Alla inlägg under maj 2010

Av Carola - 20 maj 2010 14:09

Jag blir glad att ni tyckte tårtorna såg fina ut, meeeen tänk på att bilden var på håll;)

Anledningen till det var att de ju inte är så där värst tjusiga på nära håll..men okey då, ni ska få se:)

Först vill jag bara säga att vill ni se RIKTIGT fina tårtor, ska ni kolla Mirkas.....de är helt outstanding!

Kolla Här:)Här är tårtorna upplagda för ihopläggning, köpta bottnar....hm..men jag är värdelös på att baka egna framförallt på att DELA dem sen....gör det ibland, men oftast inte.

  

Jag har köpt sådana där tårtunderlägg på Ikea, i plast, 4 pack, snyggt, och så slipper man få tårtpapper med när man skär....


Robbans tårta, med krossade chokladbitar från lördagsgodiset:)

 

Vanliga mjölkchoklad pluttar.  Nästa lager hade jag krossade majsbollar, ni vet? Runda stora chokladbollar, ungefär som puffat ris? Blev nästan som kexchoklad:)


Tårtan som färdig, som sagt, ful...

   

Titta på vecken...suck...

Inte ville han ha nån dekoration på heller, mer än ljusen...som jag köpte på Rusta förra året.


Corrindas tårta:

   

Spritsade grädde runt i alla hål mellan jordgubbarna. Jag har en vanlig såndär tygsprits, MEEN nån (typ Janelle och Patricia) diskade den inte efter att de spritsade kristyr på pepparkakshuset i julas,. så den gick ju inte att använda...den var ihopklistrad totalt...

Note: Köp en ny!

Jag fick, som alltid, för antingen hittar jag inte spritsen, eller så är det nåt annat med den, uppfinna nåt att spritsa med.

Först en plastpåse, med spritsmunstyckena monterade på, men det blev grädden så lös av så då bytte jag till en av bakplåtspapper.

INget av det funkar ju optimalt, så jag ska köpa mig en värsting sprits:)

Eller såna engångs i papper kanske??

Jaja.


Novalies tårta:

   

Bilden blev jättemörk...men den har en oblat uppe på, köpt på Tradera:)

Spritsad grädde runt för att dölja kanten, och sen lade spritsen av....så då skivade jag bananskivor för att dölja de fula kanterna...och några små jordgubbsbitar högst upp:)

Oblaten smakar för övrigt skräp....;)  Slemmigt, slabbigt, men den går ju att lyfta bort:)

Har haft lite olika varianter av oblater, men den här var som sagt rätt osmaklig.


Alla tårtorna:

   

Ljusen i Novalies tårta höll på att ramla omkull direkt...tur de var snabba att blåsa ....


När jag gör tårta utan att barnen får bestämma, så brukar jag ha i SYLT:)

Givetvis Syltkrukans egna och allra helst drottningsylten..mmmm

Den är underbar:)

(jag är ingen sylt älskare av rang men den är god)

Då blandar jag vaniljkräm, grädde och sylt i två lager och sen har jag bara grädde högst upp.

Syltkrukans sylter är inte sådär lösa och rinniga som annan sylt kan vara, utan fasta och mycket bär i, så det blir så fint och gott!


Jag har inga tårtfat, så som vanligt ringde jag min syster typ en timme innan hon skulle komma och bad henne ta med sina, det är de två som är fina...mitt är en gammal tupperware tårtkupa..nä vad heter det?? Tårt låda?? Nää, kommer inte på...

Novalies och Robbans tårtor ligger på syrrans fina fat, det rosa har hon fått av oss, jag ångrar mig varje gång att jag inte behöll det  , får väl köpa en till mig själv åxå...;)


Nu ska jag ta av mig strumporna , hade gympadojor på tidigare idag,och sätta mig ute med Jordan som snart vaknar i vagnen, där planerar jag att sitta tills jag ska iväg och träna....bra uppladdning:) Istället för kolhydratladdning kör jag D-vitamin uppladdning, känns bra:)


Hörs snart:)

Bye!

ANNONS
Av Carola - 19 maj 2010 22:58

Lovelia älskar Jordan:)

Hon missar inte ett tillfälle att krama honom, och han missar å sin sida inte ett tillfälle att dra henne i håret... Aoooj,Joda ont illa määäj!  låter det då.
  


I söndags strålade solen på eftermiddagen efter att det sett lite tveksamt ut på förmiddagen. Vi som skulle ha släktkalas var väldigt nöjda när molnen skingrades och fram kom solen  .

Innan gästerna kom så roade vi oss på lite olika sätt, jag med att göra tre olika tårtor allt efter födelsedagsbarnens önskemål och Perra städade:)

Jag, Janelle och Patricia hade röjt ur poolrummet dagen innan, så nu är det fin därinne igen!

Men att sitta där när solen strålar är inte aktuellt, då vill man sitta utanför, men det är klart iaf.

Ska fylla poolen snart!!


Blåsa ljus på sin tårta är viktigt, även om de nästan blåstes ut av vinden...

   

Här står de tre födelsedagsbarnen, Robban till vänster, hans tårta är grön, med fyllning av vaniljkrämsgrädde och chokladkross i två lager och bara grädde högst upp, så ett färdigt marsipanlock från affären, och jäklar så tjockt det var, skitsvårt att få till det snyggt....så det blev fult:)  De måste ha gjort nåt med de där locken för jag tycker de var smidigare förr...?

Sen Novalie med en tårta med oblatbild på, Tingeling:) Hon ville ha chokladpudding och grädde i sin...det tycker jag är så där...men hon var nöjd:)

Corrinda sen, med sin jordgubsstårta:)

Hon fick sin pappa att åka först till Ica för att leta jordgubbar, de hade inga så då fick han åka vidare för hon blev så ledsen..Citygross har precis öppnat här i stan, och de hade, goda OCH snygga:)  I tårtan var det vaniljkrämsgrädde bara, hon ville absolut inte ha nåt mer, och den var väldigt god. det var Robbans med, medan Novalies var bara ok;)

Nästan allt gick åt iaf:)


När gästerna åkt hem var det så bra att jag och syrran hann iväg på vårt box pass:)

Fint att ha 90 intensiva minuters träning på en diet av enbart tårta.....  , jag hade ju ätit en tallrik fil till frukost iofs, men sen var det bara tårta för hela slanten:)  Gick bra det med, men är nog inte optimalt skulle jag tro:)


Sen har dagarna varit soliga och fina även efter helgen så vi har mest varit ute, i skuggan för små bebisars del, och i solen för oss andra:)

  

 Ingen ska ju tro att lilla skrutten sitter still på sin filt och grejar....no way, här ålas det, eller hasar fram på nåt käckt vis med ena foten före så fort man bara kna bort från filten och vidare ut på stenarna:)

Hur ska man annars hitta nåt spännande att smaka på??

Han har provat gräs (sådär)  pappersbit (ytterst delikat) jord ( nja) tulpan (jomen det här var gott!) och gamla kaksmulor (mumsigt!) och han jagar febrilt efter alla små myror, men de har han  inte hunnit smaka än;)


Idag var det ytterst kvavt och kvalmigt ute...Jag älskar värmen och solen, men det kvava kan jag vara utan, mår inget vidare då, yr, lite illamående, ingen aptit och sådär....värdo.

Men det får man försöka överse med...:)

Jag var först på musiklek med Lovelia, avslutning, och sen väntade vi på Trixie innan vi åkte hemåt.

Igår var det Jordans avslutning och imorgon är det för kyrkis, det är mkt nu:)


Hämtade Novalie på skolan och fick med ett extrabarn där, Robban och Corrinda hade med sig en tre fyra kompisar i var så det var ett rejält gäng med barn här:)

Jag funderade lite varför all mjölk jag precis köpt var slut??? men sen såg jag alla Oboyglasen och förstod  ..bara att köpa mer då...;)

De var ju törstiga hela tiden åxå, konstigt de hoppade ju bara studsmatta??     

 Mina barn är uppfostrade att dricka vatten när de är törstiga, men inte alla andras insåg jag idag när jag flera gånger såg barnen i kylskåpet när de hämtade mjölk att dricka....givetvis ur ett NYTT glas varje gång...hm  ;)


JAja, bättre mjölk än läsk kanske, men jag håller ändå på att vatten är bäst när man är törstig:)Nu vaknade Jordan, så det är väl läge att hoppa i säng med honom då, har slagit på takfläkten i vårt sovrum och öppnat fönstret för det är fortfarande väldigt varmt, härligt!!!

Bort med det kvalmiga bara så är jag supernöjd:)


Nattinatti:)

ANNONS
Av Carola - 14 maj 2010 22:35

Tog fram kartongen med bilderna från Robban och Corrindas första år, där ligger de fint i väntan på att få komma in i de fina babyalbumen som står i skåpet bredvid....hm;)

Och ihhhh, vad små de var, vad länge sen det var men ändå som typ igår...!

Tio år??

Ja, jag SER ju på dem att de är tio år, men det känns inte som tio år...


Vill ni se???

Jag fotade av bilderna med mobilen så kvalitén är ju därefter, men sen hade jag en rätt kass kamera då...plus att digitalkamerorna inte var uppfunna då, så det var ju gammal hederlig filmrulle man använde, så man visste ju aldrig hur korten var förrän man framkallat dem...och blev väl oftast besviken...

Den där fiiiiina bilden man såg i sitt huvud, blev en suddig blobb...

Nog om det, här kommer de:


Alldeles pinfärska, bara några timmar:

  Robban till vänster, Corrinda med rivmärke på kinden  

Här ser de ju inte kloka ut..stackarna;)
  Robban                                            
                 Corrinda   (tror jag!!)

  Hemma, myser i vagnen, Corrinda vänster, Robban höger, vad mkt hår de har??

  

Det kommer jag inte ihåg att de hade....Fast de var så små, så tog de upp hela dubbelsängen!!  I mitten låg jag och vände på mig åt den som ville amma:)

  

Det är Robban till vänster och Corrinda till höger


Ibland blev det en unge under täcket och en ovanpå:)

 

Corrinda ligger under täcket och Robban under Paddingtonfilten.Stolt storasyster Patricia. När hon fick veta att vi skulle få TVÅ bebisar så sa hon:

-Pax för killen!!!   Och här sitter hon med killen...Hur kunde hon veta???  :)

       Janelle och Corrinda

Janelles kommentar nu idag var: Ja, man var ju väldigt medveten om vad som passade ihop.....;) De får alltid klä på sig själva och det de tyckte var vackert då är kanske inte så snyggt nu:)En varm sommardag, de är nästan en månad gamla, ligger och sover på en filt ute .Corrinda närmast kameran, Robban längst in.

 
Ni minns att den ena ungen alltid skrek va??  :)

     På den här bilden ser ju ingen klok ut;)


Bättre med syskonbilder:

 Janelle och CorrindaPatricia och Robert   Jonglering med små tvillingar:

   Robban i vit tröja, Corrinda röd.


Döpta är de ju, sommarens varmaste dag...

Jag håller Corrinda och Robban tar sig en microlur hos Perra:)

  Patricia var sur när vi skulle fota så hon vägrade vara med, typiskt...

Hon hade en rosa klänning och Janelle en blå, så matchigt med dopklänningarnas band så;)


    

Jag har en kompis som alltid säger att jag aldrig ser trött ut, men att jag verkligen såg sliten och trött ut på tvillingarnas dop, men vad sjutton?? Jag tycker jag ser ut som vanligt ju....? Hur ska man tolka det nu då....;) Lite smalare iofs..Och så skrek Corrinda stackarn, som vanligt....minns att jag var sååå orolig i kyrkan...Dels för att hon skulle börja gorma, men mest för att de här bebisarna bajsade En gång i veckan, alltid på söndagar mellan 9-11, och då ville man helst slippa de blöjbytena för det var alltid översvämmning...Vi hade dopet kl. 10.00:)

Men, ingen skrek och ingen bajsade:)

  


Jobbigt att bli döpta...kolla små fötterna...:)

  När hon blev några månader så slutade det göra ont i magen och hon blev det solsken hon varit sen dess:

   

Robban i blått, Corrinda i röttRunt tre månader gamla, goda och glada, och alldeles alldeles underbara!!

   

Robban i grönt(ser vitt ut) och Corrinda i rött.


Så det var det, många bilder blev det!!!

Och nu sitter jag här och minns hur det var...mmmmm  gospropparna!


Jag älskar er båda två underbara trollungar!!!!

Grattis på födelsedagarna:)  

Av Carola - 14 maj 2010 11:52

Idag är det minsann ingen vanlig dag, för idag för tio år sen så föddes

   

ROBBAN OCH CORRINDA!!!!!!!!!

 

Robban föddes först, kl 11.43 och sen fick vi vänta 14 minuter innan Corrinda föddes hon med, och så var jag tvillingmamma, och fyrabarnsmamma:)

                           

  

Det här fotot sitter på vårt kylskåp, fotade av det i förbifarten, därav kvalitén:)

Ni får gärna ignorera mig och bara se de vackraste tvillingbebisarna som skådats!!

Ser ni vem som är vem???


Deras förlossning var inte den roligaste, däremot den snabbaste.....båda två var födda efter en timme och femtiosju minuter från det att jag anade att nåt var på gång...

De där nästan två timmarna var fruktansvärda, med intensiva vedervärdiga värkar utan några mellanrum...där den ena slutade började nästa. Det började väl iofs inte vara vidrigt förrän vi kom in på förlossningen, så det var nog "bara" en timmes skitont  , men ändå..;)


Jag fick inte stå på knä under förlossningen utan var tvungen att ligga på rygg, och för mig är det inte alls nåt bra, det blir bara övervidrigt, men de vägrade nåt annat för de måste ha koll på tvillingarna...Blä.

Det finns en risk för att tvilling nummer två snurrar runt och hamnar i säte eller på tvären när ettan är ute, och säkert andra anledningar åxå..

Tjena, vilken koll, Corrinda kom med en arm först  .


De skrek som illbattingar båda två, så personalen lämnade rummet så fort de kunde;)


Robban vägde 2840gr och var 48cm lång

Corrinda vägde 3200g och var 50cm lång.

De föddes i v 38+2


Sen hade vi en av varje, Robban sov aldrig, han tog sig en microlur nån gång per dag annars var han vaken mest hela tiden, glad och pigg och nyfiken.

Corrinda hade ont i magen och skrek hela tiden hon var vaken de första veckorna, utom när hon ammade. OM Robban nån gång lyckades somna så vaknade han ju av att hon vrålade  .

Jag sov max en timme i sträck på nätterna, MAX, och det var sällan det blev så mkt för alltid var det nån av dem som bökade runt.

Jag gick på myten att man måste synka tvillingar för att få det att vara drägligt och det var det sämsta jag gjort!


Om den ena vaknar och är hungrig, ska man väcka den andra och ge mat så att de kommer in i samma tider.


Jag väckte den som sov, som var alldeles för trött för att äta ordentligt, ammade båda, lade tillbaka dem i sängen, och DÅ vaknade den som velat sova vidare först och var skithungrig, för att den inte orkat käka när den blev väckt....

Funkade INTE, och efter några veckor lade jag ner det och ammade dem som de ville, och DÅ blev det bättre:)

Men särskilt mkt sov jag inte det första året.


Jag började jobba natt när de var ett år, och det som hägrade allra, allra mest var att få SOVA OSTÖRT I FYRA timmar efter att ha jobbat:)  


Men, att få bli tvillingmamma var för mig så stort, så speciellt och så coolt, så det spelade ingen roll att jag sov dåligt!!

Herregud, sova kan man göra sen...nån gång:)

Allt annat var bara roligt, härligt och underbart!!

Det är inte jobbigt med tvillingar, som alla säger, utan det är härligt!


Folk som inte har tvillingar har alltid väldigt mkt att säga, mest negativt, så de ska man inte lyssna på, man ska lyssna på mig som älskade det från första stund!

   


Vad spelar det för roll att det tar lite längre tid att klä på två, byta blöja på två och mata två, (man blir snabb och effektiv ganska fort*s*) när man har TVÅ ljuvliga bebisar?

Två blöjbyten innebär ju två stunder av bebisgos:)


Jag har alltid varit lite besviken vid alla efterkommande graviditeter att det inte varit två igen:)

Missförstå mig rätt, jag är överlycklig över alla våra underbara barn, men att få tvillingar var så mäktigt att jag gärna upplevt det igen!!


Så här ser de ut idag då:

    

Same same but different:)


De fick sova i gillestugan tillsammans inatt så vi kunde sjunga för dem båda samtidigt i morse, så det har vi gjort.

De fick varsitt par såna där skor med hjul under, lite tv spel, bla ett där man bygger sin egen berg och dal bana, tyckte det kunde passa dem;) underkläder (ja skittrist men behövligt) och lite annnat småtjafs.


Vi ska ha kalas för dem + Novalie på söndag, så det blir inte så mkt firande idag, mer än nån slags tårta(glass) och så får de välja middag....eh...gissa vad det blir???

Jo, Tacos.....Ja det är fredag men nåt annat måste det ju finnas när man får välja kan man tycka....men nope  


Nu ska jag röja köket, och ses se om jag hittar några bebisbilder på dem som jag kan fota av:)
Ja just det ja, mitt nya barn Lovalie som jag skrev om i förra inlägget....det var ju Lovelia:) Satt ute i solen och såg inte skärmen så bra, skyller på det;)
Av Carola - 12 maj 2010 12:18

Igår satt jag ute i solen mest hela dagen, Jordan på en filt framför mig, med solhatt (ibland, ibland drog han av den....han gillar den inget vidare*s*) och de små sjuka tjejerna framför tv:n.

De var hängiga på förmiddagen, men allt eftersom dagen gick så blev de piggare:)


Jag var övertygad om att de skulle vara friska idag, och hade planerat att åka iväg och shoppa inför kalaset som Corrinda ska ha imorgon...men nix, idag vakande Lovalie och var sämre:(

Vilken otur för Perra som nu får den höga äran att handla, han ääälskar ju verkligen det  

Jaja, hon är bara snuvig och hängig, lite varm, så det går väl över till imorgon kanske, och annars så inverkar det föga på kalaset ändå. Corrinda har planerat i detalj, men hon har glömt EN viktigt liten detalj....att berätta för oss hur hon tänkt;)   men det ska tydligen vara mkt uteaktiviteter...hoppas att det inte regnar då....   Igår städade jag badrummet, så nu är det inte lika skräpigt som på den här bilden....det är tydligen skitsvårt att se till att skräpet hamnar I papperskorgen som står där istför utanför...??

Nu tog jag bort den, och folk får kasta skräp i blöjhinken i andra änden av badrummet ist. Smart va;)?

Jordan ställde sig upp med hjälp av bidén, denna onödiga porslinssak som tar upp massa plats, det enda den används till här hemma är att tvätta fötterna i, eller lägga tidingar i...;) och sen klämda han in sig mellan den och toan, där stod han som en fura, stöd både fram och bak:)  


Jag är frisk iaf, och det är kul, då kan jag träna ikväll, fick ju lov att ställa in i måndags, surt, men det var nödvändigt.

Kommer inte kunna boxas på söndag heller för då har vi kalas, det är lite surt det med...men men, tror jag överlever:)


Jag hade en plan för idag åxå, att gå iväg på promenad med ungarna i vagnen, för vi har fått post till ett utlämningsställe helt åt fanders, jag hatar när det skickas saker dit för det är verkligen heeelt fel håll, jag är aldrig där.

Nu var det en tröja och ett paket från Buzzador som ligger där och skräpar...

Men med sjuk Lovelia så funkar inte det, även om hon åker vagn så känns det sådär. Trixie skulle behöva sparka sig dit på sin träningscykel hon fick förra året, utan trampor, men det tror jag inte hon orkar heller...

   Så vi får väl ta bilen då....kanske kan ta det på väg till träningen ikväll....?


Nu vill Loppan ha välling, "elling mamma" så nu får jag väl fixa det då, hon somnar säkert om en stund för hon ser såååå seg ut stackarn....


Ha en bra dag, själv ska jag sitta i solen tills vår STORA gran skuggar uteplatsen, då går jag in och röjer, så jag kan sola vidare sen:)

Smaaaaart Sickan;)

Av Carola - 10 maj 2010 22:37

Söndagen klev vi upp, väckte barnen, på med fina klänningar och så iväg till kyrkan.

Både Lovelia och Trixie sjöng med sina grupper, jag var med Lovelia upp, och Novalie förstärkte kyrkiskören, hon har ju varit med länge:)

  

Sen var det ju inget finväder direkt, så vi fikade inomhus, men efter det så ville barnen gå en spårbana ute så då gjorde vi det.

Trevligt var det som alltid, säga vad man vill  men vår kyrka är toppen:)

(och nej vi är inte troende*s*)


Efter kyrkan åkte vi till Alsike och tittade på när Corrinda spelade basket, som vanligt är det en grymt hög ljudnivå  , när massa småtjejer skriker i mun på varandra blir det lätt så...:)


På väg ut till bilen när det var slut så stod det en väldigt rolig parkbänk som småtjejerna bara MÅSTE kliva upp på.

Givetvis så ramlade Lovelia ner, och skrapade upp ett sår på kinden och pannan:(

   Tur att jag hade snygga plåster med "äkta" diamanter på i skötväskan:)


Hemma igen så gick vi över till grannen och diskuterade vårt gemensamma projekt - deras lekstuga ska in till oss:)

Den ska bäras, den är TUNG och hon är trädgårdsarkitekt och har små fina planteringar överallt i sin trädgård så det kommer att bli spännande att se hur det går...!

Vår plan är att de som kommer på kalas på söndag får ta med sig starka muskler och hugga i och bära...SEN blir det tårta:)

Smart va? ( Eller hur pappa?  )


Jag rensade min tjusiga rabatt som jag anlagt själv (lät fint va?*s*) från gräs. Jag kan omöjligt fatta hur i hela friden det kan växa så tjockt och frodigt gräs DÄR av alla ställen, där vi grundade med duk, sen sand och sen jord. På gräsmattan växer det ju inte alls såhär...*mutter*

Jaja, skit samma, rådjuren har tuggat i sig tulpanerna så den är inte så frodig, min rabatt;)


Barnen höll sig så långt borta de kunde, för att slippa hjälpa till , men när det blev matdags flockades de och bad om att få beställa;)

Så, pizza och kebab till middag för ungarna, jag åt lax och maken stek, alla nöjda:)


Jag åkte iväg och boxades, skitkul, skitjobbigt och sa jag att det var   skitjobbigt???

Totalt slut efteråt, härligt.

Skakade så i höger arm att jag inte kunde dricka ur flaskan....då har man tagit ut sig hyfsat va?  :D

Hem och duschade, sen slöa i soffan innan jag gick och lade mig vid elva!

Som en annan bebis, jag är ju normalt nattuggla:)


Jag hade ju anledning, dels trött, begynnande halsont och snuva, dels skulle jag upp med barnen på morgonen för Perra skulle åka runt och leverera hela dagen.

Somnade fort, för att vakna av Jordan, hämta honom till mig i sängen, amma och somna om.


Vaknade halv fem av Lovelia som kräktes:(

Det kom inga mängder, och det var mer som att hon satte i halsen, men ändå, sen var det kört att somna om...


Idag har det sen varit sjukt.

Jag har ont i halsen, Lovelia var först piggelin, men Trixie var seg, båda däckade med hög feber framåt em...

  

De är ganska söta där de ligger.....:)


Novalie kom hem från skolan och berättade att nån kräkts...blä...inga fler baciller hit tack..snälla??


Jag har pysslat med inbjudningskort till Patricias konfirmation hela dagen, det var ungefär det jag orkade.

Ställde in min kära cirkelfys på kvällen, det kändes motigt, men jag är inte pigg. Lägg till det att Perra inte skulle hinna hem utan att stressa så jag skulle vara tvungen att ta med barnen...och de hade ju feber.....så nix, inse fakta - idag är det vilodag:)

Behövs det med.


Nu är mitt stora problem.....tvillingarna fyller år på fredag!!

10 år!  Och önskar sig....?  Ja vaddå?  Ska klura på det och se om man kan hitta på nåt bra:)


Nu.....jordgubbar!!


Natti natti:)

Av Carola - 8 maj 2010 20:36

Tjohej:)

Veckan är slut, det är lördag till och med!

Janelle har varit hos tandläkaren, och fick som belöning en tjusig roooosa tandborste:

   Inga hål, allt såg bra ut, skönt.

Hon var lite nervös innan och ville absolut INTE gå dit själv. Fast man är 16 år så kan man behöva lite sällskap av mamma eller som i det här fallet - Pappa:)


Jag fick en present av min sötaste syster i torsdags:

  

Hon är så bra på att göra  fina paket!!


Vi fick fin post från Johanna nu i veckan:

   Snälla Johanna har skrivit ett varsitt brev till oss alla, och se så fint hon har gjort med olika färg på pennan till varje brev:) och små fina teckningar eller klistermärken:)

Tack Johanna  !


Igår, fredag , var det Kulturdag på Uppsävjaskolan där de tre minsta skolbarnen går, i år hade de tema Disney.

Det var små kafeér, (servering genom fönstren) korv försäljning, lite loppis och som vanligt - sju mil lång kö till sockervadd försäljningen:)

Min smarta son, Robban, vis av erfarenheterna av tidigare år gick och ställde sig i kö direkt han kom till skolan:)


Lite köruppträdande av förskolan och ettorna var det, Disneysånger av   tvåor och treor, en teater och "Unga förmågor" där elever som spelar nåt instrument får visa upp sina färdigheter inför publik:)


Trevligt, som alltid, men många föräldrar på besök.

Här kan jag nu inte låta bli att tala om att vi varit på ALLA kulturdagar sen Janelle började skolan, alltså typ 10st. Vi båda två, Perra tar alltid ledigt från jobbet.

Många andras föräldrar är aldrig där. Samma med de föräldrardagar som anordnas varje termin, vi är alltid där. Andra aldrig.

Jag vill inte alls klanka ner på de föräldrar som inte är där, det finns lika många skäl till det som individer.


Men, till de som tycker att det är så jäkla SYND OM barn som har många syskon, att de får stå tillbaka och blir mindre uppmärksammade av sina föräldrar vill jag bara säga : Jo pyttsan  .Novalie var utklädd till Askungen, men det var lite kallt, så det blev en kofta över puffärmarna:)

  


Småtejerna gick och köpte fika själva, och lät Lovelia bära tallriken, till hennes stora stolthet och glädje:

  


Vi "fyndade" lite oumbärliga saker på loppisen:

  


En papperskorg med prinsessor, passar utmärkt i deras prinsessrum:)(10kr) lite trätulpaner kan ju vara bra att ha,(1kr st, bladen på köpet) en Pippi spegel (10kr)Två Stephen King böcker (20kr/st)och en Martina Haag,(10kr) jag flinar hela tiden när jag läser den:)  Och lite bullar och fikabröd  för typ 20spänn.

Allt går till klassernas kassor:)


Det fanns fler böcker av Stephen King som jag stod och höll i, men struntade i för jag har läst dem, men när vi kom hem så visade Robban stolt upp dem:)

Han hade inte sett att jag funderade på dem utan han ville läsa dem själv....Lycka till min snart tioåriga son   du kommer att få mardrömmar.

Fast iofs så är böckerna så krångliga att han inte kommer att orka läsa dem, men det har jag inte hjärta att tala om för honom:)

Han köpte Jurtyrkogården, Dimman och Den förskräckliga apan.

Mina hette Benrangel och Sömnlös. Aldrig hört talas om....Men han brukar vara bra! Texten i den ena var ungefär såhär.......liten!  Man behöver typ förstoringsglas eller så får man hålla boken vid nästippen:)


Vi var hemma en stund, Perra åkte och bytte däck på min buss, handlade lite och sen hämtade han upp oss för nu skulle Jordan och Lovelia till fotografen:)

Det gick ju sådär, Lovelia ville inte vara med på bild mellan varven, och Jordan blev akut hungrig...men i det stora hela gick det bra! Några ok bilder blir det nog.Trixie var däremot lite sugen på att få modella framför fotografen....men nu var det ju inte hennes tur....Hon får vara modell hemma istället:)

  


Vi har gått till en fotograf med alla barn när de varit 6 månader och sen ett år.

Fast med de sista har det blivit förskjutet....så de har fotats runt ett halvår och sen inte förrän nästa unges 6månaders fotografering, men det går ju det med:)

Det roliga är ju att ha fina bilder på dem:)


Nån gång ska vi ge oss på en familjebild på alla barnen....nån gång:)Nu är det dags att lägga småtjejerna, och sen ska jag fixa med tvätten igen....

Imorgon är det upp tidigt, för vi ska på gudstjänst....!

Vi går ju inte på gudstjänster om det inte är nåt speciellt, och det är det ju imorgon för Trixie och Lovelia ska sjunga med sina muisklek/kyrkis grupper:)

Sen är det picknick i det gröna.....hoppas solen skiner.... och vernissage av målargruppens alster, där Robban går.

Blir nog trevligt:)


Efter det ska vi stressa vidare för att se Corrinda spela basket...helst skulle vi klämma in ett babysim åxå...men det funkar inte;)


Sen ska vi gräva jordgubbsland!!!  I spöregn och 5 plusgrader, eller vad de lovade för väder, och sen....ska jag använda det som låg i det rosa fina paketet jag fick av syrran!!!!

Nämligen, ett par EGNA :

  

Handskar:)  De man får låna på Friskis luktar....hm om man säger det snällt - så stinker de nåt överjävligt!!!

De här luktar läder..mmmmm.

Tills på söndagkväll, när vi har invigt dem på Ki-boxen, då stinker nog de med, men då vet jag att det bara kommer från mina egna svettiga tassar, så då är det inte lika snubbigt;) 

Håll nu en tumme att mitt jädra knä slutar göra ont, och stilar till sig så jag kan gå!!!


Ha det bra nu, natti natti:)

Av Carola - 4 maj 2010 22:30

Men vilken trölig dag det varit, lång och trist, tur att solen sken och Janelle kom hem och sällskapade med mig ute, annars hade jag nog somnat stående;)


Lunchen intog vi utomhus:

  

Tjejerna gillar att sitta här!  Novalie är frisk igen fö:)

(  Och precis NU insåg jag att deras tomma tallrikar och glas nog står kvar där...oooops;)  Jaja, får väl hämta in dem i morgon då..)


Efter att de ätit klart så hoppade de studsmatta en stund innan de gick på baksidan av huset och plockade blommor, och vad är det här för blomma???

   Ser ut som gullviva, men är blålila???  Nån som har koll??


Jag slängde i en tvätt i maskinen, tog reda på en del i tvättstugan och sen bar jag upp tvätt som jag skulle vika, men den står kvar här och väntar, för då kom Janelle hem så det blev kaffe och snack i solen ist.  Misstänker att tvätten inte viker sig själv tyvärr, så då har jag att göra i morgon åxå  


Janelle ska på bal snart, niorna har det varje år, ytterligare en sak som jag missat, sånt hade inte vi på min tid....tur det kanske;)

Hon vill väldigt gärna ha en fin balklänning, så det letar hon efter just nu, både på nätet och i stan.  Bara hon hittar nån som inte kostar en förmögenhet bara, det är ju inte såååå ofta hon kommer att använda den;)


Lovelia fick vara utan blöjan en stund i dag när hon var ute:)

(Hon är 2½år)

Måste ju börja så smått, och det är ju en fördel att inte ha dem inne....  

Det gick bra i flera timmar, jag frågade om hon var kissnödig och fick ett rungande Neh! till svar varje gång:)

Till slut glömde jag bort att tjata och gick in och lagade mat, och efter en stund så kom hon ju såklart in och var blöt....och ledsen...stackars liten. Men det behövs ju några sådana gånger så hon fattar och kopplar:)

Dusch och nya kläder, plus blöja så var allt bra igen.


Patricia har ruinerat oss idag  , nästan iaf.

Hon fick en ny mobil för ett år sen, och nu är den slut, hon har smsat sönder den;)

Med 4000 sms per månad som minst så är det inte så konstigt kanske....

(ja fyraTUSEN sms)


Garanti kvar,men den är ju som ett skämt och täcker inte ett skit, så det blev såklart ingen ny eller lagad mobil på den, hon fick ta sin stenåldersgamla så länge.

Nu håller den på att falla i bitar, och utan mobil är hon så satikens grinig, så idag blev det en NY:)

Får bli en för tidig konfirmationspresent eller nåt.

Läs mer på hennes blogg om den,(finns i länklistan) det är ju kul att ligga på plus ibland:) Ett tag;)


Nu precis så kom hon upp med sin lilla bebisdator, då funkar inte laddaren, och när jag lånade den för några dagar sen upptäckte jag att pekplattan inte heller funkar, så nu får jag ta den under armen (eller i fickan, den är ju så liiiten *s*) och åka iväg med den i morgon, och ve om de försöker mygla sig undan garantin där!


Ska ha musiklek med Lovelia först, och sen vänta på Trixie som är på kyrkis, men sen får vi åka med den.


Nu börjar det köra ihop sig med alla aktiviteter som är i maj, samma visa alla år...vi har ju tre födelsedagar i vår egen lilla (ok STORA) familj, och så min mamma, Perras pappa (som vi ju firat redan), flera kompisar fyller år, och så ska Janelle på klassresa där vi ska vara föräldrar och både sova kvar och vara med under dagen....det är Kulturdag i Robban,Corrindas och Novalies skola på fredag, vi ska fota Jordan samma dag, Lovelias musiklekgrupp ska "sjunga" i kyrkan på söndag,(hon är bland de äldsta....*S*) Corrinda spela basket och det är sista babysimmet samtidigt....

Vi ska försöka få till tre barnkalas och ett släktkalas för alla tre ungarna, vi firar bröllopsdag och det är såklart nu som vårmarknaderna drar igång åxå så Perra är iväg och jobbar extra mkt just nu:)

Och så ska vi åka och titta på Talang i tv-huset:)

Allt är roligt, jag vill inte missa något av det, men det blir en del logistik att få ordning på:)


Givetvis så kommer det mer, maj är ju den månad som klassföräldrarna tycker att nu ska vi umgås, nu ska vi hitta på nåt kul för klassen, samma som i december...ingen jäkel har tid, men ändå så ska det pressas in;)  


Blir säkert bra med det:)Ska avsluta och gå och ta reda på tvätten i tvättstugan, men ett bildbevis är ju på sin plats kanske:

  

TVÅ risgryn!!Nu är det natti natti:)

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

Följ bloggen

Följ Om Barnen och livet i allmänhet med Blogkeen
Följ Om Barnen och livet i allmänhet med Bloglovin'

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se