Alla inlägg under april 2010

Av Carola - 12 april 2010 23:03

Jajamen, nu är det vår!!

  

Maken funderade igår på om det kanske var dags att sätta upp studsmattorna?

Sagt och gjort, nu är de två stora runda uppe, den mindre rektangulära ska bäras ut ur poolrummet, men stod så illa till så det får vänta.


Ungarna blev överlyckliga:

  

Nästan all snö är borta ute på tomten, det är bara de ( fd.)största högarna kvar, och de minskar för varje dag:)

Nice!


Förutom att montera studsmattor igår så var vi och babysimmade:)

Jordan var inte på sitt soligaste humör och det var inte så kul att bada, men han var nöjd med att få flyta omkring och mysa:)

Loppan däremot härjade runt mest hela tiden:)


Jag var på ett pass Core Bosu på Friskis på em/kväll. Då ska man använda sig av en halv boll:) Antingen har man den platta sidan ner, vilket jag föredrar;) eller den runda, och då blir det vingligt  . Jag är inte begåvad med speciellt mkt balans....har väl bra precis så det räcker till att stå och gå typ:)

Svårare än det såg ut, kan man lugnt säga!  Inte nog med att min balans är kass, jag upptäckte att alla andra hade några muskler som hos mig var helt obefintliga...hm...måste se om jag kan hitta dem så vi bokade genast ett till pass på onsdag:)


Idag var det cirkelträning på schemat, och det känns fint i benen nu:)

(och armarna, magen, axlarna.....  )


Annars så har dagen bjudit på SOL  !!!

Jag flyttade ut både mig och Jordan, han satt på en filt och jag i en solstol:)

Trixie och Lovelia hoppade såklart studsmatta:)

De gick in för att hämta sina Barbiedockor och en stund för att äta lunch, men annars var de ute hela dagen.


   Såhär kan man åxå sitta på stolen...:)  Trixie är galen...


Jag har pumpat cyklar, ändrat höjden på sadlar och hittat Trixies cykel under snön:)

Dammsuga och röja köket hann  jag åxå, men sen satte jag näsan i solen och njöt. Det andra finns kvar, man kan städa en regning dag ist.


Patricia är sjuk, fortfarande:(

Hon har varit jätteförkyld länge nu, och i helgen var det riktigt illa med rejält ont i öronen under natten. Nu hör hon dåligt, och ligger mest och sover för det är så jobbigt att vara uppe , så imorgon ska vi försöka få en läkartid. Gissar att vi får en tid om två veckor eller nåt, med den otroligt snigelaktiga farten de har på vårdcentralen:(  Men jag har en backup plan, att ringa en privatläkare:D

Få se hur det går.

Det är väl ett virus, verkar ju vara kraftiga sådana i omlopp nu, men man vet ju aldrig.

Hon har prao denna veckan, så hon missar inget i skolan, det är ju bra det iaf.

Men det är synd om henne, min stora prinsessa  .



Nu ska jag borsta  tänderna, dumpa Jordan i sin säng och krypa ner i min och hoppas på att få sova, men först ska jag gå ner och kolla min sjukling.


Kolla vilken sötnos jag hittade på tv4s hemsida förresten:

  

Jordan som liten bebis!! åhhh så liten han var! Jag tycker ju fortfarande att han är en liten plutt, men så ser man en sån här bild och inser att tiden går:)


Natti natti nu!

Förresten, tack för alla möss tips, jag har kollat alla sidor nu:)

Av Carola - 9 april 2010 23:03

Idag vaknade vi till en gråmulen, regntung dag.....värdo:(

Men, vi hade ju bestämt oss för att åka till Augustendals 4H gård i Solna, så det var ju bara att slänga ner galonbyxorna i packningen och upprepa mantrat: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

(For the record vill jag bara meddela att jag inte köper det för en sekund, det suuuger att vara ute i dåligt väder vilka kläder man än har, så det så::)

Det tycker jag, min man och våra åtta barn i alla fall  )


Fast det var inte kanondåligt väder, regnet hängde mest i luften och det var dimmigt.

Syltkrukan levererar till den här 4H gården, så det var därför vi skulle dit, vi har ju faktiskt två sådana i Uppsala med, men det är kul att se sig om:)


Det började ju bra, vi hittade inte;)

Vi var tvungna att åka dubbla bilar för Perra skulle vidare och leverera på fler ställen sen.

Jag kör ju mest bara bil hemma i Uppsala, och gillar inte alls att åka på nya okända vägar, SPECIELLT inte när jag måste följa efter nån. Det är ju lite besvärligt att försöka köra och hålla koll på bilen framför, som kanske helt plötsligt kör över i korsningen och lagom till jag kommer så slår det om till rött...fan, jag som inte vet vart vi ska;)

Nu blev det ju extra mkt snurra, vända, leta, åka tillbaka.;)

 Eniros vägbeskrivningar är under all kritik nämligen.

Till slut fick han ringa upp dem på gården och så kom vi fram, en 40minuter efter att vi tänkt oss....men bättre sent än aldrig:)


Det var ett väldigt trevlig ställe!


 

 

 

 

Klicka på bilden så kommer du till deras hemsida!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man kunde:

  

Och:

  

Och så var det både fika, korvgrillning och ponnyridning:

  

                            Lovelia Trixie Novalie Robert och Corrinda

 

Givetvis var det en massa djur åxå, hästar, getter, får, höns, en tupp, kaniner...hm..var det inte nåt mer?? Minns inte..:)

Gården ligger precis vid vattnet, med stora fina ytor att leka på, så jag kan bara ana vad underbart det måste vara en dag då solen skiner!!

 

 

Nu är det så att den här donnan:

  

 

 har bloggat om vår dag, så klicka här så kan ni läsa vad hon skriver, och se fina små söta lammungar!!!

 

Trots vädret så hade vi en jättemysig dag, alla barn utom Patricia följde med, så det var härligt att få ha nästan alla med oss, och alla hade roligt.

 

På väg hem så slapp jag köra efter stora gula bussen som inte får gå fortare än 90km/h så då gick det lite snabbare:) Jo just det ja, jag körde raka spåret hem istf att snirkla runt halva Solna;)

 

Lagom till vi kom hem så var det dags att åka på tennis med Robban, så vi hämtade bara upp hans racket och skor och så åkte vi igen.

 

Jordan hade ingen vårjacka, jag vet inte vad Robban hade när han var bebis, jag hittar bara rosa små jackor, och det vill jag inte ha, så jag promenerade in på stan och hittade en cool skinnpaj:

   Nu sitter han ju som en liten Buddah, eller han den där Jabba the hut i Starwars;) men bortsett från det OCH att han har en tjock kofta under så var den ju fin:=)  JAg skulle gärna ha en storlek större för tjockmagen får inte plats, speciellt med tröja då....men då blir nog ärmarna alldeles för långa?? 

Nu behöver han bara en cool mösa till, men vart hittar jag det då??

Nån som har nåt förslag?

 

H&M, där jackan är köpt, hade inga alls, KappAHl och Lindex hade randiga och det vill jag inte ha, hellre en enfärgad.  Tunn ska den vara, som han kan ha nu och fram till det blir varmt:)

Jag hann inte med fler affärer idag, men kanske Åhlens??

Tips???

 

Han fick ju nya bodies häromdagen, i stlk 86....

   Vek upp ärmarna ett varv men annars är den ju lagom....

Jaja..

 

Nu är det dags att sova, jag ska cirkelträna imorgon fm, sen kommer förhoppningsvis en kompis på besök, ska bli kul!!

 

Glöm nu inte att läsa inne hos Janelle om resten av vår dag på 4H  !!

 

Natti natti:)

Av Carola - 8 april 2010 14:53

Ja, det är jag som är med i Familjen Annorlunda:)

 

Såg i kommentarerna att några undrade och jopp, men så är det ju:)

                                                

 

 

  Det är redan torsdag! och vad har vi gjort då?? Hm....nja....inte så mkt.

 

Jordan har ju varit halvrisig med jäkligt svårt att sova på nätterna, vilket ju får som följd att jag är såååå trött på dagarna, lägg på lite snuva, lite träningsvärk och ja just det ja, toppa det hela med en mjölkstockning light;) så blir det en finfin status på mig:)

 

Ungarna är nöjda och glada ändå, så det är ju tur.

 

Corrinda har varit med Perra ut och jobbat i två dagar, hon har tappat upp saft på flaskor och prismärkt och etiketterat, duktiga tjejen:) Hon är den av ungarna som tycker det är roligast att vara med och jobba, och hon är tydligen hur duktig som helst, de har ju café där med så hon hjälper till med det, plockar av bord och serverar, och hela tiden med att stort leende:)

 

 

 

Jordan har fått nya tofflor

 

 

  

 

Janelle tyckte det såg för fånigt och fjolligt ut med rosa mockasiner med Marie, ni vet katt tjejen från Aristocats, på:)

 

Så vi köpte nya på Coop:)

 

Dålig bild, men de är ljusblåa.

 

 

 

 

Patricia är deppig för hennes mobil är kaputt:( Vi har garanti på den, men det är ju lika med kattskit för det ska ju mkt till innan man får nån hjälp av den. Nu blev domen - skrota mobilen eller laga den för 1700kr....dvs samma som det kostar att köpa en ny likadan. Som om man lagar då?

 

Dessutom skulle de idioterna ha 500 spänn för att skicka tillbaka mobilen till oss? Jo men tjena. Nej jag har handlat min sista pinal på ELGIGANTEN, de suger på kundbemötande:(

 

Dessvärre är Corrindas mobil åxå knas, men om inte garantin står för det då blir jag tokig, den köpte hon för egna ihopsparade pengar i september, och har knappt använt den. Patricia har ju ändå smsat typ 4000 sms i månaden i nästan ett år.....Jaja.

 

 

 

Robban har varit med kompisar och lekt, de har varit ute och det syns ju på kläderna....;)Och i hallen....jisses vad den ser ut, trots att vi dammsuger minst en, gärna fler gånger om dagen!

 

Härligt att det äntligen börjar torka upp ute annars, vår snöhög är kvar(, eller vi har ju flera runt huset, ,men den som är mest i vägen,) men den krymper för varje dag!

 

Idag rensade jag lite i rabatterna, drog bort massa gammalt skrutt och minsann, det kikar upp små skott både här och var:)

 

Snödropparna har nästan blommat över, nån krokus har slagit ut och så nån annan som jag inte vet vad den heter, men det blommar!! Nu längtar jag tills det blir varmt!!

 

Och ve den jäkel som klagar på värmen i sommar!!!!;)

 

 

 

 

   Lovelia fick åka akut i badet igår, det behövdes en storsanering efter att hon kladdat runt med blöjan full av bajs....jag tror jag bespar er detaljerna;)

 

 

 

 

Robban&Corrinda är på bio nu, de ser Alvin och gänget 2. Novalie är lite avis, men hon gick ju faktiskt i söndags, och det får ju räcka, det är ju inte gratis direkt..

 

Perra körde dem dit,men de får gå själva för han vill inte se filmen utan passar på att uträtta ärenden under tiden.

 

 

 

Jag var på yoga igår!

 

Jaaa, jag vet inte jag, sådär himla fantastiskt var det ju kanske inte? Lite sträck, lite töj, lite böj, lite plingplongmusik. Men nog var det ganska behagligt att ligga på mattan på golvet, med instruktörens sövande röst som enda ljud förutom musiken, och så bara koppla av. Mörkt var det åxå, och passet började 19.30, och så hade jag ju inte sovit så bra de sista nätterna och........Nej jag somnade inte, men nästan;)

 

Ikväll är det cirkelträning!!! Skitkul:)

 

 

 

 

  Lovelia har klätt sig fin:)  

 

Hon klär alltid på sig själv, efter att man fått byta blöja och tvättat av lite, men välja kläder ska hon absolut göra själv!

 

Jag gillar den här outfiten, lite som när man var liten, med klänningar så korta att de inte gick ner över rumpan och så knästrumpor:)

 

Undras om hon åxå längtar efter värmen??  ;)

 

 

 

 

Imorgon är vi bjudna till en 4H gård i Solna (tror jag?) och de har fått lamm precis!

 

Det finns inget näpnare än nyfödda lamm:)

 

Till och med tonårstjejerna funderar på att följa med, bara för att få kika på de små lurvbollarna, och innan de masar sig upp före eftermiddagsfikat då ska det mkt till:)

 

 

 

Vi får väl se hur det blir med det, nu ska jag hämta Jordan som faktiskt sovit ute i vagnen länge nu, härligt!!

 

Bye bye:)




















































PS Nåt konstigt blev det med inlägget när jag grejade på och postade det massor av gånger...men det får vara så....orka ändra:)  Bye :)

Av Carola - 8 april 2010 14:50

Vad händer med inläggen?? De bara försvinner.....:(

Nu har jag postat samma inlägg typ hundra gånger och det bara är borta, eller så kommer några ord med bara??  Suuuur!

Nåja, det kommer väl sen kanske....

Av Carola - 5 april 2010 23:41

Påsken är slut, alldeles snart är det vanliga dagar igen. Men det är påskLOV!!

Härligt:)

 Vi har haft det bara bra i påsk, vi startade med påskfest i kyrkan på onsdagen:

   Vi är ju inte speciellt troende, men vår kyrka har så makalöst bra barnaktiviteter så vi är här mest hela tiden:)

Påskfest innebär påskpyssel och påskfika, trevligt sällskap, lite påsksånger och massa kul.


På skärtorsdagen åkte vi till Blåkulla:

   De sötaste små påskkärringar som finns!!

Långfredagen så var vi på barnkalas på Ikea, Trixie stackarn var sjuk så hon fick stanna hemma, men hon kokade och målade ägg tillsammans med sin pappa så det gick bra ändå, hon var inte alls pigg så hon blev inte så ledsen som jag trodde.

Ikea äger ju på barnkalas!!

Peter från Amigo var kalasvärd, och tillsammans med Ikea personal höll han igång, det dansades på borden och sprangs hit och dit, det blev fika, prinsessbakelse för barnen och mazarin för de vuxna..mums, och så avslutades det hela med gosedjursregn:)

Personalen stod en trappa upp och öste ner smådjur över barnen som stod nedanför, så nu har vi......miljoner smådjur...:/

   Här är en del av dem.:)


Vi drog såklart en repa inne på varuhuset åxå, och en korv fick avsluta det hela.


Hemma på eftermiddagen så hade vi faktiskt lite sol och lä så vi satt ute en stund, Jordan trivdes finfint:

   Det ser ju lite galet ut med snö och oklädd bebis, men det var varmt:)


Påskafton är det alltid middag hos mina föräldrar, så också iår, Jordans outfit:

   Han börjar växa ur alla byxor!!! Måste köpa nya, har letat men hittar inga efter Robban....det är väldigt märkligt.

De här passar ett tag till i alla fall:)


Vi åt god mat hos mamma och pappa, ungarna gick till en lekplats i närheten, och så fick de påskägg:)


Eftersom de får godis på skärtorsdagen när de går påskkärringar, och hos mamma och pappa på påskafton så har vi lagt vårt utdelande av ägg till på söndagen,. så det blir riktigt mkt socker många dagar i sträck;)

I år så lämnade påskharen ett påskägg till mig, och i det fanns det  en ledtråd till nästa ägg osv....På första ledtråden stod det Stor och gul....


 

 Alla var med, utom Patricia som absolut inte ville vara med....

Brevlådan hade en ledtråd..

   

 Jag har sagt hela vintern att jag skulle gömma äggen under vår stora snöhög så de skulle skotta bort all snö...så givetvis var  jag tvungen att gräva ner ett ledtrådsägg i stoooora snöhögen:)

  

De funderade och letade och hackade med spadarna:)

Jag pekade liiiite så de kom på rätt ställe:

  

Och så efter några fler ledtrådar hittade de sina ägg, i garaget i en gammal tv-bänk

  

Lyckliga barn:)


Det var även på söndagen ett strålande väder, Lovelia älskar att vara ute och tycker det är så kul nu! Hon gillar att klättra på stora snöhögen, och får med sina systrar på bergsbestigning:

  

Vi har tagit ner en del av julbelysningen nu, den som sitter på pooltaket, girlangerna är visst kvar...


Jordan är sjuk:(

Han är så förkyld och bara hostar och hackar. Natten till idag var det eländigt, jag var uppe med honom flera gånger för att snorsuga, (ja det låter äckligt, men är nödvändigt ibland, *s*) ge nässpray och faktiskt panodil, för han hade feber, som jag inte brukar ge medicin mot om den inte är vääldigt hög och de mår väldigt dåligt av den, men han kunde inte komma till ro. Tror att han hade ont när han hostade åxå så det kändes smart att ge.

Min övertygelse är annars att feber är kroppens försvar, den förhöjda temperaturen gör så att virus och baciller dör, och tar man bort den så finns inget försvar kvar. Feber är bra. Men jobbigt ibland. Så länge de inte har ont eller är väldigt påverkade av feber så får de inget nedsättande.


Jag hade tänkt ta med honom på stan idag tillsammans med Trixie och Novalie för att gå på bio, men han var inte alls pigg så han fick stanna hemma istället.

Dessutom så visste jag ju nu att han var tvungen att ha en biobiljett...sist vi var på bio så plankade jag tydligen in honom;)

En kompis hade med sin bebis på barnfilm, och var tvungen att betala för honom, det är ju fan i mig sjukt!

Om jag tar med honom in gratis och han börjar skrika så går jag ju ut, men om jag betalat 70spänn för honom så skulle jag absolut stanna även om han illvrålade, bara på pin kiv.

Skärpning Filmstaden!!!


I alla fall så lämnade jag lilla snörvel hemma och så hämtade vi upp J och V, och åkte på Winx Club.

  

Varsin Draktämjar meny:)

   Trixie lät sig väl smaka av både popcorn och läsk:)

Hon har nog aldrig varit på bio??

*funderar*

Kanske att hon var med alla syskonen när hon var 2 år och Lovelia var nyfödd....? Ja det kan hon ha varit, men det var så länge sen att hon inte minns det:)

Hon satt som ett ljus hela filmen, som var 1 timme 32 minuter  lång, och som mkt väl cementerade de gamla goda könsrollerna;)

Att styra rymdskepp är "killgrejor" och killarna beskyddade tjejerna, och tjejerna pratade om mode, skor och frísyrer:)  Jaja, tur att jag inte är ultrafeminist:)

Filmen var väl sådär, som en långt avsniott av Winx helt enkelt, men tjejerna är ju nöjda och glada som de fans de är:)


Efter filmen var det direkt hem och amma den sjuka prinsen, äta lite för att sen hoppa i träningskläderna för att åka på cirkelträning.

Svettigt, jobbigt, kul!!


När jag kom hem så sov Jordan så jag duschade och när jag kom upp från källaren var farmor här med lite påskgodis till barnen och hon stannade en stund och snackade.


Nu är jag såååå trött, och mest troligt får man väl inte sova en hel natt i natt heller...som om jag sovit en hel natt sen Jordan föddes...hoho:)  men det är ju extra knöligt när han är sjuk.


Nu är det helt enkelt dags att släcka ner både dator och TV:)

Natti natti!!

Av Carola - 5 april 2010 21:49

Jag ska snart författa ihop ett inlägg om vår påsk, men först måste jag ju bara skriva om detta:)

 Återigen hittade jag det hos Beckahbitch.


Solresor söker nya rese reportrar, och som det skulle ju jag passa alldeles extremt superbra , eller hur;)

Åtminstone skulle jag kunna återge ett resmål ur åtta olika barnperspektiv, samt oss vuxna då, och det är ju inte fy skam:)


Drömma är både gratis och fritt, så det gör jag!!

Här kan ni läsa mer och anmäla er själva  !!!

Tävlingen är öppen till den 18 april, så ta nu chansen, allt som behövs är en laptop en digitalkamera och en blogg där man sen skriver resedagbok med bilddokumentation, ganska enkelt ju:)


Så, nu ska jag hämta bär och kesella och ta ut linserna, kolla lite på Face Off och sen ska jag blogga mera:)

Just wait a moment:)

Av Carola - 1 april 2010 22:58

Kolla här så kan ni läsa att Syltkrukan fått pris för framgångsrikt företagande:)


Min snoriga prins är lite mindre snorig idag, igår kväll var det verkligen så det bara rann ur näsan hela tiden....inte så lätt att varken amma eller snutta på den älskade nappen då inte...:(


Trixie verkar inte helt piggelin hon heller, hon gnäller och gnölar och har sig, och så somnade hon i fåtöljen till slut tidigare ikväll.

Och precis när jag skrev om henne så kom hon upp med hundra graders feber:(

Snorig hostig huvudvärk och feber....Jag gav henne en alvedon så får vi se hur det blir. Hon ligger här på en madrass i vardagsrummet och kollar på Stormchasers eller vad det är på Discovery nu:=)


Jag som har anmält ungarna till barnkalas på Ikea i morgon!

Tur att maken är ledig så han kan vara hemma med sjukling(ar?)  Trixie lär väl inte jubla över att inte få följa med, men jag får väl muta med chokladbollar:)

Innan det är färdigt kanske vi inte kan gå alls...


Vi fick ju ett nytt STOORT Ikea här i Uppsala för ett år sen, och nu är det ettårskalas:)

Tårta, lek och bus utlovas, kan ju inte bli annat an bra. Vi som hänger där så ofta kunde ju inte låta bli:)


Novalie ville vara hemma idag så det fick hon, och hon och Lovelia myste runt här i sina pyamasar framåt lunch när jag hämtade Trixie på kyrkis.

Janelle är hemma hon med, mådde illa i går och då kändes det smart att ha henne hemma idag med, för allas skull, även om det bara var illamående till och från.

Hon har suttit och skrivit på sin uppsats de skulle göra, hon gillar att skriva så det blir många sidor, precis som jag när jag gick i skolan:)


När jag hämtade Trixie så passade jag på att handla samtidigt. Det är ju tydligen PÅSK nu!!  Hade jag missat. Eller ja, åtminstone skjutit framför mig:)

Nu har vi iaf påskliljor och tulpaner på bordet och Janelle gick ut och klippte lite grenar i nån buske vi har och satte fjädrar i det, och nån höna hittade fram ur påsklådan, men annars blir det inte mer än så. Det är ju skittrist att plocka fram massor för att sen ta bort det om några dagar.


Jag måste köpa lite(eh.. m y c k e t) godis och göra iordning lite påskägg till ungarna förstås, men det hinns väl.

Förra påsken gömde vi äggen ute för första gången, men i år är det för mkt snööö.

Så här såg det ut då:)

 

  Lovelia är barfota!!  Hon gillar verkligen att inte ha skor på fötterna:)

  


De har gått påskkärringar idag, men de bilderna finns i kameran och inte mobilen så de får vi se om jag kan ladda över nån dag.


Jag har städat en del, och sen ställde jag in tre Stinas kyckling i ugnen och bad Janelle slå på ris så det var klart vid 18.00, för vid 17.00 kom mannen hem och jag åkte på cirkelträning.

Det är riktigt roligt!!

Asjobbigt, men kul:)


Hemma efter det så duschade jag och åt innan Jordan vaknade, han hade varit ledsen när jag var borta, men somnat, så då fick han mat och sen var han på ett strålande humör:)


Röja i köket fick jag göra åxå:(  Ris under strumporna är inte så kul...

Men nu är det klart!


Imorgon ska vi koka massa ägg som ungarna får måla sen, det gillar de.


Lovelia hostar massor nu.....hm...ska bli spännande att se status på alla imorgon:)


Nu ska jag snart sova, och vakna med träningsvärk i hela kroppen tror jag.....  


Natti natti och så klart GLAD PÅSK!!!!!


Av Carola - 1 april 2010 00:51

....men Jordan är sååå förkyld med värsta slemhostan så han kan inte sova;(

Trött som tusan är han, men som sagt....sova går inte.


Hur som helst, då surfar man ju runt....;) och kolla vad jag hittade på Lilla Skatts hemsida:

  

Påsktävling!!!


Jag hittade den här tävlingen åxå, och jag älskar skötväskor så den kan jag bara inte låta bli!!

  

Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om en valfri skötväska från Willvin.
Tävla HÄR du också!



Nej nu är jag skittrött jag med....hörs imorgon istället:)

Natti natti:)

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards