Direktlänk till inlägg 23 januari 2011

När Novalie var lite mindre....:)

Av Carola - 23 januari 2011 01:20

...så såg hon ut så här:

  

Här sitter hon med sin nya lillasyster Trixie och det syns ju i ögonen på henne hur mkt hon tycker om den lilla bebisen!


Jag har inga bilder från när hon var riktigt liten på den här datorn...jag är inte säker på att de finns på n å g o n dator, för en med massor av bilder på när hon var liten totalkraschade  , givetvis utan att vi hade backup...!

Jag deppade länge över det, men sen hittade jag bilder på ett Usb minne och på skivor så jag tro att jag kanske har de flesta ändå...men hur dum får man vara???

Hade faktiskt gjort en del papperskopior åxå , upptäckte jag några år senare...phiu :)


När Trixie föddes var Novalie 2½år, och som jag sagt förr, så älskade hon Trixie av hela sitt hjärta från allra första stunden   .


Här är vi på premiärpromenad med bebisTrixie i vagnen:

  

Corrinda Janelle Novalie.


Fyra dagar gammal bebis , Perrra var jättesjuk i kraftig dubbelsidig lunginflammation ( det blev han samma natt som Trixie föddes!) och allt var slut i skåpen hemma , så jag tog med mig de här tjejerna till affären, två minuter bort.

Jag har nog aldrig varit så slut som jag var då....Herregud, nyförlöst och tvungen att ensam rådda runt 6 barn som skulle till skolan (ja inte alla då) och en man som så sjuk som han aldrig varit varken förr eller senare...Den ynka promenaden var inte att leka med, väl framme på Ica så var jag matt, blek och yr.....men envis som synden så handlade det vi behövde  för det fanns ju inget alternativ, ungarna var hungriga hemma   ....

Inget jag rekommenderar. Inte heller vill jag rekommendera att åka och STORHANDLA (som vi typ aldrig gör!!) en gigantisk överfull kundvagn på Willys ( 7-8 stora pappkassar...)när bebisen var en vecka gammal och maken var om möjligt ännu sjukare...

Fan ibland undrar man ju hur det står till i huvudet på en??  


Men, hormoner och järnvilja kan försätta berg....med den lilla efterverkan att man kraschar sen.....;)

Nåväl, det som inte dödar härdar!  


Här är de igen, gosungarna:





Fredags ostkrokar framför TV:n :)  Man ser maken ligga och vara sjuk på soffan...men här måste han ha kryat på sig lite för de första 14 dagarna låg han enbart i sovrummet och kom bara ut för att gå på toa, typ..

    

Nej, hon är inte naken hon har blöjor på sig :)


Här har hon bakat nåt och slickat av sleven..jag kommer inte ihåg vad det var...

   


Och här sitter hon och ...tja, inte vet jag :)

   

De är väldigt lika varandra, alla tjejerna när de var små, om jag visar ett foto på nån av dem så är det inte många som ser vem det är, de får gissa :)

Perra är sämst   och jag ser ju alltid skillnad....eh , nej det gör jag faktiskt inte alltid, men jag kan alltid lura ut vem det är med hjälp av kläderna de har på sig och i vilket hus vi är i osv...

Vissa bilder ser man klockrent vem som är vem, men de flesta är svåra :D


Här är alla barnen med på bild, titta vad små de är!!!

   

Novalie, Janelle,Corrinda, Patrica och Robert. Trixie i vagnen :)

Jösses vad de växer  det är ju ändå bara drygt 5½ år sen!

Söta var de som alltid   


Sen blev det sommar, och skolavslutning! Här har Novalie precis fyllt 3 år.

  

Och Trixie har vuxit på sig hon med, äter lite gräs ;)


När Novalie var fyra år föddes Lovelia:

  

Här börjar hon ju se ut som hon gör nu:)  Loppan var verkligen en liten Loppa, 2,7kg och pytteliten :)


Hösten 08, Novalie är 5½ år:) Lovelia ett år.

 



Här fyller hon 6 år

    



Och här är hon igen.....

   Haha nej det här är Janelle med Corrinda :)

De är inte de syskon som är mest lika...


Här är Novalie 7 år:

 

Åhh vad jag längtar till sommaren !!!!  Vilka härliga dagar:)


Ja, hoppas du är nöjd nu, du som ville se bilder på Novalie när hon var liten   !

Jag tycker det är himla kul att se massa kort från tidigare år även om det tar lite tid att leta fram dem:) Men det gör inte så mkt ! 


Nu är det mitt i natten och det är väl sovdags då....Hm...

Fast jag har så svårt för att sova nuförtiden....Inte kul!

Oavsett vilken tid jag lägger mig så ligger jag och vänder och vrider mig ett par timmar...kan omöjligt somna. När jag sen äntligen slagit ihop de ljusblå, så vaknar jag och är kissnödig eller av att nån hostar  eller att Jordan vill ha välling , eller en katt hoppar upp i sängen , eller vad som helst....och då är det kört igen, då är det vända och vrida som gäller nån timme till...

Blir inte mkt sömn!


Så just nu finns det faktiskt en vettig anledning till att jag är morgontrött!   

Perra fattar ingenting, för han somnar så fort han lägger sig och sen sover han . Blir han väckt av Jordan så kliver han upp, gör välling eller stoppar om honom och sen somnar han på två sekunder igen. Jag ligger längst bort från Jordan så jag kliver inte upp när han vaknar utan det gör Perra och det är ju varje natt, men han har inga svårigheter med sömnen ändå.


Såhär har jag varit sen i våras , när Jordan började sova lite bättre men det blev värre när jag slutade amma i höstas.

Jag vet att det är vanligt med sömnrubbningar just då, när man plötsligt kan börja sova mer eller mindre ostört när barnen blir större, men det är ju ingen tröst när man inte kan sova   .


Jag vet åxå att det går över, jag har väl varit med förr :=) men det är heller ingen tröst just då.


Nu funkar det ganska bra att jag kan sova längre på morgonen , för ff Jordan sover till iaf 8.30-9.30..och kniper det så är jag inte den som är den utan jag lägger mig på soffan när han sover middag :) Småtjejerna gör aldrig några hyss så det är inga problem, det enda som kan vara är att de behöver hjälp på toa, och då är det segt att masa sig upp  men det går ju. Jag sover ju inte som en stock utan det är mer en ytlig slummer, men det gör underverk!


Sen är ju Perra hemma på ett annat sätt nu än under hösten , och det är skönt.

Jag är ganska övertygad om att så fort det börjar bli ljusare på dagarna , och våren är på gång så kommer jag att sova bättre! Allt hänger ihop :)


Det är ju inget stort problem, men det är surt att ligga och sno innan man somnar. Waste of time!!!


Jaja, nog om det, gnäll och gnat är trist. Nu ska jag borsta tänderna , kolla klart på filmen på TV och sen....vrida mig lite ;)


Natti natti:)

 
 
Ingen bild

Annelie Susanna

23 januari 2011 02:41

Ah, så söta barnen var/är! Och usch så fort tiden går, missförstå mig rätt, det är klart att man blir glad när barnen lär sig krypa, gå, prata och äta själva men....när man ser tillbaka på gamla foton så undrar man ju om man har kramat, berömt och varit tillräckligt uppmärksam och närvarande?? Det känns ju som om tiden flyger, man måste stanna upp och njuta, här och nu!!
Tack för att du delar med dig ♥

 
Fia

Fia

23 januari 2011 08:00

Hon är för söt Novalie eller alla dina barn för den delen :) Däremot vet jag inte om jag håller med om att alla dina barn är så lika. Jag har inga problem att se skillnad på Novalie(ögonen är annorlunda), Corrinda och Janelle och Patricia. Däremot är Trixie och Lovelia rätt lika. Förrut när du hade den där utmaningen att pricka in vilket barn som var vilket hade jag alla rätt:D

http://www.tjejtrissen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Linda

23 januari 2011 11:44

Hej,jättefina bilder,blir själv nästan vemodig när man tittar på kort från när barnen var små.Nu har min äldsta son flyttat hemifrån,hur konstigt känns inte det,vad hände med dessa 20 åren, tack för en bra blogg Linda

 
Ingen bild

Tove Kathrine

23 januari 2011 12:34

Nydelige barn du har Carola! Jeg synes noen av jentene dine er rett like når de er små. Den som er minst lik søstrene er Corrinda synes jeg. Hun er ikke så lik de andre over øynene. Du har en flott barneflokk som du kan være stolt av!

 
Mary

Mary

23 januari 2011 12:37

Fina barn du har:) och så kul att alla bilder lyser av syskonkärlek!

http://justinlife.bloggplatsen.se

 
Johanna:)

Johanna:)

23 januari 2011 18:36

Supersöt!! Bild 9 älskade jag, sååå gullig<3

http://johannashorna.bloggplatsen.se

 
Malin

Malin

24 januari 2011 19:23

Ni har verkligen supersöta barn! =) Ha en trevlig dag!

http://urmittliv.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Mia Fridh

25 januari 2011 19:23

Hej Carola

o vilka söta bilder på barnen du satt ut. Roligt att se när det var lite mindre
Såg dig också i Familjen annorlunda på galan Kul

Kramar mia

Carola

27 januari 2011 23:43

Ja visst är de söta:)

 
Ingen bild

Anna

26 januari 2011 08:12

Jättefina kort! här kraschade datorn efter ett blixtnedslag...och klantarslet (moi) hade ingen backup...så en av mina förlossningar är puts väck i kortväg :(
Det där med sömnen blir nog bättre när du börjar jobba! jag var också sådär..men nu jobbar jag 75 % och sover som en gris :-D fast jag har ju bara 6 barn ;) ja det där att var själv och nyförlöst vet jag hur det är..när fyran föddes så var jag ensam med barnen de första 3 månaderna...maken låg borta på jobb, och barnen skulle skjutsas varje dag till och från skolan...två mil enkel resa..i smällkalla Februari, men när man inte vet nåt annat...så är det inte så jobbigt! men hade alla blivit magsjuka då...det hade inte varit kul! kram

Carola

27 januari 2011 23:42

Tråkigt med datorn, vet ju hur det känns:(
Nja, om jag börjar jobba inom snar framtid så är det natt....och då blir det knappast bättre med sömnen;) Men jag ska inte jobba iofs:) Sömnen ger sig snart ändå, hoppas jag :=)

 
Ingen bild

Hanna

27 januari 2011 20:48

Hej Carola! Idag såg jag din man och Syltkrukan i Örebro. Tänkte gå fram och tala om att jag följer med glädje dina två bloggar, men sen drabbades jag av plötslig blyghet och vågade bara smaka lite marmelad,mmm gott! Så jag hälsar och tackar till dig här för roliga och inspirerande bloggar!

Carola

27 januari 2011 23:40

Haha, känner igen det, jag skulle aldrig våga gå fram till nån:) Men jag lovar att vi bara tycker det är jättekul:) SÅ nästa gång så;)
Jag tackar för att du gillar mitt svammel:)

 
Ingen bild

antonia

30 januari 2011 22:45

men jisses vad janelle var lik dig när hon var yngre! trodde det var en ung carola först :)

 
Amanda

Amanda

31 januari 2011 23:26

aw vilka söta barn :))

http://c-craazy.soclog.se

 
Ingen bild

Malin

1 februari 2011 10:53

Oj vad Janelle var lik dig, särskilt på den första bilden där ni ska ut och gå med vagnen.

 
Ingen bild

Vigdis

2 februari 2011 21:24

Hei Carola. Takk for deltagelse i et herlig program. Eran ungar er virkelig til å elskes i hjel, ja alle familjene egentlig. Så til søvn. Ro på kvelden før sengdags, dårlig ljus, typ levande ljus, så magnesium, kommer ikke i håg hur många mg. Hjelper ikke med innsovningen, men man sover så djupt at man behøver mindre søvn. Lykke til, kjære supermamma.

 
Ingen bild

Matilda

18 februari 2011 21:41

Janelle var så lik dig på andra bilden

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skapa flashcards