Direktlänk till inlägg 16 juli 2010

Massaker!!

Av Carola - 16 juli 2010 22:33

Idag har jag roat mig med att städa barnkammaren, alltså  Novalie och Trixies rum, där även Lovelia håller till.

Ja, vad ska man säga?

  

En hel korg full med armar, ben och halva Barbiedockor blev det  !!


Man kan ju undra vad det kommer att bli av mina döttrar??

Styckmördare??   Nej Hu så hemskt!


Innan jag städade deras rum så vek jag tre stora tunnor med tvätt, var nog en sisådär 8-9maskiner......   Jag kan INTE rekommendera att spara tvätt så länge för då får man stå lääänge och vika!

Dessutom blir det mer än lovligt skrynkligt, så det är tur att jag inte är så kinkig med sånt;)


Sen luskammade jag mig själv........pust INGA löss idag heller!

Luskammade Corrinda som var lika lusfri hon, pust.


Novalies löss verkar som att de dog av ren förskräckelse av att bli upptäckta, för de försvann direkt! Tror att hon precis fått dem, alltså samma dag, för hon hade inte ett enda ägg och bara några få lusar. Henne har jag kammat flera gånger nu, och de ser ut att hålla sig borta.


Däremot så hittade jag löss i Robbans hår för snart en vecka sen!

Men jippie:(

Ska jag välja vilka barn så ska ha löss så är det inte de med mest hår och TJOCKT hår....Jordan vore enklast;)

Det tog ju en evighet att kamma Robban, för man lär ju vara supernoga så man får bort de äckliga krypen..

Mitt i natten var det dessutom, för han kom på att det nog kliade i håret precis när han skulle lägga sig...så innan han var färdigkammad, och behandlad med Hedrin så var klockan närmare halv två...men man kan inte behöva lägga sig med löss i håret när man VET att de finns där!


Honom ska jag kamma i morgon igen. Det gäller att dela upp det roliga på flera dagar;)


Det är himla kul att barnen sitter och klagar att det är såååå tråkigt att bli kammade...man kan ju undra exakt hur kul det är att behöva vara den som kammar!?  

Jag är rackars bra på det, övning ger färdighet, men det är skitsvårt att kamma sig själv...och jag litar inte en sekund på nån annan, så det är bara till att krångla på, man får lite ont i ryggen av att stå böjd över badkaret i hundra år  


Nu får det vara nog lusprat!


Får jag presentera en liten flicka:

  

Hon heter Jordania;)

Jag hittade ingen kortärmad tröja/body/pyamas till Jordan igår när han skulle sova, så då lånade vi en tunika av Lovelia:)

I morse kröp han runt i poolrummet, och hittade en matchande mössa;)


Han är en klätterapa av rang!

   På fem sekunder hade han klättrat upp för trappan och ut på bänken som går under fönstret, sen satt han där och försökte få upp simdynorna ur lådan, helt obekymrad om att man faktiskt kan ramla ner....;)

( ja det är stökigt i poolrummet!! )



Sen får jag lov att precisera mig lite angående att folk klagar på värmen!

Givetvis fattar jag , och tycker synd om, er som på nåt vis lider av värmen, som Åsa som har diabetes!  Jag menade mer att när samma människor som klagade på vinterns snö och kyla nu gnäller över att det är sååå varmt...sååå soligt...då undrar man ju när i hela friden de är nöjda??

Ni får gärna försöka förklara för mig:)


Ska det vara inget väder alls? Alltså mulet och 15 plusgrader?

Nej jag fattar inte:)


Vi bor i Uppsala. Det blåser alltid här.

När det är en vanlig vinter hos oss så är det svinkallt, isblåst, regn, slask, tö, grått, skitigt...ja helt enkelt astrist! Man fryser hela tiden för det är fuktigt och råkallt..

Vintern som var var ju helt underbar, med sol, ingen blåst!! (hur kom det sig, undrar jag?) och massa snö som låg kvar i..ja var var det ?? Fyra månader??

Liiite kallt kanske när det var neråt 25 minus, om inte annat så blir det jäklars så dyrt med fjärrvärmen;)


Då är det rätt ok med vinter.

Men ändå klagade folk. Och nu klagar de som sagt på värmen...


Okey, det är svårare att komma undan värmen, för det blir ju varmt och svettigt överallt, medan med kyla kan man oftast gå in och bli varm igen.


Äsch, jag vet inte riktigt vart jag vill komma, men jag håller helt med Anna B om att det är RIKTIGA årstider nu, och det är härligt:)

Så ska det vara:)


Åsa: Hoppas du mår bättre snart, även om jag hoppas att värmen håller i sig, men du kanske kan få ett eget litet lokalt moln så du får må bra:)  


Och  Iidaa: mina tonåringar är uppe halva nätterna, det är omöjligt att få i säng dem . Tiden på inlägget blir det klockslag jag BÖRJAR skriva, och ibland tar det låång tid att bli klar, jag surfar runt på annat och grejar på;)

När jag skrev att jag skulle köra i säng dem var klockan runt 02.00

Japp jag är en nattuggla:)  Man får de barn man förtjänar kanske;)


Nu ska jag se om det finns kallt vatten i kylskåpet och sen googla lekstugor, och kolla de länkar ni gav:)


Natti natti:)

  


 
 
Ingen bild

johanna

17 juli 2010 02:05

gud så söt jordan e :) Och aa, alla dom andra barnen e också de :D

 
Lotta

Lotta

17 juli 2010 07:38

Hm...sådär ser våra Barbiedockor oxå ut ;) Jag kan inte heller greppa varför det klagas på värmen. Jag vill ha stekhett o sol på sommaren, o enstaka dagar med regn o åska. Hösten ska ha kalla soliga dagar o en del regniga mörka, vintern får gärna innehålla kyla o mängder av snö och våren vara sådär ljuvligt värmande. Alla årstider är toppen (men bäst gillar jag hösten). Men visst kan man ju förstå de som verkligen lider av värmen pga sjukdom eller så. Jag har alltid fått svullna ben och extra besvär av mina många åderbråck under varma dagar då jag varit gravid (som nu), men va tusan, det går över ;) =)

http://www.esmeralda71.blogg.se

 
Karin

Karin

17 juli 2010 11:31

Hej Carola, måste bara fråga hur det gick med kamera-köpet! Blev det en Canon? I så fall önskar jag dig lycka till med fotograferingen, min dotter har en sådan, jag har länk till hennes blogg på min, hon tar riktigt bra bilder. Ha det gott:-)

http://bjorkabloggen.blogg.se/

 
Johanna:D

Johanna:D

17 juli 2010 12:10

Haha:)
Nja..Jag tror nog inte att de blir styckmördare även om dem har supermånga ituslitna barbiedockor.
Dem har nog bara gått sönder mest,antar jag..
Aah,söt tvilling Jordan har,och sånt passande namn,Jordania:D

http://jordgubbe.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Susanna

17 juli 2010 13:53

Jag blir så inspirerad av dig! Det är därför jag tittar in här i din blogg varje dag! Jag skulle ha städat min lilla (Aimee) dotters rum länge nu (hon fyller 5 år om några veckor) men jag har bara inte haft nån energi till just hennes rum för det ser inte klokt ut där just nu.
Hon är en sån där tjej som byter kläder flera ggr om dagen och pysslar med allt mellan himmel å jord och drar in saker som inte är hennes, köksredskap å syskonens grejer, stenar som hon plockat ute å tar in å tvättar, om man saknar något så kan man vara säker på att hitta det i hennes rum. Men nu när du har berättat om hur du har städat tjejrummet så blev jag som sagt inspirerad! Tack för att du delar med dig!

 
Katarina

Katarina

17 juli 2010 22:15

Jag känner nog rätt väl igen mig i den där skaran av folk som klagar över riktigt kalla vinter och sen gnäller när det är rejäl sommarhetta......För jag gillar INTE svinkall kyla eller brännhet gassande sol! Hösten ÄLSKAR jag, perfekt väder. Lagom med sol och lagom varmt. Skogspromenader när alla löven är brandgula, röda och man kan gå i tjock stickad tröja utan att frysa. Det är lycka!
Eller våren, när den värsta kylan är borta och marken torkat upp. Solen värmer så lagom att man faktiskt kan sitta i den och se hur grönskan kommer tillbaka.
Japp, vår och höst är bäst!

http://endastgossar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

sussie

17 juli 2010 22:18

Ha ha vad man käner igen sig där med tvätten. har själv vikt ett par maskiner tvätt idag. Och nu när jag sitter här och läser att du med gjort det kom jag på shit jag har ju en hel tvättkorg till med tvätt att vika till. Ja ja turen e ju att det ej har varit solväder idag. Så det blir allt att ta och vika det sista nu. För det ska ju bli topp väder imorgon och då får det bli stranden eller får det bli en heldag ute i poolen. Ha en underbar söndag.

 
Ingen bild

Nina

18 juli 2010 09:41

Jag gillar att det finns 4 årstider. Nog får det vara varmt på sommaren bara det kommer svala dagar imellanåt. Det blir så hett i barnens rum på övre våningen. Inte kul om det är närmare 30 grader där...

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

18 juli 2010 12:37

Hoppade in och hittade din blogg det var lite som du hade gjort:)
Ja tvätt det är inget roligt här hos oss är det alltid mycket tvätt men det går rätt fort när man väl ta hand om de:)

Hoppas du har haft en skön helg. ha det gott hälsning från Ronneby

http://bearclaw.bloggplatsen.se

 
Sofia

Sofia

18 juli 2010 21:12

Kanske inte mördare men kirurger kunde nog vara något!
Ta bort lite armar och ben på folk ;-))

Jag är nog tyvärr en sån där "gnällare" när det gäller väder, kan lätt klaga när det blir för varmt och likadant när det blir för kallt.

Kram Sofia

http://www.3barnsmamma.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skapa flashcards