Direktlänk till inlägg 7 mars 2010

Kalas och bad:)

Av Carola - 7 mars 2010 22:10

Tänk så vackert det är ute nu:) Strålande sol och faktiskt varmt i solen, iaf om man kommer i lä mot en solig vägg:)

Nice.


Nice är det åxå att vakna och skåda en sån här liten goding:

  

Det är synen som möter mig varje morgon:)

Alltid med ett stort leende, redo att möta dagen.

Till och med jag som är så galet morgontrött, blir lycklig och glad, och nääästan pigg;)


Igår så var det rise and shine bright and early, för kl. 09.00 var det gympa för Trixie.

 Vi blev lite sena och kom nån minut över nio, men iofs så börjar gympan 9.15, men som gympaledarmamma så bör man vara där lite innan och ställa iordning, men jag stressade på Novalie och Trixie här hemma. När jag svängde om hörnet med Jordans bilstol på armen och Trixie i andra handen så möttes jag av en liten folksamling som stod och väntade utanför gympasalen...


Jomen visst, det där elektroniska skitlåset ville inte öppna sig:(

Gympaledaren hade ringt gubbarna som kommer och öppnar om sånt händer, men de var på ett annat jobb och kunde inte komma...vi var väl inte prio ett.

Så efter att ha provat en halv miljon gånger, med alla koder och extrakoder och koder i nödfall;) så var det bara att konstatera att nix, det blev ingen gympa för tjejerna idag.


Mannen var och skjutsade Corrinda till basketmatch, men hade uttryck en önskan om att spinna vid 10.00 så jag ringde honom och sa att jag hämtade hans träningsväska och så skulle vi mötas upp där, för halv elva var det cirkelträning:)

Det låter spännande, så jag har velat testa, men inte kunnat passa in tiden riktigt eftersom antingen är det barngympa, eller så soooover jag:)


Hämtade väskorna, åkte dit, bytte om, väntade på ledaren....han kom inte!

De hade bytt med varandra och det hade blivit nån miss i kommunikationen så det var ingen som dök upp:(

Men suck.

INte min dag, kanske  .

Äsch då, jag gick in på gymmet och rodde och lyfte och slet lite i vikter och maskiner istället då:)

Funkar det med.


Efter träningen så var det slöa hemma, hämta Corrinda och sen middag. Maken åkte till el Stockholmo och spelade poker, och jag badade barn:)

  

Han gillar att bada, den lilla godingen. Sprattlar med benen så det blir vågor som han sen får kallsupar av;)

När han badat klart så blir han alltid lite sur först, han  är liksom aldrig färdig:)

   Men det brukar ge sig ganska fort:)

Nybadad och fin så somnade han sen i min famn och vi slökollade på den urtrista Andra Chansen.


Idag började vi med att slå in paket:

  

Min syster har fyllt år och vi skulle dit på fika, men först var det babysim!


Alla barnen var med eftersom vi skulle åka direkt till syrran efteråt, ja Janelle och Patricia var ju på konfirmationsläger förstås, men de övriga. Det finns en gympasal precis intill bassängen så där härjade de.


Medan jag duschade före badet så satt Jordan i en barnstol och väntade:

   Det är väldigt skönt att kunna sätta honom i en sån här, bara förra gången vi badade , för två veckor sen så kunde han inte alls sitta såhär, han var alldeles för ostadig. Då har han fått ligga invirad i badlakan på golvet och det är väl inte så kul kanske;)

Inne i poolen så var det varmt och skönt, härligt. PÅ ena sidan så är det stora fönster så solen strålade in och värmde:)

  

Jordan softade i en badring  medan Lovelia sparkade sig från ena sidan till den andra på en groda:

    

Hon är ju en vilde i vattnet, älskar att bada, precis som alla våra barn:)


Efter badet så duschade jag först av Jordan i min famn, men sen så fick han sitta under duschen i stolen:

   En mycket nöjd liten gosse:)

Corrinda, Novalie och Trixie kom in i omklädningsrummet och Corris ville klä på honom så det fick hon, sen fick han lite mat, medan de andra två lekte och busade:

  

Eh??  Vart är de??

  

Tittut!!

Jag fattar inte hur de lyckas knö in sig på alla möjliga och omöjliga små ställen???

Inte ser det svårt ut heller...


Efter amning somnade Jordan i bilstolen och jag gick ut till de andra som jag trodde väntade otåligt, men nej då, de spelade basket.

Corrinda tyckte jag skulle vara med så vi kunde vara tjejer mot killar så plötsligt blev det en streetbasket match:)


Loppan, Novalie och Trixie lekte med bollar på ana halvan av salen och vi spelade på den andra, skitkul ju:)


När vi spelat en lång stund så packade vi ihop oss och åkte till syrran, Trixie och maken åkte hiss de två trapporna och vi övriga fick gå, syrrans hus har den minsta hiss som finns:)  Den är så liten så man får knixa in babyskyddet före sig och sen ställa det på golvet för att få plats, en barnvagn går in om man kan fälla ihop den liiite. Helt galet:)


Syster yster hade massa fika och två olika tårtor så det var bara att smaska i sig:)

Vi blev kvar där några tmmar innan vi åkte hemåt igen, passade på att hämta upp stortjejerna från lägret på vägen.


Hemma så vaknade Jordan direkt, och eftersom han bara sovit småskvättar under dagen så lade jag mig med honom och så somnade vi båda två:D

Men så mysigt det är att sova middag:)


Vaknade lagom till maten stod på bordet, pizza...mmm, vilket härligt kaloriintag dagen har bjudit på;)


Jaja, det är inte kalas varje söndag, men tårtan fick vi ju med oss hem, så det är kalas imorgon med;)


Och vad var det i paketet??

Jo, en lampa gjord av ett strutsägg:)

   Det syns inte på bilden men den lyser helt fantastiskt mysigt:)

Jag vill nog ha en likadan jag med....nån gång:)


Nu är det dags att amma liten prins Jordan, så det får bli natti natti här:)

Natti natti:)

 
 
Ingen bild

Annika

8 mars 2010 00:10

Jordan är en redig klump som kan sitta själv - det är ju dags att byta från babyskydd till bilbarnstol :) Bilbarnstolen är säkrare för ett barn som kan sitta, då dess mer upprätta vinkel är skonsammare för nacken vid en krock.

Ni är en härlig familj - imorgon är det måndag!!!

 
Ingen bild

Carola m 8

8 mars 2010 00:23

Annika: Finns inte en chans i helvete att jag byter ut babyskyddet!!! :) Inte en sekund före han väger 13kg eller blir för lång, jag älskar mitt babyskydd som jag klickar fast i vagnen, och säkerheten är lika:) Dessutom blir det återigen problem med platser i bilen när han ska byta;)
Japp, näst sista avsnittet...

 
BeckaHBitcH.se - triss i gossar

BeckaHBitcH.se - triss i gossar

8 mars 2010 00:53

hahaha guuud vad folk håller på om era barns bilsäkerhet. jisses :-D

Anyway .-) jordan är en goseskrutt :-9 visst är det himla mysigt att vakna bredvid en sol? :-d Elmer är ju också så där och vaknar med ett leende så man skulle kunna tro att han vunnit en miljon eller så :-D

Annars är jag inte alls morgonmänniska jag heller .-/ jag är inte ens sån där som vill umgås på mysiga familjefrukostar och sånt helst. jag behöver tid för att vakna och bli på humör.

http://beckahbitch.se

 
Lillmonster

Lillmonster

8 mars 2010 07:52

Vad mysigt det ser ut med babysim. Här i stan finns det inget sådant så jag har aldrig kommit iväg på något även om jag alltid har velat. :)

Gällande babyskydd så är ju alla barn olika. Mina minstingar hade babyskyddet tills de var året just för att de vägde för lite. Den blivande 6-åringen fick komma över i en bältesstol först förra året då han äntligen vägde över 15 kg.
Skit i vad andra säger och tycker för ni känner era barn bäst!! Simple as that!

Kram

http://lillmonster.com

 
Ingen bild

Maria

8 mars 2010 08:32

Hej! i ett tidigare inlägg skrev du att barnvagnsskydden tll hjulen bara räckte till tv å hjul. Jag jobbar på förskola och när vi tar in vagnar där så tar vi de blåa skoskydden som brukar finnas på de flesta allmänna platser och då tar vi två stycken till varje hjul, funkar hur bra som helst. :) För övrigt så följer jag familjen annorlunda och tycker att ni är en superhärlig familj. :)

 
Ingen bild

Elin A

8 mars 2010 09:04

Oj oj jag förstår inte hur du hinner Carola! Bara tanken att ta foton när ni badar, då hade jag haft fyllt med att hålla koll så att nån av smågrabbarna inte sticker:)
Du har kanske skrivit det innan, men är Lovelia på dagis på dagarna eller är hon hemma med dig och Jordan?
Jag hade stora sonen hemma 1 år efter lillebror föddes men sedan började han på dagis när han var 2½ och går där nu 15 timmar i veckan. Snart dags att skola in lillebror och jag ska börja jobba, med vad vet jag inte än:(
Ha en bra måndag! Ska så klart se programmet ikväll:)

 
Ingen bild

Babylandsmamman...

8 mars 2010 09:34

Min dotter sitter fortfarande i sitt babyskydd. Hon är 14månader!! Vi måste nog byta nu, men å andra sidan så är ju babyskyddet godkänd/säker tills överkanten på stolen går i höjd med barnets öron, så ur den synvinkeln kan vi ha kvar stolen ett bra tag... Längtar tills klockan blir åtta i kväll....hatar att det är näst sista avsnittet...

 
Ingen bild

Kanske en till...

8 mars 2010 09:42

Åh...jag vet inte vad jag vill längre! Har fyra barn under åtta år och alltså fullt upp, men ändå längtar jag så efter ett barn till.. Mannen är lika osäker som jag. Han längtar också men skräms nog också lite av: man vet vad man har men inte vad man får... Mina rädslor är nog främst orken och ekonomin.
När jag ser er på tv eller läser din fina blogg så blir jag peppad att följa mitt hjärta men så fort jag går ut i verkligheten och möts av alla kommentarer om att vi redan har SÅ MÅNGA barn så tappar jag modet. Jag beundrar dig óch din fina familj. Ni är fantastiska!

 
Ingen bild

Mira

8 mars 2010 13:30

Tjingeling i solen!!!
Äntligen måndag och ännu en blink in i er tillvaro! Har precis fått ta av alla kläder på mina barn som varit ute och lekt...hm treåringen jublade "mamma vet du det finns vattenpölar!" Och tydligen hade de verkligen hoppat i dessa! Hoppas verkligen att snön ger upp nu och vi kan få njuta av en härlig vår!! Såklart att du skall använda babyskyddet när du har en så fiffig vagn! Själva har vi bytt till bakåtvänd bilbarnstol åt vår niomånders för det var mer praktiskt för oss! Vi har så att säga tvärtemot er, nu slipper de stora barnen gå in genom bagaget.....hi, hi. Sjusitsiga bilar är inte alltid så genomtänkta.
Tycker precis som du att det är öken att laga mat, hur gör du för att få en fungerande vardagsmatlagning?? Och att få bångstyriga ungar att äta maten? Några tips.....?
En annan fråga du verkar ha världens energi, hade själv kalas igår för vår sexåring 16 gäster och jag är svimfärdig idag. Hur får du ork? (förutom den man får av alla goa ungar såklart!!)

Kram

 
vanessa

vanessa

8 mars 2010 19:43

hej!!!!! jag tycker att ni har typ värdens bästa blogg ??

http://har ej

 
Viktoria

Viktoria

8 mars 2010 22:23

Vad stor han har blivit, killen :-)
Jag tycker det går så fort framåt med dem nu - snart har vi inga små längre. Vår lilleman vägrar att ligga ner ens korta stunder och skulle helst sova sittandes om han bara fick.
Funderar på att skaffa en sån där badhjälpsgrej som jag ser att ni har, så man slipper ha en babybalja ståendes i badrummet.

Fin lampa - har din syster inga barn eller stora barn? :-)
Mina föräldrar har ett målat strutsägg som prydnad i bokhyllan och när vår äldste var liten brukade han peka på det där ägget och säga "Sparka boll! Sparka boll!"

http://viktoriam4underbara.blogg.se

 
Ingen bild

Carola m 8

8 mars 2010 23:53

Beckah: Då är vi lika där, jag sover hellre en stund till än kliver upp och har mysfrukost..:) Tid att vakna behövs absolut:)
Lillmonster: Tråkigt att det inte finns babysim hos er, det är ju mysigt, men ni har säkert mysigt på annat vis:)
Maria: Tack:) Hjulskydden jag köpte är ju fyra stycken,men vagnens framhjul är såna där små rackare, och de sitter fast så att det nog inte går att få på ens skoskydd, som jag faktiskt "snodde" med mig från tandläkaren:D Våra begagnade då;) Men jag ska prova:)!
Elin: Jag vill ju ha foton på ungarna så då hinner man ju:) Lovelia och Trixie är hemma med oss på dagarna, förutom 2½tim tis,ons, tors då Trixie har kyrkis. Novalie gick inte heller på dagis. Jag gillar att ha dem hemma:) och det är såna köer till dagis att jag tycker det är fånigt att ta upp en plats, när jag ändå är hemma med syskon:) Dessutom är det bekvämt:)
Lycka till med jobb, vad det nu blir:)
Babylandsmamman: Jag tror att huvudet inte får sticka upp alls över kanten på ett babyskydd? Det är på de bakåtvända bilbarnstolarna. Våra barn har åxå suttit i babyskydd länge:)
Jag gillar inte heller att det är näst sista avsnittet...!;)
Kanske en till: Lyssna inte på andra, gör som ni tycker! Men det kanske inte behöver ske nu? Kanske kan ni vänta lite?? Så kanske beslutet klarnar:) Man ångrar inte de barn man får....osv:)
Mira: Underbart med genomvåta ungar;) Jag vet inte hur jag får vardagsmaten att fungera, det måste lagas mat, av mig oftast, så det är bara att laga;)Det är oftast lugnt och skönt när det är dags för matlagning, ungarna leker fint för det mesta, och det underlättar ju:) Tips har jag inga förutom tacotipset då;) Eller jo, använda ugnen, det går fort, sköter sig själv och funkar på stora matmängder! Steka hamburgare tex tar ju en evighet, men in med dem i ugnen bara så är det klart på nolltid:) samma med fiskpinnar :) Energi vete katten om jag har mer än andra, tror snarare att det kan vara tvärtom ibland:) Som du hör har jag inga bra svar:D Jag ska fundera på det och se om jag kommer på nåt klokt:)
Viktoria: Syrran har inga barn;) Badhjälpen köpte jag till tvillingarna, det funkade bättrre att bada båda samtidigt så än en i taget i balja, jag tycker den är rätt ok, ungarna verkar gilla den iaf:)

 
Ingen bild

Carola m 8

8 mars 2010 23:53

Och Vanessa: TAck!!! :)

 
Marie kylén

Marie kylén

9 mars 2010 08:36

Hej Carola,kollade åter igen på favvo programmet i går kl 20.00 =)=) Bänkad av spänning.. ÄLSKAR programmet,ni é alla familjerna lika sköna.
men diggar dina stora tjejejr skarpt,dom har så härliga kommentarer,och pratar så vuxet in i mellanåt. Snälla goá mot sina småsyskon mm. Och vad eran lilla Jordan har växt nu då,jämfört med tv igår,hihi..märks att det var ett tag sen det spelades in..
Hoppas ni är med i nån mer säsong om dom gör det.. vore så kul o se..
Stooor kram till er härliga familj=) // marie

http://babymyz.blogspot.com

 
Ingen bild

Lina

9 mars 2010 08:59

Näst sista avsnittet..trist, vill se mer !! Kommer ni att spela in fler säsonger av familjen annolunda?? *Hoppas*

 
Ingen bild

Helena i Hälsingland :-)

9 mars 2010 09:04

Hej Carola!
Åh vad glad jag blev nu på morronen när jag av en slump hittade din blogg :-D Mina två grabbar (9 år idag!!! och 4...snart fem år) Tittade på inspelade avsnittet m er sedan igår kväll. Den yngsta grabben, han älskar att titta på er och lille Jordan. Han frågade varje gång förut :- Har bebisen kommit ut nu den här gången?? Sen när Jordan var född tittade han 2 ggr på det avsnittet. Han älskar bebisar och små barn. Tråkigt att det bara är ett avsnitt kvar nu:-( Hoppas hoppas det kommer fler ;-)
Kul att kunna läsa på er blogg i alla fall!! Själv har jag inte fixat ngn än...men man kanske skulle...

Ha det så gott och sköt om er allihopa!!

 
Ingen bild

Elin M

9 mars 2010 09:08

Hej Carola! Såg avsnittet igår och tyckte dina barn hade så fina mössor när ni var på bvc, en med får och en med kor om jag minns rätt. Vart har du hittat dem? Kanske är hemmastickade? Mönster?

Sköt om er!

 
Ingen bild

Mamabelle

9 mars 2010 12:02

Hej, hittade hit via Aff. Älskar programmet och er familj! Tycker som övriga här att det är sorgligt att det snart är sista avsnittet - buhu...
Hur har ni kommit på alla namn till era barn? Har fyra barn och har alltid haft svårt att komma på namn. Ni har ju dessutom hittat så ovanliga (men vackra) namn till era. Skulle vara spännande att höra hur ni kom på/valde namnen.

 
Ingen bild

Johanna

9 mars 2010 15:17

Undrar samma som Mamabelle-Hur har ni kommit på era barns namn?

 
Ingen bild

Susanna

9 mars 2010 19:22

Hejsan!

Brukar du träna magmusklerna på nåt speciellt sätt?
Vi som fött många barn ska ju inte göra vanliga sit-ups eftersom magmusklerna har "delat" på sig och då putar magen ut även om man gör 1000-tals sit-ups.
Vi ska göra statisk magträning, finns bl.a nåt som heter plankan. Är det nåt som du prövat? Jag ska börja med det så snart jag återhämtat mig, hoppas att det funkar för jag är såå trött på att se gravid ut jämt! Kram!

 
Ingen bild

Carola m 8

9 mars 2010 22:24

Marie: Tack, ja de stora tjejerna är underbara:) och Jordan är ju så pyttig på TV...helt makalöst vad tiden går!
Lina: Ja det tycker vi med, vad ska vi kolla på på måndagar nu då?? ;)
Helena: Grattis på födelsedagen till 9 åringen! Vad gulligt det låter med din minsting som gillar bebisar:)
Elin: Mössorna är jättefina, men jag kan tyvärr inte sticka själv:( Har köpte dem på nån hantverksmarknad för flera år sen:) Men det är samma mönster som sådana där jordgubbs/blåbärsmössor.
Mammabelle och Johanna: Jag återkommer om det där med namnen, det blir för lååångt:)'
Susanna: Jag har en egen PT :) Ja nästan då, kolla här: http://www.mama.nu/blogg/olgas-blogg/ Hon är kunnig och klok, så läs där för både pepp och inspiration:)
Jag är åxå less på att se gravid ut när det inte är så...:(

 
Kim

Kim

11 mars 2010 19:19

Så söt :)

http://kims.bloggplatsen.se

 
Sofia

Sofia

15 mars 2010 22:48

Åhh familjen Wetterholm, ja älskar er. ni verkar verkligen vara en helt underbar familj. när man tittar på er önskar man bara att man kunde få va me på ett litet hörn. ni sprider verkligen kärlek runt er! hoppas vi snart får se er igen :)

Mvh Sofia

http://fiiialiiia.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards