Alla inlägg den 25 augusti 2010

Av Carola - 25 augusti 2010 23:21


Idag är det en såndär trist och tråkig dag, mest regn från en mörk himmel, och huvudvärk:(

Ogillar att jag är så lättpåverkad av lågtryck!  Isch.

Jaja, men så är det, halsen är för tillfället lite bättre, så kanske kan jag träna i morgon:)  Kanske..


Annars är det torsdag i morgon, och det kan tänkas att det serveras pannkakor i det Wetterholmska hemmet, för det blev sånt gnäll när ungarna såg falukorven i kylskåpet  

De gnällde rätt bra över middagen idag med, för vet ni vad jag hade mage att servera dem??

Jo, MATVETE.

Hittade ett paket sånt på Ica för ett tag sen och sen dess har det stått i skåpet hemma, men nu provade jag. Det fanns ett recept på Matveteotto, på paketet, nån variant på risotto. Jag hade inte alla ingredienser men höftade till med det jag faktiskt hade, och det blev gott, men det SÅG inte så smaskigt ut...gråtrist.

De var tvungna att smaka  , och kors i taket med Robban gjorde som jag sa! Han brukar kunna tvärvägra. Det var dessutom ätbart...:)

Stekt lax till det, och för att inte barnen skulle svälta stekte jag på köttbullar och gjorde lite potatis mos med.

Jag tyckte det var alldeles utomordentligt gott så det blir det fler gånger.


Men över till pannkakorna:

Jag har mixtrat ihop ett eget recept, för jag ville ha lite matigare pannkakor, inte bara såna man blir proppmätt på och sen är skithungrig efter en timme. Mina barn gillar inte soppa heller, ingen av dem, så jag kan inte ge dem det som komplement.

Jag har rivna morötter och grahamsmjöl i mina, och de är mkt goda, barnen får i sig både fibrer och grönsaker, finfint  


Ganska mkt ägg går det åt...

  


Sen tar det ju en hiskelig tid att steka pannkakor till en familj på tio personer....OM man inte har en sån här fiffig grej:)

  

Sex stycken på en gång  .

Ja, de är lite mindre än en vanlig stekpanna, men spela roll!

Mackapären heter Crepê nånting så det är ju sån size på dem.

Ungarna tycker det är roligt att steka, så de brukar få hjälpa till.


(Jag tänkte jag skulle googla reda på vart ni kan köpa er en egen, så ni slipper komma hit och sno min:) men..det var inte det lättaste! Nu har jag suttit hur länge som helst, och inte hittat nån affär som säljer dem...

Den heter Tefal Crep Party Compact och finns iaf HÄR om man vill beställa över nätet. Sökte på återförsäljare och den fanns inte hos nån som stod som det...skräp, jag som behöver en ny!!!)


Vi fick den här av min syster när vi fått tvillingarna och plötsligt blev en ganska stor familj på fyra barn, hon tyckte den verkade bra  , men den stod i skåpet oanvänd ganska länge, tills vi kom på att man kunde göra Amerikanska pannkakor på den, det är nämligen storleken perfekt för.  När vi väl upptäckt det så var steget till vanliga inte så långt och n u är den nästan utnött...


Så den kan jag rekommendera, det går mkt snabbare.  :)



Tidigare idag var vi en sväng på Ikea:)

Köpte en laptop bricka till Corrinda så hon kan surfa vidare med den i knät, tonåringarna har varsin och den funkar fint, det är den billigaste varianten, kostar hela 39kr:)

Finns här.

Jag köpte den dyrare till Perra, men den gick sönder direkt, och det var samma sak med en kompis bricka...så den här blir bra.

Jag skulle behöva nya tallrikar, det har råkat hamna flera stycken på stenplattorna ute i sommar....men jag kan inte välja! Jobbigt värre;)

Kompis J som var med kunde inte välja vilka påslakan hon skulle ha....vilka I-landsproblem vi har:)

Jag kan inte förstå hur ni som har låångt till ett Ikea klarar er!?

  Hur kan man liksom bestämma sig hemmavid framför datorn/katalogen och sen bara åka och hämta? UTAN att vela tusen gånger???  Vi har båda stått och funderat över våra respektive inköp säkert tio gånger utan att shoppa nåt....


Nu KAN det bero på att vi har Ikea som vårt andra hem, vårt andningshål i den jobbiga hemmafrutillvaron vi lever i...:)  Vi vet att det sällan tar mer än några dagar innan vi är där igen  .


Vi har insett att det  är svårt att äta lunch billigare än där. Idag betalade jag allas mat, två vuxna och tre (och ett halvt) barn, plus fika till alla, och det gick på strax över 200 kr:) Det är typ 40 spänn per person  för både mat och kaffe och fika.


Hemma igen så plockade jag i ordning på ALLA papper som skolan gödslar oss med, herregud vad papper! Fem barn men säkert 15 olika papper hittills...nej det räcker nog inte...

Skrev in alla tider i almanackan, det är ju fyra föräldramöten i september, lite bvc tider, kalas tider, och så fyller ju Jordan, Perra, Lovelia, Patricia och Trixie år inom 1½månad..(första 2 sept och sista 15 okt)

Så börjar allas aktiviteter nu med, Robban var på tennis igår, Corrindas basket imorgon, och där blir det lite mer pappirus...


Jag ska visa er min eminenta pappers samlare nån dag, jag fick den av mamma i våras:) 


Jag kastade alla gamla skolpapper som låg och drällde, så nu är det ordning och reda....ett tag;)



Nu ska jag ta den svarta katten (Zlatan) som ligger och tvättar sig(och MIG!!) i min famn och gå och borsta tänderna:)

Kattens struntar jag nog i, men han brukar hålla mig sällskap i badrummet:)


Natti natti:)


Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards