Direktlänk till inlägg 12 oktober 2010

Hoppsan?

Av Carola - 12 oktober 2010 23:49

Alldeles precis nyss körde en polisbil förbi vårt hus, tyst och stilla men med blåljusen på?

Vi bor på en liten gata som ligger mellan skogen och den större bussvägen, och det är inte så ofta (typ aldrig) som polisen åker runt här...


Jag blir så nyfiken, lite orolig och väldigt fundersam.

Vad har hänt nu då?


Natten mellan lördag / söndag så krossade någon/några glasrutorna i två av busskurerna här på gatan, inte lång härifrån alltså...som en liten kommentar på det så undrar jag NÄR det ska komma nån och sopa upp glaskrosset?

För som det är nu så ligger det i drivor inne i busskurerna, och ute på gatan, det är små timglas hållplatser så det finns bara en smal remsa att köra på i båda riktningar, man får turas om alltså, så man kan inte väja från glaset utan måste köra igenom det...

Jag kommer att skicka fakturan på nya däck till...Uppsala Buss?? Kommunen??

Vem ansvarar för busskurerna??


Och VEM bestämmer att det ska vara kurar av GLAS??

Är inte det att verkligen inbjuda  till att idioter sparkar sönder dem?

Det är inte första gången det händer...och, hur trist det än är så är det väl bara att inse faktum, det kommer hända igen.


Jaja, jag får väl leva i ovisshet om vad polisen gjorde här, men det känns skönt att alla mina barn är hemma och på sina rum  . De borde vara oskyldiga  .


.............


Förra veckan fick vi en avi från posten, den var ställd till oss båda, med ALLA våra namn på, och så stod det att det var ett rek som skulle hämtas ut.


Jag funderade och funderade på vad det kunde vara, hade inte tid att åka och hämta det då, och det skulle vara påskrivet av oss båda.

Ett rekommenderat brev hör inte till vanligheterna liksom:)


Det hade ju varit lite spännande om det var nån gammal, okänd men snuskigt rik släkting som kilat vidare och nu testamenterat 100 miljoners miljarder dollar till oss....men så kul var det ju inte  .


Det var.....tadaa, från stadsbyggnadskontoret, eller liknande, och det var ett beslut på GRANNENS bygglov!

Vi har ju redan gett vårt godkännande till deras utbyggnad, den stör oss inte det minsta iom att den kommer att ligga på den del av deras hus som ligger längst bort från oss, och nu kom ett beslut.

Vi fick info om hur vi skulle göra om vi ville överklaga.


Ja, det är ju bra att man kan överklaga, speciellt om det på nåt vis påverkar en, typ att de skulle bygga ett tiovåningars höghus två meter framför vår dörr, men då hade vi ju inte gett vårt godkännande från början.  

Ibland blir jag lite trött på regler och lagar och alla turer innan det kan avslutas, grannarna har tydligen velat bygga i ÅTTA ÅR, men fått avslag, av nån outgrundlig anledning, för det är ingen stor grej de ska göra.


Alla hus ser olika ut här där vi bor, och det är ingen skyddad mark, så vad det är som gör att de inte fått det beviljat förrän nu vete tusan.


Hur som helst så blev jag lite besviken över att inte vara en vedervärdigt rik arvtagerska   


Nu ska jag sova:)

Natti natti!

 
 
Ingen bild

UkuleleUlle

13 oktober 2010 00:32

Det kan vara något för att blåsljusen var på, annars kanske för att skrämma iväg djur.
Min sambo är polis och de bor typ i bilen, han kollar nog till vårat hus minst en gång varje arbetspass;)
Sen behöver det inte vara galningar ute, sånt blåser media oftast upp. Hoppas att det inte var nåt allvarligt, för egentligen ska man känna sig trygg att polisen besöker ens kvarter:))

Carola

13 oktober 2010 21:43

Fint med personlig livvakt:)

 
Sara

Sara

13 oktober 2010 09:28

Skönt att dom syns ibland iallafall då känner man sig trygg!

http://dontworrybehappy.bloggplatsen.se

Carola

13 oktober 2010 21:41

Ja, jag håller med:)

 
Ingen bild

johanna

13 oktober 2010 11:56

www.unt.se/uppsala/biltjuv-kraschade-i-panik-1073796.aspx

Carola

13 oktober 2010 21:35

Tack!
Fast nu undrar jag ju....varför var alla poliser där i första hand för??? :)

 
Emmelie

Emmelie

13 oktober 2010 22:02

Bra att dom kör och kollar ibland :)
Vi bor i lägenhets område...så för ca 3 månader sedan när jag stod i köket och kollade ut på gården... vad såg jag ? 2 vanliga polisbilar, 1 polisbuss och polis hundar, då blir man lite rädd. Då gick jag in på internet och läste att det hade vatt någon som kört en stulen bil in i ett träd och sen flytt från platsen... det hände bara några meter från vår busskur. Då hade dom sökt igenom hela området där vi bor med polishundar, men inte hittat personen och lagt ner det. DÅ blir man ju lite skraj.

http://www.123minsida.se/johansson-karlsson

Carola

13 oktober 2010 23:04

Ja det är bra att de har koll:)

 
Ingen bild

Tina

13 oktober 2010 23:17

Ja, det förlorar bara massa pengar på att det är glas på busskurerna. Enklast vore med plexiglas eller något annat som absolut inte går att ta sönder. Här är det ofta någon är sönder. Tror det var 5-6 på raken för några månader sen.

Carola

13 oktober 2010 23:46

Ja, här var det massa trasigt för ett tag sen...tacka vet jag de gamla i sten:)

 
College Assignment Help

College Assignment Help

20 januari 2018 08:06

AS a qualified child specialist from London, I would like to appreciate you for writing an excellent post which is based on essential and conceptual subject Children life plan and related general issues.

http://www.assignmenthelponweb.co.uk

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards