Direktlänk till inlägg 5 december 2010

Anmält!!

Av Carola - 5 december 2010 23:33

Perra låg ju och sov när Patricia blev hotad, och sen var han på jobb hela lördagen så inte förrän i går kväll kunde vi prata om det.

Vi vände och vred på det, men det fanns ju bara en sak att göra, och det var ju polisanmälan.

Så det gjorde vi idag.

Ni kommer ju den unga damen i fråga(A) att få hem papper på det, så då återstår att se hur mkt skit Patricia får ta.....Men, faktiskt, det låter ju sjukt, men ändå, det är ju på nåt vis bättre att få skit för något man faktiskt gjort   än för att tjejen fått för sig att Patricia sprider rykten..


Patricia har alltså varit skiträdd sen det hände, hon har inte vågat åka på stan eller bio eller nåt. När hon varit med mig och handlat så har hon knappt vågat gå förbi om det stått ett tjejgäng nånstans, hon har gått omvägar för att slippa dem. Hon har varit övertygad om att tjejer som tittat på henne snackat massa skit om henne och att de varit kompisar med A .

Nu i somras, nästan 1½ år efter misshandeln, som faktiskt bedömdes som grov, så vågade hon äntligen leva som andra 15 åringar, och åkte till stan, satt på en brygga och åt glass och doppade tårna i ån, hon har åkt ensam till och från sina sånglektioner ganska sent på kvällarna...


VARFÖR skulle hon snacka skit om A???

När hon äntligen lyckats förtränga det som hänt, och kunnat börja leva igen??


Jag tror såhär, Patricia är blond, smal, har sminkat sig alldeles för mkt tidigare, och kan ge svar på tal, hon kan vara jäkligt uppkäftig ;)

Någon som inte gillar henne har gått till A med falska uppgifter, väl medveten om att A skulle lacka ur...


Det ursäktar inte att A hotar henne, men kan kanske vara en förklaringt till att det efter så lång tids tystnad kommer nu...

Månaderna precis efter misshandeln så ringde flera av A´s kompisar och hotade Patricia med mera stryk och allt vad det nu var...

Sms, msn och dolt nummer på mobilen är inte bra!!!


Ska det börja om nu?? 


Byta nummer på hennes mobil, säger ni, men det hjälper inte, Patricia har så många kompisar överallt, och vi är ju inte direkt anonyma :) så det går att få tag på. Hon ska ju inte behöva inskränka sitt liv.


Fö så slog vi våra kloka huvuden ihop, och insåg att vi faktiskt hade en del på A. :)

Hennes namn, hennes mammas namn, hennes skola iaf den hon gick på då, mammans adress men vet ju inte om A bor där...

Känns som att det kanske inte är helt rätt väg att gå att stövla in till hennes mamma...Ringa och prata med henne - ja, men skulle inte tro att det gör den minsta lilla skillnad. Mamman har nog ingen kontroll alls över henne..:(


A sa ju själv att hon behövde sina mediciner, så nog har hon nån eller några diagnoser av nåt slag...och hon tog ju inte sina mediciner....


Jag vet inte vad Soc gör om vi kontaktar dem??

A har, eller är, varit ett ärende hos dem, hon gapade och skrek då för 2 år sen om att nu skulle hon hamna hos soc, och flera av hennes kompisar som trakasserade Patricia på mobilen sa det samma : Att A hamnat hos nån familj eller på ett hem eller vad det nu var, och skyllde allt på Patricia....

Rubbade unge.


Hon verkar ha ett stor gäng runt omkring henne som hon styr med järnhand..


Nåt som är en stor skillnad idag mot då, är att Patricia har andra kompisar nu!!!

Då var de sex eller sju tjejer och ingen vågade göra nåt för att hjälpa henne...

Nu har hon betydligt tuffare polare   , som inte skulle tveka att ställa upp.

Många stora starka killar tex, varav en del av dem inte är Guds bästa barn och de är inte det umgänge jag helst ser, men just nu känns det rätt bra   .


Ja, vi vet ju inte alls hur det här utvecklar sig, utan är tvingade att vänta och se, och det är ingen av oss speciellt bra på....

Jag vill tacka varenda en av er som kommenterat!!

Det är oerhört skönt att få feedback och att få höra era åsikter  


Tusen tack :)


Natti natti! 
ANNONS
 
Ingen bild

Cajsa

6 december 2010 01:37

Hej Carola,
kan inte låta bli att kommentera på detta inlägg.

Jag tycker att ni gjorde helt rätt i att polisanmäla hotet. Vissa saker måste man (i detta fall X) lära sig den hårda vägen. Om du är straffmyndig och hotar någon, så begår du en olaglig handling och därmed kan du räkna med en polisanmälan. Inga som helst konstigheter.

Om detta med hot (både anonyma och icke-anonyma) händer igen; spara sms, msn-konversationer och försök banda eventuella telefonsamtal.

Går A på samma skola som P? Om ja, är ett tips att gå via skolan. Detta är oerhört allvarliga händelser som skolan (rektor, klassföreståndare) bör uppmärksammas på att deras elever håller på med. Kanske dags för en lektion i etik och moral, eller vad straffmyndighet innebär? Osv, ja, du förstår nog vad jag menar.
Även om inte A går på samma skola, men om några av hennes medhjälpare gör detta så kan detta vara en alternativ väg att gå. Allt för att visa att samhället markerar mot en sådan helt oacceptabel hotbild som en ungdom utsätts för.

Jag skulle även anmäla detta till socialen. Rakt av! Återigen, denna tjej behöver hjälp och soc behöver uppmärksammas på detta.
P är dessutom så stor att hon vet om att det är inte era anmälningar (polis, soc) som motiverar ett eventuellt omhändertagande av X. Det är ju X egna agerande.

Dessutom känner jag rent spontant, att det just nu kan vara bra att flytta bort fokus från P, och genom att ni som föräldrar står upp och anmäler så sänder detta ytterligare signaler till kidsen att detta är oerhört allvarligt. Ringer X eller någon annan, så kanske ni kan ta över luren och ryta till? Sådant kan ju ibland ha en avskräckande effekt :)
Eller svar på sms/msn, "Detta är P:s föräldrar. Vi kommer att polisanmäla detta hot".

Nu har du fått en massa tyckerier från min sida, men jag kände att jag bara var tvungen att kommentera. Återigen vill jag påpeka att det är helt oacceptabelt att en ung tjej ska behöva vara så rädd. Samt att en annan ung tjej lever ut sitt trassliga själsliv på er dotter utan att samhället agerar och tar sitt ansvar. Hon behöver ju hjälp.
Med detta sagt, rör upp himmel och jord! Sådana saker ska inte sopas under mattan.

Lycka till och hoppas att allt går bra! Alltid roligt att läsa din blogg!

 
Ingen bild

Johanna

6 december 2010 11:38

Håller med Cajsa om allt hon skrev!

 
tres

tres

6 december 2010 13:36

ni kan inte göra så mkt, A gör som hon vill och när hon vill, det viktiga är att patricia kan försvara sig eller är väldigt snabb och kan springa eller har kompisar som kan skydda henne. jag har själv varit jävlig elak som yngre och det finns inget i världen som kan stoppa en om man är på det humöret, det beror nog nio av tio inte alls på patricia, det är A's uppväxt och allt hon varit med om och det gör mycket,man tror alla vill en illa och det enda man har lärt sig att skydda sig med utan att bli sårad är att slåss och visa sig stark.
det kanske fungerar om du och Patricia åker till mamman och ber mamman och A ha ett möte,det kan bli jobbigt eller så kan det lösa allt, det beror på hur skadad A är och hur dåligt hon mår.
hoppas allt löser sig och A fattar patricia inte vill henne nått illa eller har snackat om henne.

http://www.lillamami.blogg.se

 
Ingen bild

Marianne

6 december 2010 14:26

Hej! Vill bara säga att jag tycker ni har tagit ett bra beslut. Såna ungar måste stoppas annars kanske hon fortsätter och gör samma saker mot fler. Tänker på er och främst Patricia blir uppriktigt ledsen då jag läser hur händelserna påverkat henne, hoppas det löser sig med detta. Stå på er och ha en fortsatt fin december i den mån det går!

 
Ingen bild

Annelie Susanna

6 december 2010 15:23

Bra att ni anmälde! Man måste ju göra någonting inom lagens ramar iaf. Allt som är dokumenterat hos polisen kan ju vara bra att ha i framtiden, tyvärr. Lycka till!! Kram

 
Ingen bild

Beata

6 december 2010 21:47

Hej Carola!
Helt rätt gjort av er som anmälde, fy vad jobbigt för P och er! Hoppas att hon får slippa den där sjuka tjejen och hennes gäng!
Beata

 
Michaela Lejonberg

Michaela Lejonberg

7 december 2010 02:03

Bra att ni anmälde hoppas ni får frid med allt detta nu! kram

http://www.familjenlejonberghjorth.se/familjeblogg

 
Fia

Fia

7 december 2010 11:45

Självklart gjorde ni rätt som polisanmälde! P ska inte behöva ha det så men tomårslivet idag är hårt, mkt hårdare än när en annan var yngre. Jag jobbar med såna ungar som A så förmodligen skulle jag veta vem hon var om jag fick veta men jag är glad om jag slipper:) Även om det är svårt så försök tänka att A och hennes gelikar mår otroligt dåligt och har det tufft hemma. Det ursäktar ingenting men förklarar. Usch vilka tragedier man sett och hört om på jobbet:( Stackars barn! Tänk också på att soc inte är ett straff utan faktiskt en möjlighet för många unga att få hjälp till en dräglig tillvaro.
Kram på er!

http://www.tjejtrissen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Mamma

7 december 2010 15:51

Som mamma känner jag rent spontant,att j*vlar anamma om ngn skulle röra min dotter.
Då skulle jag nog se till att få tag på den personen & tala om vad som gäller hädanefter...

Vissa måste man ta på deras egna nivå för att de ska förstå...tyvärr!!
Medicin kan ju som du säger betyda en rad olika diagnoser som gör det svårt att kontrollera sig men det är ingen ursäkt...
Vid 15 års ålder skall man ha lärt sig rätt & fel.Annars skulle jag inte vara sen att tala om det.

Nej jag säger såhär,leta rätt på den där A & tala om vart skåpet ska stå...
Och konsekvenserna om hon ej låter er P vara ifred!!
Skrämsel propaganda är aldrig fel när det gäller ens eget kött&blod!

 
Ingen bild

Hanna

8 december 2010 00:04

Min pappas x tjej har en dotter i Patricias ålder, Ungefär samma hände henne som Patricia. Tillslut så blev hon hotad med kniv, mamman bestämde sig då för att låta dottern börja friskola. Sen dess så har allt varit bra. SÅ kanske en ide!

 
Jenny

Jenny

9 december 2010 16:28

Helt rätt att anmäla och jag hoppas att P kan få hjälp att orka igenom detta som faktiskt inte är hennes fel på något sätt!
Stor kram till er!

http://hhtp://mammans.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

Följ bloggen

Följ Om Barnen och livet i allmänhet med Blogkeen
Följ Om Barnen och livet i allmänhet med Bloglovin'

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se