Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
linn

linn

24 april 2011 02:51

Hejsan, jag läste att du också levt med emetofobi? Själv lever jag med det nu och har haft det sedan ett år tillbaka då jag fick min panikångest. Du kan säkert förstå hur hemsk denna vinter varit med så mycket magjuka och andra saker. Men jag har som tur är klarat mig men varit livrädd! För mig är det så, säger någon att de mår illa får jag panik och är jätte nära på att börja gråta! Det är verkligen sjukt. Men det blir ju givetvis värre när jag själv mår illa. Hade du också det ungefär så? Jag måste bara fråga hur blev du ''frisk'', hur slutade du vara så rädd för det? För nu efter ett år, är jag en aning trött på det ;)
Väldigt tacksam för svar, för det är verkligen inte ofta man möter någon som förstår hur det är. Kram på dig & tack för två jätte bra bloggar, och grattis till bebisen, hoppas allt går bra =)

http://linnnrosenkvist.blogg.se

Carola

12 juni 2011 23:13

Hej!
Förlåt att jag dröjt med svaret! Ville tänka till lite först:)
Jag hade det som du beskriver ungefär, och det finns kvar en del av det fortfarande, men inte den där paniken. Jag insåg att jag mer eller mindre aldrig ( ta i trä!!) blev sjuk, och då lättade ångesten. Jag vet inte hur jag gjorde, utan det kom nog succesivt, men fortfarande så undviker jag att umgås med folk som varit sjuka, det får gå typ 2 veckor innan jag eller barnen går hem till n¨n som varit sjuk. Jag hatar folk som sprider sina magsjukebaciller utan att tänka på omgivningen.. Sen ville jag verkligen ha fler barn! Jag mådde som allra sämst när Patricia var bebis, och några år därefter, värre på vintern! Men var tvungen att " välja" antingen trotsa risken att med fler barn ökar bacillerna, och risken att få magsjuka ökar, eller strunta i att försöka få fler barn...
Vi fick då tvillingar, och efter deras första magsjuka så kände jag att klarar man detta så fixar man det mesta:)
Jag skulle stå först i kön om man kunde vaccinera sig, betala hur mkt som helst för att garanterat aldrig bli sjuk, osv...
Jag kan inte ge dig n¨gra råd, mer än att försöka ta dig igenom det, hur tungt det än är. Rent krasst så är en magsjuka inte det värsta man kan råka ut för om man sätter det i ett stort perspektiv...det finns värre saker..
Hoppas du snart m¨r bättre, för det är ett skit att leva med!!! Kram :)

 
Ingen bild

anna

9 juni 2011 13:21

Varför har barnen gått hos logoped? Har de haft något talfel? Har även Janelle och Patricia gjort det?

Carola

12 juni 2011 23:05

Barnen har haft lite olika talfel, men det brukar rätta till sig runt 5-6 års åldern. Logopeden säger att det är ärftligt, vi tror väl lite på att man blir som de man umgås med;)
J och P har inte gått till logoped.

 
Ingen bild

Cecilia

11 juni 2011 11:18

Du skrev förut att du ville att samma person skulle skriva sina frågor samtidigt, för då blev det lättare för dig att svara. Men om någon frågor om flera saker i samma fråga, svarar du då på alla frågorna eller? Annars är det ju liksom ingen ide...

Carola

12 juni 2011 23:03

Ja, självklart! Skriver ni tio frågor i samma fråga så svarar jag på alla, om jag inte precis svarat samma sak i en annans fråga.

 
Ingen bild

Ida

11 juni 2011 11:17

Hur många i er familj är det som fyller år i september? Är det er favoritmånad? Hur är det med så många som fyller i samma månad?

Carola

12 juni 2011 23:02

Jordan, Perra, Lovelia , Patricia:) Trixie var beräknad i september men dröjde till oktober... Nja favoritmånad vet jag inte, jag gillar våren bättre. Det är rätt behändigt med många som fyller samtidigt, för då kan vi slå ihop kalasen till ett stort:)

 
Ingen bild

eva

9 juni 2011 13:19

Har du dina två äldsta döttrar från ett tidigare förhållande? Har ni de yngsta barnen gemensamt eller?

Carola

12 juni 2011 23:01

Nej, alla barnen har samma mamma, mig , och pappa, Perra!!! Vi har varit tillsammans sen vi gick i gymnasiet, så det är bara vi :)

 
Ingen bild

maja

8 juni 2011 18:06

Undrar folk ofta om alla barnen har samma pappa? Tror du det är vanligt att ha så många barn som ni har med en och samma person? Imponerade alltså.

Carola

12 juni 2011 22:59

Det är en av de vanligaste frågorna:) Men mest så får Perra den , fast tvärtom.
Nej det är nog inte jättevanligt att ha så många med samma man, vanligare att ha kanske två med en och två med en annan. Lite mer accepterat kan jag känna ibland, att ha många barn om det är med flera pappor...konstigt egentligen;)?
Tack!

 
Ingen bild

sara

7 juni 2011 15:25

Vilka i familjen använder glasögon eller linser? Är du äldre än Per? Äter alla kött?
Gillar du mest tidningar eller böcker? Har ni varit med i någon artikel i någon veckotidning, vore jättekul att läsa mer om er.

Carola

12 juni 2011 22:57

Jag har linser, Perra glasögon. Jag är ett år äldre än honom. Ja alla äter kött.
Jag gillar böcker, men läser nog mest tidningar just nu. Har varit med i vår lokaltidning UNT och Uppsalatidningen, och det finns några nätartiklar som ligger och flyter runt nånstans...har inga adresser;)

 
Ingen bild

a

6 juni 2011 14:49

Är ni mest morgonpigga eller kvällspigga? Tycker du det är privat att berätta i bloggen hur många barn ni planerar/önskar att få?

Carola

12 juni 2011 22:55

Vi är kvällsmänniskor hela bunten!
Nej, det är inte för privat, men inget vi planerat långt i förväg, det blir de barn det blir:)

 
Ingen bild

sussie

6 juni 2011 14:47

Har ni pratat med barnen om sex, p-medel m.m?
Tycker du det är pinsamt att köpa gravtest och andra saker från intimhyllan på Apoteket?

Carola

12 juni 2011 22:54

Nja, de vet det mesta ändå..
Nej inte speciellt pinsam, men däremot så har jag ju inte velat att nån ska se att jag köpt grav test eftersom jag inte vill berätta nåt innan det gått ganska lång tid av graviditeten.

 
Ingen bild

åsa

6 juni 2011 14:46

Hur gammal var du när du började röka? Är det någon i er familj som röker nu?

Carola

12 juni 2011 22:52

Jag är uppvuxen med två rökande föräldrar, som rökte inne och i bilen, ja överallt. Så jag ser det inte som speciellt märkligt att jag började , även om jag tycker det var onödigt. Jag var kanske 16-17 när jag började, och 23 när jag slutade, när jag blev gravid med Janelle. Jag kommer aldrig någonsin börja igen, fy för att vara slav under något.. No more.

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

Följ bloggen

Följ Om Barnen och livet i allmänhet med Blogkeen
Följ Om Barnen och livet i allmänhet med Bloglovin'

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se