Direktlänk till inlägg 16 juli 2010

Novalie är sjuk, Jordan och lekstuga

Av Carola - 16 juli 2010 00:11

Värmen håller i sig och jag njuter av varenda svettdroppe  på nästippen, och tittar surt på folk som klagar på värmen. Hur KAN man klaga? Jag slår vad om att de som klagar på värmen nu minsann klagade på vinterns iskyla!!!

Vissa är liksom aldrig nöjda:)


Ok, jag kan sträcka mig till att säga att det kan vara lite väl kvalmigt ibland, men om jag fick välja på att alltid ha det kvavt, varmt, sol  och svettiga nätter när man smälter bort om man råkar dra på sig täcket, och kalla slaskiga gråa vintrar..så är valet lätt!

Ge mig sommar förevigt och jag är nöööjd  !!


Mina föräldrar kom hem från Thailand idag, de lär inte behöva acklimatisera sig från värmen direkt;)


Novalie är sjuk, så vi har inte gjort annat än hängt hemma idag. Hon har feber och huvudvärk, det är ju inte helt optimalt i det här vädret förstås, men inte ens hon klagar över värmen, hon går in och sätter sig i soffan och kollar på en film ist.:)


Jordan har lärt sig en läxa: Om man kryper ut i trappan så ramlar man och slår sig.  Han är intelligent min son, för han lärde sig direkt hur man närmar sig trappan på ett säkert sätt:

 

Det är bara två trappsteg här, så det är ingen större fara. Han kryper fram, lägger sig på magen och ålar sig framåt för att kika ner på steget, det brukar alltid ligga nåt spännande där;) Typ skor, här är det en mobil, väskor och annat skräp som ungarna (okey, vi med då) lägger ifrån sig.

Vi behöver inte stänga grinden längre , men det gör vi av gammal vana:)



Idag har vi tagit itu med en gammal surdeg åxå.

Grannarna ville att vi skulle ta över deras lekstuga, och det var vi med på.

Ända fram tills vi insåg att den var TUUNG!  Tanken var att lyfta den över staketet, men det gick inte.

Istället kom svärfar och Perra på en "strålande" idé - de sågade itu den, bar den i delar över till oss för att sen sätta ihop den igen. Skulle bara behövas lite foder och färg så skulle den vara finfin.


Nu är det så att jag känner min svärfar, och jag vet att utseende och  design inte ligger honom så speciellt varmt om hjärtat  

Jag meddelade min kära man att om det inte blev fint så ville jag absolut inte ha den. Då fick det vara, för jag ville att barnen skulle få en lekstuga som var fin, inte ha en skrothög på framsidan, det första alla ser när de kommer hit....Ett skjul med provisoriska lösningar som blir permanenta - nej tack.


Nu har delarna till lekstugan stått lutade mot vårt staket på framsidan i ganska precis två månader, och NU hade Perra bestämt sig för att det inte skulle bli fint, det skulle inte bli bra och det skulle framför allt kosta massa pengar att köpa loss virket som behövdes. Det var en hel del som var murket och behövdes bytas ut åxå. Inte värt jobbet alltså.

Idag har vi kört den på tipppen!!!       

Äntligen borta.

Men jäklar i min låda så tung den var!  Jag och Janelle hjälpte till att lyfta in den i stora gula bussen, och sen åkte jag och Perra till tippen, där vi slet för att få ut den igen.

En del var extra tung och bred och när vi slet som idioter för att få ut den så kom det fram ett par och hjälpte oss, tur det för jag tror inte vi fått ut den annars. Tack!! :)


Vilken idioti, först såga itu den, bära hit den, och sen släpa in den i bilen och köra till skroten, det är ju inte ens VÅR lekstuga!!  Vi har ju inte haft den minsta lilla glädje av den  .

Det hade kunnat bli bra, men blev inte riktigt det;)

Man kan säga att grannarna gjorde en ypperlig affär när de skänkte bort den, de slapp allt arbete med att såga, bära , frakta och kasta  


Men nu vill jag ha en lekstuga!!!

Tips??

Självklart en snygg:)  Inte för liten, den ska ju rymma många barn!!

Nån som känner nån som känner nån som bygger egna, designade efter slott och herrgårdar;)?  Eller bara på fina.

Grannen har en som ser ut som Mumins hus - jättefin!

Nu flyttade ju grannen och de som flyttade in har inga barn....men de kanske får..

Jag vet att Perra inte kommer att bygga en själv, så även om det finns ritningar på nätet så blir det aldrig av.  Det måste bli en färdig.


Nu ska jag borsta tändera, köra isäng tonåringarna och sen sova!!

Undras om man kan stänga altandörren inatt, eller om den får stå öppen....?


Jaja, natti natti!  :)



 
 
susanne r

susanne r

16 juli 2010 08:45

Stackars Novalie, hoppas hon kryar på sig snart.
Värme är skönt, men gräsmattan hemma skulle vilja ha lite regn (en natt eller två).

http://strumpstick.blogspot.com

 
Ingen bild

Anna

16 juli 2010 08:56

Bra beslut tycker jag! Tror inte heller det hade blivit bra...

Jag hittade en lekstuga på nätet för ett tag sen som jag tycker är cool och söt. Priset däremot.... http://www.minihusen.se/Hem.aspx

Dax att träffas snart igen tycker jag oxå!

 
Ingen bild

Åsa

16 juli 2010 10:56

Jag klagar på värmen och blir lite trött på folk som blir irriterade på oss som klagar...
Jag har bl a diabetes och i denna värmen funkar det bara inte. Mitt blodsocker vill inte som jag vill och jag blir riktigt dålig eftersom det inte funkar med mitt insulin.
Jag tycker jag har all rätt i världen att klaga nu. Jag har legat i sängen i över 1 vecka och mår sååååå dåligt. Det är bara på kvällarna efter 20 som jag kan vara uppe och leva lite.
Så inte kan du tycka illa om alla som klagar.
Jag klagar aldrig över vinterkylan. ÄÄÄÄLSKAR den årstiden över allt annat.

 
Viktoria

Viktoria

16 juli 2010 11:11

Åh, jag gillar INTE värmen. Gillar inte att svettas och att vara rädd för att barnen ska bränna sig. Inte gillar jag iskyla heller. Jag bor i fel land helt enkelt :-/
Jag har lyckats få barn (och man) som har nästan genomskinlig hy så vi är mer inne än ute på sommaren. Men badar gör vi gärna, helst 5 gånger om dagen och nu är ju vattnet riktigt varmt i poolen också.
Jag byggde en egen lekstuga till barnen men det är kanske överkurs. Har ni kollat på små friggebodar?

http://viktoriam4underbara.blogg.se

 
iidaa

iidaa

16 juli 2010 11:25

får inte tonåringarna va uppe längre än 00? :)

Jag klagade på kylan i vintras och värmen nu. Jag ligger och riktigt rinner ur sängen på nätterna =/ då har ja hellre kallt och kan ta på mig täcke, än och vilja krypa ur skinnet ;-)

http://hobbyflatan.blogg.se

 
BeckaHBitcH.se - triss i gossar

BeckaHBitcH.se - triss i gossar

16 juli 2010 11:43

Lillgumman får krya på sig!

Hihi vilket pyssel med lekstugan :-P

http://beckahbitch.se

 
Sofia

Sofia

16 juli 2010 12:18

Låter inget vidare att vara sjuk i värmen!
Stackare, hon får krya på sig snabbt.

Jag har inget tips om lekstuga, fast jag hoppas ni hittar en som är fin och lagom stor.

Jag gillar värmen om jag kan ligga på stranden med en bok, fast att jobba i värmen är inte kul.

Jag har ju gått hemma med min sjuke son sen 5/2 och jag längtar faktiskt till jobbet nu (och till lite bättre lön, för det man får från försäkringskassan är inte nått att hänga i granen precis).

Varma sommarkramar från Sofia

http://www.3barnsmamma.bloggplatsen.se

 
Anna B

Anna B

16 juli 2010 12:25

Jag klagar inte på värmen, men jag är inte så förtjust i den heller. Är mest så att jag inte är en sån som klagar. Min man gillar värmen, så jag har ju en glad man i alla fall och det är ju alltid nåt ;)
Vintern klagade jag inte på, den var ju helt underbar. I det stora hela måste jag säga att jag föredrar årstiderna så här som de varit i åt. REJÄLA! Som de ska vara, sen att jag inte mår så bra av värme, det kan jag mer stå ut med. I alla fall om jag kan svalka av mig nånstans.
Det där med lekstugan lät förövrigt som nåt som kunnat hända oss. Det hade dock inte räckt med två månader. Är fantastiskt förvånad över att byråerna från barnens rum blev slängda redan efter en vecka, de hade ju redan hunnit bli en installation av saker på dem. Berodde nog på att vi köpte ett nytt vardagsrumsbord och det gick bara inte att spara det andra och då slängdes de samtidigt.
Vi är annars kända för våra samlingar av saker som ska till tippen. De blir som en del av hemmet till slut och vi bor ju så stort som bekant ;)

http://mittoperfektaliv.blogspot.com

 
Ingen bild

Johanna

16 juli 2010 22:09

Här finns en del söta lekstugor :)
http://www.viivilla.se/Tradgard/Barn/16-sota-lekstugor-fran-budget-till-lyx.aspx

Hoppas Novalie kryar på sig!

 
Camilla

Camilla

16 juli 2010 22:35

YES! Äntligen en småbarnsmamma som INTE klagar på värmen : ) Jag kände mig ensammast i världen om att inte klaga på underbara sommaren. Har fyra små ungar och är 27 år. Hoppas på fler små : )

Tack för en fin blogg och hoppas att Novalie mår bättre snart, lilla stackare : (

http://camilla.livskick.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards