Alla inlägg under februari 2010

Av Carola - 16 februari 2010 22:51

Hopp och hej:)

Igår så vägrade Corrinda att titta på Familjen Annorlunda:)

Hennes motivering var att om hon inte sett det så kunde hon inte prata om det?

  

Det var ju det där bråket med Robban hon inte ville se, och att hon grät..men det var ju inte så farligt!

Jag som normalt INTE sjunger offentligt,sjöng Ja må hon leva inför svenska folket, lite sådär halvviskande och tjusigt, eh...not;)

Men men, vad gör det  


Corrinda vågade sig på att se det idag iaf, och jag tror att hon känner att det var ok. Vi skrattade åt Robbans förklaring på när han slutade retas:

-Om mamma och pappa säger till mig ganska högt, då fortsätter jag, men om de säger till jättehögt, då slutar jag....   eller hur det nu var han uttryckte sig..


..................................................
..............


Janelle har lyckats tappa sin mobil i golvet så den gick i två delar:(

Hon har en såndär slide modell, och den är numera två, som hålls ihop med nåt litet i mitten, jag ska se om man kan lämna in den nånstans, för det ser ut som att det "bara" är att trycka ihop den, men man måste nog ha nåt litet verktyg...KOmmer säkert inte att funka, eller så är det billigare att köpa en ny...

Hon är lite deppig nu, stackarn, men fick låna min gamla mobil så hon iaf kan nå och bli nådd av alla kompisar:)

Janelle:

  


Patricia :

  


Idag så var jag och Jordan på musiklek. Han var trött så han somnade i bilen på väg dit (2 min bilväg) men vaknade när vi kom fram:)

Efteråt så åt han och sen när jag satte honom i bilstolen så kvartade han in ganska direkt och sov sen gott medan jag, Trixie och Lovelia shoppade på först Lindex och sen Coop.  Jordan växer ju som ogräs så han fick lite nya bodysar och byxor, i de käcka färgerna brunt, svart,grått.. Muntert värre  , men inga fordon iaf  .


Inne på Coop var det lax och semmelbullar som stod på listan,  ungarna gillar inte köpta semlor, för de flesta tycker inte om mandelmassa, och Corrinda gillar knappt grädde, så de får montera ihop en efter eget tycke och smak:)


Jordan vaknade lagom till vi hämtat Novalie på skolan och kommit hem.

  

Jag åt en sen lunch, tjejerna hade fått mat på kyrkan innan vi åkte, och sen drack jag kaffe.

I den här familjen så älskar alla barnen, (nästan) kaffe, så man får alltid dela med sig till nån, oftast Lovelia.

När hon ser att jag gör iordning en kopp, så hämtar hon ett glas i skåpet eller diskmaskinen, en sked, ett sugrör och en liten blå skopa , som hon ställer på sin plats vid bordet. När jag sen sätter mig med kaffet så kräver hon sin beskärda del:)

Idag ville hon läsa tidningen åxå, det var ett reportage om en STOR hund och en liten hund:

  

-Nejmen?? Är det möjligt?

  

-Kolla DÄR, mamma, en hund! Och en till, fast jätteliten....Konstigt?

  

Bäst att ta sig en sipp kaffe:)


Knasunge:)


Jag fixade lite med tvätten samtidigt som jag eldade, för maken hade minsann hört att det var nåt fel med fjärrvärmen, nåt stort avbrott, så det var avstängt.

Och ett svinkallt hus vill man ju inte ha, speceillt inte om man är begåvad med en braskamin:)  Var varmt och skönt inne, speciellt nere i gillestugan där den sitter.


Sen var det middagsdax, och efter det var plötsligt klockan halv sju och dags att skjutsa Robban till tennis.

Mannen skulle hämta idag så jag tog ingen promenad, utan åkte hem och hjälpte ungarna fixa semlor, och lade Loppan att sova.


Nu är det sovdags!!

Natti natti:)

Av Carola - 15 februari 2010 00:17

Hej hopp:)


Hoppas att alla haft en bra alla hjärtans dag:)


Vi började dagen med att åka och babysimma med Jordan och Lovelia, mysigt värre. Loppan börjar komma igång igen, hon var ju lite avvaktande förra veckan, det var länge sen hon badade, men nu håller det på att lossna:)

När jag frågade om hon ville dyka så svarade hon JA, men sen blev hon lite förvirrad när hon väl fick vatten över sig, det var nog inte helt vad hon trodde;)

Men bra gick det iaf:)


Vi hade med oss Corrinda och en kompis till henne som mannen skjutsade till en basketmatch medan jag och de små duschade och gjorde oss i ordning. Lovelia älskar att duscha! Hon står där med vattnet rinnande över huvudet och bara njuter  , så gullig.

Vi väntade sen på mannen i cafeét, och åkte sen tillbaka för att hinna se slutet av matchen. Mkt fram och tillbaka blev det;)

Hemma så hade Janelle bakat kladdkakemuffins som en Alla hjärtans dag överraskning till hela familjen:

   Väldigt goda, och stoooora:)

Vi fikade och sen så skjutsade mannen ner mig , Novalie och Jordan till stan, vi skulle på bio med en liten kompis+mamma.

Först middag på MAx:)

Och sen Prinsessan och grodan.


Jag visste inte om det var ok att ta med bebis på bio, men tänkte att det ju är en barnfilm. Frågade killen som rev biljetter om det var okey att ställa vagnen utanför salongen och när han nickade så frågade J om vi kanske kunde ta in den till och med?

Då flinade han och sa att det var det väl, om bebisen hade biljett..

Jag troooor han skämtade?  ;)

Drog in vagnen fast Jordan då fick planka in....   och tog upp honom i famnen.

Där satt han först och kollade storögt på filmen en lång stund, sen blev han akut hungrig och fick mat, sen kikade han lite, somnade nästan, åt lite till, slumrade en kortis, åt ännu mer för att sen sitta och se slutet av filmen alldeles nöjd och belåten:)

Han småjollrade nån gång i mellanåt, men störde inte en själ, det var mer störande med prasslande godispåsar..

Han är fantastisk:)


Novalie och lilla kompisen satt fint hela filmen och tyckte den var jättebra.

Jag tyckte nog att den var lite trist....man har som sett den förr, samma story som alltid.

Men barnen är nöjda, så då är jag nöjd.


Åkte buss hem och det var en trött Novalie som kom hem vid 20.30 tiden och somnade ovaggad:)


..................................................
.....................................


Jordan fick prova sin "nya" matstol igår:

   Den här dynan är inte roooosa, iaf, men jag hittar inte den uppblåsbara dynan som jag hade förrut, han sitter ju inte så bra utan stöd...ska leta mer imorgon.

Lovelia vill åxå vara med på bild:

   Mina minsta sötnosar!

-Lovelia, kan inte Jordan få en puss??

-Joo

  

   Mmmmm, syrran, mysigt!!

En till!

   Nu kan det vara nog för idag med pussar!


                   


Igår var det upp i ottan(hm kl 8.00) och så barngympa för Trixie, nästa vecka ska vi hjälpmammor vara ensamma med gruppen för ledaren ska på semester:) Ska bli spännande att se hur det går...:)

När Novalie gympade så väntade vi utanför, Trixie lekte med en kompis och jag löste suduko på mobilen:)

Hemma väntade mannen med de andra barnen, Jordan med, och det hade gått bra, inte ett pip, han bara åkte runt i sin gåstol. Eller, åkte och åkte...han satt och kollade, plockade ur ren tvätt ur en korg som stod lämpligt till:)


Corrinda spelade basketmatch i Knivsta och fick skjuts med en kompis.

Vid 13 var Novalie och Trixie bjudna på kalas, och efter att mannen stannat kvar där en timme eller så, så fick han faktiskt, kors i taket! åka därifrån.

Det var ju tur eftersom vi skulle dit på middag senare på kvällen så han var tvungen att hämta mig och de två minsta:)


Kvar hemma var tonåringarna och Robban.

Patricia gick iväg på filmvisning med konfirmationen, Corrinda kom hem och Janelle lagade mat:)


Vi åt gott och tittade sen på ännu en usel deltävling i melodifestivalen, innan vi åkte hemåt och stoppade tre trötta tjejer i säng, och en Jordan:)

Nu vill denne Jordan ha mat, så det är dags att sluta!


Natti natti:)


Av Carola - 12 februari 2010 23:10

Japp, så har det gått ännu en vecka och det är fredag igen, med de eviga tacosen;)


Vi har slöat hemma hela dagen, jag och de tre minsta. Hämtade Novalie i skolan vid 13.45, och hade sån tur att Patricia kommit hem precis innan så småbarnen slapp klä på sig, spännas fast i bilen och åka fram och tillbaka till skolan  skönt för dem:)

När jag kom hem så tog jag in gåstolen till Jordan och efter att den fått värmas upp nån timme, det är ju kalllllllt i garaget så fick lillprinsen prova:

   Ja. Det var helt OK:)

Han är ganska ostadig än, trots att han är stor och go, så jag pallade runt en filt så han inte skulle halka på sidan.

Det har sina fördelar med att spara på allt  , annars hade vi fått åka och köpa ny, för en sån här är kul.

Plockade in matstolen när jag ändå var där ute i garaget och letade. Loppan fick en ny fin dyna till den när hon var bebis men jag tror jag ska se om jag hittar nån annan:  

Den är rosa:)  Ja jag vet, det blir folk även av pojkar med rosa kläder och tillbehör, men det är roligare att placera små barn i sina nedärvda könsroller redan från början  .

Grejen är den att det finns så mkt fint att shoppa;) och jag tror att den här fanns i flera färger.


Jordan har inte provat att sitta i stolen än, för han sov när vi åt middag, och sen var det ingen som satt vid bordet, och sitta där ensam är ju trist...;)


När jag skjutsade Robban till tennisen så fick Patricia åka med till frisören, hon skulle blondera mer slingor, så nu är hon tjusig i håret. Ett tag iaf för hon är snart missnöjd igen:) Utväxt är ett elände...;)

Gick ner på stan medan han spelade och köpte present till ett kalas som Trixie (och Novalie) är bjudna på i morgon, det är roligt att köpa saker till små tjejiga tjejer som fyller 4 år, hyfsat enkelt:)


Passade på att införskaffa lite småsaker som ungarna ska få i Alla  dag present, men det kan jag inte skriva här för de små trollen läser ju....:)


Hem och äta och sen åkte mannen till Stockholm för att spela poooker..att det kan vara så kul:)  Men då får man kolla på Let´s dance i fred, så det är okey med mig. Janelle sitter här bredvid med sin dator och Patricia i köket med sin, så kan vi småprata lite mellan varven, mysigt. Till Patricia får man ju höja rösten lite förstås, men alla andra sover så det är tyst i huset så det räcker med normal samtalston:)


Nyss fick jag springa ut och avbryta ett kattslagsmål, nja, ett näst intill slagsmål iaf. Båda våra katter satt och skrek åt en inkräktarkatt, och det låter ju så hemskt... Ropade in dem och de kom in med stoooora svansar båda två, ganska lättade över att matte undsatte dem så de kunde smita in med stoltheten i behåll:)

De är så fina, våra små katter:

  

Såhär sitter de på morgnarna när de vill UUUT.

Den svarta heter Zlatan och är lillebror till den gråa som heter Smulan, som alltså är storasyster:)

Vi har haft dem sen de var små kattungar.Vi skulle ha EN katt, men när vi kom till familjen där de bodde och fick se alla kattungar så kunde vi inte välja:)

Det var massor av ungar och hälften var svarta, hälften grårandiga. Zlatan var allra minst, född sist av alla...

Vi tog en av varje sort, och har inte ångrat oss en sekund, båda är helt underbara:)

  

Zlatan försöker se ut som att han inte alls tänker tugga i sig den gröna höga växten...inte alls.....;) i morgon är den ett minne blott, fattar inte vad jag tänkte på när jag köpte den..?

   Smulan vill gärna ligga och gosa med alla men helst med Jordan, eller, egentligen så ligger han lite i vägen för han ligger ju i mitt knä...där hon brukar kura ihop sig:) Men man kan dela..


Nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng innan Jordan vaknar så man kan få ligga som man vill, utan att en liten bebis ligger och trängs  .


Natti natti:)

Av Carola - 11 februari 2010 22:43

Åh vad det var roligt att åka slalom igår!!  


Men först så var vi på Loppans babymusik som är samtidigt som Trixie har kyrkis, och på samma ställe:)

Jag har ju sagt förr att vi har världens bästa kyrka här i vårt område, de har aktiviteter för alla  åldrar, och deras personal är underbar   .

Efter att kyrkis var slut så susade vi till Friskis, in med småtrollen på barnpassningen och så ett styrkemedelpass. Phu. Svettigt.

När vi åkte dit så toksnöade det och när vi åkte hem så strålade solen:)


Hämtade Novalie på vägen hem och ge de små lite lunch, samt äta själv. De var inte så hungriga för jag hade med smörgåsar och frukt som de ätit på Friskis, lunchen blir ju så seeeeen när morsan ska träna;)


Maken kom hem vid 16 tiden och då hade tonåringarna kommit de med och skulle vara hemma hela kvällen så de lovade att hjälpa sin pappa att ta hand om Jordan när jag avvek ett par timmar.

Tjejerna är superduktiga på att ta hand om honom när han är ledsen, maken sitter mest still och buffar honom i rumpan...så det kändes tryggt att de var hemma:)

Jag ammade en sista gång, hade pumpat en del så det fanns mjölk i kylen, men han har ju inte provat nappflaska nån gång, så det trodde jag inte på, och så susade jag iväg.

Hämtade upp syrran och hennes skidor på vägen.


Vi kom dit fem minuter innan de öppnade, och köpte liftkort.

Vi skrattade glatt åt deras retro liftkort + liftkortshållare...sån där plastficka man har på armen..hm och de ska kalla sig Uppsala Alpina Center...nope, inte med såna gammeldags  prylar  det måste de uppdatera.


Pappa hade ingen valla,och han är vår vallningsexpert;) så vi hade helt kasst glid under skidorna, men tänkte att vi köper väl en burk valla och slänger på.

Innan vi kom till lilla huset där de hyr ut skidor så fick vi ju staka oss en miljon meter, minst, så vi var ganska trötta redan innan vi börjat..

Killen i uthyrningen sålde ingen valla, men vallade gärna åt oss. Vi bad om en snik variant, för det kändes som överkurs med hela kitet.

Vi trodde det skulle ta hur lång tid som helst och just tid visste vi ju inte hur lång vi hade innan Jordan skulle kalla;)


Det funkade sådär med snikvarianten och efter två timmar så åkte vi dit och bad om värstingvalla   ...

Det skulle ta 40 minuter för båda våra par så han erbjöd oss att hyra skidor under tiden, så  60kr valla och 60kr hyra var ju inte så mkt att snacka om.


Både jag och syster har vanliga gamla hederliga slalomskidor.

(Mina heter Cp racer....fatta hur inte kul det var  när man var tonåring  )

De vi fick hyra var ju carving skidor, har åkt på det förr och det är ju lite annat. Är ju smidigare att åka på, speciellt i puckelpister.


Nu är ju inte backarna nåt under av höghet direkt, men med tanke på¨att vi bor på Uppsala slätten och inte har några berg att tala om så har de ändå gjort det bästa de kunnat, det är fyra nedfarter.  Det är ganska brant i början och sen lite flackare på slutet, man måste bromsa i svängarna för att inte få skithög fart i början och sen stå på som bara den för att komma fram till liften igen.

Det tog oss i snitt 10 sekunder ner. Om man svängde ofta och snävt så hann man med max 7 svängar:)

Det blir mkt åka lift:)

Men det var kul:)


Fick ett mms på en glad Jordan vid 19 tiden så det kändes ju bra, och sen vid 20.30 ett sms där det var dags att åka hem.

Då var vi ganska möra i både ben, armar och rygg så det kändes helt ok.


Hemma väntade en sovandes Jordan, men sådär lite lätt rödflammig i ansiktet så han hade ju varit ganska ledsen en stund:(

Fattade inte hur man åt med flaska, men mest var det nog för att han  alltid somnar i min famn på kvällarna. Han vaknade när jag satte mig i soffan och fick lite mat,. men somnade fort igen.


Summan av karedmumman är att man kan nog åka skidor snart igen, det funkade ju:)

Och nu är de ju nyvallade;)


Jag somnade ovaggad och vaknade stel i hela kroppen, men efter att ha varit uppe ett tag gick det mesta över.


Hämtade Trixie på kyrkis, hem, lunch, hämta Novalie i skolan, hem vänta på tvillingarna, de skulle till tandläkaren..Jag brukar försöka få tid samma dag för de barn som blir kallade samtidigt, men nu var det så mkt krångel med Patricias tid så det fick bli två gånger samma vecka..

Corrinda kom hem men inte Robert.

Men gahhh.


Ja, vad gör man?

Han ringde inte, så jag visste inte vart han var, så när klockan gick var jag tvungen att åka, kan ju inte missa bådas tid.

Tyckte det var lite pinsamt att behöva berätta för tandläkaren att han missade sin tid..känns ju som att man gärna vill avboka i tid liksom...


Men, på vägen så mötte vi honom så det var bara att plocka in honom i bilen.

Seeeeeena ner på stan, men jag chansade ändå mot alla odds på en parkering nära och kors i taken - en ledig ruta!!!

Plötsligt var vi 20 minuter tidiga  


In med alla ungar igen hos tandläkaren, tur att det inte är några problem att ha med dem, de sköter sig oftast bra på alla sätt och vis:)

Corrinda fick komma in några minuter före utsatt tid, men med röntgen och undersökningar samt väntetid på tandläkaren så tog det sin lilla tid ändå.

Inga hål hos nån av dem:)  Skönt.


Jaa, så var det in i bilen igen då, skjutsade hem tvillingarna och tog med de fyra små till Friskis,  jag hade tjatat med syrran på gymmet:)

Maken mötte upp och tog barnen, och vi lyfte lite skrot;)

Han körde ett spinningpass efter oss och jag tog med barnen hem och åt middag som Janelle så snällt hade lagat, pannkaka:)


Sen var det läggdags...

Vissa dagar blir det lite väl mkt, åka till tandläkaren hör inte till mina rutiner;)


Imorgon fredag, ska jag bara hämta Novalie i skolan.

Inget kyrkis, inga aktiviteter för de små.

Fredagsstäda, kanske åka och handla och skjutsa på tennis, inte ett dugg mer hoppas jag:)


Men det kan ändras snabbare än en gris blinkar, så man vet aldrig;)

Nu är det sovdag iaf!!


Natti natti:)



Av Carola - 10 februari 2010 22:25

  

Fotograf: Staffan Claesson

I dagens Uppsala Nya Tidning så var det ett reportage om oss:

http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=81-AV_ID=1013726,00.html?from=puff

om nån vill läsa:)


Jag har varit med syrran och åkt slalom i fyra timmar så jag är hyfsat mör och ska duscha och sen soooova, så ni får hålla till godo med UNTs reportage:)


Natti natti:)

Av Carola - 9 februari 2010 23:12

Idag var det dags för Jordans musiklek:)

Vi har missat de två första gångerna för mannen har inte kunnat vara hemma med Loppan, och just i de här första grupperna med bebisar är det inget bra att ha större syskon med. Jordan hänger ju med på Loppans, men det blir annat.

Nu kommer han förhoppningsvis att vara hemma på tisdag förmiddagar med henne:) En fördel med att kunna planera sin arbetstid:)


Ute på parkeringen så ropade en tjej på mig och jag hälsade, sen när hon kom närmare så frågade hon om jag inte kände igen henne....hm;) Fast det gjorde jag ju faktiskt:) Det var en gammal jobbarkompis som nu fått en bebisflicka i september, och skulle gå på musiken hon med:)

Jättekul! Jag kände ingen av de andra mammorna så det var ju trevligt med en bekant:)


Jordan gillar att sjunga, eller att bli sjungen för då;) och för mig blir det den femte musikleken för bebisar jag går på:) Tvillingarna var de första och sen har alla efter dem fått gå. När Janelle och Patricia var små så bodde vi i stan och gick till ett öppet hus i kyrkan där, och hade en fantastisk ledare där med:) Vi har haft en himla tur med våra kyrkor, trots att vi inte är religösa:D

Det är ett mysigt sätt att umgås med sin bebis, sjunga och dansa tillsammans:)

  .


Vi fikade lite efteråt och sen åkte jag och Trixie, Lovelia och Jordan och handlade en ny mus till datorn, och lite blommor för att fördriva en halvtimme innan det var dags att hämta Novalie i skolan.

Hämtade henne och hem för mellanmål innan vi satte oss i bilen igen för att hämta Patricia och åka till tandläkaren. Var ute i goood tid för att hinna parkera långt ifrån...det finns bara små fickparkeringsrutor i närheten och jag kan inte fickparkera....skyller på att jag kör buss, men sanningen är att jag verkligen är skitdålig på det:(

Jaja, man kan inte vara bäst på allt, och så får man lite motion åxå:)


Det gick jättebra hos tandläkaren, hon kommer troligen inte att få tandställning vilket hon varit orolig för, så hon var ju nöjd:)

Hem och laga mat, äta och sen hämta Robban hos en kompis och åka på tennis.

Jag promenerade under tiden, börjar bli skapligt less på den rundan nu, måste variera mig:)


Äntligen hemma så ammade jag Jordan som suttit i bilstolen och sovit mest hela dagen, igen, stackarn, nu ligger han utsträckt och sover nöjt:)

Smulan, vår ena katt, trampar runt här på tangenterna och spinner och vill bli gosad med, snart raderar hon väl inlägget...!


I morgon är det musiklek för Loppan, kyrkis för Trixie, förhoppningsvis gympapass mitt på dagen och sen ska syrran och jag åka slalom:)

I vår lilla backe i närheten bara, men de kallar sig Sunnersta Alpine Center, så helt kasst är det ju inte....Har inte åkt där sen jag var liten, men nu är jag så himla sugen på att åka, så nu får den duga! Kan ju inte gärna lämna Jordan, som helammas, en hel dag och dra till Kungsberget.....det får bli nästa år.


Som sagt så funkar det inte att jag svarar på era kommentarer i kommentarsfältet? Jag begriper inte varför, men antingen så kommer lite av svaret med eller inget....Kanske dyker alla femtisju svar upp snart, jag har provat skicka det ungefär så många gånger...;)

Det löser sig väl det med, men irriterande är det..


Nu är det dags att äta och sen sova:)

Natti natti:)


Just det ja, bor ni i Uppsala så kommer det en artikel om oss i Unt i  morgon...så ni inte sätter kaffet i vrångstrupen när ruggugglan blickar emot er där  .

Och det är jag som är ruggugglan:)

bye:)

Av Carola - 9 februari 2010 23:09

Det funkar inte att kommentera för mig??  Varför dådå?

Kör svaren här då, hoppas ni kommer ihåg vad ni frågade;)



Björne: Tack:) Pizza äter vi på söndagar...:)
Beckah: Tack<3
Mia och Janeth: Tackar:)
Annica: Det där snacket var såååå ospontant:) Det var redaktionens önskemål  att vi skulle prata om allt sånt där...Vi pratar ju såklart annars, men inte riiiktigt sådär;)
Anna: Ja, vi skrattade vi med:) Corris kanske lär sig n åt, vem vet...troligen inte;)
MissParkas: Bra koll på vikten;) Det är ju stor skillnad på storlekarna mellan de olika affärerna, och för all del, mellan olika modeller..:/ Jag vill ju inte heller köpa för litet som han växer ur direkt:) 74 räcker ju oftast, men 80 räcker längre;)
Mathilda: Patricia bloggar, hon finns i min länklista, varning för mååånga egobilder:)
Vera: Självklart är man orolig, precis på samma sätt som du beskriver det. Vi har valt att göra fosterdiagnostik på de fyra sista,( moderkaksprov), och det har känns oerhört skönt att veta att det de kan se där iaf är ok. Sen finns det ju inga garantier i livet. Ett barn som föds friskt kan bli sjuk sen, eller vara med om en olycka...Jag har jobbat som barnsköterska på en neurologisk/ortopedisk barnavdelning, samt med neonalalvård s jag vet ju lite mer än vad som är nyttigt för sinnesron..Jag vet åxå att man klarar det man måste. Skulle vi få ett barn med nån form av funktionshinder, så får man bryta ihop och sen komma igen:) Vad är alternativet?  Ha en bra vecka :)
Åsa: Tack:) Du får gärna tjata:)
Kramis till din familj: Vi visste att Patricia smugit ut, hörde när hon öppnade dörren:) Visste åxå att hon provat att båda röka och dricka..Det finns små ögon och öron överallt så sånt kommer alltid fram;)  Vi blev såklart inte glada över att få reda på det, men sånt hör ju till ungdomen, man måste prova för att veta hur det är, och vi pratade om det då med henne.
Jessica, Moa och Daniel: Tack:)

Av Carola - 8 februari 2010 23:30

Idag var jag till bvc och vägde min lilla buse.

Jordan väger nu 8,4kg....och var 68cm lång, så det är ytterst märkligt att storlek 68 är alldeles för litet? Han har minst 74 och på byxor gärna 80cl...

Men men, det är ju samma för en annan, man får ta större och större storlek på kläderna  fast man egentligen har åtminstone 2 storlekar mindre;)

Iaf så är Jordan åtta komma fyra kilo ren ljuvlighet:)

     Det är jag inte direkt ensam om att tycka!:)

Efter vägningen åkte jag till Friskis där jag lånade ut Jordan till de söta tjejerna som har barnpassning där. Jag tror att han charmar de ganska bra:)

Sen körde jag ett Core pass, det var första gången, jag hade en liiiten aning om v ad det var, och det stämde väl hyfsat, men det var svårt!

Alla rörelser var långsamma och enkla, men sen att utföra dem på rätt sätt och framför allt komma ihåg "bukstödet" var svårt...Kaaan bero på att mitt bukstöd är obefintligt:)

Det är ju de djupa inre magmusklerna som är bukstöd, och de har ju sagt upp sig för länge sen, ska bli kul att se om de har lust att vakna till liv igen  , hoppas kan man ju alltid..:)


Mannen och Trixie och Loppan var under tiden hos logopeden, och idag hade han minsann fått parkering precis utanför dörren....*mutter*. Kul för honom:)


Snabbduscha och hämta Novalie på skolan, och sen hem och äta sen lunch.

De andra droppade in allt eftersom, och när alla kommit hem så började den ena efter den andra gå iväg igen:)

Robban fick skjuts till kyrkis, där han går på en målargrupp, och maken åkte och kastade saker från helgens röj, handlade och på spinning.

Janelle gick till konfirmationen, hon är hjälpledare där.


Så småningom, efter matlagning, middag och köksröj så var det dags att bänka oss framför oss själva på TV:)

Lika spännande varje måndag!

Idag skrattade vi åt Patricia när hon blev nedskvätt av slabbvattnet från sandlådan   , det var så himla typiskt att det va just HON som lyckades, som tycker att allt är äckligt och fyyy och ihhh, och att vår eminenta fotograf sen lyckades fånga det på film:) Ahhh, det är såååå roligt!

Jag missade det hela live, så det var kul att få se det nu:)


Så var det kul att få se vad de sagt om att vi inte vet allt.

Haha, de tror minsann att vi inte har koll, men de, speciellt Patricia då som gör alla dumheter, vet inte att vi faktiskt har mer koll än vad hon tror:)

Det finns alltid nån som ser dem, nån som "skvallrar"...sen är det klart att vi inte vet allt, men det ska man ju inte heller, och inte VILL jag veta allt heller, för den delen;)


Måste berätta åxå att när vi hjälptes åt med veden så var det Janelles idé med en kedja sådär i storleksordning.

Loppan skulle ju börja och vår fotograf tyckte det skulle bli bra med en startbild på hennes små händer som greppar vedträt. Han bad henne komma och ta en vedbit och hon var snabb att göra som hon blev ombedd, men då var han inte riktigt klar med kameran så han sa: Stopp, vänta lite! Och Lovelia väntade snällt och fint, tills han sa : Varsågod. DÅ tog hon ett kliv fram och tog upp det där vedträt:)

Helt makalös på att ta regi är hon, min lilla Loppa:)

*stolt*


Corrinda grät en skvätt efter programmet för nästa gång kommer det tydligen nåt bråk mellan henne och Robban, jag minns inte alls vad det rörde, men hon är sur för att hon blev filmad när hon var arg och skrek inte alltför trevliga saker...och för att hon grät...Jaja, vi får väl se, det är säkert inte så farligt! Men försök förklara DET för en obstinat 9 åring;)


Jaha, nu är det sovdags, imorgon är det först musiklek för Jordan, första gången han ska få gå i egen grupp, med små bebisar, han har ju varit med i Lovelias sen han föddes, men nu blir det riktat för småbebbar. Det är jättekul och ungarna älskar det!

På eftermiddagen sen ska Patricia till tandläkaren, och hon vågar inte gå själv  lillgumman, så jag får ta med alla små och åka med. De har världens minsta undersökningsrum hos vår tandläkare så det blir ju knökfullt när jag kommer med Jordan i vagn, Loppan, Trixie, Novalie och så Patricia själv då...De brukar kunna stanna i väntrummet och leka, men det beror lite på vilket u-rum det blir, för är det långt bort vill jag inte lämna dem där så de kan röja runt eller gå på upptäcksfärd inne i alla rum..   .Men det blir nog bra. Vi går kanske ner på stan en sväng åxå för det var lite småsaker som skulle handlas, så får vi det gjort samtidigt.


Ha det bra:)

Natti natti:)



Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skapa flashcards