Senaste inläggen

Av Carola - 7 februari 2011 00:08

Jag begriper inte varför det inte funkar på Facebook!?

Jag fattar inte!   Är jag inloggad på min vanliga sida så kan jag söka reda på Familjen annorlunda carola wetterholm, och de som är vänner med mig där verkar kunna se och lägga till mig, medan övriga, som ni, inte ser den????


Jag hAR krånglat med alla inställningar, det ska vara rätt, men nix.

Nu tar jag till strutsens knep, och gömmer huvudet i sanden ett tag, kanske fixar det sig själv  


Om nån sitter inne med kunskap om hur man lyckas, var inte blyg utan hojta till!!!


Jag behöver hjälp:)

Av Carola - 5 februari 2011 19:54

Bah, skitsvårt tydligen    

Jag fick ju inte till det som jag tänkt mig med Facebook...Jag hade gjort en officiell sida, men sen såg jag ju att det var sådär halvtrist, man kunde inte göra lika mkt som på en vanlig profil. Så då gjorde jag en ny profil, men den syntes ju inte....? Meh.... Jaha, ska man klicka i synbarhet åxå...eller hur var det nu?


Jag har nu deletat den officiella, och gjort en ny privat, fast bara för er som  jag inte känner riktigt på riktigt  


Jag hoppas ni vill bli vän med mig där, det känns fasligt tomt nämligen!

Jag hoppas åxå att den går att hitta.....Familjen Annorlunda Carola Wetterholm


Kika dit och prova och lägg till mig som vän så kanske vi kan babbla lite sen  


Häll upp en kopp kaffe, ett glas cola eller vatten /juice/ öl/ chailatte eller vad ni nu föredrar ( jag har juice..)  och kika in på Facebook först, och sen är det väl Melodifestivalen som gäller för många???

Jag gillar inte de här delfinalerna, men tror TV.n kommer stå på....


Ha det så gott   

Av Carola - 5 februari 2011 15:52

Ja eller det har jag ju gjort länge iofs, men jag har ständigt dissat alla som vill bli kompis med mig som jag inte känner…  

Lite taskigt, jag vet, men det blir så ohanterligt att ha en väldig massa människor man inte känner. Lite konstigt.


Men, nu gör jag som alla de andra mammorna i Familjen Annorlunda ( de flesta av de iaf) och gör en officiell sida på Facebook!

Jag vill inte kalla det Fan sida, för det låter faktiskt lite väl ego , men officiell lät fint och bra   


Jag hoppas ni vill hänga på där och bli mina kompisar! ?

Tänkte att det kan vara ett lite annat sätt, lite enklare att fråga saker, och för mig att svara ibland. Jag kommer inte att sluta blogga, den kommer alltid först, för det tycker jag är så himla roligt!! Men som ett komplement, Facebook är ju kul det med   Nu erkänner jag mer än gärna att jag inte fattar hälften av alla funktioner på FB och inte alls vet om jag gjort så det blir bra….hm, men skit samma, blir det fel får ni hjälpa mig    


Länka dit vete tusan hur det funkar tex….Men sök på Familjen Annorlunda Carola Wetterholm så borde det bli bra, tror jag…. ;)


Min tanke är att jag ska godkänna alla som vill, men det är ändå roligt om ni skriver en liten rad om er själva så jag får lite hum.Ja men vad väntar ni på?? In med er och lägg till mig, annars känner jag mig fånig att sitta där alldeles ensam ju….det blir ju lite pinsamt   


De som jag är vän med på min andra FB, bli vän med mig här med, please:)


Skynda skynda   

Av Carola - 2 februari 2011 22:11

De allra flesta håller ju med mig, jag önskar att ni alla hade barn i mina barns klasser   !

Ni som hojtar om att ni jobbar och inte kan vara hemma i tre veckor...

Jag skrev till att börja med : Tar ni med barn till Öppna förskolan?

Inte dagis eller skola, utan öppna förskolan. Går man dit så är man på nåt vis ledig från sitt arbete , eller hur? Antingen är man f-ledig, har semester, är långtidssjukskriven, pensionär eller nåt. Finns det verkligen anledning då att riskera att smitta ner spädbarn, gravida, nyförlösta och småbarn med diverse sjukdomar? Ist för att avvakta nån dag till??


Nej det finns faktiskt ingen ursäkt för att sätta sig själv och sitt eget höga nöje främst då!  Inte när man är mer eller mindre säker på att barnet kommer att få vattkoppor, som i detta fall, inom väldigt kort framtid.


Jag har haft vattkoppor, jag var 12 år och rejält sjuk, det var inte så kul, mina barn har haft det allihop, utom Jordan, och jag minns inte om Lovelia hade det, men tror inte det...? Måste kollas upp  .


Ni som sa att i Uppsala kommun är det ok att vara på dagis med vattkoppor, jag var övertygade om att ni dillade......men nej, så var det ju faktiskt.

Och det ska vara Uppsala till det då....Nåt så in i helvete urbota dumt!

Den gravida mamman som inte haft det, ska hon ta hem sitt barn då?? Eller riskera att smittas lagom till förlossningen??  Eller familjen med det hjärtsjuka syskonet?  Det för tidigt födda småsyskonet??? Nej fy tusan vad dåligt.

Ja man kan vaccinera mot vattkoppor, men det sker enbart på läkarordination och i speciella fall. Tror inte att det är livslångt skydd på det vaccinet heller utan det måste tas om vid varje befarat smittotillfälle...? Kan ha ändrats men så var det när jag jobbade för länge sen iaf.

Alla kan inte vaccineras heller.....precis samma som med svininfluensan edyl.


Till er som jobbar, jag fattar att man inte kan sitta hemma och avvakta i 21 dagar för att se ifall ett syskon utvecklar vattkoppor!!!! Men oftast så rör det sig ju inte om så låmgt tid, utan kanske en eller två dagar från det att den smittade tillfrisknat. Och det kan man avvakta.   ( jo det kan man)Jag har faktiskt åxå jobbat och haft barn på dagis, vet ni  .

Och jag var ensam sekreterare på en vårdavdelning, med ansvar för typ allt. Jag skulle skriva in och ut små patienter, ordna tider hit och dit, samordna dessa tider med andra tider, svara i telefonen och leta reda på provsvar som borde kommit, leta journaler, beställa fram journaler till olika ronder, och  till de barn som skulle läggas in, söka läkare för diverse olika saker, sortera och hålla reda på miljoners papper , ta emot och skicka post, svara i telefonen igen och nu leta reda på den det var till, beställa material, beställa sjukresor, avboka röntgentider och boka nya, sortera in papper i journaler, skicka dem tillbaka till arkivet .....osv osv i en evighet. Jag hade mins fem läkare som skulle servas med journaler, provsvar, information, de kom med olika krav hela tiden...Avdelningen hade 20 innevarande barn med allt papperarbete, och på det så byts de ju ut hela tiden, så det kom nya hela tiden, några åkte hem, papper, papper, papper....

Om inte jag gjorde jobbet, så blev det inte gjort!! Det fanns ingen annan som kunde det.  Ja, jag kunde ringa och be någon fixa det allra mest akuta, men det hände inget av sig själv.


Hur löste jag det då? Mina barn var 4+5 år gamla och sjuka ofta....

JO för det första har jag en man , det underlättar   , vi turades om, och visste jag att jag skulle vara hemma i morgon så fick jag sitta kvar till 20.00 på kvällen! Slutade 15 annars...Jag fick skriva långa detaljerade listor till personalen vad de skulle göra och lägga fram allt så de hittade...Göra en hel veckas viktigaste arbete på en dag, så att det skulle flyta när jag var borta ..  Planering, heter det visst, nyckeln till allt   


Ja ibland kan man inte förutse att de ska bli sjuka, och då var det ju bara att stanna hemma,med kaos på arbetet som följd. Men vi delade på allt vabbande.

Jag kunde jobba mellan 7-14 och så åkte han iväg när jag kom hem och körde på till midnatt. Eller varannan dag.

Alla kan inte göra så, det vet jag, men mkt går att lösa om man försöker tänka kreativt.


Det dåliga samvetet mot jobbet hade ju även jag, men i vårt fall så fick det aldrig gå ut över barnen. De går alltid  först, och har alltid fått vara hemma en extra dag innan de gått tillbaka. Av hänsyn till mina barn såklart, men även till andras.

Genom att visa den hänsynen så sprider man inte heller vidare alla virus och baciller utan kan få ett stopp på det!


Exakt hur kul är det för de som haft magsjuka cirkulerande på dagis sen lucia??

Nej, bättre att alla tar sitt ansvar och ger fan i att skicka barn, och sig själv till skola och arbete innan man är helt kry.


Ni håller med mig allihop om det här, det vet jag:) och jag vet att det är olika för alla, med olika jobb och en del är ensamstående, andra har barn som är sjuka jätteofta....Men till slut så handlar det om en win win situation!!!

"Du smittar inte mig - jag smittar inte dig"    

Easy peasy  .Tänkte se om jag kan reda ut lite angående den gamla myten att vattkoppor ger bältros åxå :)

Så här är det, på ett ungefär.


För att få bältros måste du ha haft vattkoppor någon gång tidigare.

Vattkoppsviruset sätter sig i nån ryggmärg eller så och vilar, ibland för evigt, men ibland vaknar det upp, det sker oftast i samband med att man på något vis är nedsatt i sitt immunförsvar ( äldre, allvarliga sjukdomar,men en förkylning kan räcka)

När det aktiveras så får man bältros. Det kan man få flera gånger, men det är adrig för att man varit nära någon med vattkoppor. Har du inte haft vattkoppor kan du heller inte få bältros.


(Har man bältros KAN man smitta så någon får vattkoppor, tex sina barn, men det är inte så lätt. Det krävs direktkontakt.  Om man har bältros så räcker det med att skyla utslagen för att inte smitta, tex sova med en tröja på sig om man har barn i samma säng.    Just det här har jag hört av en läkare, men eftersom vissa läkare fortfarande envisas med att tro att vattkoppor ger bältros så tar jag det med en nypa salt, men jag tror på det )


Bältros smittar inte till bältros, det är en vilande infektion i det egna immunförsvaret som ger upphov till det.

Läs mer om det här


Vattkoppor kan man få fler gånger......Corrinda fick det tex...jag blev mycket förvånad för det var jag säker på var en skröna:) Läs mer om det i blogginlägget jag skrev då HÄR .


Jaha, undras om jag fick med allt jag skulle skriva då???

Jag tror det....kanske   


Annars återkommer jag!!  Det gör jag ändå iofs.....:)

Natti natti mer er:)

Av Carola - 27 januari 2011 23:47

Jag förvånas ideligen över hur frikostigt folk delar med sig av sina virus och baciller till omgivningen.


Häromdagen hörde jag från folk som varit på Öppna förskolan att där var ett barn med påstådda intorkade vattkoppor, men de var tveksamma till om så verkligen var fallet för det var inte så länge sen som barnet insjuknade.


Det var inte grejen, utan saken var att barnet hade ett mindre syskon, som förälderna sa så här om:
( ja typ då, jag var ju inte där..  )


- Ja men nu får vi snart veta om den lill* smittats, för det borde visa sig när som helst nu.


(Barnet insjuknade under eftermiddagen/kvällen...!)


Inkubation för vattkoppor ligger på 10-21 dagar, så med andra ord var det ju ungefär 10 dagar sen storasyskonen insjuknat ( vilket ju talar emot att ALLA koppor skulle ha hunnit torka in...)


Nu är min fråga till er:


* Tar ni mer er ett barn som ni antar/hoppas/tror kommer att insjukna i vattkoppor någon av de närmsta timmarna/dagarna?

Ja till affären för att handla, kan jag fatta, men till Öppna förskolan?  För nära umgänge i flera timmar..

Där det finns gravida och spädbarn och kanske även barn med dåligt immunförsvar, då vattkoppor kan vara rent farligt?

Tar ni med ett barn som varit sjukt och (kanske) precis blivit smittfri?


Jag är nyfiken, så kan ni  inte svara i kommentarerna, med en motivering på varför eller varför inte!!!!


Fråga nummer två lyder då som följande: Hur tänker ni om att förhinda att sprida smitta överhuvudtaget?

Magsjuka? Löss? Förkylning?Såhär tänker jag  :


När det gäller vattkoppor, som ju är den enda barnsjukdom vi egentligen har kvar (ja scharlakansfeber räknas väl dit kanske?) så vill jag inte att folk gör som ovanstående.

Vissa vill ju att deras barn ska få vattkoppor, och försöker smitta ner dem med flit, åker hem till sjuklingar osv, men jag gör inte så.

Vill inte utsätta mina barn för smittor öht med flit, det känns konstigt!

Skulle jag vilja det så får man uppsöka smittan, smittan ska inte komma till mig  


När mina barn haft vattkoppor så har vi stannat hemma tills alla koppor är helt torra, och några dagar till. Jag har inte åkt iväg med att friskt syskon som potentiellt kan insjukna utan jag har , faktiskt, väntat ut inkubationstiden.

Nu har de flesta av ungarna fått det med bara dagars mellanrum, om än olika år, så det har inte varit 8 gånger 21 dagars väntan....Eller hur det nu skulle bli om de fick det efter varandra   .

Å andra sidan har de flesta inte åtta barn, utan kanske två tre, och då är det ju ingen evighet vi talar om i väntan.


Vi har åkt på släktmiddagar med vattkoppor, men då har vi först frågat alla om det är ok. Annars åker vi inte.


Barnen får gå ut om de vill, vi har ju stor trädgård, men de får inte gå hem till folk och leka utan att vi kollat så det är ok.


Så tänker vi om det.


Om magsjuka tänker vi såhär:

Ingen vill ha det! Bäst att hålla det inom familjen! Karantän och sprit. Flera dagars avvaktan innan vi känner oss friskförklarade.

Jag vill att alla andra gör likadant!

Avskyr när man kommer till kyrkis/arbetet/ skolan och hör nån berätta om att de varit sjuka, igår, eller ännu värre, halva natten - men det verkar bra nu!!!!

Folk är så korkade ibland.  Jag har jobbat med en läkare som kom till jobbet på morgonen, såg ut som faan, och gjorde sig beredd för att gå ronden på IVA.....Han suckade och sa att han kräkts hela natten...... Men då blir man ju fan mörkrädd! Hur tänkte han då?    Han blev hemskickad omedelbums!


Om folk var lite mer omtänksamma, och var hemma en dag ytterligare, så skulle förmodligen alla tjäna på det!


Löss: Tja, äckligt, skitjobbigt, och jag vill inte dela med mig. Men efter en behandling är det ju förhoppningsvis borta, och med luskamning varje dag så är smittrisken liten, samt att barnet får lite förhållningsorden om att inte gnugga håret med nån annan ;)

Upplyser alla om det. Vi hade löss i somras, och det var svårt att få bukt med dem, och då var det ju enkare att hålla barnen undan från andra, men jag kan inte hålla dem borta från skolan i flera veckor pga löss.


Förkylning: Uppenbart sjuka ungar som mår dåligt stannar hemma , men ska man hålla dem hemma för minsta lilla snuva så blir det inte många skoldagar på en vinter...  Samma med hosta, lätt att få, svårt att bli av med.

Feber = hemma.

Pigga barn som är snuviga får gå till skolan.Hur tänker NI??????

Jag anar att jag inte är ensam om att tycka som jag gör, men är säker på att det finns andra åsikter, och är helt enkelt nyfiken. Kanske mest på hur ni gör som tänker tvärtemot mig   


Nu är det sovdags!!!

Natti natti:)


Av Carola - 23 januari 2011 01:20

...så såg hon ut så här:

  

Här sitter hon med sin nya lillasyster Trixie och det syns ju i ögonen på henne hur mkt hon tycker om den lilla bebisen!


Jag har inga bilder från när hon var riktigt liten på den här datorn...jag är inte säker på att de finns på n å g o n dator, för en med massor av bilder på när hon var liten totalkraschade  , givetvis utan att vi hade backup...!

Jag deppade länge över det, men sen hittade jag bilder på ett Usb minne och på skivor så jag tro att jag kanske har de flesta ändå...men hur dum får man vara???

Hade faktiskt gjort en del papperskopior åxå , upptäckte jag några år senare...phiu :)


När Trixie föddes var Novalie 2½år, och som jag sagt förr, så älskade hon Trixie av hela sitt hjärta från allra första stunden   .


Här är vi på premiärpromenad med bebisTrixie i vagnen:

  

Corrinda Janelle Novalie.


Fyra dagar gammal bebis , Perrra var jättesjuk i kraftig dubbelsidig lunginflammation ( det blev han samma natt som Trixie föddes!) och allt var slut i skåpen hemma , så jag tog med mig de här tjejerna till affären, två minuter bort.

Jag har nog aldrig varit så slut som jag var då....Herregud, nyförlöst och tvungen att ensam rådda runt 6 barn som skulle till skolan (ja inte alla då) och en man som så sjuk som han aldrig varit varken förr eller senare...Den ynka promenaden var inte att leka med, väl framme på Ica så var jag matt, blek och yr.....men envis som synden så handlade det vi behövde  för det fanns ju inget alternativ, ungarna var hungriga hemma   ....

Inget jag rekommenderar. Inte heller vill jag rekommendera att åka och STORHANDLA (som vi typ aldrig gör!!) en gigantisk överfull kundvagn på Willys ( 7-8 stora pappkassar...)när bebisen var en vecka gammal och maken var om möjligt ännu sjukare...

Fan ibland undrar man ju hur det står till i huvudet på en??  


Men, hormoner och järnvilja kan försätta berg....med den lilla efterverkan att man kraschar sen.....;)

Nåväl, det som inte dödar härdar!  


Här är de igen, gosungarna:

Fredags ostkrokar framför TV:n :)  Man ser maken ligga och vara sjuk på soffan...men här måste han ha kryat på sig lite för de första 14 dagarna låg han enbart i sovrummet och kom bara ut för att gå på toa, typ..

    

Nej, hon är inte naken hon har blöjor på sig :)


Här har hon bakat nåt och slickat av sleven..jag kommer inte ihåg vad det var...

   


Och här sitter hon och ...tja, inte vet jag :)

   

De är väldigt lika varandra, alla tjejerna när de var små, om jag visar ett foto på nån av dem så är det inte många som ser vem det är, de får gissa :)

Perra är sämst   och jag ser ju alltid skillnad....eh , nej det gör jag faktiskt inte alltid, men jag kan alltid lura ut vem det är med hjälp av kläderna de har på sig och i vilket hus vi är i osv...

Vissa bilder ser man klockrent vem som är vem, men de flesta är svåra :D


Här är alla barnen med på bild, titta vad små de är!!!

   

Novalie, Janelle,Corrinda, Patrica och Robert. Trixie i vagnen :)

Jösses vad de växer  det är ju ändå bara drygt 5½ år sen!

Söta var de som alltid   


Sen blev det sommar, och skolavslutning! Här har Novalie precis fyllt 3 år.

  

Och Trixie har vuxit på sig hon med, äter lite gräs ;)


När Novalie var fyra år föddes Lovelia:

  

Här börjar hon ju se ut som hon gör nu:)  Loppan var verkligen en liten Loppa, 2,7kg och pytteliten :)


Hösten 08, Novalie är 5½ år:) Lovelia ett år.

 Här fyller hon 6 år

    Och här är hon igen.....

   Haha nej det här är Janelle med Corrinda :)

De är inte de syskon som är mest lika...


Här är Novalie 7 år:

 

Åhh vad jag längtar till sommaren !!!!  Vilka härliga dagar:)


Ja, hoppas du är nöjd nu, du som ville se bilder på Novalie när hon var liten   !

Jag tycker det är himla kul att se massa kort från tidigare år även om det tar lite tid att leta fram dem:) Men det gör inte så mkt ! 


Nu är det mitt i natten och det är väl sovdags då....Hm...

Fast jag har så svårt för att sova nuförtiden....Inte kul!

Oavsett vilken tid jag lägger mig så ligger jag och vänder och vrider mig ett par timmar...kan omöjligt somna. När jag sen äntligen slagit ihop de ljusblå, så vaknar jag och är kissnödig eller av att nån hostar  eller att Jordan vill ha välling , eller en katt hoppar upp i sängen , eller vad som helst....och då är det kört igen, då är det vända och vrida som gäller nån timme till...

Blir inte mkt sömn!


Så just nu finns det faktiskt en vettig anledning till att jag är morgontrött!   

Perra fattar ingenting, för han somnar så fort han lägger sig och sen sover han . Blir han väckt av Jordan så kliver han upp, gör välling eller stoppar om honom och sen somnar han på två sekunder igen. Jag ligger längst bort från Jordan så jag kliver inte upp när han vaknar utan det gör Perra och det är ju varje natt, men han har inga svårigheter med sömnen ändå.


Såhär har jag varit sen i våras , när Jordan började sova lite bättre men det blev värre när jag slutade amma i höstas.

Jag vet att det är vanligt med sömnrubbningar just då, när man plötsligt kan börja sova mer eller mindre ostört när barnen blir större, men det är ju ingen tröst när man inte kan sova   .


Jag vet åxå att det går över, jag har väl varit med förr :=) men det är heller ingen tröst just då.


Nu funkar det ganska bra att jag kan sova längre på morgonen , för ff Jordan sover till iaf 8.30-9.30..och kniper det så är jag inte den som är den utan jag lägger mig på soffan när han sover middag :) Småtjejerna gör aldrig några hyss så det är inga problem, det enda som kan vara är att de behöver hjälp på toa, och då är det segt att masa sig upp  men det går ju. Jag sover ju inte som en stock utan det är mer en ytlig slummer, men det gör underverk!


Sen är ju Perra hemma på ett annat sätt nu än under hösten , och det är skönt.

Jag är ganska övertygad om att så fort det börjar bli ljusare på dagarna , och våren är på gång så kommer jag att sova bättre! Allt hänger ihop :)


Det är ju inget stort problem, men det är surt att ligga och sno innan man somnar. Waste of time!!!


Jaja, nog om det, gnäll och gnat är trist. Nu ska jag borsta tänderna , kolla klart på filmen på TV och sen....vrida mig lite ;)


Natti natti:)

Av Carola - 11 januari 2011 15:29

Ja, så är det, sur och smågrinig. På vad, undrar ni då?

Jo på att folk spekulerar sig fram till nåt de sen anser vara sanningen, och därav blir förbannade/sura på MIG

Skitsur på sånt fjant måste jag säga.

Men, jag kan inte göra nåt åt det, så just nu skiter jag väl i det :)


Förutom det är det lugna puckar här hemma. Lovelia däckade ihop igår, vid middagen ville hon inte ha nån mat och hon ville inte säga vad som  var fel.

När hon skulle ta på pyamas blev hon ledsen och ville absolut inte sova, men somnade sen direkt framför TV:n några minuter senare, för att vakna efter en timme och vara jätteledsen.

Grät en stund, somnade, vaknade , var ledsen, ville ha välling, men kunde sen inte dricka den...Hade inte ont nånstans sa hon, men blev ledsen när vi frågade. En anings feber, skulle inte tro att den var mer än max 38 grader...?

När vi gick och lade oss fick hon en alvedon och sen sov hon sött hela natten och vaknade piggelin:)

Sådana korta baciller känns rätt ok  


..................................................
..........................


När jag kom ut i vardagsrummet igår hade ungarna satt på Familjen Annorlunda, förra säsongen, och det var när vi åkte till Tyskland.

Jag såg mig själv och blev alldeles förvånad, shit vad tjock jag var!!

Och det fyra månader efter att Jordan föddes....bah.  

Men sen såg jag Jordan i bild och han var ju alldeles nyfödd, så då insåg jag att det ju inte alls var fyra månader, utan fyra veckor sen han föddes, eller kanske tom bara tre förresten, och då blev jag lite gladare:)

Fyra månader var han när det sändes sen, därav tankemissen.


Och, jag blev väldigt  glad över att SE att de där 10 kilona jag gått ner sen dess verkligen syns!!! Big time  

Jag tackar min kompis cirkelfys, och Olga Rönnberg:) hennes blogg finns i mina länkar om nån vill träna klokt efter att ha fått barn!


Jag ogillar att inte vara i form, jag behöver inte vara i toppform, men jag vill inte att folk ska titta på mig och säga:

- Ja, men hon har ju faktiskt åtta barn....och spana in flobbiga lår och armar och en mage som de undrar är en gravidmage kanske....


Haha, jag som inte anser mig speciellt fåfäng inser att det är just det jag är  

men man vill ju vara till sin fördel...så gott man kan.


Vilket innebär att jag sällan sunkar runt i mjukisbyxor och T-shirt hela dagarna, men gärna byter om på kvällen:)

Klär på mig och fixar mig på morgonen även om jag bara ska vara hemma.

Inte alltid, vissa dagar vill man ju bara dra nåt gammalt över sig och då skiter jag i det  .


Jaja, fåfängan har talat, men det blev ett sånt wake-up moment när jag såg mig själv för 16 månader sen...


..................................................
.................


Vi har ringt till soperiet idag IGEN, de struntade ju i att tömma vår soptunna i fredags för de ansåg att det var dåligt skottat....men grannens jäkla tunna ryckte de lös ur en snödriva och lyfte över en snövall, så jag blev såååå sur.

Det är för att vi har en jättestor soptunna med pyttesmå hjul!

Vi hade skottat, men det var inte bar asfalt...idioter. Alltså detta upprepar sig varje vinter, flera gånger om, de är så jäkla tjuriga de två som kör här!

Otrevliga dessutom...!


Jag drog själv ut tunnan utan större problem så det var inte försvarbart att de inte tömde.

Jag ringde direkt då i fredags, och blev lovad att de skulle komma, icke sa nicke.

Ringde i går, samma visa ingen tömning.

Perra lyckades byta ner vårt 400l kärl till ett på 380l med stora hjul, men då blev jag sur.

Vi får inte rum med ens en godispåse när det är dags för sophämtning, hur ska vi då kunna ha 20l mindre??


Perra tyckte inte det var några problem, det är ingen skillnad anser han, men det funkar inte, så vi ringde igen och begärde ett sånt som de har på förskolor och företag, det är på 660l och har STORA hjul. Det kan man såklart inte få som privatperson.....så nu har vi begärt nån slags dispens.  


Vi kan inte jämföras med en standardfamilj på 4-5 personer, vi är 10 personer , dubbelt så många ju!! Plus alla kompisar som bor över här hela tiden...


Idag fick jag prata med bossen, han lät inte helt oresonlig utan sa att speciella fall måste man ta hänsyn till, så kanske att vi kan få en tunna anpassad till vår familj:)

Men jag tror inte på det egentligen, det är en massa byråkrati ivägen och där brukar det ju köra fast....


Men de har fortfarande inte tömt, och jag tror inte att de tänker det heller, får tjurskallarna bestämma själva så gör de det inte av ren elakhet...Men då bygger vi väl ett soptorn då;)


Haha, jisses vad intessant va?

Sopor och tjockisar och tjurig:)


Jaja, jag har inget att göra, alla sitter här på soffan med mig och kollar på en film, och jag har redan städat klart, väntar på diskmaskinen så jag kan tömma den och sen laga mat så småningom.....måste fördriva tiden lite:)


Men nu börjar Jordan låta illa, han fick inte ha skurmoppen och då är det inte alls kul....Han var skitarg när jag dammsög åxå för det ville ju HAN göra  ...


Så, nu får det vara färdigsvamlat, ska gå och sätta i motorvärmaren och åka och köpa present till Janelle som fyller år i morgon, men det gör jag när Perra kommit hem.


Bye bye:)

Av Carola - 5 januari 2011 23:40

Ibland är man ju först med modet utan att man ens vet om det   .

Det tjatas lite här och var om den populäraste barnleksaken, som ska vara en Giraff som heter Sophie.  Sophie the Giraffe, kändisarnas val till sina barn.

Ja men, joråbarasåattnivet.....så hade ju jag en sån när jag var liten, för typ hundra år sen:)

  

Den syns ju inte så bra, för Janelle håller på att käka upp den, men det är THE giraff  .

Den fick jag när jag var pytteliten och sen har den legat på mammas och pappas vind tills Janelle föddes, 94 då lekte hon med den.

Sen packades den ner, och på nåt märkligt vis så blev det inte så bra då, den blev sådär äckligt kletig som gummi kan bli när det blir gammalt  så den fick åka i soporna.

Jag har funderat på att köpa en ny, när jag såg den på nån babyshop för flera år sen, tror Novalie var liten, men det blev aldrig av.


Men nog måste man säga att hållbarheten på den var rätt ok ändå, för det tog nog en nästan 30 år innan den sunkade ihop, och det mest för att den nog låg felpackad.  I morgon ska vi på middag hos svärmor, det lutar åt att vi måste ta två bilar, för alla barnen ska med. Fasiken att det inte finns större bilar, eller bilar med fler platser, som man kan köra på vanligt körkort!! Det hade underlättat sådana här gånger.

Men iofs , som Janelle säger, om ett år tar hon körkort och då kan HON skjutsa barnen till och från träningar, handla och köra vid släktkalas:)

Grejen är ju bara den att hur länge vill hon det då??    Fast man kan väl tvinga henne så länge hon bor hemma va?  ;)

(Hm, sen KAN hon ju vara som jag som ledsnade på att plugga teori och lade ner hela körningen två gånger innan jag tog körkort när jag var 26år, men det får vi se till inte händer....!)


Har ni städat bort julen??

Här står den alltid kvar tills Janelle fyllt år, 12 januari, det är ju TjugondagKnut precis efter det och det är ju då julen ska bort enligt gammal tradition.

Då åker granen oftast ut, om den inte är jättefin för då får den stå ett tag till, men ofta har den barrat ett tag då så man är rätt less, och tomtarna får krypa ner i sina kartonger, men ljusstakarna.....åh de är svåra att plocka bort!!

Älskar ljuset från dem där de står i fönstret, speciellt om det är snö ute, så vackert!


Till slut känns det som att grannarna tycker man är skitkonstig och då tar jag motvilligt bort dem:)Novalie fick en injudan till ett kalas idag, i jumbojeten på Arlanda!

Vad är det tro?? Kan det vara den som de har vandrarhem i??  Eller?

Äsch, måste kolla det, men tror att det blir Perra som får skjutsa dit, jag har en förmåga att villa bort mig big time på Arlanda. Vi är inte kompatibla helt enkelt  

Fast det är ju nästan så jag har lust att ge mig på det bara för att få kolla in i den:)


Jaja, nu ska jag kika runt lite innan det är dags att krypa i säng, så jag säger

Natti natti till er  

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se