Direktlänk till inlägg 27 oktober 2010

Smakråd tack:)

Av Carola - 27 oktober 2010 00:21

God kväll:)

Jag har precis fått lite statusuppdatering av goda vänner som är och roar sig i ett betydligt trevligare klimat än vad vi har....Sol och varmt...Ja, det vore nice:)

Hoppas det fortsätter så:)


Syster yster har nog kommit hem från Thailand nu idag med, om jag inte har helt fel, men jag har inte hört av henne än.

Själv har jag införskaffat nån slags film att lägga på vindrutan på bilen(bussen) så jag ska slippa skrapa rutorna  

Olika väder.  Jag vet precis vilket jag föredrar.


Hur som helst, detta väder kräver sina kläder , och jag har nu stått på huvudet i lådor, flyttkartonger och trådbackar och letat reda på ungarnas vinterkläder. De har fått prova och resultatet är:

*Novalie behöver en ny jacka. Finns en som duger, men den är inte så snygg.

* Jordan....ja, det är den jag behöver smakråd om...se nedan:)

* Trixies och Lovelias jackor är puts väck?! Går inte att finna, och belive me, jag har LETAT! Novalies hängde i garaget, men deras, som borde hängt bredvid är inte där...  Jag vet inte var jag ska leta vidare? De är inte i klädkammaren, inte i tvättstugan, inte i bastun (/klädförrådet..hm..) inte i garaget, inte i pannrummet. När jag letat fyra gånger i klädkammaren så letade jag en femte, men nix pix inga jackor.

Vore väl fasiken om jag ska behöva köpa nya?

Tills vidare fick Trixie den här:

   Hon är ju överlycklig iofs, så hon kommer inte berätta om hon hittar jackan;)

Den här fuskpälsen hittade Corrinda på nån loppis de hade i kyrkan när hon var som Trixie, och hon blev överförtjust. Den ville hon ha!  Jag hade lite dåligt med kontanter och trodde den var dyr..men den kostade 10kr, så då slog vi till  .

Corrinda hade den hela vintern, hon älskade den:)


Lovelia stackarn har ingen varm jacka alls:( så hon har haft en höstvindjacka fodrat med fleece och så en väst ovanpå, funkar ju ett tag...(men skulle behöva den som är borta...!)


Jordan då.  Ja, han har en skinnjacka, ofodrad men den funkar bra med en kofta under så länge det inte är svinkallt.

Hittade en typ flygar-skinnjacka med foder, som Janelle hade när hon var liten, men den är bara midjekort och åker upp.

Så den här då.....

   Kan han ha den??

Eller är den alldeles för tjejig??

Jag tycker absolut att små killar kan ha rosa, men jag vill inte. Han är min son, min pojke, efter massor av döttrar, jag vill ha Kill stuk:)

Jackan är inte rosa, utan mer..tja vad ska man säga...hallonröd? Kanske?

   Jämfört med bilen i fönstret är den ju rosa....och jämfört med Lovelias lila byxor är den ju väldigt rosa:)

   Här har han byxorna som hör till åxå. Lovelias höstjacka + väst.

Setet är köpt till Patricia, och det fanns knappt  rosa kläder då, så den är säkert inte tänkt till en tjej enbart...

Grejen med den här jackan är att den sitter så himla bra på, med snörningen man kan dra åt i midjan...men det kanske ser fjolligt ut?  Jag tycker ju det egentligen:)

  

Sen hittar jag inget snyggt ute i affärerna!! Ge mig tips tack:)

Jag ska se om jag hittar nåt på nån nät-butik tror jag, för nu har jag kollat i affärerna flera gånger:)


Återigen så funderar jag på vad i hela friden Robban hade på sig när han var liten?? Vart är de kläderna? Hade en jättefin overall, men i storlek 92, och den drunkande Jordan i.


Jordan själv säger : Nja....

   - Det var inte den finaste jackan, mamma...:)  Kan jag inte få en blå?   


Corrinda var rätt nöjd, för hon hittade massor som hon både kunde och ville ha, här en lång jacka som Patricia köpte, men sällan använde:

   Den gillade hon, så den hängdes i hallen direkt, medan denna:

   --hamnade i pannrummet som extra, eller när hon vill ha nån annan:) Sen har hon minst två till...


Robban ville inte vara med på bild, som vanligt, men han hittade sig en svart jacka med nåt fräckt märke på, (Joels gamla, Anna , tack! ) och fyra par överdragsbyxor:)

Inga helt ok skor, så det ska vi köpa till honom.  Alla andra kunde ha sina vinterstövlar:)  Nice.


Pust, nu är det avklarat, och inga akuta inköp behöver göras, det finns en fördel med att spara på allt:=)  Eller Loppan måste ju ha en jacka, det är akut, men den ligger ju nånstans...


Ska kika runt lite nu tror jag och sen sova:)

Natti natti!




 
 
Ingen bild

Sofia

27 oktober 2010 01:34

Han är ju väldigt söt i sin rosa-röda jacka, men den passar nog bättre på en tjej ;)

 
Ingen bild

Maria i stockholm

27 oktober 2010 07:11

Hej. Jag är en tjej på 26 år som jobbar som förskollärare och tycker om att arbeta med genus. Men jag tycker att Jordan blev för lik en tjej i den här jackan och han är ju din lilla kille så Jag tycker att du ska köpa en mer killig jacka. Behöver inte nödvändigtvis vara blå, finns gröna, svarta, vanligt röda. Vad är du på jakt efter för stuk på jacka och prisklass? Tänkte om du vill att jag ska kolla härnere i min förort till sthlm som jag bor i. Om du vill så kan du maila mig på lilja_1982@hotmail.com tycker att det är underbart härligt att läsa din blogg. Kram

 
Ingen bild

NinaS

27 oktober 2010 08:02

Hemma på gården kan han kanske ha den.

 
Jema

Jema

27 oktober 2010 09:16

Jag trodde jag skulle behöva köpa ny jacka till F i våras men han var överlycklig över Ss gamla röda med blommor på så han fick ha den. Jag tycker den passar jättebra på Jordan så varför köpa nytt (förutom att det är kul)?
Kram!

http://jemaochlivet.blogg.se

 
Minks

Minks

27 oktober 2010 09:42

Det är ju lite svårt att se exakt hur den ser ut men jag älskar rött på mina killar! Men oftast så går storasysters kläder bort då det ska vara insvängda modeller eller nåt puttegulligt hjärta eller djur någonstans.

Jag tycker den ser ut o fungera fint, men kanske leta vidare efter ett nytt fynd, o sen får den bli reservare?
//M

http://minks.wordpress.com

 
mångmamma

mångmamma

27 oktober 2010 09:43

Jag har snarare det omvända förhållandet här, med en liten prinsessa bland alla killar.
Att äldsta är en tjej räknas knappt,hon har ju flyttat hemifrån och är vuxen.
fast min "Håfager" köper villigt och glatt att ärva sina bröders ytterkläder i svart, blått och grönt - bara hon får vara prinsesslik inunder!
Tycker nog att Jordan kan ha jackan och så kollar du efter en "killigare" på rean framöver!
Just det, snubblade in via en annan "mångmammablogg".
Ha en trevlig vecka!

http://hemsktmycketbarn.blogspot.com

 
Ingen bild

Gabricia

27 oktober 2010 10:29

Som den pojkmamma jag är (!!!) så hade jag utan tvekan kunnat använda den jackan på mina pojkar. Fast jag hade tagit av luvan. Sedan hade jag satt på en mer pojkig mössa och vantar i mörkare färg så att det inte ser så tjejjigt ut!

 
Ingen bild

Lotta

27 oktober 2010 11:10

Vet du vad gör som DU vill och tycker dessutom är det svårt och bedömma den exakta färgen utifrån ett kort på datorn =D.För alla tycker ändå olika och i längden är det faktiskt bara du som VET vad som passar(smakråd eller inte)...

Kram
Lotta

 
Ingen bild

Annapanna

27 oktober 2010 11:14

Tycker absolut att han är fin i jackan, men skulle nog, precis som "Gabricia" ta av luvan med luddet... Det är nog den, mer än själva färgen som gör den lite flickig! Här har lilleman mycket rött, både ärvt efter syrran men även nyköpt. Fick en skön kommentar av en liten grabb på storasysters dagis häromdagen: "Eftersom han heter Johan, ska han bli kille sen?" Han trodde inte på att Johan redan var kille, i sina röda byxor och gammelmormorstickad beige/rosa kofta... Så - visst har färgen betydelse! Men när det handlar om en ettåring tycker jag inte att det spelar någon roll. Skulle däremot inte skicka en treårig kille till dagis i syrrans rosa overall! Någonstans finns en gräns! =P
Btw, tack för en kul och välskriven blogg, följer den (hittills rätt anonymt, men regelbundet) med glädje, vi har så många lika värderingar, trots att jag "bara" har två barn! Keep on going strong! =) /en emetofobisk medsyster ;-)

 
Ingen bild

Elina

27 oktober 2010 12:01

Jag har haft någon jacka i en bruten röd nyans på min son, och det var fint - men det var en annan modell, vet inte om det är just modellen som gör att denna ser lite flickig ut? Men som någon annan sa, han kan ju ha den tills du snubblar över en bra jacka i lagom prisklass :)

Jag har en dotter på 6 år och en son på 4 år. Sonen cyklade i våras glatt med storasysters gamla knallrosa cykel till dagis och var stolt över cykeln, att han KUNDE cykla, allt sånt. Men flera gånger var det andra barn som frågade varför han har en rosa cykel, eller sade att rosa är en ful färg. På frågan om varför han hade en sådan cykel svarade han allid käckt att "för att storasyster har haft den förut förstås" och trampade glatt iväg :)

 
Ingen bild

Jennie

27 oktober 2010 12:29

Tycker absolut att pojken kan ha jackan men jag hade tagit bort luvan och släppt lite på snörningen i midjan och sen haft lite grabbigare mössa och vantar till :)
Mina killar har haft mycket rött det e ju gör snyggt till killar oxå :)

 
Maria

Maria

27 oktober 2010 12:49

Jag är mycket för unisex men jag hade nog haft den rödrosa jackan som extrajacka och köpt ngn annan. HM har billiga fina vinterjackor Nu vet jag inte vilken strl han drar men jag har köpt en från babysortimentet i strl 86 till vår yngsta och hon är snart 1,5 år. 149 kr kostade den och det är ju inte så dyrt. Den fanns i rosa och blått. Hittade jacka på barnsortimentet till 8-åringen för 199 kr på HM.

Men som sagt...jag gillar unisex och 4-åringen (flicka) här har fått en overall från pojkavdelningen. Även hennes nya vinterkängor är unisex.

Annars tycker jag att klarrött är jättesnyggt på killar och även rosa funkar till viss del på killar!

http://sexbarnsfamiljen.blogspot.com

 
Ingen bild

Terese

27 oktober 2010 12:55

Alldels för tjejig jacka.

 
Caroline

Caroline

27 oktober 2010 14:23

Jag tycker jackan ser rätt röd ut på bilden, då skulle jag bara ta bort luvan och använda den :)
Men är den mer rosa så skulle den nog få bli en extrajacka för mig och jag hade köpt en ny :)
Lycka till!

http://carr0n.blogg.se

 
Ingen bild

Jessica

27 oktober 2010 14:44

Går den inte att färga?

 
Fia

Fia

27 oktober 2010 16:42

Kärringen mot strömmen! Om du tycker om modellen på jackan så hade jag, om jag var du, haft kvar den men haft lite killigare tillbehör istället. Var det verkligen bara jag som tyckte att den var jättefin även på en kille??? Jag som, precis som dig, nästan bara har tjejer och inte vill använda rosa till min kille för att jag är less på färgen:D

http://www.tjejtrissen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anna

27 oktober 2010 18:18

Nja lite tjejig är den, i alla fall med luvan på.

Kan inte det här vara en bra jacka annars? http://www.lindex.com/se/Product/Product.aspx?id=8363092&styleid=8363076&path=3403475;3215210;3232580;3527905;111370;1357363

 
Ingen bild

Emma

27 oktober 2010 18:56

Jag hade köpt en annan jacka men det är ju mest för att jag gillar att shoppa. :)
Tror att jag vet vem hälsnignen kom ifrån också, visst är det Mirka som är på solsemester på tv4:s konto? :) Hoppas jag har rätt för det är de värda, och ni också!

 
Åsa

Åsa

27 oktober 2010 22:34

Kolla på tradera.com
Där finns det mycket

http://mittlis6barnsmamma.blogspot.com

 
Viktoria

Viktoria

28 oktober 2010 13:50

Jag har ofta röda kläder på mina killar, även ytterkläder. Det säljs ju en hel del rött även på killavd nuförtiden. För mig är rött en unisexfärg (för att jag är född på 70-t kanske?) som passar de flesta. Däremot tycker jag att modellen på jacka var lite tjejig, men med tex marinblå vantar, mössa och överdragsbyxor så hade nog ingen ens funderat på det.
Här köps det ofta nytt för att det är roligt - och med nytt menar jag även "förra säsongens" på Tradera. Där kan man hitta toppenfina kläder för en struntsumma. Jag köpte en Lego-overall därifrån till vår ettåring för ett tag sedan.

http://viktoriam4underbara.blogg.se

 
Sofia

Sofia

28 oktober 2010 15:22

Tycker nog allt att jackan är lite "fjollig" (precis som du skrev).
Finns massor av jackor på Tradera (om man inte vill köpa nytt).

Kram Sofia

http://www.3barnsmamma.bloggplatsen.se

 
Jessica

Jessica

28 oktober 2010 16:46

Tycker han var supersöt i den;)
Why not? men som någon skrev kan ju ha en "mer pojk aktig" mössa till osv.....

http://www.busnova.blogspot.com

 
Ingen bild

m

28 oktober 2010 17:17

Det är väl klart att han kan ha jackan! Vad spelar det för roll vilken färg den har? Han ska ju bara ha den i några månader i alla fall.

 
Ingen bild

R

28 oktober 2010 18:13

ta av luvan och köp marinblå mössa, vantar och termo/överdrags byxa till så går ju jättebra!!

 
Ingen bild

anna

28 oktober 2010 22:48

Efter som du tycker modellen är bra så färga jacka och byxor i en mörkare färg som du tycker om

Carola

28 oktober 2010 23:25

Nej det vill jag ju inte, gillar ju färgen med:) Men kanske inte på Jordan då:)

 
Meila

Meila

30 oktober 2010 00:31

Dom har ju en tendens att blöta ner kläderna så det kan ju vara bra att ha en extra.Eller så kan han ju ha denna "röda" när ha är ute på tomten och leker och den andra som mer fin jacka :)

http://meila.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards