Direktlänk till inlägg 20 oktober 2010

5 årskontrollen avklarad:)

Av Carola - 20 oktober 2010 23:10

Trixie blev godkänd i allt, utom talet....  ..men det var ju ingen överraskning direkt;) Hon har ju gått hos logoped ett tag:)

Hon väger 17,5 kilo och är 108cm lång.

Vaccination var det ju....och jag var så ful så jag sa inget innan, för hon ville öht inte åka dit och väga sig..utan det fick bvc sköterskan tala om:)

Och då var det inga problem, Trixie köpte förklaringen på varför det är bra att få spruta isf tex polio, och satt så fint i mitt knä.

Tittade bort och rörde inte en fena när sticket kom.

Hon fick välja ett litet plastdjur för att hon varit duktig, och det är märkligt hur effektiva de där stickpresenterna är!

Jag har ju jobbat på barnsjukhuset, sista åren med nyfödda, men innan det på en avdelning med barn mallan 0-18år, och det tas ju en del (förbannat många om man ska vara helt ärlig*s*) prover, och nästan alltid kan man få barnet lite intresserad och motiverad av en present efteråt:D

   Så här mkt spring i benen fick hon efteråt:)


Vi åkte hem till kompis J som tagit med sig Novalie hem från skolan och när vi kom dit hade hon fixat lite kalas!!!

Lovelia, Jordan och Trixie har ju fyllt år, och vi har inte haft kalas, så hon grejade en liten överraskning:) 

De fick lite presenter, tjejerna varsitt Polly Pocket set och en hund som jag inte minns vad den heter....Fur Real??  Ja typ nåt sånt, söta hur som haver:) och Jordan fick en leksakstelefon som man kan spela in små meddelanden på:)


Mkt nöjda och glada tjejer, Jordan fattar ju inte riktigt grejen;)


Hon hade hittat en ny Frödinge kladdkaka, med smak av pepparkaka...och om ni inte vill bli tjocka och feta ska ni inte prova, för den var jäkligt god:D


Novalie fick värsta utbrottet när vi skulle hem, för hon var arg för att kompisen fått ett Nintendo DS spel när hon tappat en tand, och Novalie fick minsann bara en guldpeng....Att kompisens mamma förklarade att det inte var så gick inte in i skallen på henne...eller.....så kan det vara så att det ramlade ut lika fort igen...:

   Finns inget som hindrar här längre;)

Båda framtänderna trillade ut  dagarna efter varandra, och de i underkäken för ett tag sen , så hon ser rätt rolig ut nu .


Hemma lagade jag mat och sen var det dags att lägga lillhuliganen, och jag kan villigt erkänna att just nu är det som enklast att han sover, för HUR han ställer till det hela tiden!

Förutom att han välter ut allt så fort som jag plockat i det -  kastrullerna, vällingflaskorna, leksakerna, stolsdynorna, kuddarna i soffan, fjärrkontrollerna osv. så KLÄTTRAR han på allt!

   Han har hittat en stol som är perfekt att skjuta runt för att nå dit han vill....Jag har precis målat den vit och tagit in den från garaget nu i helgen till kalaset....f-n vet om jag inte ska bära ut den igen;)

   Lådan med alla folierullar, plastfolie och plastpåsar, pennor,papper och sånt kul;)

Micron står här med, och den ägnade han lång tid åt igår. Öppnade luckan, bröt den bakåt och sen slängde han igen den så det skallrade....gång på gång...Ja micron är gammal, men den har hittills funkat utmärkt och jag gillar den...Jag vill inte att den ska gå sönder, lille herrn;)

   Här på skänken brukar jag kunna  ha saker jag vill ha i fred..kameror, viktiga papper, tidningar, telefoner...

No more!

Dessutom har han lärt sig hur man tar sig upp på de vanliga köksstolarna!

   Det har han inte kunnat förrut, bara förra veckan var det omöjligt, och det räckte med att lägga omkull tripptrapp stolarna...nu tar han en vanlig...eller kökssoffan...  ..och sen har man honom på bordet igen!

  

Lilla skitunge!

Tur att han är så gränslöst underbar på alla sätt och vis annars hade han fått flytta ut i den tomma poolen, där skulle han väl inte kunna klättra iaf, på släta väggar  ...eller??


Efter att Jordan var i säng, så röjde jag det värsta, och sen åkte jag , i samma sekund som Perra kom hem, och tränade.

Intervall flex, heter passet jag var på idag, och det är jobbigt...!


Cirkelfys är ju min favorit alla kategorier, men det här kommer på en god andraplats.

Det är precis som det låter en massa intervaller, med tex "häljogg" vilket jag kallar "sparka i rumpan", så vet alla vad det är:)  i 30 sekunder,varvat med olika plankor i 30 sekunder.

Eller höga knähopp varvat med djupa benböj...ahhh jag blir svettig bara jag tänker på det!  

Kondition är inte min starka sida, men jag jobbar på den:)


När min syster behagar komma hem från Thailand, där hon varit i snart tre veckor!! så får man lite sällskap åxå, nice.

Jag ska se om jag inte kan muta nån tonåring att vara barnvakt så jag kan få med Perra nån gång, han bara spinner, och man måste ju variera sig!

Varför??  Jo för att det är så roligt såklart:)


Nej, nu är det sovdags!  I morgon är planen kyrkis för Trixie och musiklek för Jordan och Lovelia, men jag anar att det kan vara lite febrigt pga den där sprutan...så vi får se.

Det blir nog bra:)


Natti natti nu! :)


 
 
Ingen bild

jennie

21 oktober 2010 09:59

Vad är det för problem med talet?

 
Johanna:)

Johanna:)

21 oktober 2010 10:21

Söta Novalie!
Jag ska ta min andra(tredje?Andra som jag minns, iaf) om några dagar, och jag tycker I-N-T-E om sprutor... Modiga lilla Trixie!

http://jordgubbe.bloggagratis.se

 
Johanna:)

Johanna:)

21 oktober 2010 10:22

Min andra/tredje Polio-Stelkramp-Difterispruta, alltså.

http://jordgubbe.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lotta

21 oktober 2010 10:37

Hahaha vilken underbar liten bustrolls pojke ni har han är ju bara för gullig..

Och det nästa tandlösa charmtrollet sen de är för underbara era barn...

Tycker verkligen om att läsa din blogg man får alltid ett gott skratt av nåt slag...

Kram
Lotta

 
Minks

Minks

21 oktober 2010 11:04

Vilken liten klätterapa Jordan är!

Har inte tänkt på att Trixie är ungefär lika gammal som min August! Han är närmare 1,20 och väger ungefär 25 kg, o fyller 5 i december. Stor kille!

http://minks.wordpress.com

 
Ingen bild

Anette

21 oktober 2010 13:26

Hej, måste säga att jag blev full i skratt när du skrev om Jordan:D. Ha haa vilken buspojke han är! Sen har du ju så härligt sätt att skriva om honom, varvat med bilder då:))). Och preciiiis så där var det ju när de var i den där åldern! Fast det är ju olika på dem också, alla av mina barn har inte heller varit så där hopplöst överallt! Mer en pojkgrej?? Han ska se hur allt funkar osv. T.ex just mikron..:)

 
duojagbloggen.blogg.se

duojagbloggen.blogg.se

21 oktober 2010 22:09

HIHIH, VILKEN HÄRLIG LITEN UNGE DU HAR! :)

http://duojagbloggen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards