Direktlänk till inlägg 5 augusti 2010

Solen på besök, och Jordans dag:)

Av Carola - 5 augusti 2010 22:50

Idag vaknade jag på ett av de sätt man helst inte vill vakna.....

Nån som kan gissa??


  


Ja, om jag säger som så att Jordan var i sin spjälsäng, bajsade och det blev hyfsat läckage...Jag vaknade av att han stod och klagade högljutt och det var bara att ta barnet på raka armar och bära in i badrummet för sanering  .

Kul? Nix, men det finns värre;)


Jordan var alldeles supernöjd med att få bada i badkaret det första han gjorde  .

När han var badad, påklädd och färdig så fick han lite frukost:

   Han gillar sin välling:)  Han gillar att amma åxå, men just nu så gillar JAG det lite mindre, för han har fått fyra små tänder, för länge sen, men nu så har han lagt sig till med nån gnagteknik när han suger så han rispar med de där sylvassa tänderna amningen igenom och det gör ont

:(

Nu ikväll så gjorde han inte illa mig så jag fortsätter väl amma ett tag till, det kändes som att det fick vara nog när det gjorde så ont...Men för min del får han amma så länge han vill, om han inte gnager;)


Robban satt med vid bordet som sällskap medan jag sanerade sängen..täcke, kudde,lakan,spjälskydd, gosedjur, mina kläder som låg på en hylla intill....isch...


Nu har han fått rent och fint:)

Torkade av med Ajax så sängen luktar gott och så nya sängkläder.


Sen åt jag frukost, och tog med kaffe och tidning ut, för kors i taket, men SOLEN visade sig!!!

Jordan gjorde en raketkrypning efter Trixie och Lovelia som satt på studsmattan och lekte med dockor, och när jag skulle hämta honom blev jag smäcksur om fötterna, det var jätteblött i gräset...Han var blöt på hela byxorna:)

  

Här är han på väg tillbaka, han har precis sprungit förbi en saltad mördarsnigel utan att se den, puh!  Han satt och tuggade på en liiiiten snigel med skal häromdagen...tror inte den var god för han spottade ut den, men snigelns hus var ju lite tillknycklat;)

Han hade bråttom, för han såg att mitt kaffeglas stod på marken, och då måste man ju kolla;)

  

Mowgli in action;)


Jag hann plocka bort glaset, och då hittade han på en boll i stället:

  

Den satt han och kastade en lång stund, och lyckades få den att rulla tillbaka hela tiden:)

Men sen försvann den, och då skyndade han sig att krypa till tidningen:

   Man måste ju liksom jobba på sin allmänbildning;)


Jag röjde i köket, grejade med tvätten, och plockade runt allmänt.

I går så städade jag i flera timmar medan regnet öste ner, så det var ju hyfsat rent, men den där tvätten står ju alltid och ropar på en....Jag har slagit dövörat till länge nu, och det får man ju igen  .


Vid halv tolv plockade jag ihop tjejerna och Jordan för att åka en snabbis till Ikea.

Då hade både Janelle och Patricia vaknat och klivit upp??? Jisses,  det var inte igår de kom upp så tidigt;)  Robban satt och kollade på tv och ville inte följa med, och Novalie och Corrinda var med Perra på jobbet.


Trixie ville gärna vara i leklandet, men Loppan får ju inte vara där än, hon måste fylla tre år först, men DÅ ska vi åka dit och lämna in henne, åhhh så hon längtar:)

De fick följa med mig runt istället, och vi tog det i deras tempo.

Först fick de leka lite på barnavdelningens lilla hörna, medan jag hämtade täcke, lakan och bäddset till Lovelias nya säng, som står så vit och fin i garaget på vädring. Lackfärg luktar fan.


En liten rosa hjärtformad matta blev det åxå, tänkte hon skulle få ha den vid sin säng, ev så byter jag lite plats på den, så hon får sova i ett eget litet hörn, och då kan det kanske bli fint:)


Sen svängen genom heminredningen, och där finns det ju små lekstationer. De har full koll på var de finns så de sprang i förväg för att kunna greja med dem medan jag strosade efter och kollade på allt:)  Alla nöjda.


Plockade åt mig ett överkast, och sen nån liten söt burk inne på Fyndhörnan för 5kr:).


Om man är på Ikea så tror ungarna att det ingår korv, och eftersom det var mitt i lunchen när vi var klara så fick det ju bli det.

Lovalie ville ha pizza och Trixie korv. Båda ville ha mjukglass:)

   Trixie måste ha grävt djupt i nån byrålåda, för den här tröjan var det länge sen jag såg! Det är Patricias gamla.....

Syns det vad det står?

"Tycker du att jag är söt, då skulle du se min pappa!"

En klassisk gammal marknadströja, men i sällsynt bra material, den är lika fin nu som för 10 - 12 år sen:)

   Lovelia kör med prinsessklänning i äkta polyester;) och foppatofflor;)

Stackars Jordan fick ingen pizza, ingen korv....men han fick smaka hur mkt han ville av Lovelias glass   Trixies däremot fick han inte en smula av, hon satte    sig dessutom lååångt bort så hon inte skulle kunna dela med sig;) (syns halva Trixie längst bak i bilden)


Jordan somnade en stund inne på Ikea, det var INTE min plan, men faktiskt så lyckades han somna i sin säng hemma sen.

  

Så här gott sov han i sin nybäddade säng  , spjälskyddet har inte hunnt torka, så det får jag sätta dit i morgon.

Ingen napp....den vill han fortfarande helst inte ha, även om den duger ibland.


Sen måste jag ju berätta att min lilla söta fina elva månader gamla son, kan utan problem "gå" i trappor!

Vi har ju två trappor, en som bara är några steg, och en lång ner i soutterängdelen av huset. Ner har vi grinden stängd när Jordan är vaken, men upp behövs inte det.

Han klättrar obehindrat uppför, och han inte några problem nerför heller:

  

Han kryper fram i en rasande fart, när han närmar sig trappan så vänder han sig om och kryper baklänges en halvmeter på golvet först, för att sen fint och stadigt klättra ner:)   Han är sååååå duktig!

Det är så skönt, för när vi sitter ute så vill han ju ut och kolla, men sen ska han in igen om syrrorna försvinner, och nu kan han ju hänga på som han vill.

Frihet:)


Nu har jag ont i halsen,IGEN, jag blir så less....men så har det ju varit hela sommaren...Nån är krasslig mest hela tiden, och jag har haft ont i halsen flera gånger, huvudvärk och allmänt hängig...  ..men men, det är ju bara att gilla läget. Ska dricka lite te nu och sen knoppa, och hoppas det är väck tills dess.


Imorgon är en annan dag  .


Natti natti på er:)


 
 
Camilla

Camilla

6 augusti 2010 09:53

Ett besök på IKEA smakar alltid bra. :) Vi har exakt samma Tycker du att jag är söt-t-shirt i nån klädlåda. Vi köpte tröjan i Sverige då dottern var i 3-4-årsåldern (hon är född -88). Fast killarna i familjen har inte riktigt gillat att använda den. Den saknade tydligen coolhetsfaktor. ;-)

Vad skönt att Jordan klarar av trappan så fint! Vi har också ett sluttningshus men bara sex trappsteg inomhus. Fast vi har fortfarande grinden kvar för vår snart tvååring har en motorcykel som han kör på med en himla fart härinne. Så det finns en risk att han skulle braka nerför trappan i full fart om vi tog bort grinden. Ute i trädgården har vi massor av trappor, men han har bara trillat en gång i dem och då mjukt som en kattunge. :) Visst är det skönt då minstingarna lär sig vardagliga, men ack så livsviktiga steg i utvecklingen.

Ha en fin helg! Hoppas att du inte blir sjuk.

http://heffaklumpeliv.blogspot.com

 
izabelle

izabelle

6 augusti 2010 11:27

Gud vilka söta barn du har :D
Smaskigt med glass måste jag säga hihi.

men på den 2 andra bilden ( tror jag ). När lilla Jordan kryper. Är det en halvmogen citron som hänger där? Eller någon annan frukt?

Haha, kram på er

http://www.izabellelindberg.blogg.se

 
Ingen bild

Malin

6 augusti 2010 21:40

Hej,
Kul att läsa din blogg :) Blir det fler barn i er familj eller det är nog nu? Ska du börja jobba när Jordan är äldre?
/Malin

 
Sofia

Sofia

6 augusti 2010 22:16

Inget vidare uppvaknande vill jag säga!
Fast han e ju hur gullig som helst, så det kanske var ok trots allt.

Min dotter fick en sån t-shirt fast på den står det: Tycer du att jag är söt? Då skulle du se min mamma. den fick hon väl runt 1990, fast den finns kvar här hemma än.

Och det här med Ikea och deras korv, det är precis som hos er att barnen tror att det ingår.
Fast glassen har dom inte hittat än *tur*.

Ha de bäst!

http://www.3barnsmamma.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

milias

7 augusti 2010 00:16

Hejsan, i mitt senaste inlägg har ja tagit upp lite om artisten, Justin bieber. Läs mer här: http://camiliaa.blogg.se/2010/august/utkast-aug-6-2010.html

 
sarah

sarah

8 augusti 2010 17:32

De var så roligt, satt här och läste ditt inlägg. Så plötsligt dök min son upp och ville komma upp i knät. Så pekade han snabbt på Jordan och sa Smusis. haha.. så gulligt! Han har aldrig sagt något sådant han är 22mån. kolla gärna in min blogg http://lheonsmamma.babyblogg.se/

http://lheonsmamma.babyblogg.se

 
Ingen bild

Susanna (Annelie) ;))

10 augusti 2010 11:36

Så smart Jordan är, det är inte alla 11-månaders som listar ut hur man ska "gå" i trapporna!!!
Sen så verkar han så go å glad oxå!
Att äta sniglar är väl bara bra, proteiner i massor?! 58 700 000 Fransmän kan ju inte ha fel!?
Ha det så gott!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards