Direktlänk till inlägg 13 mars 2010

Bilen nytvättad:)

Av Carola - 13 mars 2010 22:26

Inte av mig dock utan av mannen:)

Det gäller att veta hur man ska lägga upp det så att han tror att det är hans idé, för då blir det fixat per omgående  .

Nu står den därute och skiner ikapp med solen, härligt! För att inte tala om välbehövligt.  IOfs så har jag och ungarna dragit av det värsta här och där med  jackor och overaller..inte helt avsiktligt men ändå;)  Nu slipper man det!  Ett tag...


Annars så hade vi en lugn och fin dag igår, Novalie var hemma från skolan och inget kyrkis för Trixie. Vi sov gott när de andra gick till skolan och när vi sen vaknade så kröp alla ner hos mig och Jordan och så låg vi där och mös under varma täcken, myyyysigt.  Plötsligt kom Janelle hem, de hade fått håltimme för nån lärare var sjuk, så då var det väl dags att pallra sig upp och börja dagen. Klockan var nästan tio:)


Efter nya blöjor och påklädning så fick Lovelia fil, och Jordan fick sitta på golvet, för på bara några dagar har han blivit superstadig!

Han tippar ibland, men med nån slags kontroll så det blir inte handlöst.

Så nu kan han sitta och leka länge:

   En gammal madrass så det blir lite mjukt, det är mest jag som är fjossig;) och en korg med leksaker så är han nöjd och glad:)


Medan han lekte så åt vi frukost, sen lekte tjejerna inne på rummet medan jag röjde, det där eviga som aldrig blir klart utan det är bara att börja om;)

Nu var det massa saker som låg på fel plats och skräpade, så bara man fick bort det så blev det hyfsat. Men det tar ju TIIIIID!

Sen ville Jordan inte vara med längre, så då blev det amning och sitta i fåtöljen och mysa.

   Efter amning fick han en smakportion av potatis och majspure...här har han just svalt lite och funderar på vad i hela friden det var?? Ska man äte det?  Nix pix, jag vill helst inte prova mer..!


När Robban kom hem så sa han att han inte ville gå på tennisen,  han gjorde illa sig igår ganska ordentligt , halkade och stötte i en stol med sånt här skapligt skrapsår/bula/blåmärke/sår som följd:(


Det gjorde ont när han sprang så då är det ju svårt att spela tennis..så han fick vara hemma, och det innebar ju att jag inte behövde krångla med att skjutsa och greja:)


Mannen kom hem vid fyra och jag lämnade över Jordan till honom och tog en svängom med dammsugaren, det ÄR underbart med sol, men den avslöjar sånt man inte vill se, som att det är sjukt smutsigt och dammigt överallt;)


Patricia kom hem och tog sin lillebror i famnen och myste med honom innan hon visade hur fint han kunde "gå":

   Han tycker det är hur kul som helst, och försöker man sätta honom ner så blir han skitförbannad;) Riktigt stadig på benen är han åxå, han blir nog ganska tidig med att gå...attans, de har ju inget förstånd då;)


Tacos till middag(nähää??) och sen var det läggdags av små Loppor och de andra kikade på Lets´Dance.



I morse så vaknade först Lovelia vid halv fem eller nåt och låg och tjorvade, ville kliva upp, men fick inte, och lagom till hon somnade om så vaknade Jordan. Han låg och kvittrade för sig själv mitt mellan oss i sängen och tyckte nog vi var skittrista i över en timme....men sucka.

Tror det är för att det är ljust så tidigt nu, speciellt när solen skiner på morgonen, den ligger rakt på vårt sovrumsfönster.


När jag klev upp vid åtta för att åka på gympan med Trixie och Novalie så upplyste jag min kära man om att idag skulle mörkläggningsgardinen upp!  Vi köpte den förra året vid den här tiden för Loppan började vakna supertidigt, men innan vi fått upp den så hade hon vant sig vid att sova i ljust rum:)


Lämnade Jordan hemma och åkte med tjejerna, medan jag var där så skruvade han upp grinden till trappan, för nu tar sig lilla gubben runt dit han vill med gåstolen = slut på friden  


Efter gympan så var det helt underbart väder ute!

Jordan låg och sov i famnen på mannen så jag drack lite kaffe innan han vaknade och var hungrig. Han fick mat, maken åkte och tvättade bilen:) och jag gav mig på att skruva upp rullgardinen.

Den kom ju i ett roligt fyrkantigt rör:

 

Rör och en boll kan man han mycket roligt med:) 


Jag hann bara packa upp gardinen och börja mäta var den skulle sitta innan jag insåg att det var bättre att vi var två, så jag inväntade sällskap.

Under tiden så möblerade jag om i sovrummet:)

Och....urk så dammigt det var..!

Man ska inte flytta på saker som stått på samma plats länge  .

Nu är det rent därinne!!

Dammtorkade och dammsög överallt, tog reda på högen i hörnet med saker som fått stå där tills man orkar gå med dem till sina rätta platser...

En korg med vikt tvätt , sju tidskriftssamlare med tidningar...(varför sparar jag?) massa tomma kartonger sen jul som jag tyckt vara bra att spara tills man ska slå in paket...(varför återigen?) en hel back med pysselgrejor, en tavla, två ikeakassar, röda med hjärtan på- fiiina, två tavellister, en golvlist som jag bankade på plats den har stått lutad i hörnet sen vi satte in vår dörr....för typ två år sen...ett barnpussel, lite omaka strumpor och lite annat smått och gott.


Så skruvade jag isär våra byråar som stått på varandra och ställde dem som sängbord på var sida av sängen, så som vi hade dem från början, flyttade Jordans spjälsäng in i hörnet där byrån stod och då kom äntligen mannen hem:)


Eftersom det var så himla härligt ute så tänkte vi promenera en sväng, så mannen klädde på bebisen och jag gick ut för att ta fram vagnen ur garaget.

Vår garagedörr har krånglat sen i somras, den är väl slut och vill bli utbytt, men det är ju så dyyyyrt att byta så vi har krånglat på.

Nu ville den inte alls öppna sig, den fastnade i på ena sidan och hur jag än bände och tryckte och drog så öppnade den sig inte...bara att hämta han med musklerna, och slå våra kloka huvuden ihop och till slut fick vi upp den och ut vagnen. Jag gick in för att hämta Jordan som Robban hade i famnen framför TV:n, då hade han somnat den lilla godingen:)

Bäddade ner honom i en åkpåse och bar ut honom i vagnen utan att han rörde en fena,och lyfte upp Lovelia åxå, ropade på Novalie och Trixie som åkte kana på en av våra stora snöhögar framför garaget:)

  

Här väntar vi på att mannen ska prata klart i telefonen,så vi kan gå nån gång:)

Givietvis så gick ju solen i moln när vi kom iväg, och när den visade sig igen så var vi i skuggan:(  men det var skönt ändå med en promenad, det var länge sen!

Trixie ledsnade halvvägs och gick sen och klagade på att hennes ben var trötta och inte orkade gå längre;) hon hade ont i rumpan och i huvudet och i armarna och lite varstans...Novalie å andra sidan, hon stannade hela tiden till så att vi kom före henne , och sen gjorde hon en rusning efter oss:)  Lite skillnad på energi där;)

Vi gick inte så långt, men Trixie grät uppgivet sista lilla backen innan vi kom hem:)


Vi lämnade Jordan ute i vagnen, och hade sen dörren på vid gavel och släppte in lite frisk vårluft i huset.

   Jordan sov i tre timmar!!

Härligt att få knoppa ostört ute i friska luften tydligen:)


Inne så lagade maken maten och jag fortsatte med min ommöblering och rullgardinsuppsättning, och till slut var det klart:)

Renbäddat i våran och Lovelias säng, dammat, dammsuget, ommöblerat, rullgardin uppe och givetvis mätte jag för nätt så vi fick flytta gardinfästena åxå, men det blev bättre så, så det är ok. Gardinerna och överkastet ligger ute på vädring och det får ligga över natten så tar jag in det i morgon.

Hyfsat dagsverke:)


Nu har vi kollat på melodifestivalen, antar att vi inte var ensamma om det;) och äntligen har alla ungar gått och lagt sig, utom tonåringarna. 

 Janelle är risig, förkyld och eländig, stackarn.   Hon var seg redan igårkväll, men pigg i morse och åkte iväg på Busam, en gympatävling för barn som tränar max två timmar i veckan, och där blev hon kvar hela dagen.

Sen skulle hon hem till en kompis där de tänkte kika på film tillsammans, men kom hem efter några timmar för hon kände sig hängig.


Patricia har ägnat dagen åt att städa sitt rum :)

Corrinda har varit hos en kompis, Robban har lekt med grannen och småtjejerna har lekt tillsammans hela dagen:)



Imorgon är det babysim:)

Corrinda har två basketmatcher, en på fm och en på em, men annars är det inget inplanerat.

Och på måndag har ungarna studiedag, härligt!!


Nu är det natti natti:)

 
 
Ingen bild

Simon :)

14 mars 2010 02:08

Oj va mycket du har hunnit med idag :)
Att allt det där är klart låter underbart!
Jobbigt att vakna utav morgonsol :( Mörkt o svalt ska det vara.
Jag skulle vilja praktisera i eran familj en vecka. hehe se hur allt går till :) mvh Simon

 
Jema

Jema

14 mars 2010 08:29

Ha ha kan inte låta bli att skratta lite, S får också ont överallt när vi är ute och går. Först är det benen, det börjar bara jag säger ordet gå, sen är det huvudet och armar och framförallt är hon trött. Kul att hon inte är ensam då behöver jag inte oroa mig ;)
Kram!

http://jemaochlivet.blogg.se

 
Ingen bild

Susanna

14 mars 2010 09:43

Skönt att höra att det är fler som har barn som får "smärta" plötsligt när man är ute och går! =)
Min son, Dante (7 år om några dagar) får ont i ena benet, skriker att "solen bränner mina ögon", det kliar överallt, han har brutet armen m.m m.m

 
Ingen bild

Serrana

14 mars 2010 09:51

Hej Carola! Ville bara säga igen att Jordan är jätte fin...

 
Ingen bild

Mira

14 mars 2010 14:55

Tjingeling !
Solen skiner i vår västsvenska stad idag och det verkar som om hoppet om våren kommer allt närmare! Som vanligt impad av allt du hinner med på en dag!! Själv hade vi barnkalas för vår sex åring och det känns som om vi är "dagen efter" tror jag är den enda fyrbarnsmamman i sverige som inte tycker det är kul med barnkalas.....hm. Men dottern var nöjd och då får man vara det!! Eftersom jag nästan alltid har någon fundering så måste jag bara fråga om tålamod. Du verkar ha så gott om tålamod själva har vi en treåring med ett humör som inte är av denna värld och jag känner mer än en gång om dagen att tålamodet hos mig tryter. Några tips.....?

Kram

 
annika

annika

14 mars 2010 17:45

Jag tycker att det är underbart när barnen kan sova i vagnen sådär...det är så skönt för dem...och man får själv en liten paus...
Kram
Annika

http://www.prinsessanpetra.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Sabina

14 mars 2010 19:20

Jisses vad Jordan är lik Pappa-Per =)
Härliga namn på barnen ni har. Det gillar vi! =)

 
Annica

Annica

14 mars 2010 21:35

ja jag håller me, han e jätte lik pappa!!!

hoppas ni haft en mysig helg!

http://trollmorsbusungar.blogg.se

 
Sandra

Sandra

15 mars 2010 15:18

Gud va roligt att hitta din blogg =D Jag följer er på tv, fasen att det är sista programmet ikväll :p
Ville bara säga att jag tycker du gör ett jätte bra jobb, själv har jag två barn och tycker jag har det tufft ibland :p haha..
Kram /Sandra

http://sandranorin.blogg.se

 
Ingen bild

elin

15 mars 2010 16:14

*snyft*
Idag blir det ju sista avsnittet av fam. annorlunda
måste bara säga att ni är en toppensjön familj !
hur gammal ha Jordan blivit nu ?
har ni börjat märka någon personlighet på honom än, jag har en lillasyster nu på 6, eller är det 7 mån, som har lärt sig skratta nu och det är så roligt, vi har i alla fall upptäckt att hon är en riktig envis tjej ::P
Sköt om er !!

 
Ingen bild

ev

15 mars 2010 18:10

Gud vad jag kommer sakna familjen annorlunda. Det är ju sjukt att det är sista avsnittet i kväll. Jag tänkte bara ställa en fråga.Hur går det i hop att ha en sån stor familj?

 
C

C

15 mars 2010 18:13

Hej!
Har gjort en namninsamling för en säsong till av Familjen Annorlunda. Du får gärna länka den om du vill. :)
http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=4381

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=4

 
C

C

15 mars 2010 18:15

(är den första adressen som funkar!)

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=4

 
Pia

Pia

15 mars 2010 19:12

Go`kväll!

Kikar in via din länk jag funnit hos Frida - Fantastiska mamman! Vilka underbart fina och härliga barn du har!

Ha en fortsatt fin kväll!

http://www.teammelwin.se

 
Ingen bild

frida

15 mars 2010 20:42

hejsan carola jag vet inte hur jag skall få kontakt med dig men jag är väldigt nyfiken på hur du och din man löste två flickor så tätt vi har det så nu en på 15 månader och en på 3 månader och vissa dagar går det inte ihop för mig hoppas du kan kontakta mig tack på förhand frida

 
Vanja

Vanja

15 mars 2010 21:06

Hej Carola! Såg sista avsnittet av Familjen Annorlunda och tycker det är tråkigt att det var sista avsnittet. Jag kommer sakna er:)
Jag är 22 år och har inga barn än, pluggar till förskollärare - 2.5 år kvar. Sen vill jag ha barn. Kanske inte lika många som er men några vill jag allt ha. Roligt att se bilder på Jordan hur han växt sen Familjen Annorlunda. Ha det riktigt bra! Mvh Vanja

http://www.vanjaemilia.blogspot.com

 
Ingen bild

Althea

15 mars 2010 21:13

Tack för att vi har fått följa er underbara familj nu i vinter!
Det har varit både roligt och fascinerande.
Era barn har fina ovanliga namn, gillar att ni döpte Jordan till Karl Napoleon. Skulle vara spännande att få veta vad de andra barnen heter i andranamn? :)
Hoppas vi får se er i en till säsong!
Ha det underbart!

 
Ingen bild

Elin

15 mars 2010 21:15

Jättesynd att fam. annorlunda är slut, då jag älskade programmet, hoppas det kommer en säsong till. Blev jätteglad när jag hittade din blogg, då slipper jag sitta och fundera på hur det går för er :)

 
Ingen bild

Patricia

15 mars 2010 21:24

Hej familjen!
Jag vill bara säga tack för att man har fått följa er, allihop! Kan tänka mig att det är både roligt och jobbigt. Jag håller tummarna att det kommer en säsong till;)
Ta hand om er och era fina barn!

Ps, Kul att ni har annorlunda namn på era barn!

 
Ingen bild

SH

15 mars 2010 21:29

Kommer det fler säsonger med familjen annorlunda? Härlig familj ni är, jätte bra program. Ni verkar vara fina föräldrar

 
Moa

Moa

15 mars 2010 21:36

Hur ska jag kunna klara mig utan familjen annorlunda? Kram / Moa 13 år :D

http://loveari.blogg.se

 
Ingen bild

Jenny

15 mars 2010 21:45

Så söt Jordan är:) Som "alla andra" hoppas jag också på att få se er i rutan mer!

 
Ingen bild

Åsa

15 mars 2010 21:52

Återigen, vilka otroligt fina tonårstjejer ni har! Och alla de andra med förstås! Tack för den här säsongen, hoppas på återseende!

 
Ingen bild

Katarina

15 mars 2010 22:06

Hej =) Ville bara säga att ni är en helt underbar familj. Har själv växt upp i en familj med tolv barn.. Det är helt underbart. Kommer att sakna er och hoppas på en ny säsong. Hade varit underbart att få tillbringa en dag hos er.. haha.
Hoppas på återseende =)
Trevlig vår och underbar sommar på er!!
Kramizar =))

 
Ingen bild

Åsa

15 mars 2010 22:09

Så häligt att se er på tv. Vilken pappa som går ut och nattvandrar med så många barn hemma. Varför är det så att vi som har många barn (själv har jag snart 6 st) har tid att göra sånt. Skulle det inte vara lättare för familjen med bara ett eller två barn att vara med på allt. Men så är det inte.

 
6barnunder7år

6barnunder7år

15 mars 2010 22:46

Barnen älskade att se era förberedelser för Jordans dop eftersom vi ska döpa våran lille 3 månader på söndag :). Tack för att ni var med i Familjen Annorlunda och visade att storfamiljer inte är så annorlunda förutom att det kan vara svårare att hålla tiden ibland.
Mvh Anna 6barnunder7år

http://5barnunder6.babyblogg.se

 
Andliga bloggen \\\"Linda\\\"

Andliga bloggen \\\"Linda\\\"

15 mars 2010 23:08

En fin blogg !!! tack för att du delar me dig,du är välkommen att besöka min
http://lindaspiritualism.minblogg.bloggplatsen.se/
forsätt som du gör...
LOVE AND LIGHT

http://lindaspiritualism.minblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Diana

16 mars 2010 00:03

Åh, vad jag kommer att sakna er på måndagkvällarna. Tycker det var så FINT av dina stora flickor att berömma er så mycket i sista programmet. Att dem tycker att ni är så bra föräldrar och ge rättvis tid till alla era barn. Men Carola, HUR kan du hinna med att ge tid och lyssna till alla dina barn? Du är beundransvärld! Önskar mina barn kommer att säga detsamma om mig om några år.

 
Ingen bild

Sara

16 mars 2010 00:07

NI måste bara vara med igen om det blir en säsong till!
Blev nyfiken på din yrkestitel. Vad hade du jobbat med? Har du jobb att komma tillbaka till (om det nu blir så?)

 
Ingen bild

Lina Hallerborn

16 mars 2010 00:10

OJ, glömde ni verkligen dopklänningen och råkade tajma in tågbommarna??? Eller var det så att det var lite uppgjort? Tyckte Janelle såg lite lurig ut och så verkar ni vara så lugna i alla kaosartade situationer. Vad gör dig riktigt upprörd? Vi måste få se Carola upprörd i nästa säsong, fniss, fniss!!!

 
Ingen bild

Birgitta (förskollärare)

16 mars 2010 00:41

Undrar bara om er dotters talsvårigheter beror på något eller "växer" det bort? Har dem andra barnen haft samma? Hon är ju så söt när hon "pjatar". Sköt om er, ni är underbara som delar med er av er härliga familj!

 
inez

inez

20 mars 2010 13:30

hej hej!! jag älskar er så jävla mkt jag vill bli kompis med eran familj fan att säsongen är slut kan ni inte vara med igen någon gång ni är så bäst och vad gullig jordan var på dopet och alla av eran familj är söt jag bor också i uppsala så vi kan bli kompisar hejdå puss sköt om er hälsa alla ...

http://har inte

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards