Direktlänk till inlägg 15 mars 2010

Slut:(

Av Carola - 15 mars 2010 23:53

Ja, nu har vi sett sista avsnittet av Familjen Annorlunda!

Tio avsnitt, tio veckor, poff slut:)

Jag tjatar lite, men vad FORT tiden går!!!??


Om nån vill läsa vad jag skrev om dopet här på bloggen så hittar ni det här.


Jag blev alldeles tårögd när jag hörde vad Janelle och Patricia sa om oss föräldrar       !!

Mina älskade ungar:)

Tänk att vi har så himla underbara barn, det finns inget i hela världen som är värt mer än det, jag är så STOLT över dem alla!!


Jag fick en länk om en namninsamling för ytterligare en säsong av Familjen Annorlunda, klicka här om ni vill skriva på:)



Nu över till annat:

Igår så babysimmade vi först med smågrodorna Jordan och Lovelia:)

Efter badet så brukar vi fika på det lilla caféet vid Håga som jag inte har en aning om vad det heter...kanske Oasen? Strunt samma:)

Vi har fått byta tid på badet så nu var vi en halvtimme tidiga så de hade inte öppnat ordentligt ännu:( men en kaffe och en bulle kunde man köpa, och lägga pengarna i en burk på disken:)


Jordan satt och funderade på om han ville ha bulle eller kaffe eller kanske hålla sig till amning som vanligt:

   Amningen vann:)


Sen åkte vi hem, han somnade i bilen och jag ordnade kaffe och smörgås medan maken på nåt vis fick fram två solstolar från vårt poolrum som har en gigantisk snöhög framför ingången:) och sen satt vi ute i solen och fikade.

Eftersom vår granne tycker att det är fint med stora skrangliga granar, hon har bara en sommarstuga och tycker att det är skogstomter vi har , alltså ska det inte fällas några träd:(   så har vi ingen vidare sol på vår tomt annat än under sommaren.  Men, man kan oftast hitta nån liten plätt med nån solglimt så vi flyttar tappert runt våra stolar höst och vår:)   Tio minuter här, en kvart där och så tjugo där;)  Igår satt vi mellan bilarna på uppfarten...


Måste prata med den gamla damen i sommar igen, för jag skulle så gärna vilja ha lite mer sol. Vår andra granne har hela tomten badandes i sol medan vi sitter i kall skugga....*suckar* Fast jag vet ju vad hon säger...


Hur som helst, så kunde vi genom att flytta stolarna få lite vårvärme på våra nästippar, såååå härligt!!


Corrinda hade basketmatcher, en på fm och en på em, så när det började bli dags för match nummer två tog vi Novalie, Trixie, Lovelia och Jordan i bilen och åkte för att kika. Framme så blev vi upplysta om att det var förseningar så vi fick sitta coh titta på andras basketspel i 1½ timme... Novalie blev akut hungrig och ledsen så jag åkte till en affär och shoppade smörgåsar och yoghurt:)

När det äntligen blev Corrindas tur så var småbarnen ganska less...men så fort hon var på planen tyckte de det var ganska kul.

De vann sin match!  Härligt, speciellt eftersom de spelade mot ett år äldre tjejer, och speciellt som de fick stryk av dem förra gången de möttes efter att ha haft ledningen nästan hela tiden:)


Hemma igen var det middagsdax, och det fick bli hämtmat som så ofta på söndagar. Funkar, men i ärlighetens namn är jag rätt trött på både pizza och hamburgare nu med, inte bara tacos alltså:) 

Tror jag får lov att laga mat ändå, för även om jag tycker det är trist, så är det godare, jag KAN ju faktiskt laga rätt schysst käk om jag vill  .



Idag sov jag länge, klev inte ur sängen förrän klockan var över 11.

Nej, jag var inte ett dugg pigg då heller:=)  Det är ganska tuffa nätter nu, på så vis att min lilla favoritbebis gärna ligger och småsnuttar hela tiden, och även om han inte äter så vill han gärna ha mig väldigt n ä r a.

Jag sover som en kratta, men just nu får det vara så här, det är tur att jag får sova lite på morgonen om mannen är hemma.


Ungarna hade studiedag idag, så det var ingen som skulle iväg förrän det var dags för pratgrupp hos logopeden för Trixie kl 13.15

Eftersom det är så svårt att få parkering så skjutsade jag dit henne och mannen, men idag fanns det faktiskt en plats!!  Kors i taket.


Jag och Jordan hängde med in, det var sista gången idag så det är lite kul att vara med. Nu blir det till att öva hemma, och sen ska hon tillbaka på uppföljning om tre månader.


Redan imorgon ska vi dock dit igen, fast med Novalie:)

Hon har gjort stora framsteg! Det är många som har undrat över hennes tal när hon har hörts i TV, och bara sen dess så har det hänt massor:)

Vi får höra imorgon vad de tycker.


Till middag idag så lagade jag gös:)

Mannen, Novalie, Robban och Corrinda var på en fiskeresa i höstas, och Novalie drog upp en gös som hamnat långt in i frysen men nu hittade vi på den.

Jag hade ingen aning om hur man gör med sån fisk, en hel ju!

Kikade i kokboken men hittade inget som lät kul så det blev bara till att lägga den på saltbädd och in i ugnen. Det låg två små abborrar i samma påse så jag slängde dit dem med, men de var inte så goda...smakade väldigt mkt....fisk?    

Gösen blev riktigt god, stekte på wokgrönsaker till och så handlade maken  sås och nån skagenröra , plus att vi rev morötter till, och en hummus gjorde jag ju åxå. Ris till det hela och om man säger så så var det en strykande åtgång på just RIS:)

Ungarna antingen vägrade smaka på fisken, eller så smakade de och tyckte det var oätligt;)


Jaja, kasta pärlor för svin bara....;)


Efter maten ringde en gammal skolkompis och vi babblade en timme, samtidigt som jag städade småtjejernas rum,bra när man kan göra saker samtidigt.

Som Maria Montazami sa i Hollywoodfruar, nåt om att hon var multitasking när hon skrev julkort hos frisören när hennes mamma blev fixad i håret  , jag tycker hon är så härlig den människan:)  Gillar att få lite flärd och glamor och lyx via tv;n.


Nu är det verkligen dags att stänga ner datorn och gå och lägga sig....imorgon är det först musiklek med Jordan, sen logoped med Novalie. Trixie har kyrkis och Loppan ska till ÖF med maken  och de andra till skolan. Janelle är fortfarande dålig så hon ska bara gå dit och skriva nationellt prov i matte och sen hem.


Natti natti:)

 
 
Janpan

Janpan

16 mars 2010 01:07

så tråkigt att de är slut ;( de har vart jätteroligt att följa er alla 3 familjer! jag hoppas på ännu en säsong!

http://litefresh.blogg.se

 
Ingen bild

Simon :)

16 mars 2010 07:16

Godmorgon Carola :)
10 Veckor gick Väääääldigt fort.. tyvärr!
Men det blir väl sådär när någonting är Roligt.
Jag såg fram emot varje måndag! Underbart program & Underbar familj ni har! Kommer sakna att se er i rutan.. Hoppas att man får chans att se er nått mer. mvh Simon :)

 
Ingen bild

TuvaLiten

16 mars 2010 07:53

ja jisses vad tiden har gått fort! Vad ska man nu göra på måndags kvällarna? Tuvis har suttit klistrad vid TVn - Titta alla banen! ;O) och började gråta varje gång det blev reklam - Kommer mea baan?

Blev alldeles tårögd när de "stora" pratade om er föräldrar, helt underbara. Tänk vad rika ni är, rika på kärlek!

 
Ingen bild

Caroline

16 mars 2010 08:13

Tack för att ni har släppt in oss i våra liv! :) Hoppas att ni hänger med på en tredje säsong!

 
Mamabelle

Mamabelle

16 mars 2010 09:00

Härliga härliga familj! Usch vad det är trist att det är över nu...kommer sakna er i rutan! Tycker att ni har en sån fin familj och man blir ju så sugen på att skaffa fler när man ser er! Fortsätter att följa er här på bloggen!
Ps...Tycker också att Maria Montazami är helt underbar! Det är ju nästan så att man vill skaffa sig en tofs ;)

http://blogg.aftonbladet.se/mamabelle

 
Ingen bild

Elin A

16 mars 2010 09:07

Ja då var det slut:) Synd för det har varit jättekul att följa er på tvn. Håller med om att det var väldigt fint sagt av dom 2 stora tjejerna när dom blev intervjuade. Kul att se att dom verkar vara bra kompisar också.
Igår satt sambon brevid mig en stund och såg programmet, precis när ni skulle ge er iväg till dopet och han sa: Oj jag ska aldrig klaga på att vi har det trångt i hallen:)
Ha en bra fortsatt vecka!
Elin

 
Ingen bild

Tove

16 mars 2010 09:17

Hej Carola, skulle du inte kunna göra ett inlägg om alla barnens namn, alltså valet av namn och vilka namn dom har.

MVH Tove

 
Maria

Maria

16 mars 2010 09:22

sååå synd att de är slut nu..får se om man ser er på stan nånting ja bor nämligen i Uppsala, pluggar här....tänkte höra om ni har träffat de andra familjerna som var med i årets familjen annorlunda..? alla ni tre familjerna verkar så himla goa

http://pantis.blogg.se

 
Ingen bild

Susanna

16 mars 2010 09:59

Kommer att sakna er, nu blir ju måndagar just bara måndagar!
=( Hoppas på en 3:dje säsong där ni är med!!! Tur att du bloggar iaf ;)

 
Ingen bild

lotta

16 mars 2010 10:30

Hoppas på en ny säsong av er.
Ni är så naturliga och äkta.

 
Ingen bild

Mia Fridh

16 mars 2010 10:48

Hej carola.

Vilket fint dop ni hade. Grattis till lille Jordan

Kram

 
Camilla

Camilla

16 mars 2010 11:17

Nu har jag också hunnit se det sista avsnittet. Vi ser inte Tv4 här, så jag har följt serien via nätet. Vad synd att det är slut nu!! Hoppas verkligen att det blir en ny säsong.

Jag fnissade lite för mig själv då du skrev att ni flyttar runt stolar i trädgården i jakt på sol. Vårt hus ligger intill ett litet berg som delvis skuggar trädgården. Så under våren får vi också jaga solen. Speciellt maken är bra på den saken. Han satt också och solbadade mellan våra två bilar nere vid vägen en söndag. Precis då kom vår stora killes tjejs mamma för att hämta sin dotter som hälsat på hos oss. Hon tyckte säkert att maken var ganska desperat som måste sitta nere vid gatan för att få sol. ;-)

Vilket fint och stämningsfullt dop ni hade! Fina namn fick er gullunge. Vår mellankille har också ett kejserligt mellannamn för han heter Cesar. Först hade vi tänkt kalla honom för det, men sen fegade vi ur och han fick ett hederligt tio-i-topp svenskt tilltalsnamn istället. ;-) Vi bodde i Holland då han föddes och vårt hus låg på en gata som Julius Caesar hade anlagt. Och den jättetrevliga holländska familjen som vi hyrde huset av hade en liten Cesarkille. Dessutom är sonen född med kejsarsnitt, så det var liksom klart att han skulle heta Cesar. :) Jordan delar annars dopdag med vår minsting. Fast det skiljer ett år mellan dopen. Vår lilla busunge döptes den 18 oktober 2008, på ett dubbeldop tillsammans med sin jämnåriga kusin.

Jag kände mycket igen mig i det som du sade i slutet av programmet. Att du lever det bästa tänkbara livet, då du är hemma med barnen. Så upplever jag det också. Kommer jag ihåg rätt att du hade varit hemma omkring 13 år? Jag tror att det här är mitt 14:de år som hemmamamma totalt. Så ganska lika då. :) Fast vi har spridit ut våra fyra barn på tjugo år. Ungefär vart sjätte år har det ploppat ut en till, helt planerat. Jag var bara 16 då vår dotter föddes. Så den nästyngsta har börjat skolan lagom tills nästa bebis har anlänt. Vilket har varit himla praktiskt. Men vi kommer ju att ha småbarn och tonåringar i huset i all evighet känns det som just nu. ;-) Jag trivs jättebra med att vara hemma och jag älskar småbarnsåren! Och de kommer ju aldrig igen så det gäller att njuta till max.

Som jag skrev en gång tidigare så tycker jag att vår familjesituation mest liknar er av de tre familjerna i tv-serien. Vi har tydligen varit ihop lika länge också, för jag läste nånstans att ni träffades 1987. Om det nu stämmer. Jag och maken blev ett par i april 1987 och har hållit ihop sen dess. :) Han jobbar annars också mycket, precis som din man. Men vi har kvällspigga barn så fast han kommer hem först vid sjutiden så hinner de ändå umgås. Och under helgerna är han alltid hemma.

Det blev mycket babbel. Jag kan också fatta mig långt. ;-) Hoppas att du fortsätter blogga lika ivrigt så vi kan fortsätta följa er den vägen! Ni kan verkligen vara stolta över er fina hög med barn! :) Nu luktar det illa om vår minsting så jag får nog gå och åtgärda den saken. Ha det toppenbra!

http://heffaklumpeliv.blogspot.com

 
Ewa

Ewa

16 mars 2010 12:08

Hej. Tråkigt att det var sista avsnitten igår, kommer att sakna er.
Håller verkligen med om att man är lyckligt lottad som kan få vara "hemmamamma". Min äldsta dotter är snart 19 och säger att hon tycker att det är en trygghet att få ha sin mamma hemma, inte bara när man är liten utan även nu.
Kul att ni har kunnat visa att vi storbarnsfamiljer inte är annorlunda utan bara fler.
Kommer att fortsätta följa din blogg och hoppas på fler säsonger av fam Annorlunda

Ha det så bra i vårsolen

http://mammatill8.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

amanda 12 år

16 mars 2010 12:28

jag äslkaar er familj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Linnea

Linnea

16 mars 2010 12:46

Så trist att det är slut nu, det är ju helt klart mitt favoritprogram. Men jag håller tummarna för att det blir en till säsong och är glad att jag hittat till din blogg :)

http://lillnea.blogspot.com

 
Lillith

Lillith

16 mars 2010 13:19

Hej vännen ;-)....såg programmet i går...har nog missat 6 av 10 program tyvärr.
Men såg då dina flickor sa så snälla ord om er, satt på jobbet med en jobbarkompis och vi sa båda två det att de var så söta och snälla som sa så fina ord till sina föräldrar. Inte många som gör det i den åldern ju.
När man ser sånt så skulle jag också kunna tänka mig 8 barn ;-)

http://lillith76.wordpress.com

 
20 år och mamma

20 år och mamma

16 mars 2010 13:39

Tänk vad fort tiden går! Har varit jätteroligt att följa dig och din familj. Hoppas på en tredje säsong nu.. Hade så bra! kram

http://sarahsamuelsson.blogg.se

 
annika

annika

16 mars 2010 14:40

Hej carola!
Det har varit så underbart roligt och givande att se er på tv med era fina barn...Vet du om det blir någon fortsättning?
Jag får verkligen hoppas det..
Stor kram från vår familj i Flen

http://www.prinsesanpetra.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Sandra

16 mars 2010 15:10

Vill oxå veta vad du har gjort innan du fick alla dina barn! Vad du har jobbat/pluggat och så...

 
Ingen bild

sussie

16 mars 2010 15:38

ja man kan bara säga att dessa 10 v har gått snabbt. ja ni ska verkligen va rörda och va glada åt era barns kommentar igår. Det är inte alla barn som säger det. Hoppas att det kommer en 3 säsong och att samtliga familjer får vara med då. Hoppas även att du kommer fortsätta att blogga. Det har blivet ett dags nöje att läsa er blogg. Ha det bäst.

 
jossan

jossan

16 mars 2010 16:22

Hoppas och hoppas att det kommer en ny säsong (en till)!- Har skrivit på ;P

Ska ni då anmäla er igen?

/Jossan

http://josessan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Sara, 16år

16 mars 2010 17:13

Vill verkligen inte att det ska vara slut nu. Men tur är det väl ändå att man har din blogg att läsa! hoppas ni kommer tillbaks i rutan! :)

 
Carolina

Carolina

16 mars 2010 17:32

Hej Carola .
Vill först och främst tacka för ett toppen program och att vi fått komma er familj så nära! Jätte kul att se hur ni har det i er stora fina familj!
Jag skriver till dig här för att jag inte hittar nån mail adress eller liknande till dig.
Jag driver en barnklädesbutik på nätet som heter milkmilla.se. Vi säljer kläder från Katvig , Ida T och didiriksons mfl samt tillbehör från bla Elodie details. Vi skulle gärna vilja ha ett samarbete med dig. Kontakta mig om du är intresserad.
Vi finns på info@milkmilla.se
Ha en fin kväll
//Carolina

http://www.milkmilla.se

 
Lina, 17 år och bor i Madrid

Lina, 17 år och bor i Madrid

16 mars 2010 18:58

Hej! undrar om ni minns mig, tror kanske inte det. hHaha! Jag var i alla fall barnvakt ibland till corrinda och robban, jag var kompis med janelle och patricia förut, när jag bodde i Vilan :) Det är hur kul som helst att se er på TV! hahah så sköna barn du har :D Hälsa familjen från mig, om ni kommer ihåg mig ;) //Lina

http://lindefors.blogg.se

 
Jessica 2 barnsmamma

Jessica 2 barnsmamma

16 mars 2010 19:23

Tack för att vi har fått följa er, blir tomt utan er:(. Tur du har bloggen...:)

Så fina dina stora flickor var när de pratade om er förstår att du är stolt:)

Må gott

http://www.busnova.blogspot.com

 
Tufsi

Tufsi

16 mars 2010 19:49

Hej jag kanske har sagt det men jag brukar kolla på Familjen Annorlunda och tycker att det är jättebra.Synd att det är slut nu....Janelle och Patricia var supersöta i slutet!Undrar var ni döpte Jordan om det var i Domkyrkan så döptes han där jag är döpt för jag föddes i Uppsala!!!

http://tufsisblogg.bloggplatsen.se

 
Tufsi

Tufsi

16 mars 2010 19:51

Kul att Novalie har gjort framsteg i talandet nu förresten!!

http://tufsisblogg.bloggplatsen.se

 
Johanna

Johanna

16 mars 2010 20:21

De äldre döttrarna sa verkligen fina ord om er:-) du tänker inte sluta blogga trots att programmet är slut hoppas jag:-)

http://greendove.blogg.se

 
Ingen bild

jenni

16 mars 2010 21:46

HOPPASHOPPAS på en ny säsong av err Wetterholmare:D men ni var så äkta kändes det verkligen som. Jag skulle tycka det var super om ni var med iler en 1 säsong eller om ni gör ett eget pogram det skulle vara jätte kul. skulle inte du kunna ladda upp videon på er i familjen så vi inte saknar er aldeles för mke:D, tror att alla hoppas att se mer av er.
var snäll o svara i ett inlägg om du har möjlighet till det för det är så svårt att hitta sitt svar bland kommentarerna

Kram

 
Cilla

Cilla

17 mars 2010 07:55

Jag kommer sakna er på mångararna. Det känns så konstigt att det har slutat, men jag har juh eran blogg och kan juh följa er lite..

http://www.carolinasmor.blogg.se

 
Ingen bild

Sandra

17 mars 2010 18:58

Jag tycker att ni är en underbar familj. Jag hoppas att Familjen Annorlunda kommer tillbaka och att ni då är med!!!

 
Viktoria

Viktoria

18 mars 2010 22:16

Jag såg inte hela måndagens program då jag gick runt och bar på en liten sjuk och gnällig kille. Men jag såg dopet som var så fint och sen vad era stora tjejer sa om er som föräldrar. Jag blev faktiskt också tårögd - man kan ju inte få bättre betyg än så!

http://viktoriam4underbara.blogg.se

 
Ingen bild

Lena

19 mars 2010 20:47

Tack för att ni har delat med er av eran vardag med alla era härliga ungar. Kommer att sakna programmet på måndagkvällar. Kanske det blir en säsong till...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards