dryg, det är inte meningen! Frågar man ska man få svar:D

För det får ju ungarna alltid...ehrm, iaf ibland ;)  Ibland blir det alldeles fel svar de får åxå...som när de frågar om de får ta en glass och  klockan är två minuter innan middagen, och jag svarar: Javisst:)  Då har man ju inte lyssnat riktigt som man ska, kan man ju lugnt säga...


Nån frågade vad Loppan heter, och hon heter  Lovelia, fast kallas mest för Loppan:) Hon var en liten loppa när hon föddes, minst av alla våra barn med sina 2770g och 47cm, så det blev bara så:)


Jag kan, efter att ha skottat av tonvis med snö från våra platta tak , säga att jag håller med de som säger att det räcker med snö;)

Det behöver inte snöa mer, men det som redan kommit behöver inte försvinna:)

En ganska ok deal, väl? Då borde i rimlighetens namn snöröjningen hinna med, och det är ljust och vackert ute:)


Jag är lite sur fö...

Vi har soptömning på fredagar, varannan vecka.

Vi är en ganska stor familj;), så det blir ganska mycket(ok då väldigt mkt !!) sopor..det kan ju vem som helst räkna ut, och en vanlig soptunna räcker ju inte långt.

I flera år så har vi haft en större variant, typ en sån som står utanför dagis och liknande ställen, den räcker inte heller, men nästan.  Idealet vore tömning varje vecka, men det är omöjligt:(  Speciellt på sommaren är det mysigt med sopor ståendes stinkande i två veckor...mmm alla flugor som surrar och väller upp när man öppnar , alla skator som sitter och hackar i utstickande soppåsar, eftersom locket inte går att stänga...uäck.


Men nu är det vinter och soporna fryser ju så det luktar inget:)


Iaf, så är det extremt små fjantiga hjul på vår tunna, så den är rätt svår att dra.

Idag när maken skjutsat två av fyra barn till skolan och var på väg hem efter de två näst på tur (han har ju bara två(+förare) platser i bussen) så hamnade han efter sopbilen, som vägrade att flytta sig så han kunde komma förbi:(

Väl framme hos oss så skulle han dra in tunnan som de ställt halvt ute på uppfarten, och...den är inte tömd?

Han hojtade såklart på killen i bilen och frågade varför de inte tömt?

-Jag orkar inte. Du kan hälsa de som bor där att de ska sanda och skotta.

Maken fick dem att backa tillbaka och så drog han fram tunnan, det var inte speciellt tungt.

  

Titta.

När jag slet som en idiot i  mitt anletes svett så var jag såååå noga med att skotta rent framför och runt tunnan!

Ja, den har snö på båda sidor om sig, men den sitter inte fast i snö direkt, tvärtom.

Att hjulen på den är som små såna där som brukar finnas under soffor, det är ju inte vårt fel.

Vi har fått den här tunnan, utan att få välja. Take it or leave it  


Om jag tittar uppåt och neråt på vår gata så ser jag grannarnas tunnor. INGEN har sandat...Varifrån ska man få sand förresten??  INGEN har det bättre eller sämre skottat framför dem än vi, det ser ungefär likadant ut överallt.

Men BARA vi har en stor tunna...med pygmé hjul.

Och då orkade han inte, jäkla gubbe.


Usch vad irriterad jag blev. Nu kom ju mannen precis och kunde säga åt dem, men annars hade de ju inte tömt den  .

Jag funderade på att ringa och klaga, men var inte tillräckligt arg för att leta reda på numret. Inte hjälper det ju heller, sopåkarna lär hävda att det var oskottat och osandat oavsett vad jag säger....

Och den blev ju ändå tömd.

Men jag var suuuuur.  Fast det har nästan gått över nu  ...


Jaja, medan jag låg kvar och slumrade så klättrade mannen upp på vårt platta tak och skottade av allt överhäng på kanterna, så ingen ska behöva bli begravd i en snölavin...Vårt tak ska vara byggt enligt norrlandsmått, med extra tätt mellan takstolarna för att tåla tung snö, vi kan ju hoppas att det stämmer;)


När jag pallrat mig upp och ätit frukost så frågade jag Janelle som var hemma med migrän, som hon sovit bort så hon var pigg igen:) om hon ville skotta eller passa barn.

Hon valde att passa barn...vet inte varför  ,Trixie spelade dator, Jordan sov och Loppan skulle hänga med ut ....:)så jag klädde på mig, tog en skyffel och gick ut och så hjälptes vi åt. Vi har ett poolrum, som har platt tak av sån där vågigt plast, det är stoooort, säkert 30kvm, och man kan ju inte gå på det, så vi stod på varsin stege och skyfflade bort det vi nådde.

När vi kommit till bakre sidan så nådde inte min stege upp längre så jag bytte tak och tog det som är över vår carport och cykelförråd.

Där skyfflade jag ner en massa först medan jag stod och funderade på om jag inte borde kunna klättra upp och balansera längs med den överliggare som är mellan de båda taken....Alltså en planka bred, men med tak av plast ¨på båda sidor....hm..men vad tusan, håller taket för flera ton snö så borde den klara av mig med....eller?

Äh, jag klättrade upp:)

Och det gick ju finfint, jag gick längs den där plankan och fick undan en jäkla massa mer än om jag stått på stegen:)

Inte ramlade jag ner heller, eller klev igenom plasten.


När jag var nästan klar så kom jag på att det ju inte är nån konst att ta sig UPP på taket från stegen, men däremot NER....Jag är ju lite smått höjdrädd, inte så farligt, men sådär att det är läskigt att ta sig runt stegen för att nå att klättra ner..

Ingen mobil hade jag heller så jag kunde smsa mannen:) Ropa ville jag ju inte, det är fånigt att stå på ett tak med en snöskyffel i handen och gapa efter hjälp  .

Men då kom han ju runt huset för att se hur långt jag kommit:) så han kunde hålla i stegen åt mig, phu.


Nu har vi en redig snöhög på vår uteplats, ungarna kan åka pulka där  , fast man vet ju inte vad som göms därunder....jag vet att det ligger en pulka där under iaf;)

Alla cyklar står i en driva med snö upp till styren, det lär dröja innan ungarna kan cykla till skolan iår...;) Lär väl tina fram till midsommar eller nåt.  


Lite lunch satt ju inte fel efter all skottning och sen röjde jag upp småtjejernas rum..såg ut som en tromb gått fram där!

Sen kom Robban hem och käkade lite innan vi åkte på tennisen, han lyckades glömma racket trots att jag påminde honom nästan det sista jag gjorde...men de hade ett som han kunde låna, tur det. Han tyckte jag skulle köra hem och hämta....jopp säkert, det tar som minst 25 minuter, trooor inte det;)


Promenerade in på stan och uträttade lite ärenden medan han spelade, och sen hem och käkade. Nu sitter jag och Patricia vid varsin dator framför tv;n, Loppan ,Trixie och Novalie sover, Robban sitter och kollar på Startrek Voyager och Corrinda är antingen där eller så ligger hon och sover, Janelle är på skräckmaraton med sina kompisar och maken är och spelar poker.


Imorgon är det barngympa, igen! Jag tycker det var igår jag skrev det?? Vad fort det går!?

Mannen ska på nåt styrelsemöte hela dagen så mina storartade planer för lördagen grusades..;) Hade tänkt slippa ta med alla små till gympan, och sen hade jag en tanke på att åka och träna, ev prova familjegympa, men men, det blir väl fler helger:)

Ganska skönt att kunna skrota på hemma med, jag har massa tvätt att roa mig med  , både tvätta, vika och om jag känner för det - stryka:)

Fast DET kommer inte hända, jag stryker typ aldrig.


Nej nu är det dags för natt mat!!!

Allt gott, bye bye:)

 
 
Ingen bild

Elin

6 februari 2010 10:43

Vilken fin familj ni verkar! :)
Vad vägde alla era barn när dom föddes?
kram Elin

 
Johanna

Johanna

6 februari 2010 10:55

Vad var det för nöt till sopgubbe? Vaddå ORKAR inte? Det är väl som att man som sjuksköterska skulle säga att man inte orkar ta hand om sin patient. Radikal jämförelse men de ska väl sköta sitt jobb?

Tur att det gick bra till slut i alla fall. Och jag gillar att läsa dina långa inlägg om era dagar:-)

http://greendove.blogg.se

 
Ingen bild

Åsa

6 februari 2010 12:38

Du skriver bra!

 
Mia

Mia

6 februari 2010 15:50

Javisst räcker det med den snö som kommit, men den får gärna ligga kvar till sportlovet i alla fall..

Jag vet inte hur ni klarar er med soptömningen, jag tycker det är hemskt med en tömning varannan vecka.. Lite bättre sen vi inte har blöjbarn längre...

Trevlig lördagkväll på er!

Hälsningar Mia

http://miaskaos.bloggplatsen.se

 
Lillith

Lillith

6 februari 2010 19:23

blir det melodifestivalen ikväll Carola :-) ?

Jag gillar inte riktigt de här delfinalerna, tycker själva huvudfinalen är höjdpunkten och roligast. men det kan ändå vara lite mysigt att sitta där med barnen och rösta lite. De tycker det är mysigt och roligt så vad gör man inte för dem *s*

http://lillith76.wordpress.com

 
Cathy

Cathy

7 februari 2010 09:40

Hejsan!
Gissar att ni idag har lika kallt å soligt väder i Uppsala som vi har här i Östhammar:-)
Det här med sopor...hade ju tre blöjbarn samtidigt, fyyy va tunnan blev FULLPROPPAD direkt:-/ Sambon fick ta med sopor till jobbet...det kostade massor om vi skulle få en bara liiite större tunna:-/ men som du skrev, på vintern går det ju an. Nu bor vi i lgh så den stressen slipper jag nu:-)

Ha det bäst!

http://www.fourkids.blogg.se

 
Ingen bild

Jossan

7 februari 2010 11:21

tittade ni på melodifestivalen? sånafall vem/vilka hejade ni på :)

 
Ingen bild

Carola m 8

7 februari 2010 23:26

Elin: Tack

 
Jane

Jane

8 februari 2010 21:26

Fin blogg :)

http://body-health-beauty.info/products

 
Eva i Norge

Eva i Norge

8 februari 2010 21:32

Äsch, jag stryker heller aldrig. Typ. Och jag har bara två barn. :-)...så du behöver inte ha dåligt samvete för det. ;-)

http://www.lusekofta.blogg.se

 
Ingen bild

Carola m 8

9 februari 2010 00:19

Hm, det är nåt konstigt, jag skrev en lååååång kommentar med alla era namn och så svar på ev, frågor, men det var bara Elin: Tack:) som kom med?? Varför är det så nu då?
N u hinner jag inte svara, försöker återkomma!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards