Alla inlägg under januari 2010

Arg

Av Carola - 16 januari 2010 01:32

Jag är arg.

Just nu blev jag det av två anledningar, för inlägget jag skrivit bara försvann!!!

Men moorrrrrr!

Det var ju inte två rader långt helller........suck.


Nåja, börja om från början, börja om på nytt, varför ska man sörja, orden som har flytt;)?


Jag är arg för att nån idiot har snott min 14 årings nya jacka som hon fick i julklapp!

Ur hennes låsta skåp i skolan......:(

Hon har länge velat ha en Canada Goose jacka, de är skitdyra och med tanke på att hon forfarande växer, och mest pga att hon ändrar smak hela tiden så har jag vägrat.

När min syster var i Thailand i höstas så köpte hon en äkta kopia:)

När dottern öppnade det paketet på julafton så verkligen strålade hennes ögon, hon blev så lycklig:)

Datorn som hon åxå fick kom bara på andraplats, för JACKAN var den bästa julklappen ever....

Och nu, har nån/några stulit den från henne, åhhh jag börjar nästan gråta för att jag vet hur ledsen hon är.


I jackan hade hon några småmynt, lurarna till mobilen, ID kort och Visa kort.

Visa kortet var redan spärrat, för förra veckan hemma hos en kompis så var det några av hans "kompisar" som snodde det ur hennes jacka, när den hängde i hallen.....I samma veva tog de hennes skor så hon var tvungen att låna skor för att komma hem. Anledningen?  Jo, hon är en "jävla slyna".

Jaha, men det förklarar ju saken.....*morrar*


Kompisen skaffade tillbaka kortet av sina sk vänner, men då hade vi ju redan spärrat det.

Så det har ingen nån användning av, och det andra var ju bara småsaker, det är förlusten av jackan som är värst.


Hon var så lycklig över den.


Fan ta de som snott den, må de drabbas av nåt hemskt.

Ja jag är elak men det skiter jag i. Folk som inte kan skilja på mitt och ditt avskyr jag. Respekt är ett ord som ingen verkar bry sig om nuförtiden.

Respekt för mänskligt liv, för andras egendomar, för regler och lagar osv....


Jag har pratat med rektorn som polisanmält det, lika bra att det kommer från skolan. Nu spelar det ju ingen roll, jackan lär inte komma tillbaka hur mkt jag än hoppas att idioten som har den drabbas av samvetskval och lämnar tillbaka den.

OM nu någon som av en ödets nyck skulle bli påkommen med den så är de säkert under 15 och då händer ju inget, det vet vi bara allt för väl sen i våras när dottern blev misshandlad av en underårig tjej.

Det hände inget, inte mer än att vår dotter fortfarande mår dåligt av det och inte vågat sig ner på stan sen dess.....Hatar skitungar!


Jag tror att de som snodde den mkt väl visste att det var hennes jacka, att det är för att vara taskiga mot henne som de snott den, för inga andra skåp var uppbrutna.....Maken tror inte det, men det är lite för mkt saker som hänt för att det ska vara en tillfällighet.

Rektorn tror att det var "tillfället som gjorde tjuven" och visst kan det vara så, men jag tvivlar....


Elerverna får inte ta med sig sin jackor in på lektionerna, men hädanefter ska jag se till att alla mina barn har intyg om så krävs på att de SKA ta med dem in, för det går ju inte att lämna dem i skåpet helt klart..och jag har ingen lust att se mina barn ledsna:(


Nej usch nu blev det jordens mest griniga inlägg:(

Fast jag känner mig rätt sur och grinig just nu.....


Undras om tjuvarna kan sova gott i natt??

Antagligen .... samvete vet  de väl inte vad det är:(




Har jag inte nåt roligt att säga då, som slutkläm??

*funderar*

Nej. Tyvärr.  det roligaste som hänt idag är att jag kollat på Let´s dance..och då fattar ju alla hur skojigt vi haft det idag;)


Bättre dag i morgon!!!!!

Kanske man får ta några jacktjuvar i hampan om man har tur!!!!!!

Av Carola - 14 januari 2010 22:24

Det har ju inträffat en naturkatastrof.

Tack och lov inte här hos oss i trygga Sverige, så om man vill så kan man bara låtsas som inget, gå på toa under tv-nyheterna, eller bläddra förbi snabbt i tidningen....och hoppas att det snart rapporteras mindre från Haiti.


Jag kan  ju inte göra så himla mkt, men lite iaf så jag skänkte en slant via sms nyss:)

Nog klarar jag mig utan de 50kr, och förhoppningsvis så hjälper de nån av alla dessa drabbade människor!

Jag hittade det här på tv4s hemsida:

..................................................
................................................

På kvällen den 12 januari var katastrofen ett faktum. Nu behövs din hjälp. TV4 startar en insamling tillsammans med Röda Korset för att hjälpa befolkningen på det jordbävningsdrabbade Haiti.

SMS:a 72900 och skriv AKUT NU så skänker du 50 kr till Haiti, eller skänk valfritt belopp på postgiro 900 800-4. Märk då talongen Haiti.

..................................................
................................................

Många bäckar små....



Över till trivialiteter:


Jag har tränat!!

Ett baspass gympa, så inget avancerat direkt, men man kan ju ta i efter egen förmåga så nog känns det nu allt:)

Fast mina gympaskor är riktigt dåliga:(  Det blir nog tvunget att köpa nya, för de klämmer på nån nerv på ena foten och skaver på den andra...värdo.

Jag ska inte ha Nike skor, det borde jag ha lärt mig vid det här laget för de passar helt klart inte mina tassar!  Jag provade ett par Reebook häromdagen i Stockholm och de får det bli.....och så får nån av de äldsta tjejerna de här, för de är alldeles nya, bara det att jag köpte dem hösten 08 så det blir nog svårt att byta dem på affären;)


Friskis och Svettis var ett trevligt ställe:)

Maken körde ett spinningpass efter min gympa så jag duschade och tog god tid på mig med att torka håret med hårblås och allt, nåt jag aldrig gör annars. Jordan sov under hela mitt pass och sen hängde han med mig in i duschen, ja inte hela vägen förstås, han satt i babyskyddet på vagnen och käkade på necessären;)

Givetvis så bedårade han alla i omklädningsrummet, fattas bara annat  .


Efteråt när jag satt och väntade på maken (och tittade på när de körde step up och funderade på om  jag har koordination nog för att klara av det utan att trilla av brädan?) så kom det fram en tjej som kände igen mig från TV:)

Tur att jag faktiskt blåste håret då;)

Det är ju väldigt märkligt att plötsligt bli igenkänd så här, men ganska trevligt!


14 åringen vill ha pengar till att blondera fler slingor i håret så hon erbjöd sig att passa övriga barn mot betalning, samt att fixa middag, så när vi kom hem så var alla de små utfodrade med pannkakor och satt i pyamas och kollade på en        film  .

Det fanns dock inga pannkakor kvar till oss, så det blev en blandad kompott till middag för oss vuxna och äldsta dottern som varit hos kompisar och tvillingtjejen som varit på basketträning. Soppa, risgrynsgröt och ravioli.

Fast inte tillsammans.....;)


Tidigare idag när 6 åringen kommit hem från skolan och satt framför tv:n och vilade så ville hon ha Jordan i famnen, och det fick hon såklart.

Efter en stund när jag kom tillbaka in i vardagsrummet för att hjälpa mannen med att skruva ihop en fåtölj, så såg det ut så här:

  

Sötnosar!

Jordan satt som gjuten där, den är ganska djup så det är ingen större risk att han trillar ur bara huxflux, det krävs lite bökande;)

Småtjejerna har fått tre likadana små fåtöljer så vi slipper slåss om vem som ska  sitta i soffan och vem som åker på att ligga / sitta på golvet. Nu har de sina egna platser och vi som är lite större ser ju över dem.  Kalas:)


Imorgon är det fredag och sonen har tennisträning kl. 16.00,, då ska jag passa på att promenera in till stan och köpa mera chai te, och sen är det tacos på menyn för första gången sen innan jul!  Vi brukar ju äter det varje fredag och jag som är så less på det, men nu känns det som att det ska nog bli ganska gott:)  Det är bra med helger:) då blir det variation i maten.


Nu ska jag gå ner och kolla så att 6 åringens skridskor och hjälm är i ordning, de skulle åka i skolan i morgon tydligen. Undrar om hon kan knyta själv??

Tror inte det, det är ju svårt att knyta även när man är vuxen så jag hoppas hon får hjälp! De är ju bara små sexåringar:)

Tvätten borde vara klar åxå som jag slängde in när jag kom hem, så jag får väl fixa den med.  Kul med kvällssysslor;)


Ha det gott nu, bye bye:)


Av Carola - 13 januari 2010 23:53

Vilken tiiid det tar att plocka bort alla julsaker!

Och jag har ändå inte tagit bort ljusstakarna i fönstren......det gör jag inte än på ett tag, de lyser så mkt finare än de vanliga trista lamporna:)

Extra vackert är det ju med all snö utanför fönstren också!


Nu har jag precis kommit upp från vår matkällare där jag förutom mat förvarar bla julsakerna...ska jag vara helt ärlig så förvaras det mesta som inte får plats nån annnastans där;) Minst av allt mat alltså:)

Det är kallt på golvet därinne så nu fryser jag om tassarna trots mina fina fårskinnstofflor...inte hjälpte det ju upp det hela att jag var superhungrig och åt en skål kall yoghurt....brrrr  


Vi har kastat ut julgranen idag åxå, och den var ganska död...de flesta barren ramlade av under tiden som vi tog bort kulor och ljusslingor:/

Vi hade nio (9) ljusslingor plus en toppstjärna som lyser...är man en miljöbov då tro?  


Annars har vi mest bara skrotat på här hemma idag, jag sov länge som alltid när mannen är hemma, kommer att bli jobbigt när han ska börja jobba snart igen....

Men tills dess så zzzzzzzover jag gott:)


Jag var på affären en sväng, och vilken märklig dam det var där.

Jag stod och betalade och packade sen i mina varor, när hon började prata HÖGT med sin väninna precis bakom ryggen på mig, jag hörde inte helt vad hon sa men det var nåt i stil med:"- Jag brukar följa det programmet men visste inte vilka familjer det var med i år, men nu ser jag ju att det var en från Uppsala, vad roligt att se"

Jag vågade inte vända mig om för att kolla, men jag kände mig lite träffad  .

Fast kanske inte ändå...hon kanske pratade om nåt helt annat? Eller..? Ja inte vet jag!

 Hm nu kommer jag att gå runt och tro att folk pratar om mig hela tiden:)


De ringde från vår lokaltidning åxå, och ville göra nåt reportage om oss, spännande.



För övrig så slog Familjen Annorlunda tittarrekord i måndags  !

991.000 människor som tittade....:)  Kul!



Imorgon är det minsann ännu en premiär!

Då ska jag gå på gympa!!!

Jag fick ju ett  årskort på Friskis och Svettis i julklapp och jag har aldrig gått där förr så det känns lite läskigt....Gympat har jag ju  gjort, men på ett annat ställe.

Nu ska jag prova ALLT de har att erbjuda, utom möjligen spinning....

Maken spinner sen fler år, men jag tycker det verkar sååå jobbigt och tråkigt...

Kanske provar jag det med, men det lockar inte just nu:)

Däremot ska jag köra hårt i gymmet tänkte jag, dags att väcka lite muskler till liv, jag vet att de finns där nånstans  gömda under fläsket:)

Skulle haft en gyminstruktion på fredag, men de ställde in den:( så jag måste byta tid, värdelöst när jag hade ställt in mig, men det får väl gå det med.

Så om jag nu inte hörs av på några dagar så är det för att jag lider av en gryym träningsvärk;)

Det var nog bra precis ett år sen jag gympade sist, då var jag precis i början av graviditeten och mådde allmänt illa, frös som tusan och var så trött på kvällarna så det var bara att lägga ner.

Dags att ta upp nu!  



Nu börjar ungarnas aktiviteter köra igång de med, sonens tennis började igår, tvillingtjejens basket i morgon, och sen from nästa vecka är det nog gympa för småtjejerna igen...jippie för gympa lördagmorgon kl 9.15  ...


Nu vaknar Jordan till här i soffan bredvid mig, attans jag som ville borsta tänderna innan så jag kunde gå och lägga mig med honom då...hm, sitter väl uppe en stund till då!

Men orkar inte skriva med en hand så jag avslutar mitt oerhört intressanta svammel;)


Natti natti:)


Av Carola - 12 januari 2010 16:29

Igår var det lika många besökare här som hela förra månaden:)

Vad roligt!!

Och alla fina snälla (bara snälla, tack för det:)) kommentarer!!

Jag bugar och bockar, tackelitack!!


Det var ju aningens nervös igår innan programmet äntligen började;)

Jag fick ett smärre utbrott på Loppan som hade målat med tuschpenna i hela 4 åringens säng så vi fick storsanera en timme innan programstart...hm, det är inte bra med pennor som ligger och dräller..

Tur att det gick att få bort, nya fina sängen vill vi ju inte ha blåflammig....lakanet vete tusan om det blir rent men det gör ju mindre.


Sen satt vi bänkade alla utom Jordan som somnat, och tittade och blev mer och mer nervösa för vi kom ju aldrig!!

Meh,de kanske hade klippt bort oss;)  Nej då, men det var lite stressande att aldrig få se hur VI såg ut:)

När vi så väl kom i rutan så blundade jag för det som såg mindre bra ut(=mig själv  ) och tittade och förundrades över alla våra fina ungar  , tvillingtjejen var ju hur rolig som helst med sin attityd och kaxighet:)

"Jag satt på honom i magen det var då vi började bråka.."  Knäppis:)


Nåväl, vi törs gå ut och visa oss, det känns helt ok:)


Ungarna kunde INTE somna sen, dels pga att de vänt på dygnet och dels för att de var så uppstissade av att ha sett sig själva på TV:) så inte förrän 23.30 var det tyst i alla sängar.

..................................................
.......................


I morse så var det ju revälj bright and early för idag fyller Janelle 16 år!!

Det var redigt trötta barn som sjöng för henne vill jag lova, och hon var ju hyfsat seg hon med:)


Tänk att för 16  år sen så hade vi precis blivit föräldrar!

Till en liten 3,5 kg tös som såklart var det vackraste vi skådat  

När hon var ungefär ett halvår såg hon ut så här:

  

Och nu ser hon ut såhär:

  

(snodde bilden från hennes facebook)

Det händer en del på 16 år:)

Hon ska ställa sig i bostadskö nu åxå, inte för att vi vill bli av med henne!!utan för att det tar sån tiiiid att få lägenhet.

Bara tanken på att hon ska flytta ger mig lite lätt ångest...hur ska jag klara att inte få se henne varje dag???  Det är vid närmare eftertanke TUR att det tar tid att få lägenhet  !


Hon fick sin biljett till Sonisphere fetsivalen i Stockholm i höst, den visste hon ju om, men hade nästan glömt bort...(jag vill åxå gå! Massa roliga band ju...).Sen blev det ett par leggings med "nitar" och en cool tröja/klänning/tunika..vete tusan vad det var riktigt;) men den var snygg:) och så ett gäng armband.

Hon verkade nöjd och kläderna åkte på direkt:)


Sen ville hon ha sina färgade linser som hon fick i julklapp, men det var sååå svårt att få i dem i ögat, hon blinkade och blinkade och fick inte dit dem:)

När hon väl fick dit dem så såg hon lite suddigt så hon plockade ut dem igen..

Jaja, det kanske behövs lite träning....men mina linser är av ett helt annat slag, mkt mjukare och mer lätthanterliga, de här var ganska hårda.


Nu har vi fullt hus här hemma, det är hur mkt ungar som helst!

Tvillingarna har tre respektiva två kompisar i var, och de leker tagare.....jippie;)16 åringen har tre tror jag. 14 åringen är inte hemma, och de tre småtjejerna sitter framför datorna i köket och spelar Littlest pet Shop.

Jag och mannen har gömt oss i vardagsrummet med Jordan, som fö vägde 7,9kg igår....!!!  Janelle vägde 8,6 när hon var ett år, ja hon var liten och nätt, men ändå:)

Vi ska snart resa på oss och börja laga mat, födelsedagsbarnet vill ha fläskfilé och potatisgratäng, och som av en händelse hade vi en gratäng kvar i frysen sen juldagen:)


Nu har jag blivit avbruten ungefär 57 gånger  så nu struntar jag i det här bättre att blogga när det är tyst i huset!!!    


Just det, om nån undrar (Anna, tex) så är det kalas för Janelle på lördag:)


Ha det gott, hörs!!!!

Bye bye:)

Av Carola - 11 januari 2010 10:33

Kl 20.00, tv4 är det våra 15 minutes of fame:)

Gånger tio iofs iom att det är tio program:)

  

Lova att bara tycka snälla saker om mig och min familj!!

Tänk åxå på att "Det här är TV det har inget med verkligheten att göra om nåt verkar knepigt eller jag säger nåt extremt korkat;)


Ska bli jättespännande att se, även om det känns superläskigt åxå!

Nu ska jag bädda, plocka, dammsuga, tvätta, vika tvätt, och sen åka och köpa en liten present till äldsta dottern som fyller 16 år i morgon!

Samma dag som skolan börjar efter jullovet:)


Mannen är på bvc med Jordan och väger lilltjockisen, hoppas att han inte blir tokhungrig....Jordan alltså inte mannen  .

Smulan står här bredvid och kikar upp i granen, hon var uppe en sväng i den igår igen, och klättrade runt runt och låg och spanade mitt i. Hon har spanat in en snöflinga som hänger halvvägs upp, hon har försökt på alla sätt och vis att nå den:)

Hoppa funkar inte för den sitter för fast, och inte funkar det nåt vidare att krypa ut på grenen heller för den viker sig...hm besvärligt. Hon kommer inte att ge sig förrän den är nere heller...Hon har till på onsdag på sig för då åker den ut:)


Tonåringarna sover än, ska väcka dem nu så de kommer i hyfsad fas för att kliva upp tidigt i morgon, extra tidigt dessutom iom att vi ska sjunga för äldsta.....


Jaja, dags att sätta fart!

Bye bye:)

Av Carola - 9 januari 2010 23:47


Det har redan gått fyra månader sen Jordan föddes! (och en vecka!)

Fyra   m å n a d e r !!

Det är ju ingen tid alls, egentligen, går ju på en grisblink, men för fyra månader sen så såg han ut såhär:

     

En liten yttig pyttig bebis!

(nja, ok då, så himla pyttig var han ju iofs inte med sina modiga 4,2kg...)


Nu är han en hyfsat stadig gosse på minst 7,5kg, ska väga honom på måndag, och inte det minsta nyfödd alls i utseendet:)

   

Hur kan det hända så mkt i både utseende och mognad på så kort tid ?

Han har börjat kvälls gnöla annars är han sitt vanliga underbara jag:)


I Stockholm igår när vi satt och åt lunch, jag syrran och hennes kompis, så satt han omväxlande i våra famnar och bara skrattade och log och pratade och bubblade.

Tjejen som satt vid bordet intill var alldeles bedårad och när hon gick så kom hon fram till mig och frågade på engelska om han alltid var så snäll?:)

När jag svarade helt sanningsenligt att det var han så sa hon:

- He is just gorgeous (betyder underbar  och jag var tvungen att kolla stavningen!) I coulden´t take my eyes off him!  :)

 

KAN man få ett bättre omdöme?? Av en vilt främmande människa?

Nej det tror jag inte, och jag blev ju stolt som en tupp:)

Han ÄR gorgeous  ,och det är ju uppenbart att det syns   .

 

Just exakt i detta nu tror jag iofs inte att hans pappa håller med, för han ligger i hans famn och illvrålar för han vill inte sova, men vill inte heller vara vaken....tufft läge;)

 

Idag har det varit ytterligare en slöardag här hemma....det är skönt, och det är lite trist att lovet snart är slut så det måste bli ordning och reda igen...

Mannen var iväg och bytte en mikrofon till Band Hero som ungarna fick i julklapp, den var såklart trasig, suck.

Så passade han på att köpa en digitalbox med hårddisk så vi kan spela in oss själva när vi är på TV:)

Allt för att kunna plåga sig själv om och om igen med alla grodor och korkade uppsyner man kommer att uppvisa för svanska folket  .

OM ni vill tjuvkika så finns vi nu på tv4s hemsida:

http://www.tv4.se/1.824903/2009/01/26/familjen_annorlunda

 

Fast nu när jag skulle länka så såg jag ju att Simon och Thomas går samtidigt som vi...hm...hur väljer jag då??  ;)

Jaja, blir roligt det här.  Kanske.

Det som inte dödar härdar.  

Den som sig i leken ger, den får leken tåla....osv osv;)

*ler*

..................................................
.......................

 

Idag har jag plockat i ordning i alla kökslådor, det var en lagom ansträngande syssla, tyckte jag;)

Fattar inte, saker som borde ha sin plats på ett uppenbart ställe, typ gafflar i gaffellådan, knivar i dito, de ligger och dräller lite varstans i olika lådor?

Svårt att få plats med det som SKA vara i den lådan blir det ju åxå, och nu har jag irriterat mig i flera dagar på att jag inte får plats med rivjärnet där det ska vara, så nu fick det lov att bli ordning!

Äldsta dottern var iväg hela dagen på gympaledarutbildning, så där lagom lycklig över att kliva upp vid halv åtta i morse..

 

Tvillingarna var iväg hos varsin kompis, 4+6 åringarna gick till en granntjej, mannan åkte till Stockholm för att spela poker.

Det var bara jag, 14 åringen, Loppan och Jordan hemma, och den äldsta och den yngsta sov mest hela tiden, så Loppan och jag fick roa oss själva:)

 

Jag roade oss båda med att installera den nya digitalboxen, vårt samarbete gick inte av för hackor - jag var irriterad, hon som en solstråle. Jag tappade saker, hon hämtade dem. Jag kröp in under tv-bänken, hon följde efter. Jag packade ihop den tomma kartongen . hon packade upp den igen(=spred ut allt skräp över hela vardagsrummet).

Jag är världsbäst på att fixa saker med stora störningsmoment intill mig!  

Givetvis (hrm)funkade allt på en gång:)

 

Nu är det Pulp fiction på Tv och DET störningsmomentet kan jag inte blockera, den är ju så jäkla bra!

Bäst att sluta:)

Bye bye och natti natti:)

 

 

 

Av Carola - 8 januari 2010 00:41

Ja, idag upptäckte vi att vi minsann har egna små djur i vår julgran:)

Ser ni?? Där i mitten under den blåa kulan??

 

Är det Piff eller är det Puff?? Eller kanske nån avlägsen släkting till dem kanske...

(Granen ser alltid så konstig ut med blixt på kameran, det är en kungsgran.) 

Vid närmare titt så ser man ju att det inte är nån jordekorre utan bara vår egen lilla Smulan:)

  

Hon och brorsan,Zlatan, som är kolsvart och inte alls gör sig bra på bild;) lekte under granen till vår stora förtret för den har börjat barra....

Plötsligt tyckte vi att den svajade något mer än nyss och såg då hur Smulan klättrade uppåt längs med stammen...

Sen klättrade hon runt några varv bland alla kulor och glitter innan hon nöjt lade sig tillrätta på en bra gren och såg allmänt belåten ut med sig själv:)

Zlatan vågade inte klättra upp....*s* han är lite fegare än vad hon är.


Idag har vi varit hos  Anna och Lasse och ätit god mat:)

Deras dotter och vår äldsta är superkompisar så de sov här inatt....eller nu ljög jag ganska bra! De sov inte alls.....de gick och lade sig vid 6 tiden eller nåt...

När vi väckte de vid 13 för att vi skulle åka 15 så somnade de om. När alla i familjen var klara och nästan stod med overaller på så fick vi väcka dem igen och det blev snabba puckar för deras del;)

Suck, tonåringar!

(att jag sover så länge jag bara kan nu när mannen är ledig är en HELT annan sak*ler*)


Vår 4 åring provade diadem från Disneyworld:

   Sötaste Mimmi Pigg någonsin. Klänningen hittade hon i julstrumpan!!  :)


Vi var några barn kort för 14 åringen hade inte vaknat när vi åkte...;) och hon ville inte med, och tvillingtjejen ville hellre leka med en kompis så det fick hon. Då behövde vi inte åka dubbla bilar  !!

När vi sen började fundera på att åka hemåt så smsade jag 9 ¨åringen och sa att vi kommer snart, de behöver ju lite tid på sig att avsluta lekar osv.

Aldrig trodde jag väl att hon skulle ta mig på orden så totalt, men efter ca 45 minuter ringde hon och frågade när vi skulle komma, det började bli lite kallt...!

Då hade hon för en gångs skull klätt på sig och gått UT och väntat....och så fick hon stå där i kolsvarta mörkret i iskylan, stackarn...

Nåja, hon fick gå in till kompisen igen:) och hon hade haft sällskap och lekt i snön så hon var bara glad:)

Vi fick lite bråttom så vi packade ihop oss lite snabbt och åkte hemåt.

Det var så jäkla halt!!

Jag körde och har nog aldrig kört i så pass halt väglag förut.....i en av alla tillfälliga rondeller vi har i Uppsala så bara gleeeeeeed jag mot de hårda betongsuggorna de ställt runt om......ihhhhh!  Fick kontroll på bilen bara för att börja glida åt andra hållet....och jag körde l å n g s a m t !

Men inte sakta nog helt uppenbart..Kändes som att vara en klick smör på en het potatis  .  Läskigt när man inte har nån som helst kontroll utan bara får lov till att åka med, men ingen fara skedd, jag var ganska ensam om att vara ute och köra åxå.

Halkade på några fler ställen men inte sådär obehagligt.


I morgon ska vi se om vi kan ta tåget till Stockholm, jag 14 åringen, hennes kompis och min syrra:)

Tänkte shoppa lite kanske, men mest bara strosa runt och fika lite.

14 åringen vågar inte åka in till Uppsala  efter vad som hände i våras när hon blev attackerad av den där rubbade tjejen:( så hennes shopping är ju lite begränsad, och är det nåt hon gillar så är det ju  mode och kläder osv.

I Stockholm är det ingen som känner henne så där känner hon sig trygg.


Mannen ska ta med övriga till Sandvikens äventyrsbad....jaja, det blir  säkert spännande, han kommer säkerligen att vara ganska slut efter att ha passat alla ungar ensam i ett stort badhus;)


Nu är det då sängdags så man orkar upp före lunch i  morgon (idag!)

Natti natti:)

Av Carola - 6 januari 2010 00:13

Brrr vad det är kallt ute!!

Jag klagar inte, inte alls för ovanlighetens skull;) utan konstaterar bara fakta.

Det ÄR kallt ute.

Och vackert.


Jag blev utskälld av grannens hund idag igen, undras när han tänker lära sig att jag bodde här först och att det är han som är inkräktare  ?

Troligen aldrig va? 

Tur att man inte är hundrädd, för det är en ganska stor rackare..Han ser väldigt rolig ut när han studsar jämfota på alla fyra så snön yr, det ser ut som att han gillar snön:) en fin "jacka" har han på sig åxå, det är kanske kallt även för en hund?


Mannen åkte till jobbet idag för att inventera, det låter jättekul:D

Då passade jag på att ta med de fyra minsta och åka till en kompis och fika och leka. Kul att få babbla lite oväsentligheter en stund  .

Ungarna lekte snällt mest hela tiden, de har ju inte träffats på ett tag.


Jag hade behövt handla på vägen hem, men orkade verkligen inte spänna loss alla kids för att sen sätta fast dem igen i bilen bara för att köpa lite smått så jag struntade i det och gick ner och inventerade matkällaren hemma ist.

Frysen är knökfull för vi köpte en halv ko eller oxe eller vad det nu är;) kött iaf, så jag gjorde en plåt lasagne, det går ju ganska fort.

Fuskar såklart med färdig mix, lasagnette, den är jättegod, ingen unge klagar, åtminstone inte så högljutt;)

Maten stod på bordet i samma stund  som mannen kom hem, ibland har han ju perfekt tajming  .


I morgon ska han ha en massa pokerfjantar här hemma så jag funderar på att rymma...De är så söta när de sitter där runt pokerbordet med solglasögon på för att inte avslöja sig..flippar mer sina kort och klirrar med markerna  och drar massa dåliga historier..       ...jaja de måste väl få roa sig lite de med;) Och det skadar ju ingen att de leker pokerproffs i min gillestuga:D

Bara mannen vinner så är det OK:)


Jordan har varit ovanligt knölig nu ikväll, ledsen och haft svårt att komma till ro, det händer nästan aldrig, men även solen har sina fläckar, tydligen:)

Han har dessutom slagit till med att ha en mysig vakenperiod mellan 03.30-05.00  flera nätter i rad nu, han är inte arg eller ledsen utan bara knorrar och vrider sig och ser han att man är vaken vill han gärna snacka lite   och fyrar av sina mest charmerande leenden:)  Fast man är trött som tusan så smälter man ju!!

Men är han vaken är ju jag vaken.

Och så sover jag länge på morgonen..och då kan jag ju inte sova förrän sent på natten, och då vaknar Jordan snart och så kan man inte sova...hm, kallas nog för en ond cirkel;)

Så, det kanske är dags att knyta sig nu:)



Natti natti:)

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards