Direktlänk till inlägg 22 oktober 2010

Irriterad

Av Carola - 22 oktober 2010 14:29

Tjabba:)


Blev lite grinig här strax innan lunch då Corrinda och Robbans fröken ringer hem, och frågar varför Robban inte är i skolan om han inte är sjuk.

Corrinda skulle sjunga solo på en liten grej i kyrkan på morgonen , så hon fick gå, det har hon längtat efter och det skulle ställa till det för övriga i kören om hon inte kom.


Vi valde ju igår att ha Novalie och tvillingarna hemma, då det var 19 magsjuka barn hemma från skolan och under dagen skickade de hem 10 till som kräktes..

Plus att jag vet att folk här sjuka båda här och var.

Det är inte värt risken. Inte när de ska fira FN dagen och knappt ha lektioner.


Hur som helst, jag skickade med Corrinda en lapp där jag förklarade hur vi tänkte och att hon skulle gå hem direkt efter kyrkan.


Så ringer läraren och är helt oförstående, och skitsur.  


Jag surnade till jag med, och fräste att ibland så skiter vi faktiskt i skolplikten och att det säkert låter konstigt i hennes öron men att hon inte har åtta barn och med andra ord inte hade en aning om hur extremt det kan bli när alla är sjuka.

Faktum är ju att det gärna snurrar, och då blir ungarna borta betydligt längre än en dag.


Hon hade inte en susning om ens att det var ett stort utbrott av magsjuka i skolan?!

Det anser jag nog vara väldigt anmärkningsvärt, speciellt som flera i hennes klass är hemma och sjuka.


Jag måste väl tala om att i de allra flesta fall så håller vi inte barnen hemma i förebyggande syfte, just in case, men de hade ju knappt lektioner idag, och det är fredag, så spela roll:)

De är aldrig lediga heller, som vissa andra barn är för de ska göra massa.


Hon undrade hur länge vi tänkte ha dem hemma, och jag var på vippen att säga:

-Tja, framåt jul åtminstone;)

Men sa att de nog kommer på måndag, om inget händer under helgen.


Det är ju så att smittan brukar vara värst i början av ett utbrott, för då fattar inte folk nåt, och skickar sina grådaskiga halvsega barn till skolan ändå, men vet de att det går nåt så har man ju lite extra koll. Förhoppningsvis. Inte alla, för det finns ju de som skiter i det och lämnar barn som kräkts en hel natt "För de är ju pigga NU, ochjag måste faktiskt jobba..."  fast de varit pigga i en timme eller två.

Ja, jag hatar sånt. Så jäkla onödigt att dela med sig av sånt.


Läraren försökte få mig till att låta Corrinda stanna i skolan för hon hade nån keramik kursgrej på eftermiddagen, och " Corrinda kommer nog inte att kunna beredas plats senare"  Fan vad fult att straffa henne för att vi bestämmer att de ska vara hemma.(Corrinda var klar, upplyste hon mig om när hon kom hem...) Sen gav hon dem läxa....Tråk människa.


Jaja, det gör inget, och de har gjort sina uppgifter nu  , Corrinda har åkt iväg med en klasskompis över helgen,bestämt sen länge, så nu får de lov att hålla sig friska därborta...Kompisens föräldrar är ytterst kompetenta så jag är inte speciellt orolig, även om nån av tjejerna blir sjuka, de klarar det galant.


Jag vet att många kommer att ha åsikter om att vi valde att ha dem hemma idag, men det får så vara:)


Jag ska åka ner till Ica med lite hembakt (dock inte av mig  men har Syltkrukan café så har de!) som Robban och Corrindas klass ska stå och sälja idag. Idag var det inte vi som ansvarade, utan det blir längre fram, så nu behöver vi bara lämna det bakade:)


Sen ska jag fortsätta med röjandet, det eviga...!


Perra kommer hem med 35kg köttfärs som ska tas om hand, vet inte när jag ska hinna det för jag ska ju på ljusparty...det har jag nog glömt berätta för honom  men det får väl lösa sig.


Jaja, ha en fortsatt trevlig fredag, solen skiner ju!!!!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Karin

22 oktober 2010 15:12

Jag har gjort precis samma sak som du, alltså haft barnen hemma. Så har jag också gjort vid några tillfällen.

Är det visning med Partylite? Jag har haft sån visning hos mig, deras ljus är helt underbara :)

Ha det gott!

 
Ingen bild

Susanna Annelie

22 oktober 2010 15:33

Du gjorde helt rätt!
Så har jag också gjort nån gång och kommer att göra om det ifall jag tycker det finns befog för det!
En del lärare är ju helt omöjliga att förstå sig på! Dom tror tydligen att dom e lagens väktare och man har begått något stort brott! Du försökte ju begränsa "skadorna" både för dina egna barn och andras, kanske t.o.m för lärarna?
Jag blir så förbannad när folk lämnar sina barn på dagis, i förskola och skola när vem som helst kan se att dom inte mår bra och egentligen inte orkar vara där. Hur mycket lär sig barnen en sån dag när dom mår skitdåligt och allt dom kan tänka på är att dagen ska ta slut så dom får gå hem å lägga sig?!
Många föräldrar ger sina barn alvedon och hoppas att lärarna inte ska ringa förrän efter halva dagen har gått och dom måste komma å hämta barnen.
Låt barnen bli helt friska innan dom skickas till skolan för som sagt annars går sjukdomarna bara runt hela tiden och man får vabba mycket mer än det egentligen skulle behövas!

 
Caroline

Caroline

22 oktober 2010 16:26

Haha! Du är så grymt härlig Carola, både som människa och mamma :D

http://carrofliin.blogg.se

 
Rebecca

Rebecca

22 oktober 2010 17:37

Hej :)
Nu är det ju så att jag varken är förälder eller vuxen, men hade jag hamnat i samma situation när jag senare i livet har barn hade jag nog gjort samma sak som du, Carola.
Med andra ord, jag tyckte att du gjorde rätt.

http://littlemissdreamy.blogg.se

 
Ingen bild

annie

22 oktober 2010 17:56

Du gjorde helt rätt!!!!

 
Karin

Karin

22 oktober 2010 18:01

Tummen upp för dig Carola! Helt rätt! Ha en bra helg - förhoppningsvis utan magåkommor!

http://bjorkabloggen.blogg.se

 
Ingen bild

mette

22 oktober 2010 18:12

Förstår att du blev irriterad det skulle jag också ha blivit, klart man måste få ha barnen hemma nån enstaka dag om man som förälder bedömmer att det är bäst, skolplikt eller ej ! Jag hade gjort likadant i ditt ställe

 
Ingen bild

Gabricia

22 oktober 2010 18:14

Vilken tråklärare! Jag hade gjort det samma själv och vad är jag? Jo lärare!!!

 
Åsa

Åsa

22 oktober 2010 18:59

Säger som de föregående! Helt klart rätt. Jag har inga barn själv, men håller på å läser till lärare och hade helt klart godkänt frånvaron, framför allt eftersom det fanns en förklaring! :)

http://inva.blogg.se

 
Ingen bild

Ida

22 oktober 2010 19:47

Men! Vilken tråkig stil av läraren!

 
Ingen bild

Marit

22 oktober 2010 19:59

Den läraren verkar ha problem..

 
Ingen bild

Malin

22 oktober 2010 20:01

Hej, jag är faktiskt också lärare och jag känner att under dessa omständigheter så skulle jag förstå det. Men det finns föräldrar som låter barnen var lediga och hemma för alla möjliga konstiga omständigheter och det kan jag verkligen inte förstå. Men men, denna situation skulle jag ha förståelse för.

 
Ingen bild

Maria Piteå

22 oktober 2010 20:02

Hejsan, ville bara säga att jag tycker du gjorde helt rätt. sedan kan man ju undra vad det är för fel på den läraren, ja menar det är ju bättre att dom är hemma en dag än en hel vecka om dom nu skulle åka på det. och sen så kanske det skulle bli längre med tanke på att ni är en stor familj och kanske smittar varandra så man åker på det flera gånger. sen så kan ja ju tycka att dina barn verkar ju så sällan vara borta från skolan så en dag gör varken mer eller mindre. och varför läraren gav barnen läxa förstår jag inte, ska deras klasskompisar ha fn dag lär dom ju knappast göra något i skolan så varför ska då dina barn behöva göra läxor? helt sjukt, den läraren måste ju ha haft en väldigt dålig dag eller så vare bara länge sedan hon fick sig ett *nyp* ursäkta mina ord men ja blir så sur.

du gjorde helt rätt och jag skulle ha gjort likadant om ja varit förälder.

kram maria

 
paula

paula

22 oktober 2010 20:25

jag har alltid mina hemma första veckan magsjukan bryter ut...har inte 8 ungar ,bara tre men det e lika segt med magsjukan..visserligen så klarade vi oss inte från denna ni verkar fått till skolan...min ena dotter kräktes mitt under mellanmålet,flera ungar vart hemskickade,flera var borta hela v efter,skickade till slut min äldsta,efter en dag i plugget så vart hon sjuk på kvällen,så den är härligt smittsam,däremot snabbt övergående...kan ju alltid vara en tröst.
Mina ungars lärare vet att jag har mina hemma, och kan de inte accepterra detta,nähä,då är de sjukskrivna en vecka..de har ett val,att jag är ärlig eller ljuger för de...;-)

http://paulaeklund.blogg.se

 
Karin

Karin

22 oktober 2010 20:54

Tycker inte heller de var fel. Här så måste syskonen vara hemma, Även när de gäller andra sjukdomar med. Vilket jag tycker är självklart men inte för alla. Vet ibland när jag vikar o man ringer till föräldrana o säger att de får hämta sitt sjuka barn, de hämtar barnet, men inte syskonet/en.

http://www.ungmammakarin.blogg.se

 
Ingen bild

Johanna

22 oktober 2010 21:23

Äsch strunta i surtanten, jag tycker ni gjorde rätt :)

 
Anna B

Anna B

22 oktober 2010 21:46

Oj, vilken kraftig magsjuka. Hoppas den värsta toppen lagt sig till nästa vecka. Ringa hem för en dag så? Låter VÄLDIGT underligt i mina öron. Speciellt om det inte ens var en vanlig dag.
Ibland kan sannerligen en dag vara bättre,än lång frånvaro, även om man inte är säkrad än såklart. Magsjukor ska man vara väldigt noggrann med tycker jag. En del är nästan mer maniska när det gäller förkylningar, vilket jag har svårt att förstå.

http://mittoperfektaliv.blogspot.com

 
annica

annica

22 oktober 2010 23:39

hade gjort exakt samma sak med mina barn!"

http://trollmorsbusungar.blogg.se

 
Ingen bild

Karin

23 oktober 2010 00:01

Håller med alla kloka mammor här ovan. Klart man försöker skydda sig mot den äckligaste sjukan som finns... Liten fråga bara; kan du inte ta biler på din smarta blädderpärm och berätta var man får tag i såna? Kan man köpa såna som privatperson eller är den köpt genom mannens företag? Och pris!

 
Ingen bild

Lotta

23 oktober 2010 12:00

Du är störskön människa med skin på näsan och jag skulle gjort det samma som du någon måtta får det vara på dumheter...

Kram
Lotta

 
Moa-Johanna

Moa-Johanna

23 oktober 2010 12:35

Helt Rätt gjort Carola. Min dotter kräks så fort hon blir ledsen. Och min son som är 6 månader lider av Reflux, så vi har nog med spyor ändå!

http://www.sockertopp-sockertopp.blogspot.com

 
Trillingmamman

Trillingmamman

23 oktober 2010 22:28

Hej Carola!

Tycker du gjorde helt rätt! Nu har jag inte alla som skolbarn MEN jag har haft fyra magsjuka samtidigt och jag kommer så väl ihåg hur det var. Och det var ingen lek.
Förstår dig till fullo. Har sex egna barn samt två bonusbarn så det sista man vill är att alla ska bli sjuka. För eländet tar aldrig slut när det väl börjar. Det går bara runt....

Ibkand får man helt enkelt köra sitt eget race oavsett vad skolan säger. Kommer nog själv hamna där så småningom men just nu så är mina fem under tre år så den tiden den... "sorgen"...

Må så gott och hoppas ni inte blir sjuka.


MVH Eva

http://www.familjenxl.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ann-Britt

24 oktober 2010 10:38

Bra gjort av dig,fortsätt så.Vi gör lika iom att vi har en tjej som drar åt sig allt.
Då är det bättre att vara hemma i förebyggande syfte.Surtant till lärare.

 
Ingen bild

Carola Nyström

24 oktober 2010 10:53

Tycker att du gjorde helt rätt!! Undra om fröken ringde och surade på föräldrarna till de barn som uppenbarligen var sjuk men ändå var i skolan. Undra vad den fröken skulle gilla min inställning, som är att även barn behöver ha en ledig dag ibland för att återhämta sej. Min dotter har väldigt jobbigt i skolan, så hon har schemalagd hemma med mamma dagar fast hon är 16 år. Löfte från rektor. Undra hur hon resonerar om skolplikten? *funderar* Stå på dej!

 
Sofia

Sofia

24 oktober 2010 22:12

Meen snälla Carola!
Nu gjorde du ju FEL!
Inte kan du väl låta ungarna vara hemma hur som helst?

SKOJADE BARA!
Självklart gjorde du helt rätt, den dumma läraren har nog inga egna barn!?
Fy f*n för magsjuka hoppas hon får den själv!

Kram Kram!

http://www.3barnsmamma.bloggplatsen.se

 
Michaela

Michaela

25 oktober 2010 01:23

sicka dumma lärare era barn har! Förstår att du inte vill ha hem magsjukan, ni är ju inte så få i eran familj så det skulle bli ganska så mycket mer jobb för er om ni fick magsjuka!

Tack o lov verkar det hos oss inte ha varit några större sjukdomsfall mer än förkyldningar, hörde om nåt dagis där det brutit ut vattkoppor! Men det blir väl kräksjuketider här med... o då vet jag inte om jag låter sonen gå till dagis... JAG vill inte ha det efter allt in o utåkande från sjukhus o krångel med magen för min del.

Men samtidigt så ställer jag till det för sonen om han inte får gå till dagis, det är väldigt noga med rutiner då han har autism och minsta rubbning kan bli en jättegrej för han!

Hoppas ni klarar er nu från äckliga baciller!

http://www.familjenlejonberghjorth.se/familjeblogg

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carola - 12 februari 2014 21:55

...så finns jag, men jag har flyttat till Loppi:) Ni klickar HÄR så kommer ni dit, och kan läsa om mig och de nio fantastiska barnen :)    ...

Av Carola - 17 juli 2012 11:06

Japp det har kommit en app så man enkelt kan blogga från luren även här och det måste jag såklart prova !! Verkar inte som man får in bilderna i själva inlägget utan får välja att lägga den överst eller under texten...:-/ nja.. Iaf blir det en bild...

Av Carola - 5 mars 2012 23:56

  Ja, här lämnar man sin lilla goding för att åka och träna och så får man det här videoklippet från Perra, det är ju så gulligt så jag tror jag storknar!         ...

Av Carola - 16 oktober 2011 23:45

  Hoppsansa, vet ni, de två vinnarna av Liberorabatterna har inte hört av sig!!??   Jag hade heller ingen mailadress till dem så jag kunde maila, inte heller nån hemsida...så jag har inget annat val än att dra två nya!   Jag är ledsen tjeje...

Av Carola - 10 oktober 2011 15:25

Hörrni sluta fråga om vi vill / ska ha fler barn  !!! Jag får frågan ideligen, och jag har aldrig berättat förr om vi planerar fler eller inte och jag kommer inte göra det nu heller     . Svaret är att ni får helt enkelt se hur det blir ! Antin...

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

Följ bloggen

Följ Om Barnen och livet i allmänhet med Blogkeen
Följ Om Barnen och livet i allmänhet med Bloglovin'

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se