Direktlänk till inlägg 31 maj 2010

Knipsat lite....

Av Carola - 31 maj 2010 23:33

Mors dag igår då, jag blev väckt av Janelle som försovit sig:(

Hon är hjälpledare för konfirmander, och det var konfirmation i Danmarks kyrka, och den ligger en bit iväg. Det gick en buss dit, men den missade hon ju eftersom hon soooov. Så hon bad om skjuts, och jag blev inte helt lycklig..


Jordan hade hållit låda hela natten, vid 06 ledsnade jag och gick upp och lade honom i vagnen och sen så ruskade jag tills han somnade, tog kanske tio minuter och sen sov han i två timmar - nice:)

Så när Janelle väckte mig blev jag rätt sur och morrade om att hon kanske skulle skärpa sig med att somna om....elaka mamman..

Givetvis skjutsade jag henne och givetvis hade jag dåligt samvete för att jag varit sur, och givetvis har jag bett om ursäkt!


Nåväl det medförde ju det att jag inte låg och drog mig halva dagen utan kom upp och fick i ordning de minsta ungarna så vi kunde promenera ner till Lions vårmarknad:) Corrinda hängde på hon med, och hon och Novalie cyklade medan Trixie ju har sin springcykel, så de susade på i bra takt framför mig med Lovelia och Jordan i vagnen.


Vi fyndade lite på loppisen, några brickor och uppläggningsfat, silvriga och tjusiga:) och så spetsgardiner, överkast och lite annat jox.

Ungarna ville fiska:

   Så det gjorde vi:)

Observera Lovelias äkta retrobyxor från tidigt 70tal:) Mina:)  Hon har en liten klänning/linne på sig åxå som är mitt det med, fin kvalité. Hon hittade brallorna längst ner i sin låda och blev störtkär i dem:)


Jag brukar köpa blommor med,men i år hade de bara tråkiga så det struntade jag i, får åka till Plantagen ist kanske:)


Vi promenerade/cyklade hem efter att tjejerna ätit korv med bröd, och jag tänkte hänga ut mina fyndade loppisgardiner i spets på vädring istf att tvätta dem, de var så fräscha, men det yrde ju av pollen i luften, som en tjock dimma, så jag väntar nog med det..


Patricia åkte iväg på konfirmationsträning, nästa helg smäller det!!

Hon kom hem och meddelade att jag var tvungen att skaka fram en balklänning till konfirmationen, för det ska hon ha på sig då, det är inga vanliga trista grejer de gör på sina konfirmationer utan det är små skådespel:)

Jaha. Jomen visst, jag har ju ett gäng balklänningar i mina gömmor, för jag har ju varit på sååå många baler i mitt liv, det är ju nästan galet så ofta jag går på bal....eller nej juuuust det ja, jag har ALDRIG varit på bal  


Vi åkte en sväng till mamma på em, och HON skakade fram en balklänning:)

En brudklänning från mitten av 60-talet i ljuvlig rosa färg. Tillsammans med lite underkjolar som fyllde ut den blev Patricia vacker som en dag!

Janelle blev alldeles kär i den hon med, men eftersom den är såååå liten och nätt så kommer hon aldrig att kunna ha den....

   Här visar hon hur deppig hon blev;)

Ah, jag älskar den här typen av klänningar, det är nog de allra allra vackraste som finns! Man borde ha varit ung då de var moderna:) Istf på 80-90 talet när modet var ...ja....typ....fult;)


Har jag visat Janelles balklänning förresten???



Idag har jag rensat ogräs i vårt trädgårdsland som de tidigare ägarna anlagt, ett stooort.

Jag ska plantera jordgubbar i pallkragar där hade jag tänkt, men eftersom det var en djungel så måste man fixa först.

Rätt var det var så ...ihhhhh!  En jävla mördarsnigel....ryyys.

Men fyyy, jag såg EN förra året och höll på att storkna....smsade maken och frågade vad jag skulle göra med den, och fick svaret: Knipsa av den på mitten.


Eh....joooo, men...det är ju äckligt!

Jag lade den i en hink ist, och den fick sällskap av tre polare, och de envisades med att krypa upp hela tiden så till slut tog jag sekatören och skulle knipsa lite..

Jag pratade högt för mig själv hela tiden, som alltid, ungarna tycker jag är pinsam , men vad sjutton, vem ska jag annars prata med när ingen är i närheten? Dessutom svarar jag himla bra;)


Jag är inte speciellt kräsmagad, men att döda är inte riktigt min grej, jag kan tex inte vrida nacken av en fisk...

Men de här vidriga äcklen måste ju bekämpas, så jag måttade med den vassa sekatören och kniiiiiiiiiiipsade, men fan den gick ju inte av! Sega jäkla snigelsnusk! dessutom så vällde det ut massa inälvor och slem och annat jox, så det var inte utan att jag stod där och mådde illa....

En lyckades jag inte ens skada utan den kröp lyckligt upp igen ur snigelmojset, men då hämtade jag vatten och diskmedel och hällde över dem, tänkte att ytspänningen försvinner ju med diskmedel så de inte borde kunna slemma sig upp, och det verkade funka....drunknat verkar den gjort iaf...eller så väntade de på att jag skulle gå därifrån...!  Hu.

Nu har jag fått hem snigelgift  .


Fast när jag läste på förpackningen så var det ryyyys igen: Sprid ut det på kvällen när sniglarna kommer fram ur sina gömställen...

Aldrig, jag skickar ut nån annan. Jag tycker att det får räcka nu med äckelsniglar. 'Blä.


Som avslutning på äckelprat måste man ju visa det vackraste man har,som motvikt liksom, så varsågoda, mina tre minsta tjejer!

  

De älskar att plocka blommor, och de här får inte maken köra över med gräsklipparen, till hans stora förtret:)  Trixie har en liten bukett med "Lagoooo" som Lovelia säger, de har inte fattat skillnaden på tussilago och maskros:)

Men vad gör det, fina är de ju i alla fall! Blomma som blomma tycker jag:)


Nu ska jag sova, för i morgon ska jag fortsätta med mina jordgubbsplaner:)

Natti natti:)



 
 
Petra

Petra

1 juni 2010 06:02

Haha - ojoj - vad jag kände igen retrobyxorna från när jag själv var liten på 70-talet... och hu för modet på 80-talet... hoppas det inte kommer tillbaka ;-D

Visst är det härligt att plantera... det är det jag gör mest här hemma nu tycker jag... OCH VATTNA.... i mängder...

Fick tipset att man skulle samla mördarsniglar och lägga i frysen... MEN ALDRIG ATT JAG SLÄPAR IN DEM I HUSET OCH LÄGGER I MIN FRYS ;-D fy!

Kram

http://www.willvindesign.se/blog

 
Ingen bild

Anna

1 juni 2010 08:57

Hej.
Mina föräldrar har mördarsniglar och lyckas ta kål på dom på ett för dom skonsamt knep.
Häll en öl i en låda, typ big-pack-låda och ställ där dom är, lite undanskymt sådär så inte barnen lyckas bli yra i mössan.
Dom, sniglarna, älskar doft och smak av öl, så dom kryper gärna ner och drunknar.
Mycket skonamt. För dig iaf.
Låt lådan stå ute hela sommaren, byt låda och öl ibland.
Mina föräldrar har kört med datum-utgångna öl från Tyskland, men jag kan inte rekomendera någon sort framför någon annan. Inte heller lätt/mellan/stark-öl. Pröva dig fram.
Alkohol-missbruk när den är som bäst. ;)

 
Ingen bild

Fredrikas mamma

1 juni 2010 09:04

En sån klänning! Åhh, att få gå på bal i en sån. Vilken bra mamma du har som spar såna där go´bitar till eftervärlden.

Sniglar: plocka en glasslåda full - lägg i en hink. Slå kokande vatten över eländet! Gräv ner skiten!!!! Det ÄR superäckligt att klippa dem och det sägs att resterna äter deras kompisar upp och då blir det ju ÄNNUI fler av de små kanaljerna.

 
Ingen bild

susie jensen

1 juni 2010 09:28

Hej carola..
Guud så söta flickor du har, själv har jag ju bara pojkar 5 st(vi får se vad framtiden bär i sitt sköte).
Min farmor som bor i på fyn i Danmark har också jätteproblem med mördarsniglar..plockar 4-5 hinkar VARJE kväll!!Superäckligt..men hon strör vanligt salt över dom i hinken och då upplöses dom..prova det ..har sett det med mina egna ögon..blir bara slime kvar..
Hoppas du får bukt med dom, för dom älskar nämligen jordgubbar ..
kramar susie..

 
Ingen bild

Anna

1 juni 2010 10:19

När snigelmedlet tar slut fungerar det utmärkt att hälla salt över snigeln!

 
Sofia

Sofia

1 juni 2010 10:38

Här saltar vi också på sniglarna, funkar kanon.

http://www.3barnsmamma.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

peking

1 juni 2010 11:11

Skäll inte på janelle haha! Hon är ju den som verka bäst av era kids på TV!

 
Milla

Milla

1 juni 2010 11:48

Hej Carola,

Gud så söt Lovelia var i dina gamla brallor, :). Du får hälsa Patricia att hon är jättevacker i klänningen, så kul med en gammal klänning. Är så imponerad över hur du lyckas spara och återanvända. Visserligen har jag inte som du flera flickor i rad, kan tänka mig att det ofta bara är att flytta kläder och skor från den ena till den andra. Jag har pojke, flicka, pojke, pojke, flicka så det är lite knixigt. Har så lite förvaring också. Även om jag lyckas packa undan och förvara till nästa barn så lyckas jag aldrig få fram rätt låda i rätt tid.
Lycka till med jordgubbsplanteringen
kram Milla

http://www.familjenellison.blogg.se

 
BeckaHBitcH.se - triss i gossar

BeckaHBitcH.se - triss i gossar

1 juni 2010 14:35

Sista bilden är helt underbar :-9

http://beckahbitch.se

 
Ingen bild

Annica

1 juni 2010 16:12

Brukar också ha en massa äckliga mördarsniglar, men peppar peppar har jag inte sett nån än.
Salt funkar super på sniglarna, men det blir slemmigt som tusan. Öl funkar klart bäst för då tar de ju död på sig själva.
Lycka till med snigeljakten!!!

 
Kalla mig vad du vill men jag heter Johanna

Kalla mig vad du vill men jag heter Johanna

1 juni 2010 16:22

Du har inte visat Janelles balklänning vad jag vet.Men jag har ju bara följt din blogg sedan slutet av februari också..

Åh,vilken fin bild med Novalie,Trixir och Lovelia!

http://tufsisblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Carro

1 juni 2010 18:18

Du har inte visat Janelles balklänning. Vill gärna se den. Älskar din blogg, följer den varje dag. :)

 
Ingen bild

lisa

1 juni 2010 21:40

Använd salt för att döda mördarsniglar det är bara att hela på dem och sen dör de av saltet

 
Ingen bild

Anna

1 juni 2010 22:32

Gamlistips: Häll rejält med salt på en snigel och låt den ligga. Då kommer alla polarna och käkar på den och då dör de oxå, eftersom han är saltad....

Betydligt roligare än att klippa dem ;P

 
Viktoria

Viktoria

3 juni 2010 22:45

Jättefin klänning!
Jag gick till studentbalen i min mormors balklänning som hon fick uppsydd i början av 30-talet. Då (och när jag tog studenten) så var det långklänning som gällde och inget annat. Den där klänningen hänger faktiskt i min garderob nu i fall jag blir bjuden på bal igen någon gång.

Vi saltar på sniglarna - eller rättare sagt maken gör det. Jag trampade på en mördarsnigel när jag gick ute barfota en kväll och jag får rysningar bara av att se dem.

http://viktoriam4underbara.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards