Alla inlägg under juni 2009

Av Carola - 18 juni 2009 23:24

Imorgon är det MIDSOMMARAFTON!

Och i vanlig ordning så öser regnet ner, börjar ledsna liiiite på det nu, alla mina blommor ute håller på att drunkna, speciellt de jag planterade i krukor utan hål i botten....;)

Mörkt är det åxå, man kan tro att det är oktober.

Suck.


Imorgon ska det regna eller vara uppehåll, typ, så troligen regnar det;)

Vi har ju ingen bil, så det blir till att cykla ner till midsommarfirandet, och det är ju extra trevligt i regnkläder....vet inte hur det ska gå, men det får väl lösa sig på nåt vis! Dit ska vi iaf.

Fööra året såg den långhårige sonen ut såhär på midsommarafton:

Helt snaggad, troligen till skolavslutningen några dagar innan, hans hår växer fort! Han siktar noga innan han trycker på avtryckaren, men ändå missar han tavlan för det mesta;) Det är inte lätt när man inte riktigt når upp till brädan man kan vila armen på:)


Jag planerar att vinna damklassen iår, och har helt förträngt mina extremt kassa resultat förr året. Kom på att äldsta dottern vann ju flickklassen förra året, men i år tävlar hon med damerna....hm, hon kan bli en svår konkurrent.

Jag känner nu att jag borde köpt mig ett luftgevär och övat i garaget;)


Vi har inte planerat nåt inför i morgon, tiden rusar på så fort och plötsligt så inser vi att , hoppsan, man kanske skulle gjort det;)

Men vi är ju inte så jäkla partybenägna så att gå till det gemensamma firandet en stund och sen hem och grilla och äta gott tillsammans med hela familjen känns så lagom!

Om solen skiner är det så trevligt där,alla som är hemma i området brukar komma dit så man får prata av sig ordentligt:)

..................................................
............................................


Stora tjejerna åker ju till Thailand på tisdag, herregud det är bara några dagar kvar!

Mamma och pappa var över en sväng på eftermiddagen för att prata lite om det, och  de ska väl börja packa så smått på lördag tror jag.

Jag har laddat på två kontantkort åt dem som de ska få ha i sina mobiler istf sina vanliga med abbonemang, jag vill gärna slippa en megagigantisk räkning...men de vill ju ha sina mobiler med för att fota med, lyssna på musik och spela spel med, så det här blir nog bra:)

Och så har de ju en liten pott att använda om de behöver.

 .................................................
............................


När jag bläddrade på datorn för att leta bilder på midsommar så hittade jag en till sovbild på 3 åringen:

 Den är sen förra sommaren och hon har bara gått innanför ytterdörren och lagt sig på golvet, till vänster i bilden går vår trappa ner till undervåningen...

Man är bra trött när man tycker att det är en bra plats att ta en tupplur:)



Jaja, jag är trött, så det är väl dags att köra alla barn i säng, så man får knyta sig sen. Jag har faktiskt sovit middag i nästan två timmar mellan 17-19 så jag borde inte vara så trött, men det ÄR jag ändå:)

Det märks att det faktiskt gått fulla 30 veckor på lördag av graviditeten, jag får ont i ryggen och behöver lägga mig ner ibland, och då tvärsomnar jag direkt;)

Och jag drömmer! Det är jättekul, för jag har sovit så dåligt på nätterna länge nu, sen Loppan föddes, och nu sen jag och maken bytte sida på sängen så han får ta ansvar för henne på nätterna så sover jag så gott och drömmer så skojigt, riktiga berättelsedrömmar inte bara massa konstiga bilder:)

Gör ju ännu mer så att det är drygt att vakna på morgonen;)


Jag ska nog gå och öppna fönstret inne hos oss lite mer, för även om det är ganska kallt ute så är det rätt kvalmigt inne, och det är ju så gott att bädda in sig i täcket och så fläktar det lite lagom i ansiktet, då sover man bra!


Nu ska jag se hur många ungar som är vakna, jag gissar på alla utom Loppan.

3 åringen somnade på soffan vid 18- tiden och vaknade vid 21 så hon är ju superpigg så hon sitter med de andra och kollar på film....mitt i natten...

Jaja, det är sommarlov!!


Natti natti:)


Av Carola - 17 juni 2009 00:42

Den vill inte starta!

Vad ska jag göra utan min biiiiiil?

Och vad har hänt med den?

I fredags när vi åkte till avslutningen och sen till museeúmet (stavas det så där?? Nää?) så funkade den ju som den klocka den alltid varit, under de två år vi haft den har den alltid startat på ett kick!!

Sen har den stått och bara stått sen dess och nu när mannen skulle starta den för att kolla om det var nån bensin i innan han åkte med fem ungar till speedwayen, så bara tuggade den på och vägrade gå igång.


Han kom in till mig som lagade mat och sa att den inte startar och jag trodde på allvar att han skämtade.

Gick till och med ut själv med min bilnyckel för att prova;)

Inte hjälpte det...


Ringde till pappa, min fixarnisse, men han kunde inte förstå vad det var, men rekommenderade ett verkstadsbesök....

Det är inte lätt att meka själv i en ww buss, jag lovar!

När vår gamla pärlas startmotor slutade fungera så mekade jag och pappa, det var ju då för två år sen ungefär samma tid som nu, jag var gravid, som nu;) och låg där och krånglade under bilen.

Motorn är tvärställd, eller vad det kallas, den står liksom på högkant där under motorhuven, så det går inte att komma åt utan att knö sina armar runt diverse slangar, muttrar, burkar och annat jox som finns i en motor.

Och armar kan man ju inte flexa hur som helst, så det blir många svordomar.....:)


Jaja, vi ska väl ringa i morgon(maken)men risken att det finns nån tid innan semesterstängningarna är väl minimal, så vi blir väl utan bil hela sommaren:(

Fan åxå!


Det går ju inte att låna en buss direkt, pappa har ju en merca vi kanske kan få låna, tror inte att han sålt den, men den tar ju bara fem personer och är helt utan bekvämligheter, dessutom så är förardörren och jag inte kompatibla;) Minns så väl hur jag fick stå och slå igen den 220 gånger innan den gick i lås..det var en speciell knyck som behövdes men jag lyckades inte lura ut hur den var;)

Mannen däremot fick ju såklart igen den på första försöket...:D

Har vi den och mannens firmabuss så har vi åtta platser = bara en som inte ryms;)


Men men, om det är det enda alternativet så får det gå det med, det är drygt att vara utan bil när alla ungar är lediga och vi ska hitta på massa.

Vi ska ju göra massor som kräver en bil ju!!!

Blä.


Annars så har ju faktiskt, kors i taket!! solen visat sig idag!

Det var ett kärt återseende vill jag lova, ungarna har varit ute hela dagen, de har ju inte kunnat gå ut i det ösregn som varit.

Jag har tvättat, vikt tvätten och sen till och med lagt det i respektive låda , vilket jag avskyr och brukar lämna till min käre man,som är lycklig om han slipper vika:)  men idag var han ju först på jobbet och sen på speedway så om tvätten skulle bort från vår säng fick jag vackert fixa det.


Jag pumpade upp min aerobicsboll som jag köpte för en månad sen åxå.

Har haft en förut men den lyckades nån ha sönder, och den är så underbar att sträcka ut ryggen på, eller som nu när man inte kan ligga på mage så är det toppen att luta sig över, ryggen får komma i ett annat läge.

Jag skulle ha pumpat den direkt när jag köpte den, men det funkade inte, hur jag än försökte så gick det inte i nån luft. Jag blev sur och skulle lämna tillbaka den tänkte jag, men hittade inte kvittot....

Försökte pumpa några gånger till men nix, det var som om det var för mkt vaacum i bollen.

Idag provade jag igen, med samma resultat, det gick inte i nån luft, jag vände och vred på den lilla pumpen som följde med, funderade på att gå och hämta en annan pump, när jag plötsligt insåg......Aha, den här ska man ta bort, det är ju liksom korken....

Sen gick det som en dans.....:D

Ibland är det inte lätt inte. Jag har ju dessutom haft en exakt likada för inte alls länge sen och borde ju kommit ihåg det kan man tycka....men nix:)


Nu ska jag gå och hyssa på tvillingtjejen och hennes kompis som ska sova över, de ligger och viskar:)

Det är allra första gången som en kompis får sova kvar hos nån av dem så det är stort. Jag har lovat länge nu att på sommarlovet, då, kan ni få sova över eller ha kompisar som sover här, och nu var det dags att infria det löftet.

Hoppas det går bra!!


Nu är det sovdags även för mig, så natti natti:)

Av Carola - 15 juni 2009 23:07

Så var skolan slut för denna termin då, äntligen tycker ungarna, och jo - jag håller med, jag gillar lov:)

Visst kan det vara skönt att bara ha de små hemma, men jag gillar att ha hela bunten runt ikring, trots att det kivas och bråkas på ett annat sätt då.

Fredagen så klev vi upp tidigt, klockan ringde redan halv sju(gäsp) eftersom tvillingarnas avslutning var redan 8.15


Jag strök klänningarna vid kvart i sju ungefär, iddes inte kvällen innan;)

Så här tjusiga var de tre minsta:

De är såååå trötta, vi fick skaka de ordentligt för att få liv i dem, stackarna:)

De här klänningarna hade de på konfirmationen med.

Vi var på plats i kyrkan i god tid, men valde ändå att stå längst bak, man ser ändå inget långt fram och då är det bara trist för de små. Längst bak kan de stå på borden som står längs med väggen:

Då ser de det mesta även om det blir på lite avstånd.

De skötte sig utmärkt hela tiden:)


Efteråt tänkte jag få fota tvillingarna, men de var inte så medgörliga, men med lite surmulen min ställde tjejen upp sig:

 Hon ville ha sin Johan Palm tröja på sig:) och det fick hon såklart:)

Min lille prins var så här stilig:

  Han ser ut som en prinsessa i sitt lååånga hår;)

Vi åkte hem och maken åkte och handlade det vi behövde till maten på kvällen och sen åkte vi med de fem minsta till Biotopia, ett museum i stan som vi inte varit på. Regnet låg på lur så det kändes inte smart med älgsafarin som vi tänkt oss, och mkt riktigt så började det regna under eftermiddagen:(

Och det fortsatte att regna hela kvällen, hela natten och hela helgen!!


Vi som hade en gatfest på lördagen!!

Men, allt går , det är bara olika svårt, så i skydd av mannens stora marknadstält rymdes vi knappt 40 sittande personer:)

Vi samlades 15.00 för mingel och fika, det var tänkt att vi skulle leka, men med ösregn kändes det inte så lockande.

De som bott längst på gatan har bott här i 39 år, och en av deras grannar i 18, och de hade aldrig pratat med varandra, men nu slutade de aldrig att surra:)

Alla uppskattade vårt initiativ mkt, och vi fick mkt beröm:)

Grannarna vi pratat ihop oss med från första början hade fixat papperstallrikar och bestick, och vi hade lejt ut fikabrödsbakning på lite olika håll, och till efterrätt så hade hon och jag bakat kladdkakor.


Ungarna sprang runt och hoppade i vattenpölar och hade skitkul trots regnet, och det var inte kallt eller blåste så det gick ingen större nöd på oss vuxna heller.


Ni blev ju så ledsna( hoho) när ni inte fick bildbevis på mig i det kycklinggula regnstället, så här kommer lite plåster på såren:)

Redo för party!!!;)

Hur kunde jag glömma att jag köpte det här snygga regnkappan förra året?? När jag dessutom köpte två?? Varför jag gjorde det minns jag inte, men det var olika storlekar så antagligen var det för att jag blev osäker på vilken jag skulle ha och hade tänkt skicka tillbaka den ena....vilket inte blev av...

Och det var ju bra, för förra året använde jag den mindre, men nu passade den större utmärkt..eller, ja, hyfsat då;)


Loppan hade en regnoverall vi fått ärva och som är urgammal:

 Fanns ingen huva på den så jag letade reda på en tjusig sydväst, det är ju tur att man sparar allt;)

Jag tror inte att nån av ungarna använt den här,men det var väldigt bra att den var i ett stycke, speciellt när hon låg ner i vattenpölarna;)


Under hade hon denna extremt snygga fleeceoverall:

Den köpte jag till tjejen som är 13 år, så den har några år på nacken, och då var den väldigt fin, nu känns den lite too much med sitt mönster, men den är praktisk:) Loppan gillar den så mkt så hon vill ha den på hela tiden, och i det skitväder som varit nu passar det bra att sova middag i.


Tillbaka till gatfesten; vi minglade först, försökte komma ihåg vad alla hette och vart de bodde och vilka som hörde ihop med vem, fikade underbara nybakta bullar, sockerkaka och nån liten chokladkaka...mmmmm och snackade.

Efter 1½ timme så gick vi hem och återvände sen vid 18 för gemensam middag. Några grillade där på plats och några hade med sig färdig mat från spisen. Mera snack, massa mat, en hel del vin för de flesta, efterrätt och sen kom det minsann chips och grejor åxå, klockan var 22 innan de första bröt upp, vi var kvar till 23.30 och då satt det några trogna själar kvar en stund till.


Jättetrevligt, och alla var på det klara med att vi startat en ny tradition på gatan:)

De började prata kräft/surströmmingsskiva åxå så vi får väl se, vi kanske blir värsta partygatan:)


Söndagen regnade det ännu värre än lördagen, det vräkte ner hela tiden, så vi var inne och städade, det kändes som att det var det klokaste vi kunde göra:)

Det är ju trevligt att det blir rent och snyggt inne åxå.


Idag fick vi besked från TryggHansa om huruvida vi får nån ersättning för 13 åringens misshandel och förstörda jacka och telefon. Jag hade ju inget större hopp om att få något alls, och i bästa fall få ersättning för mobilen.


Döm om min förvåning när ersättning utgår med drygt 10.000kr

8000kr minus 1200 i självrisk, för själva misshandeln, och sen full ersättning för både mobil och jacka, alltså exakt det vi betalade utan avdrag för slitage och så. Nog för att både jacka och mobil var i princip nya, men de brukar ju falla i värde fort.

Så jag tror vi behåller Th som försäkringsbolag ett tag till:D

13 åringen är överlycklig:)  Hon har ju inte mått bra sen det hände så det här är lite plåster på såren även om hon ju helst haft det ogjort.


I morgon ska de stora tjejerna ner och köpa bikinis till Thailand så jag ska föra över lite pengar till deras konton nu, så de har nåt att handla för:)


Ha det gott, natti natti:)

Av Carola - 11 juni 2009 22:36

Ikväll har jag varit på konsert med äldsta dottern och tvillingtjejen, plus en kompis till tvillingtjejen.

Äldsta hade tre kompisar med sig hon med, så vi var ett litet gäng som åkte buss till stan:)

Vad såg vi då?

Jo:


Johan Palm från Idol:)

Äldsta tjejen skulle gå med sina kompisar, men eftersom 9 åringen ÄLSKAR honom så beställde vi biljetter till oss två med, och vilken lycka!

Det var inte fullt, inte på långa vägar, det är svårt att bedömma med runt 100-150 tjejer och några killar var det nog. Och en och annan mamma:)

När vi väntade utanför så kom en reporter från vår lokaltidning, småtjejerna vinkade och flamsade så han ropade dem till sig och intervjuade dem lite:

Min dotter var väldigt talför och berättade ordentligt varför hon gillade Johan och varför hon var där idag och var det nu var hon sa, jag höll mig på avstånd:)

Han kom fram till mig efteråt och berömde henne:)

När vi blivit insläppta så kom han fram till mig igen för att fråga hur det var att vara där i egenskap av mamma till en idoldyrkande tjej:D

Så nu har jag inlett min mediakarriär:D :D


En timme innan konserten började var det insläpp så vi väntade ju ett tag där inne, tjejerna tyckte det var sååååå boring.

Det är en pub/restaurang (Katalin) som konserten var på och de hade dukat fram massa glas med cola eller fanta som ungarna fick ta, det var väldigt trevlig personal överlag:)

Medelåldern var väl typ 15 år:)

Tror att "mina" 9 åringar var bland de yngsta.

Ganska precis klockan 19 körde de igång, punktlighet är en dygd:)


Och ja, jag förstår varför han är en idol:)

Han är ju söt och gullig, och sjunger faktiskt väldigt bra, har ett schysst låtmaterial där han själv medverkat och skrivit flera låtar, och pratar vänligt och vårdat med publiken:)

Imponerande. Han är ju ändå väldigt ung.

Sen signerade han tröjor och skor(!!), skrev autografer och log vänligt och pratade med alla:)

Tjejerna är lyckliga:)

Jag fick vackert betala två t-shirts till mina döttrar som han signerade, och köpte en åt dotterns kompis åxå så hon inte skulle bli ledsen, så de var så nöjda och glada:)

De fick sina pannband signerade, papperslappar och armar, kramar och foton, och framför allt, de fick ju SE honom.

Vad de är söta:)

En ren fröjd att se dem och få vara med dem, konserten var ju dessutom bra så det känns ju inte som att man offrat sig;)


Bebis i magen blev väl lite förskräckt kan jag tro av den höga musiken....lite knepigt känns det att stå i sån miljö med bebismage, men det ska ju inte vara nån fara. Jag har varit på konserter förr som höggravid och det är inga större fel på de ungarna;)

Magen ser ut så här:

Var "tvungen" att köpa ett nytt linne till konfirmationen!

Insåg att ingen av de klänningar jag tänkt mig skulle funka, speciellt som det var lite dåligt väder , de är ganska korta, men mest var det att jag kände mig som en flodhäst typ...:)

Det här var det enda som fanns på H&M så då köpte jag två:)

Folk kommer väl tro att jag aldrig byter kläder....;)


..................................................
.....................................


Vad snälla ni är i era kommentarer om Familjen Annorlunda!

Jag som ju gillar att vara er idol är ju rädd för att förstöra den bilden av mig i era ögon, tänk när man gormar och gapar oförtjänt på nån av ungarna;)

Haha, nädå:)

Vi får väl se hur det blir med det där, jag håller er säkert uppdaterade:)


I morgon är det AVSLUTNING!!!!!

Tvillingarna har sin 8.15 så det blir till att kliva upp i ottan för att fixa alla barnen!  Bara en avslutning i år igen, precis som förra året.

Precis som förra året har vi en pricklisa åxå, (jag läste här uppe till höger om vad jag skrev för ett år sen)  dock inte av biverkningar av MPR sprutan utan av de jäkla myggen!!


Maken sa att hon var precis full av bett, han uppskattade det till 50 bara i ansiktet (vilket i praktiken betyder allt mellan 3-25*S*) och alla har hon fått nu ikväll:(

Värdelöst med mygg:(

Man kan ju inte gärna dränka ungarna i myggmedel, även om man ju såklart åtminstone kan ta fram det, just nu ligger allt sånt längst in i medicinskåpet...


Återstår att se hur hon mår i morgon!


Nu ska jag snart sova, ska bara kolla småtjejernas klänningar först, de är tvättade med jag misstänker att de skulle vilja bli strukna....nåt jag nog tänker blunda för iofs.....:)

Det ska ju ändå regna småspik i morgon så det blir väl regnjacka på....


Natti natti:)

Av Carola - 9 juni 2009 19:38

Jag kollade nyss mitt konto, och jo, istf 1400kr så hade jag dryga 14.000kr:D

Det känns heeeeelt ok:)

Nu ska ju en massa betalas med hjälp av dessa pengar, så i slutänden så blir det ju inget kvar, men att få bort alla jäkla små avbetalningar ska bli sååå skönt!

"Alla"var väl kanske att ta i, det är dotterns mobil och andra dotterns dator:) och jag hoppas ju fortfarande att Trygghansa ska ersätta mobilen, även om det verkar ack så trögt.


Från Brottsoffermyndigheten fick 13 åringen ingenting, gissa varför?

Jo för att Alice, tjejen som misshandlade henne, inte är 15 år och då görs ju ingen polisutredning, och då har de inget att bedömma efter...alltså inga pengar för kränkning:(

Maken fick ju en ganska rejäl summa när han var med om det där pokerrånet, men det är en annan sak tydligen.

Ungjäkeln slipper undan ALLT för att hon är minderårig, det är så att man nästan lir tokig:(

Min unge mår ju fortfarande dåligt av det som hände då....


Hon börjar iaf att våga sig ut på stan osv nu....


Annat kul som hände idag:)

Syrrans kompis, hon som fixade biljetterna på Talang, ringde idag.

Hon har en kompis som är castingansvarig för Familjen Annorlunda:)

Syrrans kompis hade berättat att hon kände en helt fantastisk familj(alltså oss*s*) och nu undrade de om vi ville vara med!

Jisses.

Jaaa, vad svarade jag på det då?

Jag förklarade att vi ju inte tycker att vi är så mycket mer annorlunda än familjer med två,tre barn, och att vi inte har så mkt att visa upp.

Då sa hon att det kanske är det som är vår "grej" att vi, fast vi har många barn inte tycker att det är jobbigt att flänga iväg och bada eller liknande, och ja, det är det kanske.

Vi har ju alltid varit väldigt coola i vårt sätt att vara föräldrar, ungarna har fått mkt eget ansvar från de är små, under uppsikt förstås. Vi är inte de som springer efter ungarna om de försvinner utom synhåll utan lugnt väntar en stund på att de ska komma tillbaka, vilket de (oftast )gör..:)

De har fått fixa sina egna smörgåsar och hälla upp sin egen mjölk när jag har suttit och ammat nåt småsyskon om de inte har kunnat vänta en liten stund, och de klarar ju så himla mkt!

Våra ungar klär på sig alla kläder själva från det att de är små, även tjocka vinterkläder, och det för att de faktiskt vill. Jag ser till att skorna jag köper är lätta för de att ta på själva så brukar de fixa det åxå. Knytskor har vi inte många av, Prisa kardborrens uppfinnare!!  :)


Jag lovade att prata med familjen:)

Alla ungar vill gladeligen vara med, enda restriktionen 13 åringen hade var att de inte fick följa med till skolan:)

3 åringen frågade vid middagen mannen:

-Pappa? Ska du vara med i Familjen Annorlunda?

- Nej, svarade han

- Men? Det måste du, annars har jag ju ingen pappa!

Så hon är redan där;)


6 åringen är inne på samma linje, äldsta har ju tjatat hela föregående säsong om att vi borde vara med och visa hur det ska gå till;)


Så de enda som är tveksamma är vi vuxna:)

Jag som helst håller mig bakom alla kameror och gärna vänder ryggen till vid fotograferingar, ska JAG helt plötsligt vara i TV?

Maken jobbar ju hela höstarna, typ 80 timmar/ vecka, så det är ju jag som drar lasset då....dessutom så kommer det en bebis om allt går som det ska...orkar man? Vill man ha ett kamerateam som springer runt och filmar hela tiden? Vill omgivningen vara med på bild? Vill vi ha den uppmärksamheten? Handla på Ica med ett kamerateam i hasorna??? ahhhhh??

Å andra sidan, face your fears:D

Livet är inte roligare än man gör sig, och var det inte jag som ville gå teaterlinjen en gång i tiden?? Var det inte jag som skulle bli skådis hade jag planerat??


Hm.

Ja det tål att tänka på, kanske att vi går på casting iaf och får höra mer om hur det är.

Antagligen så ångrar man sig väl annars, för det är ju så man säger: Man ångrar sällan det man gjort, bara det man INTE gjorde:)


Haha, det är ju nästan så jag tror mig själv:) Jag är ju riktigt klok ju:)


..................................................
............


Nu är det slutspurt i skolan, på fredag är det avslutning!

Jag har tvättat småtösernas klänningar, tänkte att de kan ha dem då, så kanske jag kommer ihåg att fota dem då....

Stortjejerna har koll själva, och tvillingarna behöver bara lite backup koll.

Vi har funderingar på att åka på älgsafari efteråt:)

Maken var på kurs tillsammans med de som har älgparken i närheten och de bjöd in oss, så ev, tar vi det då. Men vädret ska ju vara kass:( och då skippar vi det,

Sen på lördag har vi gatfest på våran gata!

Jag kan stolt erkänna att mannen och jag är upphov till det:)

På vår gamla gata så hade vi alltid gatfest skolavslutningshelgen och det var så tråkigt att flytta ifrån den.

Nu har det flyttat in en hel del barnfamiljer på vår "nya" gata så vi tyckte det skulle kunna funka att dra igång något här. Tidigare har det varit typ vi och nån till med barn.

Vi pratade om det med en granne när de var här för att deras lilla tjej hoppade studsmatta med våra små, och de gillade idén skarpt:)

Så nu blir det gatfestpremiär på lördag!!


I ösregn och snålkallt....men det får gå ändå!

Mannen ska ta hem sitt stora marknadstält så vi kan sitta där om det regnar, men det blir ju roligare om det inte är dåligt väder..


Nu ska jag snart se på dubbla avsnitt av 24, det är inte så många kvar nu - spännande!!


Ha det gott :)


Av Carola - 7 juni 2009 23:03

Två intensiva dagar för framför allt äldsta dottern är nu slut.

Nu är hon konfirmerad. Och ledsen för att det är slut, stackarn:)

De har haft så himla roligt i gruppen, och de har ju träffats en gång i veckan i ett helt läsår nu, så det är klart att det känns ....tomt.

De flesta kommer hon ju att träffa igen för de går i samma skola, men en del kommer från andra stadsdelar och då blir det ju inte av.

 Här är min äldsta dotter på väg in i kyrkan idag, killen intill sjöng solo igår och vilken röst...helt makalöst:)


Igår var det matlagning, städning och dukning mest hela dagen, jag bakade rabarberpaj, gjorde massa spett med köttbullar, korv eller kyckling på till barnen, vi röjde och dammsög och skurade och dukade bord och lyckades på nåt vis klämma in 33 sittande i vårt inte helt grandiosa vardagsrum och kök:)

Det visade sig att fyra barn uteblev och en vuxen, och nog för att det är tråkigt att inte få ses, men det blev bättre med plats runt bordet:D


Vi var i tid till kyrkan och fick hyfsade platser, och sen började den roligaste konfirmation jag varit på!

(Har iofs bara varit på min egen och nån till...*s*)

Det var inget snack om att det blev långtradigt och tråkigt utan det var teater och sång hela tiden. De har läst om nåt de kallar frälsarkransen, ett armband med olika pärlor på som symboliserar olika saker, tex tystnad, kärlek, öken, jag osv.

De illustrerade de sen i små scener, med massa sång.

Jag önskar att vi hade kunnat filma allt på proffsvis, för det var verkligen värt att ha på film! Nu blev det ju en del filmande men med huvuden ivägen och massa skak;)

Jag måste skaffa ett stativ till videokameran!


De tre små tjejerna hade likadana rosarutiga klänningar med små sjaletter till (jag GLÖMDE fota!!?? hur det nu gick till...?) och de satt på golvet ute i gången för att se något. De två största satt fint mest hela tiden (utom när 3 åringen låg och rullade lite mellan varven, och 6 åringen hade lite myror i brallorna hon med) men Loppan...suckelisuck;)

Hon satt först fint i mitt knä, sen ville hon ner och sitta på golvet med de andra, fick det, ville ha min kamera och leka med, fick det. När hon började kasta den i gången tog jag den av henne och gav henne min mobil. Den får hon aldrig leka med så det var ju såklart spännande:)

Den roade hon sig med länge, med avbrott för att titta på konfirmanderna.

Hon ringde säkert upp halva telefonboken.....;)

Efter dryga 3/4delar så var hon less och supermanisk. Bara skulle kasta saker, springa iväg och var allmänt krånglig...jag var ganska less jag med kan jag säga;) På henne.

Jag lämpade henne till maken:)


När konfirmationen var slut så kom det fram en dam som satt tvärsöver gången och berömde dem: -Vilka underbart duktiga barn du har!

*stolt*

Hon gav även en liten ros till Loppan under gudstjänsten:)

De berättade om Kärlekspärlan, och då gick de runt och delade ut små rosor till församlingen, 3+6 åringen fick en varsin men Loppan ville inte ta någon ur korgen de sträckte fram, men damen tyckte att hon skulle ha en iaf och gav henne sin:) Gulligt:)


Jag fick minsann höra från flera att de tre små var så söta, fina, bedårande och ljuvliga samt duktiga på att sitta still, så det märktes nog inte så mkt av min kamp att hålla henne på plats;)


Efter att det var slut så åkte vi hem till oss, och hann precis innanför dörrarna innan himlen öppnade sig och regnet vräkte ner!

Vi kokade potatis och ris för det var beställt av dottern så det tog lite tid innan vi kunde sätta oss och äta, men sen satt vi å andra sidan länge;)


De gudomliga smörgåstårtorna blev nästan uppätna, det var en bit kvar som vi åt till lunch idag:) och alla åt nog minst två bitar var.

Ungarna smaskade spett och drack läsk.

Till efterrätt blev det ju då rabarberpaj och grädde, eller glass och chokladsås till den  som hellre ville det.


Konfirmationen var inte förrän 16 så det blev ju sent innan alla åkte, de sista for vid 23 och då var det inte så svårt att lägga ungarna:)


Dottern är jättenöjd och glad över sina presenter:)

Det var en del pengar, presentkort på olika ställen, en ring, ett guldarmband, en tårtspade ( i silver, den kostar 1069spänn!!! Jag hämtade ut den åt svärmor....) örhängen, ett gammalt pärlhalsband som gammelmormor köpte på Mallorca ´74 - jättefint.

Vi hade köpt ett silverkors på kedja åt henne, hon ville inte ha guld, och så ett litet litet minikors i silver som hon ska fästa i sitt berlockarmband som hon fick i 13 årspresent.

Sen hade vi gjort ett presentkort åxå:


Hon blev skräckblandat förtjust:)

Hennes kompis gjorde en för några månader sen och dottern var med, så hon såg ju att det gjorde rätt ont, men hon tycker det är fint och har pratat en del om det, men nu när det blev inom räckhåll så blev det lite läskigt:) Om hon ångrar sig så får hon ju givetvis hitta på något annat,men hon VILL säger hon:)


När de träffades idag alla konfirmander så hade de ju berättat för varandra vad de fått i present, och när dottern sa att hon fick en navelpiercing, så fick hon kommentarerna:

- Va??? Lägg av, jag fick bara ett guldkors....;)

Vi föräldrar steg i graderna hos hennes kompisar, vi närmar oss nu "stencoola", vi var redan innan coola nämligen:)

Hihi.


Idag lämnade vi alla barn hemma med näst äldsta dottern för det var högmässa med nattvard och det är ju inte kul för ungarna att titta på.

Den mest fotograferade individen i kyrkan idag var nog en liten pilfink som flugit in i kyrkan och satt högt under taket och kvittrade sig igenom gudstjänsten:)

Prästen tog det hela med ro och sa att det säkert var den helige ande som istället för att förkroppsliga sig som en duva som ju är det vanliga så var det idag en pilfink:)


Dottern hade migrän:( så hon hade ont och mådde illa i kyrkan och innan under fotograferingen, men piggnade till när det var slut och de kom ut i friska luften för att kramas och ta farväl av varandra. Det har ju varit en massa spänning inför den här helgen, stressigt med extra övningar och nervöst inför framträdandet, så det var ju inte konstigt att hon fick ont. Men tråkigt såklart. Tur att det var en lindrig sväng iaf, så hon inte missade finalen på det hela!


NU är hon konfirmerad min underbara unge:)

Och jag har nästan gråtit massor av gånger under de här två gudstjänsterna, jag begriper inte varför jag alltid ska bli så gråtmild i kyrkan? Det räcker med att de slår en ton på orgeln för att tårarna ska börja brännas:) Att sjunga med i Den blomstertid är ju kört, det är bara att lyssna och torka tårar som gäller så på fredag blir det mera gråt;)

Då är det ju skolavslutning!!


Sen --------->  sommarlov!!!!


Natti natti:)

Av Carola - 5 juni 2009 21:11

Jominsann nu är det dags, i morgon på självaste Nationaldagen så konfirmeras äldsta dottern:)

Spännande!


Jag har bakat fem rabarberpajer till efterrätt, fast en åt vi upp nyss...hm:)

Jag ska nog svänga ihop en till i morgon så de säkert räcker, blir det över så gör det ju inte ont att ha i frysen!!


Sen var jag iväg och shoppade det sista och så har vi stäääädat.

Just nu har vi (mannen) burit in massa bord som vi försökte få till så att alla ska få plats, men det slutade bara med att vi blev osams...så vi tar det imorgon ist. Då kan jag göra som jag vill:D


Om jag får önska så vill jag ha sånt här vädre i morgon!


Inte så troligt, men hoppas kan man ju:)

Här är lilla poolen jag köpte till de små barnen, ser ni att det sprutar upp små strålar runt om hela kanten? De var små först men efter en stund så hade de vuxit sig ca 1½meter höga, då var det inget kul längre;)

Jag plockade fram deras solskyddströjor åxå, Loppan har en kjol till sin tröja med den struntade vi i. Synd att tröjorna inte skyddar mot mygg åxå....;)


Samma dag som jag pumpade upp poolen så plockade jag fram sommarskor och kepsar från garagets gömmor...och alltså, jag tror jag måste köpa lite fler kepsar, det här är ju lite fisigt, eller hur:)?

Sen har vi ju en hel del solhattar av olika slag åxå....

 :)


Nu ska jag gå och äta lite mer rabarberpaj, man måste ju kolla ordentligt att den är ok innan man bjuder på den:)


Bye bye:)

Av Carola - 3 juni 2009 22:32

Hualigen, nu är det definitivt slut på kyrkis för vårterminen.

Slut på allvar är det även för 6 åringen, som ju inte kommer att gå där något mer iom att skolan börjar. Jo hon kommer att komma dit på Öppet hus osv, men ingen egen kyrkisgrupp....

Det känns märkligt och sorgligt, som alltid när en fas tar slut.

För min del så kommer jag ju att kunna hänga kvar där några år till:D

Tack och lov:)

Det var tema Hav idag och de hade tejpat upp bilder på fiskar överallt.

Man fick måla eller pyssla olika fiskar eller annat som lever i havet.

Min 6 åring fastnade för en fin bild på en Glansfisk, den skulle hon måla av.

Så här  ser den ut i original:

 Och så här fint målade  min lilla konstnär! Kolla in färgerna och detaljerna:)


Visst är hon en begåvning:) *superstolt mamma*

Jag som inte är ett dugg bra på målning blir imponerad:)


Det var tråkigt väder på morgonen, men sken upp och blev riktigt fint framåt lunch, och vi satt ute nån timme på slutet, innan alla var tvungna att gå hemåt.

Tur att vi kommer att träffa kyrkiskompisen med familj iaf under sommaren, annars hade det känts alldeles för trist!


..................................................
.............................


Igår var maken och fiskade lax. Han bokar in en (dyyyyr) resa med en fiskeguide varje år för han tycker det är sååå roligt.

Fråga mig inte vad som är kul med att sitta i en båt som hoppar på 1-2 meter höga vågor och man måste hålla i sig med båda händer... ?

*grön i ansiktet vid bara tanken*

Iaf så lyckades han få upp en lax:) det händer inte alltid...

Kolla:

Jag snackar alltid om hur jäkla bra jag är på att rensa fisk, så nu tyckte han det var upp till bevis.....Jag ÄR bra, men bara på själva rensandet, inte fileeandet...men det blev fyra stora laxsidobitar och en påse med skrufs som man kan göra gryta på kanske:)

Tung var den, den vägde 8 kg och det är ju en del att bolla med på den lilla diskbänken:)

Idag så ÅT SONEN LAX!! Inte pappas, men väl Icas;)

Jag har köpt omega3 kapslar åt honom men de var sådär mjuka och läskiga så han vägrade, och föreslog själv att han skulle äta lax ist.

Jag blev jätteförvånad, men glad, och trodde inte alls att han skulle äta när det väl var dags, men jag har förvarnat honom i flera dagar att idag skulle vi äta lax.

Jag gjorde inget med hans bit mer än att ungssteka den och sen fick han salta på den, och av en vanlig file´bit fick han i sig knappt halva!!!

Nu innan han skulle sova så bad han om att vi skulle äta lax ofta....för det var så gott:D

Äntligen!!!!!  :)


9 åringarna hade brännboll och grillning med sin klass i går kväll och eftersom det var rätt kallt och gråmulet så bestämde vi att maken skulle åka dit ensam med dem, direkt efter fisketuren.

Han skulle komma ungefär en halvtimme efter att de börjat, så jag skickade med dem korv och bröd och så fick de cykla själva.

Givetvis så var det en olycka på Essingeleden så han blev stående en timme...:(

Hur orkar folk ställa till olyckor??? I rusningstrafik....;)


Hur som helst så tyckte jag synd om ungarna som var där ensamma så de äldsta fick ta hand om de små, det har blivit mkt sånt nu på sista tiden.. och så åkte jag ner och kollade på när de spelade brännboll.

Maken anslöt efter en stund och de grillade sina korvar, som vanligt är de mest varma och sotiga...tur att de går att äta ändå;)

Vi kom hem igen vid halv åtta, och då hade 3 åringen somnat i fåtöljen:

Ser jätteskönt ut...:)


Nån kväll innan så somnade hon så här:

Jag begriper verkligen inte hur hon kan tvärslockna på bara en sekund, i vilken konstig ställning som helst..?

Tror jag måste ordna en kategori som heter Sova;) det börjar bli en de bilder på henne nu:)


Hon sov från 19.00 tills jag väckte henne 9.30 i morse, så nog var hon trött alltid!

Lilla hjärtat:)

Lilla loppan började dagen idag med att stå i sin spjälsäng och ropa "Mamma!"

Det gör hon varje dag och jag kan alltid ligga kvar en stund till för hon brukar pyssla lite med sina gosedjur eller nån bok eller så.

Idag när jag vände mig om och tittade på henne, så står hon där i all sin nakna prakt, inte en tråd på kroppen!

Hon har börjat klä av sig, så jag har vänt hennes pyamasar bakoch fram och ser till att det är en sån där hel med dragkedja.Då sitter den i bak och hon kan inte få av den så lätt, men igår gjorde mannen iordning henne (jag rensade ju fisk) och jag hade inte upplyst honom om det:)

Så därav kunde hon skala av sig allt...skitunge;)


I morgon ska jag och de små flänga runt.

Dels ska vi byta 6 åringens skor som vi köpte för nån vecka sen, de passade perfekt i affären, men hemma är de en storlek  för stora? sen ska vi köpa papperstallrikar och present till konfirmanden:)

Blir långt att åka för skorna är köpta på Ica Maxi i andra änden av stan, och det andra måste jag in på stan för att shoppa....tallrikarna kan jag iofs köpa på Ikea eller Willys(tack för tips!) men presenten måste jag till en guldsmed, och jag VÄGRAR Guldfynd som annars ligger bra till i Gränby centrum.

Så vi får väl se hur det blir:)


Nu ska jag länsa skafferiet igen, jag blir så hungrig mitt i natten annars.....:)

Ha det gott, natti natti:)

Presentation


Delar av Familjen Wetterholm:)
bloglovin

Carolas blogg på Mama!

  

Maila mig

Mina favoriter

 

 

 

Fråga mig

580 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bra Barnkläder

barnkläder Kod CW101 ger 10% rabatt

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Blog Toplist

BloggPortalen


Ovido - Quiz & Flashcards