Alla inlägg under april 2010

Av Carola - 23 april 2010 22:15

Vilka figurer är det här?

  

Janelles klass hade spexfotografering idag, det är tydligen nåt som alla gör när de går i nian? 

Ni ser vilka de föreställer va???




Janelle är Alladdin, sen kommer Jasmin och sen Anden:)


Västen och byxorna hittade jag ju på Myrorna, linnet köpte hon på H&M för Alladdin är ju barbröstad och det ville hon inte vara....;) och det tjusiga bältet är en liten sarong till en bikini. På huvudet har hon gjort en liten mössa i papper, och apan på axeln har en likadan:) Svart hårspray och imålade ögonbryn  fulländar det hela:)


Jasmin och Anden är åxå fantastiska:)

Hela klassen var jättefint utklädda, på olika sätt, så kul att alla engagerar sig!!


Av Carola - 23 april 2010 21:24

Ni som efterfrågat att jag ska skriva lite om barnens personligheter, så har jag gjort det på vår hemsida nu, under en flik som heter Lite om alla:)


Ni vet kanske att jag tävlade inne hos Beckahbitch om en skötväska från Willvin??


Vet ni....jag VANN ju!!!!!  

(en del av er vet, för ni gratulerade till vinsten i kommentarerna :) )


Jag har vunnit en handduk en gång när jag var typ 7 år, och sen får jag hålla mig till Vinst varje gång för att kanske ha nån chans;) så att jag skulle vinna fanns liksom inte i min tanke, så jag blev så GLAAAD:)

Gick omkring och var sådär härligt nöjd hela dagen...:)


Jag vann valfri skötväska ur deras sortiment, och det var svårt att välja, men den här verkade bra:

  

Snygg va????  Vinröd, och såååå mjuk och fin!


Jag släpar en väldig massa i min skötväska, så det var spännande att se om allt fick plats i den här....

  

Blöjor till Lovelia och Jordan, det finns en fack under väskan där sånt passade utmärkt:) Kläder till dem båda, handduk, blöjbytesunderlägg i papper, hakklappar, huvudvärkstabletter, handkräm, tejp, plåster, en tandborste+tandkräm,handsprit, majskrokar, småpengar, nappar och lite annat smått och gott rymdes finfint:)


Dessutom så passar den ju hutlöst bra på min fina vagn:

  

Ni får lägga huvudet på sned, för när jag vänder på bilden så blir den kort och tjock!? Jag har väl snurrat bilder förr här, men den här vill inte.  Men men, lägg huvudet mot vänster axel så blir det ganska bra;)
























Åhhh, jag är sååå nöjd, och såååå glad att jag vann nåt verkligt bra när jag nu för en gångs skull vann!


Tjejen som har Willvin ledsnade på att inte hitta den optimala skötväskan när hennes barn var små, så då designade hon den själv:)

Bra kvinna reder sig själv!!

Hon bor alldeles i närheten av Syltkrukan, så hon gjorde en personlig leverans av väskan till min man, och nu till det helt galna i detta.....eftersom vi har några barn så tänkte hon att vi kanske skulle behöva lite fler skötväskor, så hon packade ner inte en, inte två, inte heller tre utan FYRA fina väskor!!!!!!


Fyra!! 


Två supersmarta ryggsäckar:

   Skitdålig bild, vet inte vad som hänt med kameran?  Den har samma smarta fack under, och trots att den är ganska nätt i storlek så rymmer den massor:)

Den här har jag packat bara blöjor och kläder i, och våtservetter, tänkte att den kan passa perfekt när man ska iväg snabbt, och bara behöver det nödvändigaste.

Rygga nummer två är Corrinda aspirant på..hon tyckte den var skitsnygg!  


Sen en som Perra kan känna sig manlig och bekväm att släpa på;)

  

Samma som den vinröda, men i annan färg:)

Den här stod Patricia och drog i....det syns ju inte att det  är en skötväska direkt, den ser ut som en snygg väska bara, men är smart inredd, det märks att det är en tjej med erfarenhet som designat  .

Alla väskorna hade ett "tillbehörspaket" med skötbädd, genomskinlig necessär, påse med dragsko och en flaskhållare. Smart.

Sen växlar man lätt mellan att hänga den på vagnen eller axeln, vagns spännena sitter fast så man tappar inte bort dem:)


Jaja, om ni vill kika närmare på dem så kolla in på hennes sida Willvin !

Jag har ju avverkat en massa skötväskor under åren, och faktiskt så är det här en väldigt bra väska. Genomtänkt. Snygg. Behändig.  Jag är helnöjd:)


Tack tack tack tack:)  Och sa jag TACK???    



Jag sitter och väntar på att Janelle ska ladda upp bilder som jag sen ska sno så ni ska få se.....men det verkar dröja....Jag återkommer!!

Av Carola - 20 april 2010 23:52

I förra inlägget har jag försökt få till det med ordentligt radavstånd mellan de olika frågorna, men det hoppar tillbaka när jag publicerar?

Jag avskyr att det ser ihopträngt ut, och svårt att läsa blir det åxå....  

Hoppas ni har överseende!!!

  

Av Carola - 20 april 2010 23:17

Det här blir låååångt! :)


* Hur förvarar ni saker som ska sparas, kläder,leksaker edyl?


- Jag spar på allt som kan vara bra att ha, och lite till;) Kläderna sorterar jag i plastpåsar först och sen i kartonger, flyttkartonger är bra:) Märker upp med storlek. En del står i bastun( de små storlekarna) och en del i garaget. Skor som inte används öser jag i kartonger i garaget.

Vinterkläder i märkta kartonger i garaget, och i trådbackar nere i (fd) pannrummet.

Julsakerna, vi har MASSOR!, i kartonger i matkällaren.

Leksakerna blir aldrig utsorterade mer än för att slängas, de används mest hela tiden, vi byter bara rum på dem beroende på vilket barn de passar för tillfället:)

Garaget, fd pannrummet, bastun, matkällaren och klädkammaren är där vi förvarar saker, alla ställen är musfria, hittills har vi inte haft några problem med att mössen förstör.(Tackar våra två katter !)

OM så vore skulle jag förvara i stora plastbackar med lock.





* Har ni swimmingpool, och används den ofta?


- Japp, vi har en pool, men det är inte så coolt som det låter utan det är en skruttpool från 70 talet, men den funkar åt oss på sommaren:) Poolrummet är ett stort uterum med noll isolering så det är enbart på sommaren den kan användas, den värms med solfångare som minskar i antal, de går sönder....gamla de med:)

Poolen används massor! Det är så skönt att kunna bada på hemmaplan istf att dra iväg hela bunten till en strand med massa folk, även om vi ofta gör det med. De där kvällsdoppen man kan lyxa sig med är underbara:)

  Lovelia, förra sommaren!!  Lill plutt:)     




*Varför skrev jag åldern på barnen och inte namnen förut i bloggen?


- Det här har jag svarat på massor av gånger:) Jag tycker själv att det är enklare att veta åldern på den som det pratas om, det är ju ofta ganska avgörande för det man skriver. Tex om jag skriver att Lovelia målat väggarna så blir ju innebörden olika om hon är 2 år eller 16 år:)  Att bara rabbla en massa namn blir ju lätt rörigt. 




* Kan vi ladda upp Familjen Annorlunda på blogg/hemsida eller youtube?

- Jag tror inte man får det?? Det är väl upphovsrätter osv? Det finns att se på TV4 Anytime, tror jag.





* Mitt tips på att hålla nere klädkostnaden?


- Jaa, ungarna får ärva av varandra, det funkar ju inte om man bara har ett barn iofs. Köpa second hand är väl toppen!  Jag köper en del nytt, men försöker alltid återanvända det vi redan har och sen komplettera, för hur det än är så vill ungarna ha lite nytt. Ibland blir det ju nåt som blir ohyggligt modernt och då måste de ju få det de med:) Sen är det ju superkul att shoppa, till tjejerna då, till killarna är det ju tristare..  Vi får en del kläder av kompisar med äldre barn också.




* Var får jag all energi ifrån?

- Köper på Ica;)?   Äsch, jag har inte mer energi än nån annan! :)






*När sluta era barn med napp,välling,sova middag & blöja mm?


- Lite olika, men de brukar sluta med blöja runt tre års åldern nån gång, det beror lite på när det är sommar, det är enklare att ta tag i det då:) Då är det oftast så att de slutar med dagblöja för att sen inte vilja ha på natten heller. Vi väntar in dem så de är redo och då brukar det gå enkelt och bra utan massa olyckor.


Nappen älskar de så den är svår...men runt 4-5 år åker den bort som senast. Vi tycker inte att det spelar så stor roll om de har den kvar när de ska sova. Varför sno den om den innebär trygghet och gör så att de sover lugnt och fint i sina sängar? Den åker ändå ut under natten;)


Välling får de dricka så länge de vill, en slutade när hon var 8 år, en annan 5 år, nån har aldrig gillat det.  Sova middag gör de till de är minst 2 år, ibland 3 år. det är skönt för alla:)






* Vad är det bästa med att ha en stor familj?

- Allt är bra!! Det där är så svårt att svara på!! 






* Blir det en säsong till av Familjen Annorlunda? Skulle vi ställa upp om vi blev tillfrågade?


- Jag har ingen aning om det blir en säsong till!! Men det är ju hyfsade tittarsiffror så jag tror det...?  Inget som vi vet alltså. Vi tyckte det var jätteroligt att få vara med, och har inte blivit avskräckta i alla fall:)






*När, var hur träffades du och din man?


- Vi gick i samma gymnasium:) Hade skåpen i samma del av skolan och kastade blickar på varandra när vi möttes. Han var den som agerade och ringde och bjöd mig på bio<3

Det var 22 maj 1987, och sen dess har vi hängt ihop:) Vi gifte oss på vår 20-årsdag 07.






* Blir det fler barn?

- Kanske:) Förhoppningsvis:)






*Har du varit med om vänner, bekanta eller familj som behandlat er annorlunda/illa för att ni har många barn? Hur har du i så fall tacklat det?


- Nej, de flesta är positiva faktiskt:) Min mamma tillhör de få som ser negativt på det. Folk i min närhet ser ju att barnen mår utmärkt och att vi klarar av det:) Vi har ytterst sällan nån form av avlastning, barnvakt har vi bara om det är absolut nödvändigt, så det drabbar ingen annan att vi har många barn,  Barn är en gåva, de är livet och framtiden, de behövs! Folk som är taskiga borde lära sig vett och etikett.






*Vad är skillnaden innan och efter fam. Annorlunda?

- Man blir igenkänd ganska ofta;)  Men annars är det ingen skillnad.




*Kan inte du ta lite bilder i ditt hus och lägga upp på bloggen?

-  Jo, men måste städa först…;)

  


Gammal bild på ren tvätt i tvättstugan...men den skulle kunna vara tagen idag...:)




*Vem av dina barn är mest lik dej, till utseendet och sättet?

- Jag vet inte? Hm….nej,  jag vet faktiskt inte, svårt att svara på!






*Vid vilken ålder tycker du att det är lämpligt att börja skaffa barn? :)

- Jag hade precis fyllt 24 när Janelle föddes, så 24 är perfekt;)

Men det där är ju individuellt, en del är ju aldrig lämpliga medan andra kan vara supermammor vid 15år….:)






*brukar ni åka på skidresor ibland? :D


- Aldrig! Det är för dyrt, för kallt, för mkt snö, för mkt att packa, för långt att åka, för mkt krångel och vänta….sa jag att det var dyrt;)?

Ingen av barnen tycker speciellt mkt om vintern, och en resa till fjällen för oss skulle kosta lika mkt som en resa till solen och värmen och om vi skulle lägga pengar på nåt så blir det SOLEN som vinner!  Men det är kul att åka slalom! :)






*Har ni någon kontakt med de två andra familjerna som var med i familjen annorlunda?


- Jag har ”känt” Mirka på nätet i många år, men vi har aldrig träffast IRL, än, men vi har planer på det.:)  Tina har jag pratat med via Facebook nån gång.






*Hejsan Carola!
När jag får tid brukar jag läsa mamma-bloggar iklusive din!
Och en sak jag lagt märke till är att du inte så ofta skriver att du är trött och utmattad eller så.
Men ... det är du väl :-P jag menar jag har 3, visserligen på en och samma gång, men jag är totalt utkörd.
Har du något tips? hur gör du för att få det att funka?


- Jag är aldrig trött eller utmattad:)  Så länge som jag får sova en stund på morgnarna så orkar jag det mesta. Perra tar ju alla morgnar eftersom han ändå ska iväg och jobba så för det mesta kan jag sova en timme då, och sen vakna till i lugn och ro:)  Sen kan jag gå och gäspa och vara seg, men jag är inte utmattad. Att ha tre på samma gång är med all säkerhet mkt jobbigare än att sprida ut dem;)

 Om jag är sjuk är det drygt, men ofta så kan jag vila ändå, ungarna respekterar det och gör inte så mkt bus under tidenJ  Jag har inga höga ambitioner när jag är hemma ensam, det är det primära som prioriteras – mat, torr blöja och kärlek. Att ha roligt är viktigare än att det är städat i klädkammaren.. Skiner solen går vi ut, disken kan vänta den springer inte iväg. Jag KAN börja massa projekt, måla , rensa ogräs, städa, byta gardiner osv, men det beror på ungarnas och min dagsform om jag sätter igång nåt.

 Jag vill ha hyfsat städat, och vi plockar ständigt och dammsuger varje dag, men pedant är jag inte…tyvärr;)

Ungarna klarar sig själva i det mesta, de servas inte i onödan, där gräver man ju bara en grop åt sig själv! De kan själva, och växer av att ta ansvar.






*Hej! Funderar på vad du lagar för mat när alla de små är hungriga och trötta? Har du några bra tips?


- Jag lagar samma mat hela tiden, försöker man variera sig så gnälls det;)

Jag gillar att använda ugnen! Där kan man slänga in fiskpinnarna, hamburgarna, blodpuddingen och så slipper man steka i en evighet med medföljande stekos;)



Lagar mkt kyckling, olika grytor, stek, fiskgratäng, Det tar sällan lång tid att laga mat, med lite planering. Jag gör nog det mesta från grunden, utom köttbullar för det gillar de inte mina? Men om jag plattar ut dem till biffar så älskar de dem?? ;)



Idag åt vi kycklinggryta: Skär kycklingen i bitar, bryn, krydda( paprika, curry, KANEL!! Nejlika, chili, cayennepeppar, svartpeppar) i med turkisk yoghurt och låt det småkoka under lock. Koka ris. Klart på en halvtimme.



Eller fiskgratäng: Lägg laxfile i en form, på med lite räkor, lägg potatismos runt (Köpt, jag HATAR hemgjort!) koka ihop en gratängsås på mjölk, mjöl, nåt ägg, riven ost ibland, och krydda. Häll över och in i ugnen. Klart på en halvtimme det med, varav typ 20min i ugnen:)



Tacos varje fredag…det blir ofta köttfärs över som jag fryser och sen har jag färdigkryddad färs att göra sås på till pasta, bara på med passerade tomater och grädde/mjölk och koka ihop samtidigt som pastan kokar, tar ingen tid alls.


Kokar upp hälften av vattnet till pastan i vattenkokaren då går det dubbelt så fort:)


Alla rester av kött/korv/kyckling osv skär jag i småbitar och fryser i en burk som jag bara fyller på allt eftersom tills det är en lagom stor pytt i panna där:)



Mina barn gillar inte grönsaker, men det som inte syns finns inte;) så om man river i morötter i köttfärssåsen eller pannkakssmeten så går det i alldeles utmärkt;)





*Jag undrar vart ni köpt den där lilla "fotöljen" som Jordan satt i på ett kort i vardagsrummet när han var lite mindre?


-  De vita är Ikeas. Den lilla rosa runda däremot är köpt på en leksaksaffär här i Uppsala, den heter Lilla rummet. Trixie fick den när hon fyllde ett år (06)

  





*Kan du inte beskriva dina barn? :)

- Jodå, det kommer!  :) Tar lite tid att skriva!






*  Vilket bad var det ni badade på i familjen annorlunda? Var det Fyrishovsbadet ? Var där igår :)


- Mirkas familj var på Fyrishov, vi var på Gottunda badet:)







*För mig känns det som en omöjlighet att kunna så många barns personnummer utantill, kan ni det? :)


-  Eh, nästan;)

Janelles och Patricias är inga problem,, inte Robbans heller, men speciellt Novalie och Corrindas fyra sista är svåra, de liknar varandra. Inte ens Perra som är siffersnille kan hålla reda på dem, de används ju så sällan! ;)


*viskar* Jag har en anteckning i mobilen med allas personnummer;)





*Jag har en fråga som jag funderar på när det börjar krypa uppåt med barnskaran, jag har en släkting med åtta barn och jag uppfattar dem som helt konflikt fria. Mamman i det hushållet är helt otrolig. Hon är aldrig arg, hennes man jobbar borta och barnen lyckas jätte bra med både sportaktiviteter och studier, min fråga lyder som sådan att är det så att hela familjen får ett ansvar att hjälpa till och uppfostra varandra? Jag tycker att det borde finna någon motpol som väger upp all den lycka som det ser ut att finnas ;) ///Tack Johan


   Jag vet inte riktigt hur du menar? Vi är inte konfliktfria, inte alls, det pågår ständigt konflikter av olika slagJ Jag är tvärförbannad mellan varven…

Jag tror att med många syskon så stöts och blöts man med varandra, det finns alltid nån som rättar en eller säger till. Barnen ansvarar inte för varandras uppfostran, men att de äldre är förebilder och tillrättavisar de mindre är ju oundvikligt. Samma med det positiva, det finns många att få beröm av, eller tröst. Eller att bara sitta i knät och se på tv tillsammans med:)






Pust....det var det!!!  Kul att svara på frågor, man får tänka till lite:)



Såhär glad är Lovelia när hon får bada i vår pool:)

  


Nu ska jag gå och stoppa om Robban som inte kan sova för han såg nåt läskigt på TV.....;)

Natti natti:) 

Av Carola - 18 april 2010 23:00

Hej hopp:)

Jag håller på att svara på era frågor, men det tar lite tid, det kommer i ett inlägg snart:)


Tills dess får ni hålla till goda med dagens rapport:)


Fredagen var slödagen, I like.

Vi som inte skulle iväg på morgonen sov länge, till slut när klockan var runt halv nio så klev Trixie och Lovelia upp och satte sig och tittade på TV medan jag och Jordan slumrade vidare en stund, så skönt!


Jag håller på att städa bort vintern, så det var en hel del tvätt av vinterkläder...det är rätt kul för när man tvättat och tumlat det så är det bara att plöja ner det i en kartong och vips är man av med det:)

I hallen börjar det bli vårkläder och skor istf, vinter dito...och så en och annan unge:

  

Jordan och Lovelia


Ute är stora snöhögen nu ett minne blott!!!

Det blev så rymligt helt plötsligt när den försvann;)

Inte en enda liten smula snö finns det kvar på terassen, fint.


Skjutsade Robban till tennis och under tiden gick jag in på stan för att uträtta ärenden, Janelle ska ha nån spexfotografering i skolan, och då ska hon vara Alladdin, så hon ville att jag skulle sy en lila väst. Jag är värdelös på att sy, men knåpade ju ihop en Marge Simson utstyrsel åt henne när hennes gäng skulle ha maskerad:

   Ni vet, Marge, mamman i Simpson?? Visst är det ju alldeles slående likt;)? Observera bebisen Maggie...;)

 Klänningen är en aningens figuranpassat fodral med en söm mitt bak och en kanal upptill, mer avancerat än så blir det liksom inte när jag ska sy;) men den fyllde sin funktion, hon vann ett pris i skolan för bäst utklädda:D

Hur som helst, jag var på väg till tygaffären när jag gick förbi Myrorna, och funderade en stund,men så slank jag in, och HITTADE en lila väst!!

Hur bra som helst ju!

Hittade ett par vita byxor som gick strax nedanför knät med dragsko längst ner som funkar som hans harembyxor, och en vit blus som hon kan ha under västen, och en vit T-shirt till mig, för jag skulle ha det på gymnastikuppvisningen på söndagen. Efter mkt letande i mina garderober så insåg jag fakta - jag äger ingen vit t-shirt!!??  Summan blev 189 kr, så jag var nöjd:)


Jordan sov hela tiden, gömde sig bakom sin liiite för stora mössa:

  

Maken åkte och spelade poker på kvällen och jag och småtjejerna kollade på dels Talang och dels Så ska det låta.


..................................................
............


Lördag, upp och iväg med Trixie på gympan kl 9.00

Sista övningstillfället innan uppvisningen!!  De är ju så små, gruppen är 3-4 år, så bara att hålla varandra i handen och gå i en ring är svårt:)

Maken mötte upp där kl 10.00 när Novalies gympa börjar så jag kunde amma Jordan en sväng innan jag susade vidare på cirkelfysen, och han fick ta med sig barnen hem.


Det var asur jobbigt. Det var det fjärde tuffa cirkelfys passet denna vecka och kaaanske att man var lite trött redan innan man började;) men kul som vanligt!


Hem och äta lite innan det var dags att skjutsa Novalie på kalas på Nickis lekland, maken körde dit för då hade Jordan precis vaknat så jag fick amma igen.

Sen hämtade jag och passade på att köpa kläder till gympauppvisningen.


Det är märkligt, varje år är det den här uppvisningen, varje år så ska de ha kläder i nån speciell färg,och ingen ska tro att( fast vi har miljoners kläder) vi någonsin har RÄTT färg på nåt!?

I år skulle Novalie ha gröna kläder, och hon äger inga gröna kläder....hittade inget i nån av ungarnas lådor;)

Trixie skulle vara smurf, med vita byxor (hade vi inte) blå tröja (jaaa!!) och vit mössa(ja det hade vi åxå)


Jag shoppade ett par gröna jeanstights och en långärmad grön t-shirt och ett par vita leggins, och så råååkade det slinka med lite bodysar till Jordan...han har ju inga kortärmade;)


Hämtade Novalie, och åkte hem till färdig middag, nice:)

Skickade iväg mannen på pokerspel ikväll med:)


..................................................
...............


Idag då, söndag,så babysimmade vi först.

Jordan dyker mellan oss nu, och han har verkligen fattat hur man gör, när man säger åt honom att vi ska dyka så håller han andan så fint:)

Lovelia älskar ju som vanligt att bada:)


Hem, och då röjde vi i trädgården, sopade terassen, ställde undan pulkorna, tog fram rutschkanan, rensade lite i rabatterna, gnällde på granntantens träd, och bestämde oss för att vi nog ska ta ner vår gigantiska gran.

Äntligen har jag fått mannen med mig!!



Så kom tjejerna hem, precis den tid vi sagt efter att ha varit och lekt med en granntjej, som har vattkoppor:)  Novalie och Trixie har haft det,men inte Lovelia och Jordan, så kompisen får inte komma in här just nu, men de kan gå dit om de vill.

Jag tror inte på att aktivt försöka smitta barnen med nåt, det funkar aldrig:)


De fick lite att äta innan vi klädde om på dem och åkte iväg på Uppsalaflickornas våruppvisning:)


Trixie fick kalla fötter direkt och vägrade att ens fundera på att gå in, så henne gick vi tillbaka med upp på läktaren där mannen satt med Loppan och Jordan.

Synd, hon var så söt som smurf!


Jag är ju hjälpledare i den gruppen så jag stannade kvar, herregud hade ju köpt vit T-shirt ju ( á hela 25 kr..*s*)  och det gick så bra så. Vår grupp, tillsammans med övriga 3-4 årsgrupper i Uppsala gick in och dansade en liten smurfdans under publikens jubel  .


Novalies grupp gympade till Dr Snuggles:)


Efter att det var färdigt gick vi och satte oss på läktaren och kikade på resten innan vi åkte till Max och åt hamburgare.

Sen hem och lite Tv innan det var hopp i säng dags, och i morgon är det en ny vecka igen!!


Patricia är piggare, pc`t har verkat, och hon ska till skolan i morgon, nu är hon så less på att vara hemma, stackarn:)

Janelle hade en släng av migrän idag, hon fick rycka in som ledare på uppvisningen för en av de ordnarie var sjuk, men det gick bra trots huvudvärk, det var inte värsta sorten.


Corrinda har spelat basket hela helgen och sovit hos en basketkompis så henne har vi inte sett röken av!  Konstigt att inte ha henne hemma.


Robban hade kompisar här igår, men idag ville han vara ensam, så han har mest spelat tvspel...:)


Nu är det sovdags , natti natti:)



Av Carola - 15 april 2010 23:07

Jag har fått lite olika frågor här, som jag inte svarat på.....  , inte enbart för att jag är lat utan för att jag av nån anledning inte kunnat svara i kommentarsfältet? Ibland funkar det, ibland inte...mycket märkligt.

Jag har då tänkt att jag tar de senare...och så givetvis glömt av det...:)


Men nu tänkte jag att om det är nåt ni undrar, som ni kanske frågat men inte fått svar på, kan ni inte fråga om:)?

Jag tycker det är jättekul med alla era kommentarer, och vill gärna försöka svara, gillar inte alls när det krånglar till sig..


Så, är det nåt ni undrar??

Hoppas det:)

Av Carola - 15 april 2010 11:12

Min största tjej, Janelle, kunde igår logga in på gymnasievalet.se och kolla om hon kom in på den utbildning hon valt....och det hade hon:)

Än så länge är det ju bara preliminära antagningar, men om inget stort händer så blir det väl så  , vi skålar inte i champagne, men kanske i pommac, för Janelle!

  

Min äldsta unge!

Det är iofs helt obegripligt att hon är så stor att hon ska börja gymnasiet...?

  


Jaja, hon ska gå Samhällsvetenskaplig,inriktning samhälle:) På Katedralskolan i Uppsala, den har faktiskt jag åxå gått på för några (hrm) år sen:)

Skolan är gammal, stooor och pampig, precis i hennes stil, hon älskar ju Harry Potter och Sagan om ringen och sånt:)


Nu ska jag gå och sätta i Lovelia och Jordan i bilen så ska vi hämta Trixie på kyrkis!

Bye:)

Av Carola - 14 april 2010 23:17

Vi hade ju bestämt oss för att en läkare skulle få titta på Patricia, men eftersom de är så otroligt lusiga på vår VC (fattar inte hur folk gör när  de får en akuttid, vi har aldrig lyckats??)  så bestämde vi oss för att ringa den trevliga läkaren där vi tog svininfluensavaccinet.

De hade telefontid mellan 8.30 och 11.00 så maken ringde 08.31:)

På andra signalen svarade läkaren själv, och en och en halv minut senare hade vi en tid samma eftermiddag  .


Nu är det slut på VC, vi kommer att ringa denna fantastiska läkare i första hand!!


Maken tog med Patricia och åkte iväg, de fick komma in före utsatt tid och efter en undersökning så var diagnosen Öron infektion.

Inte inflammation utan infektion.

Hela örontrumpeten full i massa klet som behövde penicillin för att ge sig, så Kåvepenin, detta tämligen hemska pc skrevs ut, och sen sa han att hennes lomhördhet och yrsel kunde sitta i upp till 4-6 veckor....


Det här blir Patricias tredje omgång med penicillin någonsin.

Tillsammans har åtta barn fått fem pc-kurer.....

Robban hade öroninflammation när han var ett år som aldrig ville ge sig, han hade inte ont, men det rann var ur öronen hur länge som helst, då fick han iofs tre olika sorter efter varandra...men för samma sak.

Corrinda tog hål i öronen när hon var fem år och det ena blev infekterat så det var tvunget med pc, hon hade precis brutit benet åxå så det var inte så kul då...

Patricia hade öroninflammation som liten och sen fick hon en "sekundärinfekterad mollusk" när hon var fem, sex år:)


Det är de tre som fått penicillin:)

Man kan inte säga att vi bidrar till att bakterierna blir resistenta mot antibiotika i alla fall!!  


Jag tycker att det är bäst om kroppen får försöka ta hand om sina infektioner själv, och för det mesta går det utmärkt:)

Givetvis är jag ingen rabiat motståndare till pc, men jag blir galen på folk som sitter och ska ha antibiotika för ALLT.


Vitlök på onda öron(omslag UTANPÅ örat ) bi salva på sår och alvedon , nässpray och varma drycker räcker låångt:)

Sen har vi väl hyfsat friska ungar åxå såklart:)


Nog om detta:)



Den här skylten såg jag häromdagen:

  

Jag såg den i ögonvrån och undrade vad i hela friden varnade den för?? Vad var det?? 

Idag såg jag den lite bättre:)

(plus att de skrev om den i tidningen*s*)

Tydligen är det en grodövergång just här:)

De kläcks på ena sidan vägen och ska sen korsa den för att komma till ån, frågar ni mig borde de kanske tänka efter före lite grann. Tycker deras föräldrar är lite väl omedvetna om barn- i -trafiken problematiken faktiskt  .


Skylten är rolig, men jag vet inte jag, är det verkligen meningen att jag ska bromsa och väja för grodor??  Jag lärde mig på trafikskolan att man inte får väja för smådjur, minst ett rådjur skulle det vara innan man fick börja bromsa, för att inte riskera en allvarlig olycka...


Fast å andra sidan så har jag alltid försökt undvika att köra på grodor, det låter ju så jäkla äckligt....;)


Skylten sitter på väg till Friskis, där jag var idag med siktet inställt på core bosu, men tji fick vi(syrran och jag) för det var ändrat. Ledaren var sjuk så istället blev det cirkel fys:)

Nu gjorde det inte ett endaste dugg, tvärtom! men nog blev vi lite fundersamma:)

Man hinner ju fundera på om man bokat fel, eller är där på fel tid eller så.


Cirkelfys är ju så jäkla roligt!  Svettigt som tusan, men det känns ju verkligen att man gjort nåt åxå.

Vi har ett pass inbokat imorgon kväll med, nu blir det ju två tuffa pass dagarna efter varandra, men det får bli så, sjukdom råder man ju inte över:)

Få se om man orkar bara;)


Nu är det natti natti:)


Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards