Direktlänk till inlägg 20 augusti 2010

Svar på frågestund! En del iaf...:) del 1

Av Carola - 20 augusti 2010 21:50

Åh vad roligt att ni har så mkt frågor!!

Det är jätteroligt:) 

Jag har svarat på massor nu, och har ändå många kvar, och det är okey att slänga in fler om så är. Det är bara skräp på TV så jag har inget annat roligt att göra, era frågor är alltså mitt kvällsnöje  

Jag gör så att jag publicerar de svar jag är klar med, det blir så otroligt långt att ta alla på en gång, då orkar ni inte läsa;) Det här inlägget är ändå suuuuperlångt, så hämta en kopp kaffe eller nåt;)


Jag har kopierat era frågor, och nåt jag reagerat på  är....Hörrni! Skärpning med stor bokstav!!!   Flertalet av er börjar meningarna med liten bokstav, inte snyggt alls..Bara en tanke:)


Nu så:


Fråga:  När är alla barnen födda?


Svar: Janelle januari 94

Patricia september 95

Robert & Corrinda maj 00

Novalie maj 03

Trixie oktober 05

Lovelia september 07

Jordan september 09


Fråga:

*Har barnen egna fotoalbum/minnesböcker eller minneslådor???
*Fotograferar filmar ni barnen mkt??
*Hur mkt eller lite sparar du av deras små bebiskläder??

* Finns det plagg som är så starkt förknippade m ett speciellt barn att det inte ärvs vidare?
*Hade varit roligt att läsa om barnen har några smeknamn(om det inte är för privat förstås;)


Svar: Janelle har massa fotoalbum, Patricia har ett, Robban och Corrinda har varsitt tomt som ska fyllas i och övriga har inget alls.....stackarna! Ett dåligt samvete, absolut!

*Ja vi fotar massor, filmar en del, men oftast vid speciella tillfällen, dop, födelsedagar, uppvisningar osv.

*Sparar allt:)

*  Nej, alla får ha alla kläder, om det passar , ibland är det ju fel årstid eller så, och en del är ju ohyggligt omodernt, som Janelles kläder när hon var bebis...herregud, det var ju blommigt och mönstrat så man storknar;)

*Smeknamn: Kärt barn har många namn och det stämmer, de har massor av olika namn, men Janelle kallar vi för Nellis, det var hennes eget namn på sig själv som liten:)

 Patricia kallas Pisan, åxå det Janelles namn;)

 Robb och Corr / Robban och Corran är tvillingarna.

 Novalie kallas ibland för Novis, med å, alltså typ Nåååvis,kan hända att nån säger Nova med, men aldrig jag, det är för mig ett helt annat namn.

Trixie kallas för Trixiebelle:) hon heter ju det iofs fast Trixie Belle.

Lovelia kallas Loppan, för hon var liten som en loppa när hon föddes:) (2770g minst av alla våra, även om hon inte var såååå liten)

Jordan kallas just nu mest för Gnällspik;)  Vi försöker undvika Jorre, som är asfult, men ibland kan han få heta Jojje, men mest är det Jordan.


Fråga:

Snälla skulle inte du kunna lägga ut bilder på alla barnen när dom var små, skulle vara jätte roligt och se :)

Svar:  Jo det kan jag göra, men måste fota av gamla foton i så fall, det kommer under hösten:)


Fråga:

* har nån i familjen allergi?
* ärver barnen kläder?
* hur många barn vill ni ha?
* hur kommer ni på alla barnens namn? jag tkr de är jätte fina:)
* vill inte du ha bilder på barnen som design överst i bloggen?
* kan inte du visa bilder på pool-rummet?
* skulle ni vilja vara med i tv igen? ni verkar vara en jätte mysig familj iaf :D


Svar:

* Nej, ingen allergi. tack och lov:)

* Ja de ärver absolut kläder, både av varandra och av snälla kompisar.Klimatsmart:)

* Minst åtta;)

* Om hur vi kom på barnens namn har jag skrivit mycket om på vår   hemsida:    http://www.familjenwetterholm.se/

* Jag har inte tänkt så mkt på hur bloggdesignen är, kanske ska kolla lite på det:)

* Jo, varsågod:

      

* Vi blev ledsna över att inte få vara med igen i Familjen Annorlunda, så absolut. Men inte i vad som helst såklart;)

* Tack!!


Fråga:

Hur ser era nattningar ut - hur är rutinerna för barnen vid läggdags?
Här är det ta av/sortera kläderna till tvätt, tandborstning, saga i grupper, individuell nattning med snack om dagen som varit.... Eftersom alla fem barnen lägger sig samma tid i det här huset blir det lätt rörigt innan alla stängt ögonen, så jag tänkte höra hur ni gör :-)


Svar: Vi har världens enklaste nattningsrutiner:)

Vi säger: Gå och ta på pyamasar och borsta tänderna och gå och lägg er, och så gör de det:)  På allvar.

 Lovelia och Jordan får välling innan vi lägger dem i vårt sovrum i deras sängar, släcker lampor säger Godnatt och stänger till dörren.

Ingen saga och inget snack om dagen, det har vi aldrig haft med nåt av barnen. När det är sängdags så är det. Detta innebär ju att de kan vara uppe en stund längre iom att det inte tar nån tid alls vid läggningen.

Det vi vuxna gör vid nattningen är lite hjälp med tandborsten på de små, vällingskak och följa med in och stoppa om och pussa godnatt:) 


Fråga: Vilka är dina faworit tjejnamn/killnamn?

Svar: Förutom mina barns??  Då gillar jag Tindra och Julian:)


Fråga: Om du skulle säga varsin egenskap till varje barn vad skulle det vara ?? då menar jag tex. snäll,rolig,matte geni, typ x)

 

Svar: Svårt!! Men jag provar, fast två egenskaper...: Janelle är snäll och klok, Patricia känslig och osäker, Robban filosofisk och envis, Corrinda rolig och sällskaplig, Novalie snäll och smart, Trixie funderande och frågvis, Lovelia liten och tuff;) Jordan bebis och underbar:)


Fråga: Har en fråga angående dina graviditeter hur mycket har du gått upp som mest? Hur mycket gick du upp när du väntade Jordan? har det varit lätt att komma ner i före vikten? Tycker du var en nätt liten gravidis i tv rutan iaf :-)

 

Svar: Jag gick upp 20 kilo med Janelle, det är det mesta, som minst har jag nog ökat 14 kilo med Novalie. Med Jordan blev det ca : 18kg...

 Det var inga som helst problem att gå ner efter de första graviditeterna! Efter tvillingarna gick jag ner allt och typ 10 kg till, samma med Patricia...inte bra. Efter Novalie började det gå lite trögt;) och då har jag fått jobba lite mer aktivt med att få bort det.

Men jag har alltid kommit tillbaka på den vikt jag haft innan, och jag väger lika mkt nu som innan jag fick Janelle:)  Meeeen det har ju omfördelat sig en del....:)

* Tack, jag tyckte jag var stoooooor med Jordan:)


Fråga: Hej Carola!
* När går alla barnen och lägger sig?
* Är det kul med många barn?
* Är kyrkis typ som ett dagis?
* Har barnen några smeknamn?
* Vad kommer barnens mellannamn ifrån, är dom ärvda eller påhittade?
* Hur var du som barn?


Svar: Jordan lägger sig vid 19.30 ungefär, Lovelia samtidigt ibland och ibland samtidigt som Novalie och Trixie som hoppar i säng vid 20-20.30

Robban och Corrinda 21.30 och tonåringarna bör vara i säng vid 23, men gör lite som de vill;) Det här gäller skoldagar. Helger och lov blir det helt andra tider, de är de ofta uppe ett par timmar till:)

* Ja det är klart det är kul!!  Det är underbart:)

* Kyrkis är en verksamhet för förskolebarn 3-5 år, och de jobbar i små grupper, med en kristen grundtanke ( vi är inte speciellt troende) och de pysslar, lär sig om kroppen, familjen osv, Ungefär som på dagis kanske..jag tror att kyrkis är bättre....rättare sagt så ÄR det bättre:)

 Iaf för vår familj,:)

 Vi har underbara fröknar på kyrkis:)


* Smeknamn, jag svarade på det tidigare.

* Barnen har ett varsitt släktnamn som andranamn, läs mer om det på vår hemsida: http://www.familjenwetterholm.se/

* Jag var blyg och osäker, ungefär som nu alltså:)  Tror jag var ganska snäll och hyfsat lätt att ha att göra med.


Fråga:Hej Carola !
Brukar du åka till Ullared och shoppa?Själv är jag ett Gekås fan och har man många barn får man mycket för pengarna där:) Jag tycker att du verkar vara en underbar mamma som tar hand om dina barn på ett föredömligt sätt.

Stor kram till dig och din underbara familj


Svar: Nej jag har aldrig varit i Ullared!! det är så långt bort från oss...Min man hatar sådana ställen så han skulle aldrig åka dit:) Men jag ska dit nån gång, det verkar spännande:)   Tack:)!


Fråga:hej Carola
Har du nått barn på dagis, ocg vilken ålder har ni satt in do, på dagis?
kram

 

 Svar: Nej vi har inget barn på dagis!! Hoppas slippa det i alla evighet:)

 Janelle och Patricia gick på dagis när jag jobbade,  de började när de var 3+4 år. Robban och Corrinda fick börja för att de pratade så dåligt, de var 3 år, men de gick en termin och sen blev det kyrkis, mkt bättre:)

 Sen gick de faktiskt på nåt som kallades allmän förskola, det skulle vara en grupp 4+5åringar där allas föräldrar var hemma, lät jättebra, men var totalt världelöst. En toppenfröken dock:)

Inget barn har börjat tidigare än 3 år.

Övriga har inte gått, och ska heller förhoppningsvis inte gå.

 Missförstå mig inte nu, dagis är bra, men jag tycker att det är för de som jobbar, inte för mig som vill vara hemmamamma:)


Fråga: hur gör ni vid sjukdom när något barn får mask
eller diarre eller löss ?
hur gör ni rent praktiskt?
med tvätt, handsprit mössor kammar mm

 

Svar: Mask drabbar nån mellan varven, då får den maskmedel, ingen annan. Tror man eg ska behandla alla, men det gör vi inte, det brukar bara vara en  eller möjligen två som får det.

 Löss..*.HATAR *då kammar jag alla...pust, jag har luskammat hela sommaren! Bara den som har löss behandlas med medel., övriga kammas.

Magsjuka , den som är sjuk får i möjligaste mån hålla sig på sitt rum, och vi andra försöker använda den andra toaletten, jag skurar massor och använder handsprit, och vi försöker om det är möjligt att den som har hand om den sjuka INTE lagar mat. Det funkar ju bara om vi är hemma båda....och det är ju sällan;)

Handsprit är finfint! Jag älskar att det är så lätt att få tag i nu! Jag har saknat den länge i hemmet, efter att ha använt den i jobbet på sjukhuset:)

Jag försöker ge alla en varsin hårborste, det funkar sådär, men min egen har jag högt upp i ett skåp:D  Mössor har alla sin egen.


Fråga: vi är fem i familjen,
men hur mycket går det åt er familj?

(ioch för sig tar det ju inte så mycket längre tid att göra mer på en gång)

det räcker väl knappast med en kyckling eller 1 falukorvsring eller? eller 1tårta eller sockerkaka

 

Svar: Det är lite olika på vad jag gör för mat. Ett kilo kyckling tex räcker åt alla om jag gör en gryta, men ska vi grilla måste vi ha två kilo. Köper alltid svensk filé.fö.

Samma med köttfärs, ett kilo funkar till tacos men inte till hamburgare, å andra sidan så räcker ett halv kilo till köttfärssås om man har i rivna morötter:)


En vanlig sockerkaka blir ju en bit i var:)

 1½ liter mjölk räcker till en frukost, alla barn dricker inte mjölk. Vi köper minst ett paket havrefras i veckan, plus att vi har några fler flingsorter, Pannakaka gör jag på 13 ägg, 1,5 l mjölk och kanske 1l rivna morötter, och grovt mjöl.Det mättar mkt bättre på så vis:)

Stek gör jag ofta, men det är svåååårt att hitta en tillräckligt stor! Ibland gör jag två mindre.

Pasta blir oftast hela paketet, ett kilo, och då kan det räcka till lunch dagen efter om man har tur.

Ris brukar jag göra 8-9 dl.

Falukorv gör jag ofta gryta på och då räcker 800g, de gillar inte det speciellt mkt;)

Jag gjorde helstekt kyckling för ett tag sen, det gick åt tre stycken:)

Pommes frites, som vi inte ätit på flera år, men av nån anledning ätit i sommar, då är det 2kg som gäller, och det stoppar kidsen i sig utan hjälp av oss vuxna:)

Lax., det gillar de inte så då räcker det med fyra portions bitar, men sen får jag göra ett stort paket fiskpinnar till dem, 30 st...

Tja, det var lite i alla fall:)  Det svåra är inte att laga mkt mat, utan det är svårt att få plats med all mat på spisen/i ugnen!!  Ska tänka på det i mitt nästa kök:)

 

Fråga: namn verkar många fråga om.. ;)

vad heter ni och barnen i mellannamn?

 

Svar: Se hemsidan www.familjenwetterholm.se   om namn:)

Jag heter Carola Elisabeth, och Perra: Per Emil Ronny


Fråga: vilket system har ni med tvätten?

har alla egna korgar i sitt rum eller
i tvättstugan? och lägger de kläderna där i?(gör inte alltid mina ungar...)

sorteringen ?,lägga tillbaka i garderob och lådor?
håller alla reda på vems trosor, strumpor tröjor mm.

 

Svar: Tvätt är ett evigt klagomål från min sida! Hur jag än ställer in tvättkorgar, märker lådor, gapar och skriker, förmanar, hotar belönar...så hjälper inget!

Tvätten hamnar oftast på golvet i deras rum:( eller nån annanstans i huset...

Om den som av ett mirakel skulle komma ner i tvättstugan så slänger de den på golvet...

Men; det ska fungera såhär: Tvätt läggs i tvättkorg i badrummet alternativt att man går ner i tvättstugan och lägger det i rätt låda. Jag har åtta olika: Vit, svart, röd, rosa, gul/grön, blå, beige/brun/grå och så en för frotté och sängkläder.

INGEN utom jag sorterar...och det är minsann inte mitt val;)

Tonårstjejerna tvättar ofta sitt eget. De tycker det tar sån tid att få tillbaka tvätten de "lämnat in" :)

Jag tvättar, viker och lägger i backar, sen får Perra lägga ut det i skåp och lådor, för det är såååå trist!

Underkläder har jag ledsnat på att sortera så där har alla fått en varsin back där de ska slänga sina underkläder,så tvättar jag en back i taget och så får de tillbaka den. Borde kunna funka liiite bättre;) Men slarvar de får de hjälpa till att sortera strumpor;)

Perra har ingen koll på vems kläderna är...jag och barnen själva vet vems som är vems.


Fråga:kan din käre man skriva ett gästinlägg?
kanske typ 3 - 4 sep?

behöver inte alls vara långt,kanske även någon bild hur hans dag med barnen varit.
vore kul.

 

Svar: Jag kan fråga, men han gillar inte att skriva:)

 Just de datumen du nämnde tror jag inte funkar, då är vi på gala och sen ska han jobba.


Fråga:Hur har du gjort med barnmaten när dom börjat äta?
lagar du speciell mat till dom eller får dom samma som er eller kanske burkmat?
får jordan samma tacosfärs som er på fredagarna eller gör du en mildare utan salt till honom?
hur gör du med kläderna som barnen haft en dag eller kanske bara på eftermiddagen och inte är smutsiga? hänger du in dom igen eller lägger du dom på nåt speciellt ställe?

ska ni ha fler barn?

 

Svar: Janelle, vårt övningsobjekt, är uppfödd på barnmatsburkar, samma med Patricia.

Robban och Corrinda VÄGRADE äta burkar, så då fick jag börja göra egen mat, och jag krånglar inte till det på nåt vis, utan mixar bara av det vi andra äter.


Jag saltar aldrig maten, gillar inte salt, så det är inget större problem. Halvfabrikaten är ju ibland supersaltade och det får de inte när de är små.


Jordan äter samma tacofärs som vi, men inga mängder.


Kläder som inte är smutsiga lägger vi i en hög på golvet;)

 Haha, ja inte  JAG då, men ungarna,...suck. Jag brukar försöka lägga det på en stol edyl, men sen är grejen att de tar nya kläder dagen efter ändå....De väljer och klär på sig själva, jag styr sällan deras val om det inte är nåt speciellt vi ska på.

Fler barn....jaaa kanske;)


Fråga:"uppfostra" barn är inte alltid kanske så lätt
har du någonsin känt dig osäker, om ni gör rätt i barnuppfostran?
hur gör du i så fall, kollar på nätet,pratar med andra föräldrar eller testar.

kör ni med sk "time out" eller nåt annat
ifall barnen inte lyssnar eller sköter sig trots att man bett och sagt åt dom hundra gånger?

är det inte konstigt att sina barn som älskar så av hela sitt hjärta,
kan man ibland bli upprörd på ? :)

 

Svar: Nu kanske det låter förmätet, men Nej, jag har aldrig känt mig osäker på hur vi uppfostrar barnen!

 Jag tror på sunt förnuft och att barn kan om de får prova.

Frihet under ansvar:)

Jag hänger mkt på nätet ändå, bla Allt för föräldrar, men mer för sällskapets skull:)


Vi använder inte Timeout, eller liknande strukturerade åtgärder, utan sköter man sig inte får man skäll helt enkelt. Åka in på rummet är vanligt förekommande åxå, då lugnar de ner sig,( jag med) och kommer ut när de tänker uppföra sig:)


Jo, det är mkt märkligt att man kan bli så förbannad på de små sötnosarna;)

 

Fråga:vill också veta era kvällsrutiner?

* vilka tider resp ålder ,gäller på skoldagar?

* sagor? iså fall hur

* bad? dusch,

* tv? olika åldrar, olika viljor

* välling ,gröt?

* kvällsmat? (har du typ veckmatsedel)

* och hur går mornarna till i det Wetterholmska hemmet? vill alla ha samma frukost

  oj, många frågor blev det bra med frågestund men svara några i taget
   vi vet att du behöver hinna annat också :)

 

Svar: Se tidigare svar om kvällsrutiner:)

* Sagor, nej.

*  Bad/dusch - inte som rutin utan när det behövs och oftast inte precis vid läggdags.

* Tv...Janelle och Patricia har egna tv apparater med basutbud på, och vi har en tv i gillestugan där de mindre kan kolla, åxå den med basutbud. Huvud tv:n har vi uppe i vardagsrummet och där huserar vi vuxna:) Iaf på kvällarna, på dagarna snurrar det barn TV här med.

  Det är inte så ofta tjafs om vad som ska ses på TV, för det är ju mest bara skräp...De kikar ofta på dvd ist.på kvällarna.

* Välling: Ja Jordan och Lovelia, ibland Trixe.

* Gröt: ingen av de små, men de lite större äter det ofta till mellis, risgrynsgröt då:)

* Kvällsmat: Serveras kl 17.30 pip.:) Då ska alla vara hemma, om de inte har nån aktivitet som är då.

 Ofta saknas nån, men de flesta sitter ner tillsammans och äter.

*  Veckomatsedel har jag i mina drömmar, tillsammans med en egen kock:) Jag är usel på planering! Öppnar frysen vid halv fem, fem när jag kommer på att man kanske ska laga lite middag  

* Morgon hos oss: Perra kliver upp 07.00 väcker skolbarnen (Janelle, Patricia, Robert, Corrinda ,Novalie) en eller flera gånger, beroende på hur trötta de är. Sen äter de allteftersom de blir färdiga, sällan alla samtidigt.

 De plockar fram det de själva vill ha och sen ställer de tillbaka det.

Perra skjutsar två i taget till skolan (ryms inte fler i hans firmabuss) om de inte cyklar. De tre minsta börjar 8.15, skolan ligger två minuter bort med cykel . Patricia börjar 8.30 och det tar henne 5-7min att cykla.

 Nytt för i år är att Janelle går på gymnasiet i stan, och åker buss, där har vi inte fått några rutiner än eftersom de började precis.

När det blir tyst i huset, runt 8, så kvicknar Trixie, Lovelia och Jordan till, och kanske även jag..:)  Nu har vi inga tider att passa så då kan vi sova tills vi vaknar, vilket har varit runt 9-9-30:)

Annars har Trixie kyrkis vid 9, och faktisk brukar Perra skjutsa henne med:)

(Ja, jag har det bra! Men eftersom jag oftast har en  liten nattammande bebis som stör min nattsömn så kan jag sova en stund på morgonen om vi gör så här)

* Det är bara kul med många frågor!!


Fråga: ev,vilka aktiviteter har era barn?
hur får ni ihop det, logistikmässigt
tycker du barn behöver ha ordnade aktiviteter?

 

Svar: Just nu vet jag inte riktigt hur det kommer att se ut i höst med aktiviteter, men ungefär såhär ; Robban spelar tennis 2ggr/v Corrinda har basket 1g/v, Trixie och Novalie har gympa 1 g/v, men olika tider, ev så babysimmar vi med Jordan ochLovelia 1g/v, och de stora tjejerna vet jag inte om de ska göra nåt. Troligen ska Patricia ta sånglektioner 1g/v, och Janelle ska väl kanske vara hjälpledare för konfirmanderna.

Trixie och Lovelia har kyrkis 3 respektive 1 g/v, och Jordan musiklek:)


Logistiken löser sig alltid, men ibland kör det ihop sig. Förra terminen funkade det super, inget som krockade och det var inga problem alls, hoppas det kan få funka bra nu med! Hösten är jag ju nästan alltid ensam om att rodda runt allt, iom att Perra jobbar sååååå mkt...


Jagtycker inte att små barn behöver ha ordnade aktiviteter för barnets skull, däremot är det rysligt trevlig som vuxen att göra nåt med sitt barn, som musikleken för Jordan nu.

Aktiviteter kommer automatiskt när de börjar skolan, då har ju alla andra nåt, så då efterfrågar de det.Jag pushar aldrig på dem att göra nåt, utan de får komma på och välja själva. 

 

Fråga:hur kändes det att se sig själv i tv?

Svar: Det var jättenervöst före första programmet! Men sen så var det mest bara roligt:)


Fråga:Var det någonting som filmades i TV, som inte stämde med er faktiska vardag? ex. Mirka i Märsta berättade att de ex, aldrig handlar med alla barnen samtidigt, eller går och klipper sig alla samtidigt, som dock visades i tv. Va det någonting som inte stämde för er´?

 

Svar: Familjen Annorlunda vill ju visa hur det fungerar i vardagen med många barn, och då är det ju klart att de ville filma sånt som folk undrar över hur det fungerar. Vi tar inte heller med alla barn och handlar som regel, men NÄR vi gör det så fungerar det utmärkt, det är lite så man får tänka.

 Jag skulle ju inte tagit med alla barn till barnmorskan för att lyssna på Jordans hjärtslag tex, om de inte velat filma just det:) Inte för att det är jobbigt, utan för att barnen inte vill.

 Sen var det ibland några frågor som de ville att vi skulle ställa, tex så ville de att Patricia skulle fråga hur vi skulle sova i hotellrummen när vi var i Tyskland, men det är ju för att få en röd tråd i det hela.

 Klart att en del regisseras, det är ju ändå TV.

  En del omtagningar var det ju åxå, och en del dubbelfilmningar, tex när man går in genom en dörr, så ser man ju oss bakifrån, för att i nästa sekund se oss innifrån framifrån:)

  Det kräver ju att man först går in medan de filmar bakom, och sen får man gå ut igen , då springer de in, och sen vinkar de när vi ska komma in igen:)och så filmas man framifrån.  Lite sånt blir det ju:)


Men, det är ändå vår verklighet som filmades och som visades:)


Sen klipper de ju precis som de vill, de kan vinkla det helt tvärtemot hur det egentligen var, om de skulle vilja! De som klipper är fantastiska:)


Lite sådana saker var det, Tex när Janelle är gympaledare, så ser det ut som att vi är supersena och alla står och väntar på henne för hon ska låsa upp....så va r det inte alls, dörren hade gått i baklås, så alla väntar på en kommungubbe med nyckel:)

Väl därinne ser det ut som jag låter Lovelia springa omkring och störa, men det är inte heller så på riktigt;)  Sådana grejor är det, men det är ju för att få bra tv:)


Fråga: Hej! förklarade TV 4 för er, varför de inte ville filma er igen? Det är helt barockt att de inte gör det, för ni var utan tvekan den bästa familjen!

 

Svar: Tack:) det värmer!! 

 Meter, produktionsbolaget, sa att Tv 4 valde mellan oss och Mirka, men att det hänt lite nytt hos dem, de fick ju  Nellie och  flyttade, så det var mer intressant att filma dem.

 Jag tror att det var en del av sanningen, och att den stora anledningen var att vi inte är som bilden av en åttabarnsfamilj är hos gemene man, vi är ju precis som en alldeles vanlig familj. Det är inte kaos hemma hos oss, utan tvärtom alltid lugnt och fint, lugnare än vad det är hos familjer med betydligt färre barn:)  Hade vi kommit med, så hade ni ju inte fått se Mirka, och det hade ju varit tråkigt, jag hade helst sett att vi varit med båda två:) förstås;)

Jag och resten av familjen blir oerhört glada av att höra att ni tycker om oss:) Tack!

  


Fråga: vilket av barnen är mest lik dig nu och som barn? :D

 

Svar: Menar du till sättet? Svårt!!  Inget av barnen är nog speciellt lik mig som barn, jag var jätteblyg och jätteosäker, och det är inget av barnen.

 Skönt, men jag har medvetet försökt stärka dem iom att jag vet hur jobbigt det är att vara så.

Mest lik mig nu är ....hm....tja...Janelle har min musiksmak, Patricia har mina kläder;) (snor de om gör om de till sina) Robert har samma fascination för att läsa som jag har(när jag har tid, vilket är aldrig..), jag läser böcker och han tidningar, men det är samma lika, Corrinda pratar lika mkt som jag...;)Novalie gillar att shoppa, Trixie pratar ännu mer än mig, Lovelia kan göra allt lika bra som jag och Jordan , ja han är bara lik sig själv än så länge...så alla barn har nåt gemensamt med mig:)

Allvarligt så var det en svåååår fråga, jag kan inte svara på den bättre än så här:)


Fråga: Min fråga till dig är, hur stort hus har ni? Och har ni bra förvarningsmöjligheter? Jag menar då i form av garderober.
Hälsningar Karin


Svar: Vårt hus är ett soutteränghus på totalt 224kvm.

 Soutteräng innebär ju att det inte är källare utan ligger i en sluttning, så halva bottenvåningen har riktiga fönster, (halva inga alls, men där ligger matkällare, klädkammare, toa, pannrum.)

Vi har fyra sovrum uppe, där sover vi vuxna + Lovelia och Jordan i ett, Corrinda och Robert har ett varsitt och så delar Novalie och Trixie ett. Kök, vardagsrum, hall , badrum, toalett/skötrum. Totalt 112kvm,

Nere har vi Patricia och Janelle i varsitt rum, en stor gillestuga, tvättstuga, bastu, pannrum, liten hall, matkällare och klädkammare,toa, Totalt  112kvm

I varje sovrum finns minst en, ofta två normala garderober. Klädkammaren är ganska stor och i pannrummet är det numera förråd för ffa badkläder, överkast, kuddar, täcken osv,

Vi har inte tillräckligt med förvaring, eller.....det KAN vara så att vi har för mkt saker....;)


 

 Puuuuust!

Orkade ni läsa allt??  Jag har måååånga fler frågor, de kommer så småningom:)
 
ANNONS
 
Ingen bild

Tina

20 augusti 2010 23:37

Är inte Jordan lite stor för att fortfarande äta välling eller bli ammad på natten?

Tänkte han blir väl ett år snart.

Många barn klarar och sova hela natten nästan vid 1 - 2 månaders ålder utan mat

 
Ingen bild

jennie

20 augusti 2010 23:52

Hej! Vill bara säga att jag håller med dig till 100% när det gäller dina åsikter ang dagis. Blir så irriterad på föräldrar som lämnar sina större barn och är föräldraledig med sin bebis! Ren lathet tycker jag!! Kram Jennie

 
Ingen bild

Carola m 8

21 augusti 2010 00:17

Tina: Säg det till Jordan;)Jag har aldrig haft hjärta att vara stenhård på natten och vägra dem att äta,som i så mkt annat så är det minsta motståndets lag som gäller då. Så många som möjligt ska sova så mkt som möjligt, alltså ammar jag och så sover vi alla sen:) Ammande barn är hungriga fort igen,och sen är vanans makt stor. Jag har inget emot att amma på natten för det mesta, men det är skönt att ha en man som förstår att man blir lite trött av det, och låter mig sova en stund på morgonen om det är möjligt:)Det är ytterst få ammande barn som sover hela nätter när de är så små som du säger. Visste du att hunger hos ett nyfött barn är likställt med dödsångest? De har aldrig upplevt vad hunger är som foster, och att då födas och inte få kontinuelig tillgång på mat är smärtsamt, det gör ONT alltså. Det känner inte jag att jag vill orsaka mina nyfödda:)
Jennie: Tack:)

 
izabelle

izabelle

21 augusti 2010 10:11

Till Jordan: Du behöver inte dricka/äta välling, du är så söt och stark i alla fall :D

Tihi, skojar bara. Såg första kommentaren och så din då Carola! ;)
Men det där med SÖT håller jag med om :D

Kramar!!

http://www.izabellelindberg.blogg.se

 
Ingen bild

Sandra

21 augusti 2010 14:54

Hej!! Läste lite på eran hemsida, och läste att Janelle heter Elisabeth i mellannamn, =) det gör nämligen jag oxå, min kusin och min mormor heter det oxå i mellannamn så det har vi oxå som ett släktnamn :D

 
Ingen bild

Olivia

21 augusti 2010 19:29

Hej, ang tvätt frågan du fick.
Jag är lika gammal som patricia nästan född i october:) Iaf, jag började tvätta mina egna kläder för ca 1,5 år sedan...Jag sammlar kläder i en elelr flera tvättkorgar på mitt rum och sen efter någon månad eller två då alla trosor och allt har tagit "slut" tar jag en tvättdag eller två och tvättar alla mina kläder och tar tillbaksdom till mitt rum igen . osv
Innan så skällde jag alltid på mamma för att mina kläder alltid kom längst ner i tvättkorgen och sådär, tillslut så sa mamma att jag skulle tvätta själv, till en början hatade jag det. Men nu när jag vant mig är det bättre än om mamma skulle göra det!
Så du kan ju föreslå det till patricia och janelle, kanske även robban och corrida om nåt år?
Det lastar ju av mycket på alltvätt i tvättkogarna.
Vi har två tvättmaskiner hur mpnga har ni förresten?
Ursäkta den långa kommentaren XD

 
Ingen bild

Tina

24 augusti 2010 16:44

Nej, självklart man ska man inte vägra sina barn mat. Ja, de barn jag vet om som klarat sig utan mat på natten så tidig har fått ersättning då är det nog annorlunda. Har aldrig hört de innan att det skulle vara dödsångest.

Carola

24 augusti 2010 23:10

Nej, det är inte många som vet det, men jag har ju jobbat med prematura bebbar:) då vet man sånt som ingen annan har en aning om..på gott och ont.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

Följ bloggen

Följ Om Barnen och livet i allmänhet med Blogkeen
Följ Om Barnen och livet i allmänhet med Bloglovin'

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se