Direktlänk till inlägg 9 mars 2010

Snart slut i rutan

Av Carola - 9 mars 2010 22:24

Igår var det näst sista avsnittet av Familjen Annorlunda...vad fort det har gått!

Varför blir jag förvånad, tiden rusar ju på i 180 knyck hela tiden, men ändå...:)

Nästa vecka ska Corrinda få sitt sista utbrott i rutan   och vi ska döpa Jordan:)

 Han är sex veckor då han döps, en liten pluttig sak...


I verkligheten, eller i nutid kanske man ska skriva, för verklighet var det ju i alldra högsta grad även fast det var inspelning:) så har han på bara några dagar blivit väldigt mkt mer stadig på att sitta:

  

Nu håller han balansen ganska bra!

Det som inte syns i bild är att Janelle sitter till vänster, beredd att dyka fram och rädda honom från att slå pannan i golvet när han tippar;)


Igår var det pratgrupp för Trixie, men den vanliga fröken var sjuk, så det var en annan tjej där, och då blev Trixie väldigt blyg och vågade inte gå in:( så hon fick sitta ute med alla föräldrar och se de andra barnen på web-tv. Funkade det med:)

Normalt så sitter alla barn, tror de är fem stycken som mest, med två logopeder i ett rum och gör olika övningar, alla föräldrar sitter i ett rum bredvid och kan följa det hela via webkamera.  Mkt bra för då vet ju vi föräldrar vad som hänt och hur det är tänkt att vi ska träna hemma, men barnen får vara ensamma med logopederna.


Jag var samtidigt på Friskis och körde ett corepass och sen hämtade jag Novalie i skolan efteråt.

Maken och Lovelia var med Trixie.


Hem och laga mat, blev kycklinggryta och ris, till Janelles lycka hon älskar det:)


Idag var maken med Lovelia på Öppna förskolan, för första gången på en evighet:)

Jordan har musiklek på förmiddagen och då kan inte Loppan vara med, så vi har löst det så att han är hemma med henne, eller hittar på nåt, och jag och lillskrutt sjunger:)

Så åker han ut och jobbar efter lunch.

Det har sina fördelar med att kunna bestämma lite själv över sitt jobb!

Trots att han inte tar ut föräldrapenning  mer än de dagar som är öronmärka för honom så är han hemma MKT med barnen!


Lovelia hade målat en fin teckning som hon var jättestolt över, visade mig den direkt när hon såg mig och sen alla syskon i tur och ordning efter att de kom hem:)  Nu sitter den på anslagstavlan i köket.


Jordan var trött efter musiken så han somnade gott i bilen på väg till KappAhl sen, jag var dit och köpte strumpbyxor åt småtjejerna för alla deras är för eländiga. De suggar till sig ganska fort tycker jag, eller så kaaaaan det bero på att jag tumlar dem...  .

Nu har de ett varsitt par med Hello Kitty på och ett med My little pony:)


Hämta Novalie på skolan och sen hem och greja lite. Robban är hemma och är sjuk, idag och igår, inget större fel på honom men lite ont i magen igår och i huvudet idag, så det behövs lite vila hemma.  Få se om han går i morgon, han ser lite blek ut så troligen inte.

Corrinda följde med en kompis hem direkt efter skolan, och sen åkte de på basket tillsammans med Perra som hämtade de där, de kom hem lagom till Desperate Housewifes;)


Jordan somnade vid halv fem tiden, så då hann jag ju med ett styrkepass innan matlagningen, visst är jag duktig? :)

Men vad fasiken, det är tvunget att få ordning på dallret  


Maten blev panerad fisk och ris....ungarna älskar det och väljer alltid ris om de får:)


Nu vill lille gubben inte vara hos pappa längre, så det är dags att sluta plinka på tangentera och mata bebis!!

Natti natti:)

  

 
 
Ingen bild

Simon :)

9 mars 2010 23:09

Du är riktigt duktig som tränar och håller igång! Mycket pågång hela tiden tycker jag :) Ni lever ett väldigt spännande liv. Alltid full fläkt! Kul att läsa om hur ni har det i Familjen. Längtar tills nästa måndag då det är "Familjen Annorlunda" på tv igen :)

 
BeckaHBitcH.se - triss i gossar

BeckaHBitcH.se - triss i gossar

10 mars 2010 00:52

Kul att vi döper "samtidigt" ;-) Elmer döps på söndag och sen får vi kolla på inspelningen från jordans dop dagen efter hihi. Jaaa jag är sent ute men tidig för att vara jag. Elmer är ju 6 månader, Alvin var 8 månader och Victor 9,5 månad.

Kommer sakna er i TV men som tur är finns ju bloggen :-)

http://beckahbitch.se

 
Janette

Janette

10 mars 2010 07:15

tråkigt nog är det sista avsnittet nästa vecka! :( vill se meeeeeeer!

http://litefresh.blogg.se

 
Anna B

Anna B

10 mars 2010 07:34

Han är ju så söt! Vilka fina byxor han har, dem gillade jag! Man ser så kramig ut i plysch (hur STAVAS det egentligen, nu har jag testat alla olika möjligheter).

http://mittoperfektaliv.blogspot.com

 
anna

anna

10 mars 2010 08:06

Hej!
Härlig familj ni har varit att följa, hoppas ni är med i fler säsonger! Ang dopet - är ni religiösa eller döper ni "bara för att" som många verkar göra? :-)

http://liteta.blogspot.com

 
Sandra

Sandra

10 mars 2010 09:11

Hörre du!! Hej på dig!! :) :) Jag tycker det är helt fantastikt att programmet sänds på tv. jag trodde att våran familj jag kommer från var den ända på jorde som inne höll så många syskon. jag är uppvuxen med plast pappa och mamma och nio stycken syskon och jag är älds och vi är 10 barn :) Jag satt i natt och läste igenom din blogg. Gud, folk som tror att barnen mår dåligt av att inte få egentid med sina föräldrar vet inte vad det talar om och har absolut inte erfarenheten av att vara många. Min mamma brukar säga, kan man ta hand om ett barn kan man ta hand om två tre och mer också. Jag har bara positiv erfarenhet av att ha vuxit upp med många syskon. Vi har alltid fått den allt vad vi behöver och lite till. Och en mamma räcker till, till alla sina barn de är naturen och mamma instikten som ser till att allt fungerar helt eneklt. När min en av mina bröder var nyfödd och min äldsa lilla syster under mig var 6år så skilde sig min mamma och hon levde i flera år som ensamstående med 6 barn. Helt fanastiskt vad hon klarade av. Jag avgudar henne för allt hon gjort för mig och tackar henne för att jag fick chansen att få så många underbara syskon jag har nu i dag. Vi är nästan alla vuxna nu och världens tajtase familj. Jag är 28 år och min minsta lilla syster är 12.. de är bara tre av syskonen som fortfarande bor hemma. Och nu överväger min mamma att sälja deras tre vånings villa för de är alldeles förstor för dem. Men jag sa!! Haha Hur ska vi få platts på middags bjudningarna då?? Om ni säljer. de är ju inte så precis att familjen krymper med åren. Nej vi är tre tjejer som har fyra barn och ett femte på väg.. Kan ju tänka dig hur det skulle se ut på en släckt middag om vi ska knöla i hopp oss i en lägenhet någon stanns13 personer.. det blir rätt trångt. Ville mest bara säga att det är roligt att se att de är fler som har haft det som oss. Och jag avgudar alla mammor som får i hopp vardagen med så många härliga ungar!! det kommer tacka dig när det blir vuxna även om det är en del syskon bråk nu när det är i ton åren och mindre. Vi håller i hopp vi nio för alltid!!

http://lifeloveandhope.blogg.se

 
Marie kylén

Marie kylén

10 mars 2010 09:29

Hej hej,underbara mamma med familj=)
Ja nog suger det allt bra mkt o veta att nästa måndag är det SISTA avsnittet om er alla:( älskar ju måndagar.
Kan säga att detta program har stooor inverkan på oss här utanför tven.
Hörde igår på öppna förskolan om en familjs om alltid haft konflikter,gap o skrik hemma. MEN efter att ha sett alla era program fått sin familj att samspela,barnen har blivit duktigare med hemmasysslor mm mm,enbart för att ha kollat på er,och fått erat lugna bemötande mot barnen bra.
Denna mamma o familj blev lätt stressade o sura arga när allt blev kaos,men nu så har hon sett er o tycker att hon har det jävligt bra med bara tre barn,så nu bryr hon sej inte att barnen håller på,inte lika mkt bryr hon sej,hon jobbar ju på att vara lugn o prata i stället för o gapa=) BRA VA??? så nått possetivt med er serie=)
Kramiz Marie..

http://babymyz.blogspot.com

 
Lillmonster

Lillmonster

10 mars 2010 10:39

Tiden rusar på alldeles för fort. Min plutt är snart 3 år och här blir det inga fler bebbar. Men snart ett barnbarn istället. :) Då kan man njuta av det bästa med dem och sen lämna tillbaka. :D

Jag skulle också behöva komma igång med att träna men jag tycker aldrig tiden räcker till. Är man inte här så är man där och gärna lite mittemellan på en gång. Får nog börja träna hemma istället framför tv'n. En crosstrainer står ju här och väntar så egentligen har jag inga ursäkter kvar. :)

Ha en bra dag.

Kram Kram

http://lillmonster.com

 
Carol

Carol

10 mars 2010 13:22

Åh vad tråkigt när man inte längre kan bänka sig framför tv:n på måndagkvällar kl 20!! Älskar programmet!
Får jag fråga hur många kvm ert hus är på? Det verkar stort! (Stort måste man ju ha om man är en stor familj, men det verkar inte som att ni liksom "går på varandra" så att säga...)

http://www.noellesmamma.blogspot.com

 
Ingen bild

Mia Nolin-Bärlund

10 mars 2010 13:28

Hejsan jag tänkte bara höra skulle ni tacka ja till en ny säsong ? eller räcker det nu ?

 
Innerjoin

Innerjoin

10 mars 2010 14:34

Åhhh, sista avsnittet...redan!!? Min 9-åring älskar programmet (ja, jag med!) och kommer bryta ihop när det är det sista....På tal om att bryta ihop, jag skrattade gott åt Corrinda och systrarnas kommentarer ang. kläder, det som kommer i kommande program....Precis så är det här, en liten mini-fjortis som tar storasyrrans (18 år) kläder .... och gärna tar mascara fast hon inte får....*suck*

http://viktigastebloggen.blogspot.com

 
Ingen bild

annika

10 mars 2010 14:38

Hej allihopa!
Jag tycker att hela programmet är fantastiskt. Jag har bara 4 barn men man blir ju väldigt sugen på att skaffa flera barn. Just nu är jag 38 år så vi får se hur det går med den saken. Att ha många barn är det bästa i hela världen. Människor som klagar har i regel bara ett eller två barn och har inget annat för sig än att tycka till om flerbarnsmammor.
Jag tycker ni är fantastiska och har jättefina ungar!
Stor kram
Annika Wahlberg/Flen

 
Ingen bild

Josefine

10 mars 2010 15:55

tråkigt att det inte kommer att vara längre :(

 
Ingen bild

Linda

10 mars 2010 16:49

hej carola, kul att jag hittat din blogg nu med :). Vad duktig du e som tränar så mycket. önskade att jag med kunde komma igång med det.... men hur löser du det rent praktiskt ? jag menar hur gör du med jordan när du tränar, har du med honom o hur funkar det i så fall? tycker det e sååå synd att det bara e ett avsnitt kvar nu :( ha det gott kram Linda

 
Ingen bild

Sara L

10 mars 2010 19:16

Hej! Jag har en fråga: I programmet har jag märkt att Lovelia (tror att det är Lovelia) pratar lite "annorlunda", lite som ett mindre barn. Vad tror ni det beror på? Har ni fått hjälp med det? Är bara orolig att hon får problem i skolan/förskolan pga.det (att man blir "retad" eller dylikt), hon är ju en urgullig tjej annars, precis som hela er familj :)

Kommer att sakna programmet något vansinnigt, kan ni inte ligga på lite och säga "VI VILL SPELA IN MEEER!"? :-) haha!

Kram på er! /Sara

 
Familjen Någorlunda

Familjen Någorlunda

10 mars 2010 21:02

Ser fram emot nästa avsnitt, särskilt Corrindas underbara humör. Jag blir så full i skratt varje gång, hon är så otroligt förpubertal och... ja vad ska man säga...been there, done that med min äldsta som nu är 20 år. Jag brukar glatt säga att hon föddes med en rynka i pannan. Påminde starkt om Lilla My. Men nu är hon ju alldeles, alldeles underbar....det var hon förstås då också fast det var kanske lite svårare att inse det just då;-)

http://familjennagorlunda.blogspot.com

 
Ingen bild

Åsa

10 mars 2010 23:10

Carola - ang. klädbekymret för bebispojkar du skrev om tidigare; måste säga att du lyckats alldeles utmärkt med dagens outfit på lillkillen. Underbart kombo och härligt gender-crossover!

 
Ingen bild

Mira

11 mars 2010 10:03

Hej igen!
Ugnen....varför har jag liksom glömt bort att använda den så flitigt, man slipper ju stekoset oxå! Lovely! Tack för tipset! Skall genast börja tänka mer ugn! Ser att många undrar om ni skall vara med i nästa säsong av familjen annorlunda och då undrar jag om någon vet om det ens blir någon mer säsong?? Sluta inte blogga bara när du försvinner från rutan!

Kram

 
Cina

Cina

11 mars 2010 11:45

Måste bara säga att hela vår familj, bestående av 12 barn(varav 3 utflyttade) i åldrar från 5,5 - 20 år, kommer att sakna er på måndagskvällar. Det har varit så kul att få se att vi absolut inte är ensamma om att leva i en annorlunda familj. Och då andra kanske tänkt "hjälp vad jobbigt" har vi bara lett och känt igen oss i många situationer. En stor kram till er alla från fam. IKA i Småland

http://ce

 
Ingen bild

Johanna m 3

11 mars 2010 15:16

Vilket härligt humör hon har,er Corrinda=)

 
Ingen bild

Tina

11 mars 2010 15:29

Sådana där Muminbyxor har min Alex också :) Corrinda är ju för härlig! :P

 
Familjen Björkman

Familjen Björkman

11 mars 2010 18:25

Hej!
Tittade in som hastigast och ville bara säga att vi tycker att det är roligt att se att det finns fler stora familjer i Uppsala! Vi är själva 2 vuxna med 9 barn i åldrarna 16år- 2år, och de flesta uppsala bor beteer sig som om storbarns familjer inte existerar i storstaden...... Konstiga blickar och fräcka kommentarer! Kommer att sakna er i rutan men vi kanske "stöter ihop" nån gång :P
Mvh/Familjen Björkman

http://www.familjen-bjorkman.se

 
Ingen bild

Ak

11 mars 2010 18:57

Hejsan!!

undrar om du har någon anknytning till Norrbotten??

 
Ingen bild

Carola m 8

12 mars 2010 00:43

Simon; Jag försöker....:) Har hört att det blir sommar i år igen, och med det en beach 10:)
Beckah: Ja, jag har läst om dina förberedelser, kommer säkert bli superfint! Jag har försökt kommentera flera gånger, men det kommer bara upp ett jäkla felmeddelande:(
Janette: Ja det är trist, vad ska man se nu då??;)
AnnaB; Det stavas väl så...plysch...eller? :) Håller med iaf!
Anna: Tack:) Vi är inte religösa, men tycker att dopet är en fin tradition, och det är roligt att kunna samla släkten ibland:)
Sandra: Tack för de orden! Det är skönt att få höra det från nån som verkligen vet hur det är! För även om jag själv gärna haft tio syskon så vet jag ju inte hur det faktiskt är. Jag vet att det är underbart att ha så många barn:) men inte att ha många syskon. Härligt att höra!! :)
MarieK: Vad roligt att höra om mamman på ÖF:) Kul att kunna ge någon ett perspektiv:)

Lillmonster: Upp på crossen nu:)
Carol: Vårt hus är på 224kvm, men det är ju en del som går bort i matkällare, klädkammare, tvättstuga, bastu och pannrum:) Det är inte trångt, men inte jättestort:)
Stortjejerna på nere i sutterängvåningen, där alla förvaringsutrymmen är, plus en gillestuga, övriga bor uppe.
MiaNB: Det var en ära att bli tillfrågade om vi ville vara med, och vi är jättestolta över det, det kanske är förmätet att be om mer? :) Vi är absolut inte avskräckta iaf:)
Innerjoin: Så det finns fler som Corrinda, skönt:)
Annika: Tack, kloka ord:)
Josefin;: Ja visst är det trist!
Linda: Jag skrev om träning och Jordan i ett inlägg:) Tack:)
SaraL: Du menar nog Novalie? Hon har gått hos logoped, precis som Trixie nu gör...och ska tillbaka nästa vecka för åb:) Ska bli spännande ! Hon blir inte retad, tack och lov:)
Ingen aning vad det beror på...och du får tjata på tv4 att du vill se mer av oss:D
Familjen någorlunda: Hm...det går över alltså;) Skönt! :)
Åsa: Tack:) Jag gillar både byxor och body:)
Mira: Varsågod:) Jag har ingen aning om det blir fler säsonger! Men programmet har väl hyfsade tittarsiffror så varför inte? Jag hoppas det:) Jag kommer inte sluta blogga, började ju långt innan TV och slutar absolut inte, det är så roligt att skriva:)
Cina; Tack!! Och ni är ju många fler än vi:)
Johanna m 3: Jodu...hälften vore nog ibland;)
Tina: Reafynd:) Tack!
Familjen Björkman: Kul med fler stora familjer i Uppsala:=)
Ak: Nej ingen anknytning till Norrbotten, varför undrar du, nu blev jag nyfiken!!! :)

 
Ingen bild

hemlig

29 mars 2010 14:05

hejsan Carola.
Jag såg att en av Patricias vänner på bilddagboken undrade glatt vart Patricia hade fått tag på ciggen och Patricia hade bara svarat med glad gubbe.
Visste du om att Patricia röker och får ut cigg?
Tänkte bara berätta det, inte bra när små barn röker.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards