Direktlänk till inlägg 16 juni 2010

Förare..

Av Carola - 16 juni 2010 23:13

Hej hopp:)

Först, ni som trodde att bilderna i förra inlägget var nya...tror ni på allvar att jag skulle underlåta att meddela er en ev så långt gången graviditet??

No way, José  bilderna är ett år gamla, det är Jordan som ligger i tjockmagen:)


Och till Snart 4 barnsmamma, vill jag bara säga (igen, skrev en kommentar åxå) att jag ju inte på något vis har äganderätt till mina ungars namn, så du behöver inte känna det som att du stjäl namnet Lovelia:)

Jag tycker det är lite coolt att ha inspirerat någon att välja det namnet!

Vi var ju inte först direkt, det fanns ett antal, kanske 15-16 st, med namnet Lovelia innan vår Loppa kom, annat är det med Corrinda som faktiskt är den enda i Sverige som heter så:) I alla fall än så länge;)


Lovelia med plåster, som vanligt:)

  


Nu ska jag babbla lite om Förare, alltså sådana som sitter bakom en ratt.

Jag stör mig nämligen oerhört på vissa som framför sina fordon på ett, i mitt tycke, ickebra sätt.

Irritationsmoment nummer ett, alla kategorier är de idioter som inte använder blinkers!!

Nån som läser här som INTE använder det?? Varför i så fall?? Motivera  !!


Det krävs minsta möjliga ansträngning att peta till blinkerspinnen inne i bilen, den går ju dessutom tillbaka automatiskt, så VARFÖR inte använda den??

Jag kör bil nästan varje dag, inte långt, men ändå så möter jag VARJE gång nån som inte använder blinkers???

Ska jag då gissa mig till vart de ska??  Eller vad tänker folk?? Skiter man i det för att det är jobbigt? Vet man kanske inte vart man ska??? Vet man inte hur den funkar??

Eller vad?


De" nya" reglerna för hur man ska blinka i en rondell är åxå ett irritationsmoment, jag anser ju att det var ypperligt som det var förr. När man blinkade vänster om man skulle vänster, och höger om det var dit man skulle, och skulle man rakt fram så blinkade man inte alls, precis som i vilken korsning som helst.

Nu ska man ju enbart blinka när man ska UR rondellen.


Hm om man säger så här: Uppsala är rondellernas Mecka, vi ääälskar sådana här:)

Minsta lilla tur jag ska med bilen så kör jag i minst en rondell, ofta i många, upp till tio stycken är inte ovanligt. Ja, jag sa ju att vi gillar dem:)

(och jag VET att det heter cirkulationsplats, men vem säger så?? Inte jag  )


Alltså ser jag dagligen hur folk INTE blinkar vare sig ut, in eller runt i rondellen, de bara kör.

Jag som då ska in, stannar ju bilen för att jag tror ju att bilen ska förbi mig och att jag då har väjningsplikt...men icke, då svänger den ut före mig.....och där sitter jag och blir skitförbannad;)


irritationsmoment rummer tre: Folk som inte kan parkera!!!

Jag är ingen stjärna på att parkera själv, men hyfsad, med tanke på att jag kör en stor buss.

Jag försöker alltid rätta till bilen om jag kommit snett i p-rutan, eller om jag är för nära den bredvid. Jag försöker alltså vara hygglig på så vis att jag i möjliga mån alltid ser till att MIN parkering inte ställer till trubbel eller irritation för nån annan. Jag kan låta bli en ruta för att det ser trångt ut och välja en längre bort, bara för att inte parkera dåligt.


I vintras var vi på sjukhuset med Trixie, på logopeden, det finns sällan parkeringar på själva sjukhusområdet , så man får alltid vara ute minst en timme i förväg, för att få lov att snurra och leta är mer regel än undantag, och till slut får man alltid ställa bilen skitlångt bort och gå....


Då undrar man lite när man ser sånt här:

  


Bussen i mitten är ju vår:) Den röda bilen står rakt och bra, med lagom avstånd till nästa bil. Men den svarta???  Maken lyckades knö in vår buss, han är suverän på att parkeram men det var inte lätt...

Det syns inte helt bra på den här bilden, men kolla den här:

  

Det är alltså en halv ruta kvar??? Mellan bilen och snövallen är det gott och väl en och en halv meter.Hur tänkte den som ställde bilen så här? 

P-skylten ser ut att sitta precis vid den svarta bilens sida, så att det inte skulle vara tillåtet att stå längre till vänster, men så är inte fallet, parkeringen går hela vägen ut till där det är en kant, där börjar trottoaren.


När vi kom tillbaka efter vårt besök, hade den svarta bilen åkt och en annan kommit i dess ställe, skillnaden är enorm:

  

Den här står precis vid kanten, och hoppsan, så bra det blev:)


Ja, sådär ja, nu har jag fått gnälla lite:)


När JAG parkerar är det alltid snyggt, och inom rutorna, och inte så nån annan blir lidande...men ibland är det väldigt mkt blomfägring:)

    Titta! Jag har till och med lämnat plats så nån kan stå bredvid mig  !!


Det här var på Novalies avslutning med förskoleklassen, när alla fel- och dubbelparkerat överallt, så tyckte jag att det var ett fint alternativ;)


Jag har massa annat att säga om idioter i trafiken, men det tar jag en annan gång....:)


Nu ska jag sova:)

Natti natti  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Karin

17 juni 2010 00:18

Hehe jag håller med dig på alla punkter! Folk är iditer i trafiken!

Måste dock kommentera och säga att den svarta bilen har parkerat som man ska medans den röda riskerar böter. Man måste stå innanför skylten som säger var parkeringen börjar. Nu var det ju så pass trångt att den svarta borde gett f*n i att ställa sig där men den röda riskerar som sagt böter. Man får inte parkera så, även om det är schystare.

Och som du parkerat på gräset får man inte heller stå ;)

 
UkuleleUlle

UkuleleUlle

17 juni 2010 00:28

Visst är det tråkigt när nya bilar inte har blinkers;) Håller med dig, hur svårt kan det vara. Kanske har svårt att lyfta armen, men att sms:a, prata i mobil eller byta radiokanal, verkar gå hur lätt som helst;)
Tack för en trevlig blogg:)

http://ulrika.ankargren.marykay.se

 
Ingen bild

Carola m 8

17 juni 2010 00:44

Karin: Fotot ljuger, skylten sitter inte som det ser ut, det är dessutom målade rutor i marken, de syns inte heller på fotot men går hela vägen ut som jag skrev. Den röda bilen står helt lagligt och fint, den svarta har parkerat fult. Min parkering är må hända inte laglig, men blomsterrik;) Jag var ironisk:)

 
Minks

Minks

17 juni 2010 09:42

Vad härligt med fler som har samma trafikåsikter som jag :) Rent generellt kan man säga att det finns sååå många höns bakom ratten, o de allra flesta är män i 50+!!

Rondellkörande, jag nyttjar de nya reglerna, o tycker att både nya o gamla regler fungerar, däremot fungerar det INTE att liksom skita i och blinka i huvudtaget som precis som du säger har blivit otroligt vanligt! Enköping är lillmecka vad gäller rondeller!!

tjing//M

http://minks.wordpress.com

 
Ingen bild

jasminen

17 juni 2010 10:39

Men herregud har man inget roligare att prata om än hur bilar står.

 
Hanna

Hanna

17 juni 2010 11:43

De nya rondellreglerna är faktiskt bättre än de gamla. De gamla fungerade ju bara i rondeller med fyra vägar, och nu har rondeller ofta fem utfarter. Om då alla blinkar när de ska ut (som jag) så behöver man ju aldrig vara osäker på om man kan köra in eller ej och bli stående som du beskrev det. I övrigt håller jag med dig.

http://hannahylk.se

 
BeckaHBitcH.se - triss i gossar

BeckaHBitcH.se - triss i gossar

17 juni 2010 13:47

hahaha vilka kuliga parkeringar :-)

http://beckahbitch.se

 
Ingen bild

Susanna

17 juni 2010 15:26

Jaaa, herregud! vilka egoistiska å lata förare det finns!!!
Jag promenerar överallt dit jag ska och får se både det ena och det andra.
När jag ska gå över övergångställen så finns det flera typer av förare som skrämmer mig.
Gamla tanter å farbröder som varken tittar åt höger lr vänster utan bara kör på och ser inte att jag redan börjat gå över vägen!?
Sen finns det människor i alla åldrar som låter bilen rulla och sitter å vinkar irriterat att jag ska skynda mig över. Det är alltså så väldigt anstängande att växla ner och stanna för att sedan behöva gasa på och växla upp igen?!
det är jättemånga som inte släpper över mig trots att jag går med barnvagn och redan börjat gå, jag trodde vi skulle vara snälla mot varandra i trafiken! Och vad är det för fenomen som händer när det regnar? Många kör ännu snabbare än vanligt och tittar ängsligt mot himlen och stannar absolut inte för att låta mig gå över, jag frågade en bekant jag åkte med varför hon betedde sig så, "jag vill skynda mig hem när det är så dåligt väder" sa hon då.
Men snälla människa, tänkte jag för mig själv, du sitter i en bil och har det varmt å torrt, dom som går är dom som behöver skynda sig hem.
när man kör bil ska man ju tvärtom köra försiktigt i regnet.
Krama varandra i trafiken ;)

 
Ingen bild

Susanna

17 juni 2010 15:33

Glömde säga att det är MÅNGA som INTE blinkar när det inte är några andra bilar i närheten, men jag då?! som går behöver också veta vart bilarna ska köra, men nädå, jag får vara beredd på att hoppa undan och rycka tag i mina barn när någon idiot får för sig att svänga in mitt framför näsan på mig. SKRÄMMANDE! :(

 
Cecilia

Cecilia

17 juni 2010 16:06

håller fullt med dig om det där med blinkers.. i våran stad verkar folk inte veta vad det är eller vad den används till. Lika med parkering.. De ställer sig som de vill. Ett under att ni kom in där juh, men som du sa, din man måste va bra på det=) min sambo hade snällt letat sig vidare:)
Vill oxå säga att jag tycker det är kul o läsa din blogg, och följa er här nu. Jag följde er under programmet. Är kul. Kommer själv från en stor familj. och tycker det är kul med många syskon;) Hoppas jag själv får många barn. Kram på er o ha en riktigt skön sommar!

http://cilaotomas.blogg.se

 
Sofiasom har ett samarbete med babyfrog på bloggen

Sofiasom har ett samarbete med babyfrog på bloggen

17 juni 2010 17:05

HA HA vilka bra saker du lär mig nu när jag håller på med mitt körkort ;)
Särskilt parkeringen bland blommorna ;)

http://www.3barnsmamma.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Cecilia (en annan)

17 juni 2010 18:21

Jag tänkte om jag missat något inlägg eller så, men tyckte att det verkade konstigt att du inte skrev mer om det liksom! haha :P

 
Ingen bild

Jessica

17 juni 2010 18:59

Det spelar nog ingen roll var du befinner dig. Folk kan inte parkera eller köra. Parkerade själv häromdagen på en snedparkering. När jag kommer tillbaks har bilen bredvid stannat så nära att jag inte kommer in på förarsidan. Hur j-a förbannad kan man bli? Varför tänker folk bara på sig själva? Som tur var hade jag mina föräldrar med mig så mamma fick sitta på höger sidan och styra och jag och pappa fick putta ut bilen. Men man undrar ju hur folk fungerar. Själv är man så noga med att bilen ska stå i mitten av rutan att man backar och håller på.
Gillar att läsa din blogg!

 
Johanna

Johanna

17 juni 2010 21:31

Din blogg är verkligen helskön, älskar din ironi och humor :-)

Hade själv tänkt att "sno" ett namn från er, Novalie. Älskar det namnet :-) Men jag begåvades med en son istället i mars, men lika glad e jag!!!

Kram o hej

http://grynisen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

jenny

17 juni 2010 22:15

Jag bor utomlands och du skulle inte överleva en dag i trafiken här:) Inte för att trafiken här är så farlig utan för att du skulle få hjärtsnörp av att se hur folk kör här:) Jag tycker personligen att reta upp sig över folk som inte blinkar rätt eller parkerar snett låter lika jobbigt onödigt som att reta upp sig på folk som föder många barn. Men jag är ingen Mia Thörnblom...känns det härligt för dig att reta sig på idioter i trafiken ( det kan faktiskt vara härligt att reta upp sig på såna saker ibland;) så ska du givetvis fortsätta. Men spontant, av allt man kan reta upp sig på gällande idioter på den här jorden, så känns det som onödigt slöseri med energi att välja att reta upp sig på felblinkande snedparkerare :D
Jag tycker dock att det var sjukt kul att DU tom. tog dig tid att fota bilen som parkerat snett. Snacka om engagemang!:D

 
Ingen bild

Carola m 8

17 juni 2010 23:12

Jenny: Hela inlägget är ju skrivet med ironi, även om jag faktiskt retar mig på folk som med flit inte underlättar trafiksituationen för andra utan bara tänker på sig själva.
Att jag fotade handlade ju om att jag skulle kunna blogga om det;)
Johanna: "sno" till nästa barn;)Tack:)
Jessica: Hu så surt, men det måste sett lite kul ut...;)
Sofia: Ja nu gör du som jag säger så ska du se att du blir en finfin förare;) Lycka till!
Cecilia: Han får in sin stora firmabuss i mikroskopiska p-rutor, han är suverän på att parkera:)
Susanna: Skrattade åt det där med regnet:) Det stämmer ju:)
Hanna: Nya eller gamla regler, spelar ju som sagt ingen roll eftersom folk skiter i att blinka öht;)
De nya har ju den poängen som du säger:)Jag blinkar alltid när jag ska ut.
Jasminen: Nix, jag hade inget roligare att säga:D
Minks: Härligt:)
Ukeleleulle: Ja det är märkligt, en bil för en miljon utan blinkers?? Kanske var ett DYYRT tillval;)?

 
Ingen bild

Hannah

18 juni 2010 08:36

Hej! vilken underbart härlig ironisk blogg du skriver! Go Carola!! Undrar lite vad det e för vagn du har? Ser den på nåågra av bilderna och den ser grymt snygg ut! är en hejare på att byta vagnar och tittar alltid efter ngt nytt ;) fortsätt med din underbara blogg/ Hannah

 
Susanne

Susanne

18 juni 2010 14:14

Håller med helt om förarna och parkeringen på Ackis. Varför ha så lite patient parkeringar?
Bra skrivet inlägg!

http://strumpstick.blogspot.com

 
Bokhunger

Bokhunger

21 juni 2010 21:50

Hej!

Vilken härlig familj Ni har.
Tänkte passa på att tipsa dig om min tävling där man kan vinna den underbara Sverigeklänningen för barn. Tävlingen avslutas redan imorgon. Så skynda dig att anmäla dig. 2 stycken lyckliga kommer att få varsin klänning.

http://bokhunger.blogg.se/2010/june/tavling-vinn-s

 
Ingen bild

Ami

12 juli 2010 23:49

Jag säger bara...familjeparkering!
Att det ska vara så attans svårt för folk att fatta vilka de är till för?!!

Ok, det finns ingen lag, jag vet men ändå!

Gillar verkligen din blogg! Den ger för det mesta ett gott skratt! :)

Ha en underbar sommar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

Följ bloggen

Följ Om Barnen och livet i allmänhet med Blogkeen
Följ Om Barnen och livet i allmänhet med Bloglovin'

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se