Direktlänk till inlägg 7 oktober 2008

Frivilliga anmäler sig här!

Av Carola - 7 oktober 2008 23:19


Nån som känner sig manad att anta en liten utmaning?

En pytteliten sak bara....

Nämligen detta:



Det är den RENA tvätthögen:)

De smutsiga visar jag inte på bild, nån måtta får det vara!

Det är två fulla tvättkorgar med rena kläder,handdukar och lakan där under först, sen byggdes det på snabbt med en stilig hög som väller ut över bänken...Det är nog en 7 maskiner som väntar på att vikas in i skåp och lådor...och så hänger det i bastun och på torkställningen, och så har två av ungarna en kasse var som jag åtminstone fått upp för trappan till deras rum, men inte längre.

Håhå vad roligt jag ska ha nån dag:D


Idag har jag klivit upp i ottan (6.55 gäsp) och kört iväg ungarna till skolan, sen gjort mig och de tre små i ordning till 9.00 för att åka till kyrkis.

Fick skrapa rutan på bilen:(

Loppan hade lite feber i morse, men verkar helt klart på bättringsvägen.

(fast det där sa jag inte högt! Jag höll dessutom fingrarna i kors, spottade över ena axeln och tog i trä...*s*)


Lämnade 5 åringen, åkte hem, röjde efter frukosten, slängde i en maskin med tvätt(öste ur den rena ur tumlaren och ut på bänken..) bäddade och plockade ur lite sommarkläder ur min garderob(som FORTFARANDE ligger på min säng, fan åxå, orka pyssla med det nu..) gav Loppan lite gröt och skulle sen dricka kaffe i lugn och ro med Allt i hemmet.

Då ringer mannen på min mobil och säger att han är på väg hem, mår skitdåligt.

Han jobbar på marknaden idag, och innan han ger upp så mår han galet dåligt. Jag frågade om jag skulle hämta honom, och det ville han ju.Hans ersättare skulle komma vid 11, så jag lovade att vara där strax efter.


Klockan var 10.30, men jag behövde handla lite så jag tänkte göra det först så han slapp vänta i bilen medan.

Ut med 1+3 åring i bilen, spänna fast, åka till affären, springa in och handla snabbt, och sen ut igen. Då ringde han, han hade kommit på att L som skulle ersätta honom ju hade en bil som han kunde ta för hon skulle ju behöva köra den andra hem...så jag behövde inte hämta..

Nehe, attans att jag var så snabb då..åkte hem igen, spände loss ungarna och bar in dem.


JAg bäddade iordning i gillestugan til honom, som den elaka fru jag är.

Jag avskyr när han är sjuk, för det är så ynkligt då. Även om det ju ÄR synd om honom, så blir jag irriterad, för JAG kan ju aldrig få vara sjuk i fred, utan ska ro runt allt hemma ändå...:/

Ställde ner en flaska vatten, huvudvärkstabletter och ett glas, så lite snäll var jag ju.

Motade ner honom dit när han kom hem,och sen dess har jag knappt sett till honom;)


Bara en halvtimme senare var det dags för samma runda igen, ut med ungar, spänna fast, hämta på kyrkis, då de dessutom absolut skulle med in, så jag fick spänna loss och fast ännu en gång...pust.

Hem, Loppan hade somnat i bilen, bra! Men då vaknade hon igen så det var en microlur. Hm.

Lunch, och sen...tadaaaaa iväg igen till kyrkis, fast med 3 åringen denna gång:)

In med alla i bilen, spänna fast, spänna loss, spänna fast, spänna loss....

Hemma igen lade jag Loppan att sova ute, och sen pysslade jag och 5 åringen:)


Tvillingarna kom hem, och då fick de passa Loppan och 5 åringen medan jag hämtade 3 åringen så jag slapp detta i och ur bilen-lastande EN gång idag iaf:D


Sen så packade jag in alla i bilen IGEN och så åkte vi ner till marknaden.

Jag försökte slippa, nu när pappa var sjuk så var det väl inget kul???

Men jo det var det. Och lovat är lovat.

Skitmycket folk. Bökigt att gå med vagnen. Det hade jag glömt, sista åren har jag alltid varit nere på morgonen, men nu var det ju eftermiddagsrusch.


Ungarna började ju direkt peka, hojta och vifta: JAg vill ha det där!

:)

De hade fått ta med sig sina egna pengar, och de shoppade loss som ekonomin tillät.

5 års tjejen hittade en prinsesskläning, där alla prinsessor står framför en julgran, den ville hon ha på julafton, och sen köpte hon en t-shirt + kjol ,åxå det med prinsessor på.

(Hon ÄR nog en prinsessa faktiskt, på allvar*ler*)

Sen blev det en maskin som skjuter såpbubblor, men efter det var det tomt i plånboken, men hon var glad.

Sonen hade det sämst ställt, så det blev en likadan såpbubbelmaskin,jag betalade halva...sen fick han tillsammans med de andra munkar, brända mandlar och marknadsnougat.


3 årstjejen ville ha en prinsess tröja,och samma bubbelgrej så det köpte hon.

Jag hittade bullformar. Thats it:)

Till 1 åringen köpte jag iofs ett par fårskinnstofflor.


Min duktiga 8 åriga sötnos, som har klivit upp kl. 04.00 piip! två lördagar för att jobba med sin pappa, har ju tjänat kosing, så hon shoppade järnet:)

Hon älskar Tokio Hotel, så det blev en huvtröja och en mössa med dem på, ett nitbälte(!) och sen hittade hon såna där som jag just precis nu tappade bort vad det heter!!??

Men...äh, det är som tygflaggor, stora, men Tokio Hotel på, hon köpte TRE.

En till sig och en var till storasyrrorna:)

I julklapp var det tänkt, men hon kunde inte vänta, så de fick de när hon kom hem:)

13 åringen blev jätteglad, och 14 åringen med, men sen anförtrodde hon mig att hon ju inte gillar dem så mkt längre....Men hon ville inte göra sin lillasyrra ledsen så hon tog emot den och spelade lycklig. Är hon inte världens sötaste så säg:)?

8 åringen är ju superstolt över att ge syrrorna nåt fint:)

Älskade ungar!

Innan vi for iväg hemåt så gick vi och löste av L så hon fick gå på toa och handla nåt att äta.



Vi kom hem 18.30, pust, jag hade haft stövlar på mig så då kändes det i tassarna vill jag lova...

Utfodrade ungarna med fiskpinnar och mos, snabbare än snabbast, och rätt gott.

De fick kolla på Äntligen hemma om de lovade att hoppa i säng direkt efter, och det gjorde de, så strax efter 21 var det tyyyyyyyyyst i huset.


Tittade på Desperate Housewifes, nu är tisdagarna som de ska igen, både Äntligen hemma och DHW!!


Plockade i ordning i köket och gick ner och frågade mannen om han ville ha nåt.

Den stackarn förresten:)

Han kom gåendes med sin kudde under armen förut, och ville lägga sig i sin säng för soffan är obekväm nere i gillestugan...men glöm det gubbe lilla, det är ju min säng med, och jag vill inte ha en sjukling flåsandes baciller i ansiktet på mig hela natten...så han lommade iväg ner igen..och skickade ett sms efter två minuter att TV:n inte funkade...

Jag sände ner 8 årige sonen att fixa:D


Jag kände mig lite taskig, men nu har han fått the och smörgås, vatten och huvudvärkstablett, så nu står han sig nog hoppas jag.


Själv ska jag väl ställa mobilen igen, för det blir ju upp i arla morgonstund igen då i morgon bitti:/

Jaja, hellre det än att vara sjuk om man får välja:)


Nu ska tänderna borstas!

Natti natti:)

 
 
sivan

sivan

8 oktober 2008 11:24

Hoppas det är okej att jag länkar till dig!
Tack för den där bilden på tvätten, jag har planer själv på att "fulblogga" men så vågar jag inte. Tänk att visa upp allt stök för hela världen :-)Det där var ju inte så farligt förresten, bara lite rena kläder :)

http://eirenes.blogg.se

 
Ingen bild

ullis4

8 oktober 2008 13:39

Stackars lilla mannen! Du har väl hört den: ni tjejer snacka om att föda barn,ni skulle bara veta hur det känns när en kille är riktigt förkyld ? ;)Nu var jag elak!Hoppas att han kryar på sig o att du slipper bli smittad!

 
Ingen bild

Carola

8 oktober 2008 19:19

Sivan: Självklart får du länka:) Jag har värre stök, jag lovar....men det tror jag inte jag visar;)

Ullis: Nä, du var inte elak, bara ärlig:D De är ju så ynkliga när de är sjuka. Jag upprepar den där meningen du skrev så fort mannen börjar ynka:D då tystnar han ett tag..
Men jag förutsätter samma behandling nästa gng jag blir sjuk - tänk att få ligga i fred i gillestugan och bara sova hela dygnet!!

 
Ingen bild

Tösaös

8 oktober 2008 22:02

Hej!!
Tack för kommentaren ang. inlägget om Idas dagisplats. Ja, det känns väldigt trist. Har väl börjat smälta det nu och man får väl så snällt acceptera läget även om vi ska påtala problemet med hämtning & lämning då vi bara har en bil som min man måste ha i sitt arbete. Kanske kan det bidra till något?? Att cykla och hämta/lämna är inget alternativ då dagiset ligger ca 8-9 km från vårt hem och vägen dit till till stor del består av ödslig landsväg...inget roligt vintertid!!! Men men...det löser sig ju alltid på någor sätt även om vi hoppas och varit inställda på något helt annat!

ps. Jag klagade ikväll över att vår tvättkorg (har 1 st) var full med tvätt. Men jag tror jag ska vara tyst i fortsättningen!!! hihihi ds.

Kram Malin (Av-längtan-till-dig AFF)

 
Viktoria

Viktoria

9 oktober 2008 21:57

Hallå vilken tvätthög! Plötsligt känns högen i min tvättstuga ganska ok :-D

Jag fick veta idag att det INTE var ett litet barn som stod för förödelseni skoskåpet på jobb....utan en "kund" som tar med sig en flaska hemifrån och häller på valfritt ställe i butiken nån gång i månaden. Du skulle bara veta vilka skräckexempel på detta som jag hört idag! Huga!

http://viktoriam4underbara.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards