Direktlänk till inlägg 3 september 2009

Åtta!!

Av Carola - 3 september 2009 21:09

Den som väntar på nåt gott...eller hur var det nu:)


Jo.. nog var han värd att vänta på allt!!

Igår kl. 13.43 så föddes vår son, Jordan:)


Det hela gick fort och förhållandevis enkelt, allt är ju relativt;)

Han väger 4210gram och är 52cm lång, så han är näst störst av alla barnen, men så låg han inne näst längst också med sina 6 dagar över tiden:)


Förlossningen började med rejäla sammandragningar som kom ovanligt regelbundet med sina 3 minuter mellan varje, och fick mig att fundera på om det kanske var dags att ringa hem mannen. Jag hade ju precis klivit ur sängen(jaa, vaddå, klockan var 9.30*s*) och var superhungrig och hade lite bråttom för jag hade tid hos barnmorskan kl 10.45, men skulle duscha först tänkte jag.

När jag så stod där i duschen och såg klockan på väggenoch insåg att det var just var tredje minut som det tog i och drog ihop sig ordentligt i magen så tänkte jag att kanske skulle man byta ut Bm besök mot förlossning..

Men skrattade åt den galna tanken och skyndade ut till yoghurten.

Näst äldsta dottern var hemma med förkylning så det kändes ok på barnvaktsfronten.


Efter några minuter till så insåg jag att jo, men det var nog kanske på gång ändå:) för det gav sig inte med sammandragningarna.

Smsade mannen kl 10.21 att han kunde komma hem och åt sen klart och kollade igenom BB-väskan, och så gick jag ner och väckte dottern.

Smsade andra dottern i skolan att hon fick hämta lillasyrran från förskolan kl 13.45

Gick på toa och borstade tänderna och håret när maken plötsligt stod i dörren... -Ska vi åka då??   Han är ju van att det är snabba ryck:)


Jag hade det dock inte ett dugg jobbigt, det gjorde inte ont, men kändes att det var dags idag.

Strax efter 11 åkte vi, var inne på förlossningen vid 11.30, fick ju såklart parkera en bit ifrån.Som vanligt..

Det sedvanliga CTG´t kopplades på och nu började det göra ont, jag gillar verkligen inte att behöva ligga fast på rygg, även om det är i nån halvsittande variant.

Undersökning visade att det var öppet 4 cm.


-Ja, då är det bebis om nån timme då, sa maken glatt, och barnmorskan tittade häpet på honom:

-Går det sååå fort? Eh, vi går in på ett rum,va?  :)


Rum nummer två blev vårt och jag fick en nål i armvecket för jag tillhörde minsann en riskgrupp;) Inte för att jag är så gammal;) utan för att jag fått många barn...stooor blödningsrisk tydligen. Jaja.

Nu började det kännas som värkar, ont men väldigt korta och helt hanterbara med att bara andas igenom. Jag ratade till och med lustgasen:)

De tjatade om att jag skulle kissa, men jag hade ju inte druckit knappt nåt sen kvällen innan så det gick ju inte, dessutom så gjorde värkarna att det var omöjligt så de beslutade om att tappa mig. Mm, vad det inte är härligt..inte var det direkt nåt som stod där heller, men då slapp man tjatet;)

Började med lustgasen när de höll på med det och sen fick jag då äntligen ställa mig på knä, och mitt onda knä hade läkt ihop lagom tills dess så det gick så bra! Jag hade varit lite orolig för att det inte skulle funka att stå på knä..

Värkarna tog i i styrka men inte i längd utan de var fortfarande korta, undersökning efter tappningen visade på 8cm öppet och ganska snopna barnmorskor:)  "Oj det gick fort?"


Kl. 13.20 tittade jag på klockan och konstaterade att nu var det snart dags att hämta på förskolan och undersköterskan skrattade och sa att det nog inte blev jag som hämtade iaf:)

Det var fortfarande rätt ok, jag hade koll och kunde utan problem med hjälp av lustgasen hantera värkarna, hade pauser mellan då jag kunde prata och lyssna

Jag bad att de skulle ta hål på hinnorna så vattnet gick nån gång för det tryckte på så förbannat under värkarna, och det var snart dags att krysta.

Jaha, sa de och började öppna skåp och lådor och greja, ingen brådska direkt och jag blev rätt irriterad.

Plötsligt från en sekund till nästa så ändrades allt och värkarna blev helt vidriga. Åhhh, men fyyyy.

 De  ville att jag skulle lägga mig på rygg för att de skulle kunna ta hål..men faaan, jag vill inte, jag kaaaaan inte ligga på rygg för nu jäklar gör det OOONT!

-Du måste, var svaret, men jag har ju aldrig behövt ligga på rygg förr....*morr*

Insåg att jag var tvungen att lägga mig ner och fräste åt dem att snabba på,samtidigt som jag bökade mig runt och lade mig ner.

Nästa värk var inte nådig och jag var ungefär en millisekund från att drabbas av panik för fy farao för att behöva ligga ner på rygg!

En enda gång har jag fött barn liggandes på rygg och det var tvillingarna, för de vägrade att låta mig stå på knä av "säkerhetsskäl":( Den är den absolut i särklass värsta förlossning jag någonsin haft! Snabb, javisst, 1timme och 57 minuter från första aning till två födda barn, men vidrig.


Vattnet gick så de stod där med sina instrument och såg förvånade ut, jag hörde hur mannen frågade om jag fick ställa mig på knä igen, och de sa att visst, om jag ville, så jag gjorde nån akrobatisk volt, slängde lustgasmasken åt maken och krängde mig upp på knä igen och slet tillbaka masken:)

De påstod att jag höll på att ramla ur sängen, men jag hade full koll:) ( typ..)

Drog förtvivlat i mig lustgas och sen var det bara att krysta.

Står i journalen att vattnet gick 13.40 och krystvärkarna började samtidigt.

Här fick de för sig att de var tvungna att lyssna på bebisen med CTG?

De meckade med dosan mot magen,fick ingen bra kontakt(konstigt??) och jag hörde hur de undrade om de skulle strunta i det?

Om jag hade kunnat prata så hade jag talat om att det spelade ingen som helst roll om det så var noll hjärtaktivitet från bebis, för han kommer ut vilken sekund som helst! Vänta en sekund bara..


13.43 föddes han:)


Med navelsträngen tre (3!) varv runt halsen var han ju hyfsat blå i ansiktet, men den gick lätt att få bort, den var dessutom lång så han kunde ju komma ut istf att fastna och behöva avnavlas innan han var helt ute.

Efter lite skrubbning på mage och rygg hostade han till och skrek, och efter att de grejat på lite till där bakom ryggen på mig så fick jag äntligen vända på mig och fick honom i famnen:)

Mmmmmmmmmmmmmm:)

Underbart. :) Svårslaget:)

Moderkakan ville inte lossna direkt, så de stod där och knådade min stackars stackars mage, såg sammanbitna ut och började prata om operation....Satte akupunkturnålar i tårna och grejade.

Efter en halvtimme kallades doktorn in, som tillsammans med en annan doktor/kandidat/Underläkare eller vad hon nu var,jag lyssnade inte så noga när de presenterade sig:) tog i HÅRT och klämde, sa att jag kunde använda lustgasen och sen jäklar tog de i, och då lossnade den:)

Tänkte väl det, inte kunde det väl krångla med sånt:)


Blev sydd några stygn, inga större skador, tack för det:)


Sen började tjatet om att kissa igen, och det gick ju såklart inte, så då gjorde de ett ul som visade att det fanns en del urin, men inte massor, dock borde jag vara kissnödig, så de satte en kateter som fick sitta ett dygn.

Jaja, på sätt och vis skönt att slippa upp på toa:)


Överlag så måste jag säga att personalen på förlossningen kändes rätt ovan, lite tafatta och osäkra, allt tog en hiskelig lång tid.

Trevliga, absolut, men osäkra.


Vi kom inte därifrån förrän 19.30 och upp på sal, och maken åkte hem till de överlyckliga syskonen vid 20.00, så då blev vi själva, lille bus och jag:)

Jag pratade i telefon med syskonen och de fick se lite film på lillebror som vi filmade åt dem, och så skulle de få komma och hälsa på idag.

Somnade vid midnatt, efter att ha läst bok, ammat, ätit skittrist fika och bytt blöja:)


Jordan höll låda hela natten, smågnällde och gnölade på, men somnade framåt 5 tiden och sov sen som en stock till 11.00

Jag hann både äta frukost (lika trist som fikat, saftsoppa, grovt bröd med smör och te...) duscha, få bort nålen i armvecket och katetern och läst massa kapitel i boken innan han vaknade, lagom till att hinna äta lite innan barnläkarkollen.

Ok stämpel i rumpan blev resultatet:)

Strax därefter kom barnen och alla ville hålla sin nya lillebror, tydligen hade de kommit överens om en turordning i bilen dit: Störst först:).

Väntan blev lååång för lilla 3åringen:) men till slut fick hon hålla hon med och vilken lycka:)


Vi klädde på honom kläder och sen fick man äntligen åka heeeeem:)


Nu har alla ungar somnat, alla, utom tonåringarna, blir som galna när jag är borta och det har bråkats, tjatats, gråtit, tjafsats och kramats utan dess like, nästan så man längtar tillbaka till sjukhusets aptrista tystnad,,men bara nästan för hemma är ändå bäst!!!!


Jag sitter och ammar och njuter av lugnet som lägrat sig och av min lilla söta goa bebis Jordan:)

Snart ska vi krypa till sängs vi med, så natti natti på er:)

 
 
Ingen bild

Anna

3 september 2009 23:02

Vilken liten goding! Han kanske är lite lik R iaf, han var ju inte riktigt lika tjock.... :)

 
Ingen bild

Annica med A o L

3 september 2009 23:05

JAAAAA!!!!! GRATTIS!!!!!!!!!!!
Att du orkar skriva så här inlevelserikt redan nu. Ja, egentligen är jag inte förvånad. :) Det är liksom som att jag hör vad du tänker?! :) Fantastiskt! Supergrattis till hela familjen till sötisen Jordan! Så det blev inte "Anders" då? :) Stor kram!

 
Monica

Monica

3 september 2009 23:08

GRATTIS GRATTIS i massor till er alla i er stora familj.
Jag visste att det var något på gång, du hade inte skrivet sedan 1 sep.
Vilken underbart söt son.

Hoppas att du mår bra och har fått lite lugn och ro bland de tjatiga barnen, hihi.
Grattis igen!

http://barbamamma.bloggagratis.se

 
paola

paola

3 september 2009 23:17

GRATTIS GRATTI GRATTIS !

Du är fantastisk, vad glad jag blev för eran skull.
Redan hemma...det är superstrongt gjort av dig.
Vila dig nu! Tröttheten den finns där, fast du kanske inte vill kännas vid den hi hi :-)

Ta hand om er. Kikar in snart igen.
Kram

http://paola,bloggagratis,se

 
Ingen bild

Ansan

4 september 2009 08:31

Åååh, STORT grattis till Jordan!!! Han ser så där helt otroligt bebisfin ut som bara nyfödingar kan göra! Nästan så jag blir lite sugen själv, fast vi har sagt att vi är nöjda med våra två killar.

 
Malin

Malin

4 september 2009 08:49

JÄTTEGRATTIS till fina fina bebben! :)

http://www.loe.blogg.se

 
Ingen bild

Tess W

4 september 2009 08:58

GRATTIS!

Va kul att det blev en kille, Precis som du trodde!
Skönt att allt gick bra!

Hur många tjejer har ni och hur många killar?
Har fått för mig att ni har fler tjejer?

Stora kramar Tess W

 
Mirka

Mirka

4 september 2009 09:19

GRATTIS GRATTIS!!!

En riktig goding ni fick:-) Och vilket fint namn:-)
Låter som en bra förlossning. Jag hade också nu sist med Thor en trevlig bm vid förlossning med ack så osäker! Tror att de kanske blev osäkra eftersom vi har ju fått så många barn och vet hur det går till och hur VI vill ha det under förlossningen;-)
Ta det lugnt nu och bara mys med lillen:-D
Kram

http://www.tiobarnsmamma.blogg.se

 
Ingen bild

Jane

4 september 2009 09:20

Ett stort GRATTIS till er fina son-lillebror!! Blir så rörd av att läsa hur du skriver... Men jisses vilken kort krystningstid :-) Där gick det undan! Ha de gott o njuuut....
Kram

 
Ingen bild

Ulle m åtta!

4 september 2009 09:31

STOORT GRATTIS TILL LILL-GOSSEN!!
Blir alldelens rörd av att läsa det du skrivit...ooh läängtar ihjäl mej efter en till...hihi!

 
sivan

sivan

4 september 2009 10:38

Men grattis till Lille Åttan! Vi börjar vara ett stort gäng med åtta barn på nätet! Hipp hipp hurra för Lille Jordans lyckliga ankomst!

http://meromoss.blogspot.com

 
Ingen bild

Lola

4 september 2009 10:42

Grattis till åttan! :-)

Är du klar nu eller blir det fler måntro? :-)
Jag har alltid beundrat dig för du får det att verka så enkelt att ha en "massa" barn. :-)

 
Ingen bild

MissParkas

4 september 2009 10:44

STORT grattis Carola!!! Underbart! Det märks att du är ett proffs hörru!
Många kramar!

 
TuvaLiten

TuvaLiten

4 september 2009 10:45

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!! Attans, jag tog fel på en dag där ;O)Skönt att allt gått bra, han är verkligen ljuvlig lille Jordan, nu längtar jag ännu mer till januari, kan det börja snöa nu tack! ;O)

http://tuvaliten-enflockungarochensymaskin.blogspo

 
malin

malin

4 september 2009 12:19

Åhhh,vilken underbar liten kille!
Grattis!

Såklart oslagbart.
Du är också oslagbar som sitter och bloggar världens härligaste förlossnigsberättelse när du nyss kommit hem.

Kramar till värdens coolaste mamma!

/malin

http://pillris.blogg.se

 
Leva med fem barn

Leva med fem barn

4 september 2009 14:59

Grattis skönt att det är över.

http://virrevarra.blogspot.com

 
Annica

Annica

4 september 2009 15:21

Ett stooort GRATTIS till lilla Jordan! Sååå söt!

http://moomi.wordpress.com

 
Ingen bild

Gabricia

4 september 2009 15:34

Stort Grattis till sonen. Så otroligt söt han är!

 
Ingen bild

Izabella

4 september 2009 17:19

Åh grattis Carola till den underbare Jordan. Han är så fin =) Som vanligt har ni valt ett jättefint namn. Bilden där han suger på tummen är ljuvlig, ja alla bilder förstås.

Kram
Bella m 5 barn + liten i magen

 
Anna B

Anna B

4 september 2009 18:59

GRATTIS!!! Hinner inte läsa ordentligt just nu, ska hämta son vid tåget, så jag får återkomma, men ville bara säga grattis ordentligt på en gång. VAD ROLIGT!

http://mittoperfektaliv.blogspot.com

 
Sanna (aff oktoberbarn 05)

Sanna (aff oktoberbarn 05)

4 september 2009 19:02

Ett jättestort GRATTIS till en underbar liten son! Njuuuuut!!!

http://sannamamman.blogg.se

 
Ingen bild

ullis

4 september 2009 20:19

Grattis. Är själv mamma till tre grabbar. Du har verkligen inspirerat mig enormt med din blogg. Ännu en gång Grattis

 
Viktoria

Viktoria

4 september 2009 21:14

Stort grattis till Jordan! En stor liten kille det där.

Fördelen med att ha gått igenom många förlossningar är ju att man vet vad som funkar eller inte funkar för en själv :-)

Skönt att höra att allt gått bra och att ni är hemma med lilla åttan.

http://viktoriam4underbara.blogg.se

 
Ingen bild

Bara tre

5 september 2009 12:05

Ville bara säga GRATTIS till killen!!
Jag har följt din blogg ett bra tag och gillar verkligen hur du skriver. Tycker att du verkar vara en härligt glad människa, som tar livet med en klackspark, trots många barn med allt vad det innebär! Och att sitta och blogga "i lugn och ro" när bebis är ett dygn...jag bugar inför dina fötter, haha!

Jag vill SÅ gärna ha fler men maken har sagt stopp efter lilla trean. Jag vill ju inte tjata på honom om fler, men vad fanken GÖR man?

Nåja GRATTIS än en gång!

 
Ulrica

Ulrica

6 september 2009 14:45

Underbart att få höra hur det gick denna gången :) Fint namn han fick också :) Grattis ännu en gång! Kram!

http://mamaauroras.blogg.se

 
6-barnsmamma

6-barnsmamma

8 september 2009 10:27

Vill säga ett stort grattis!
Vilken underbar liten kille du fått, och vilket fint namn.
Följer din blogg, men är inte flitig på att skriva.

http://6-barnsmamma.blogspot.com

 
Ingen bild

Sussi

9 september 2009 07:04

Här har man haft datorkrasch och missat alltihop!! STORT grattis till sonen, vilket fint namn han (också!) har fått! Sommaren gick utan att vi "hann" träffas en enda gång... Jaja, det är en lång höst och vinter framför oss, vi kanske kan få till det ;)

Kram
Sussi

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards